manosone1416003187 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 25, 2006 Καλησπερα.Εχω και τις δυο μητρικες,εκ των οποιων θα κρατησω τη μια.Επειδη λογω διαβασματος δεν εχω χρονο ομως να τις τσεκαρω και τις δυο,να δω πως παιζουν,ποσο stable ειναι κτλ,αν μπορουσατε πειτε πια να κρατησω και γιατι.Thank youuu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tristeno1416003162 Φεβρουάριος 25, 2006 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2006 Αρχαίες και οι δύο και εκτός εγγύησης οπότε κράτα την πιο αξιόπιστη 8rda+. Thats all. Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Φεβρουάριος 25, 2006 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2006 ’μα σε νοιάζει το vdimm το nf7 στην επιλογή 2.9 δίνει 3v οπότε μπορεί να σ ενδιαφέρει...επίσης το nf7 έχει cut trace μόνο για το vtt (στην πίσω πλευρά του mobo) και το vdimm πιο εύκολο (smd->trimmer->grd) ενώ το epox θέλει cut trace και για τα 2. Τέλος το epox έχει μέχρι 2v vdd απο bios ενώ το nf7 μέχρι 1.7 (αλλά έχει και pencil mod εύκολο για παραπάνω....θέλει όμως και την -5 σ έναν πυκνωτή για να μειώσει τυχόν peaks-drops στο vdd)....φυσικά αν δεν κλοκάρεις και τα 2 είναι κορυφαία mobo, τέρατα αξιοπιστίας στα default τους....άμα το epox είναι rev. 3.x θα κρατούσα αυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
manosone1416003187 Φεβρουάριος 25, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2006 Εγγυηση εχουν και οι 2.3.x ειναι ναι.Με νοιαζει το πιο stable κυριως. Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Φεβρουάριος 25, 2006 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2006 Stable που?....default....κλοκαρισμένες?....αν σε νοιάζει το oc πόσο χέρι θα είσουνα διατεθημένος να βάλεις?.....και οι Ζίου-Ζίτσου του Κίτσου στα defult stable είναι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manosone1416003187 Φεβρουάριος 25, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2006 Stable σε oc.Cpu θα πειραξω και dimm.Εχω εναν mobile 2600+ και 2x256 utt/bh5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
outlaw Φεβρουάριος 25, 2006 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2006 ’μα δεν βαλεις χέρι τα 3v του NF7 θα σε βολέψουν. Τα vcore mosfets επίσης ψύχονται πιο εύκολα. Το NF έχει επίσης πάρα πολλά modded bioses να παίξεις. ’ν είναι να πειράξεις, εγώ θα προτιμούσα το Epox. 2 cuts, trimmerάκια και έχεις vdimm/vtt επιλογή μέχρι I/O-0.1v. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kaynd Φεβρουάριος 25, 2006 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2006 Και οι δυο είναι πολύ καλές Εγώ δουλεύω αποροβληματιστα την nf7-s εδώ και 3 χρόνια πάντα με μια Ο/Ced cpu πάνω της Ο τελευταίος είναι ένας Barton 3000+ που δουλεύει στα 2635Mhz με 1,9Vcore.Τα moss-fets έχουν αποδειχθεί αξιόπιστα με παθητικά χάλκινα ψυκτρακια που έχω κολλήσει πάνω τους Δουλεύει σταθερά σε dual channel δυο dims που όχι μόνο είναι διαφορετικού κατασκευαστή αλλά και διαφορετικής ονομαστικής συχνότητας στα 420Mhz ddr (το ένα dimακι είναι 333) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Φεβρουάριος 25, 2006 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2006 Nf7-S φυσικα.Κλασσικοτατη μητρικη με ολα τα καλα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sisman Φεβρουάριος 25, 2006 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2006 NF7-S και απο μενα. Σχεδον ολοι ειχαμε πιστευω και ηταν και πολυ καλη μητρικη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 25, 2006 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2006 epox από μένα. και μόνο το bios code που έχει, με κερδίζει είναι σε pc online από τον Μάιο, υπό αντίξοες συνθήκες γενικότερα, τις έχω και τις 2, και οι 2 είναι ό,τι καλύτερο έχω σε socket a. οπότε όποια και να κρατήσεις ικανοποιημένος θα είσαι. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel Φεβρουάριος 25, 2006 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 25, 2006 Παλαιότερα είχα Abit NF7 και ο αδελφός μου Epox 8RDA+.Καλύτερη,ποιοτικότερη και σταθερότερη η Epox κατά τη γνώμη μου.Η Abit μου ψόφαγε πάνω από 205MHz FSB όταν η άλλη έπαιζε απροβλημάτιστα με 230+.Είχα Athlon XP 2000+ T-bred B@2300. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manosone1416003187 Φεβρουάριος 26, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2006 Μουμπλε μουμπλε....,μαλλο θα πρεπει να της τσεκαρω και τις 2 τελικα.Κατι αλλο τωρα.Για πειτε μου για κακες εμπειριες που ειχατε με αυτες τις μιτρικες.Thanks και για τις απαντησεις κιολας Link to comment Share on other sites More sharing options...
bizimis1416003167 Φεβρουάριος 26, 2006 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2006 To λατρευω το Epox μου .....! Τερας αξιοπιστιας ....... και κλοκαρει καλα μεχρι εκει που εχει τασεις ....! Epox απο μενα ...! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Φεβρουάριος 26, 2006 #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2006 oπως εχουν πει πολλοι καλες ειναι και οι δυο....Βεβαια abit ειχα ....οποτε αβιτ θα πω...Με ενα καλο βιος (τικτακ η μερλιν τοτε) ανετα στα 11χ239 ...που παλευε οριακα ο non-moblile βαρτον...και καθημερινα 11χ228 για το στρογγυλο 2500Πουλα αυτην που θα φυγει πιο ακριβα και κρατα την αλλη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manosone1416003187 Μάρτιος 12, 2006 Author #16 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2006 Ok.Ευχαριστω για την βοηθεια.Τελικα εβαλα την nf7-s.Αργοτερα αν δεν μεινω ικανοποιημενος και εχω ακομα και την epox μπορει να την βαλω.Κaτι αλλο τωρα.Μπορει ναμου πει κανεις τι ειναι το beep(,το οποιο θα προσπαθησω να περιγραψω).Χτυπαει σε τεταρτα,και ειναι συντομο.Δηλ κανει "μπιιιπ" και οχι "μπιιιιιιιπ" και χτυπαει καθε 4 δευτερολεπτα.Αν μπορει να βοηθησει κανεις γιατι το εψαξα εδω http://www.logan.eclipse.co.uk/abit_nf7_(s)_v2_0.htm#Beep%20Codes και εδω http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showthread.php?t=10858 αλλα δεν το βρηκα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheus Μάρτιος 12, 2006 #17 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2006 Μήπως χτυπάει λόγω υπερθέρμανσης CPU? Πρόσεξε εχει 3 ρυθμίσεις, 1 κατω κατω στο μενου του BIOS που αλλαζεις FSB, τασεις κλπ, και αλλες 2 στο hardware monitoring. Η μια απο τις δυο εκει ειναι Warning οποτε ισως ειναι αυτό.Σχετικά με την επιλογή εγώ έχω την NF7-S, δεν εχω τρελαθει με το oc, FSB 225-230 max ακομα και ασυγχρονα, με 3.3vmod, vdim mod και vtt pencil mod.Διαφορές που μου έρχονται: η Epox εχει αισθητηρα για το vtt, η Abit όχι. Η Abit δίνει μεχρι 2.3V, η Epox δεν ξέρω.Στην abit Μου με vdim mod έχω μεχρι 3.3-0.1V στις μνημες. Την έχω δουλέψει κανα δυο μηνες με 3.7 στην 3.3 και 3.6 στις μνημες και δεν ειπε τιποτα. Πριν και μετα απο αυτο τρέχει 24/7 σχεδον παντα με 2.0-2.1V vCore στα 2450, 3.3V στη μνημη και foldarei συνεχεια. Τα διάφορα BIOSes δεν μου εκαναν διαφορά στο OC, ίσως γιατι δεν εφταιγε η μητρικη αλλα οι μνημες/CPUΕπίσης έχει vcore μεχρι 1.1V και multi μεχρι 5, χρησιμο αν θες (το καλοκαιρι) να μη βραζει και να ειναι υσηχο.Απο την αλλη μου εχει κανει κατι περιεργα, δηλ σε υψηλό OC (ειτε FSb ειτε CPU) ενω ειναι σταθερή, σε ασχετη στιγμη σταματαει να δουλευει το πληκτρολογιο και πρεπει να παω με το ποντικι (ευτυχως ειναι USB αυτο!) Contol Panel>Keyboard>OK οποτε κανει ενα beep Και επανερχεται. Αλλα αμα γινεται καθε 2 λεπτα και την ωρα που παιζεις Unreal ειναι λιγο σπαστικο οπως καταλαβαινεις.Επισης την πρωτη φορά που αναβει το PC εχει 2-3-4 βαθμους πιο υψηλή θερμοκρασία στη CPU απο το κανονικό. Θέλει 1-2 reboot με BIOS Save And Exit (χωρις να πειράξεις κατι) και στρώνει. Τέλος μπορει καμια φορά οταν αλλαζεις FSB και multi να μμην παρει την αλλαγη multi οποτε παλι save and exit χωρις να αλλαξεις τιποτα και ειναι ΟΚ.Γενικά έχει τα κουσουρια της αλλα αν τα ξερεις βλέπεις τα σημαδια και καταλαβαινεις μεχρι που σε παιρνει.PS: Η NF7-S ειναι v 2.0 έτσι; Αλλιώς δεν το συζητάμε καν Link to comment Share on other sites More sharing options...
manosone1416003187 Μάρτιος 12, 2006 Author #18 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2006 Thakns again for the replys.Λοιπον το ξεπερασα αυτο με τα beep.Ειναι 2.0 ναι.Τωρα εχω ενα αλλο προβλημα και νομιζω οτι θα φτιαχτει με bios update.Το προβλημα λοιπον που εχω ειναι οτι μου λεει unknown type cpu or may has been changed".Επισης βλεπω οτι εχεις 2600+ .Ερωτηση προς ολους.Το ειδα με την μια,το βαλατε εσεις η χρειαστηκε bios update? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mauros Μάρτιος 12, 2006 #19 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2006 Σαν unknown cpu type θα στον βγάζει.Σε μένα αυτό τελοσπάντων δεν άλλαζε αλλά και ούτε που με ένοιζε .βάλε οπωσδήποτε modded bios απο tictac και άμα θέλεις κάνε και ένα vdimm mod.Να ξέρεις ότι για nf2,εκτος απο την dfi που ξεπάτωνε η nf7 πήγαινε πολύ καλά.Με ένα 11χ236 είσαι αρχηγόπουλο (όσο γίνεται).Επίσης κάνε το L12 mod για να βλέπει fsb 200 και ένα vtt γιατί μετα τα 3v στις μνήμες δεν ακολουθεί απο μόνο του. Link to comment Share on other sites More sharing options...
manosone1416003187 Μάρτιος 12, 2006 Author #20 Κοινοποίηση Μάρτιος 12, 2006 .Μπορεις να μου δωσεις καποια Link για το bios.και επισης μια μικρη εξηγηση για το πως θα κανω το.."Επίσης κάνε το L12 mod για να βλέπει fsb 200 και ένα vtt γιατί μετα τα 3v στις μνήμες δεν ακολουθεί απο μόνο του.". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.