Jump to content

τελικη ερωτηση απογνωσης πριν πεταξω την μητρικη

devil_will_cry

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ειχα γραψει το προβλημα μου σε ενα αλλο section αλλα νομιζω οτι ειναι πιο καταλληλο να το γραψω εδω. η μητρικη ειναι η asus a8n32 sli deluxe.τα προβληματα αρχισανε οταν πριν δυο μερες αντι να μπει το συστημα στα windows μου εβγαλε κατι χαμογελα και τραπουλες και μετα shutdown.ρωτησα το παιδια εδω μεσα και με οδηγησαν στο να ψαξω για ιο ο οπιος σχετιζετε με το βιος. ποτε ομως δεν καταφερα να τρεχω σωστα το αντιβιοτικο καθως ο ιος ειχε προσβαλει ολα τα εχε αρχεια αλλα ακομα και οταν το κατεφερα δεν βρηκε τιποτα. ξεκινησα το φορματ και εφαγα την πρωτη μπλε οθονη οπου μου ελεγε οτι το βιος εχει προβλημα. εκανα φλας το βιος και καταφερα να τα περασω. μετα απο λιγο αρχισαν παλι τα προβληματα. αντιβιοτικα ετρεξα φορμαρα ολους τους σκληρους μου.τιποτα. το βιος εχει παλι προβλημα και ενω φαινετε ξεκαθαρα οτι υπαρχει ιος ουτε το mcafee 2006 oute to nod32 δεν βρισκει τιποτα. μαλιστα το νοντ 32 μου γραφει οτι καποια αρχεια ειναι μπλοκαρισμενα και δεν μπορει να τα ελενξει. οποτε κανω δυο τελευταιες ερωτησεις. υπαρχει ιος που να μπαινει σε dvd h cdrom αρχεια? και δευτερον μου ειπαν καποια παιδια οτι ο ιος αυτος αν ειναι αυτος με ενα κινεζικο ονομα μπορει να μου καταστρεψει το βιος η να εγκατασταθει μονιμα σε αυτο.επισης μπορει να εγκατασταθει στις μνημες? ειμαι απογοητευμενος εντελως γιατι την εχω μολις δυο εβδομαδες και ειμαι ετοιμος να την πεταξω απο την πικρα μου για να μην την βλεπω. αν καποιος ξερει κατι ας μου απαντησει μην την πεταξω αδικα.

συνηδητοποιησα κατι περιεργο.μολις γυρισω την ημερομηνια των windows τρεις εβδομαδες πριν τα συμπτωματα εξαφανιζονται.μολις το βαλω στην σημερινη εμφανιζονται παλι.......απο οτι καταλαβαινω ειναι σιγουρα ιος.το θεμα ειναι που βρισκετε. οσο για το ρμα για κακη μου τυχη την εχω αγορασει απο το pc store με τους οποιους εχω πλακωθει ηδη γιατι με κοροιδευανε εν ψυχρω και μου ειναι πολυ ψυχοφθορο να ανακατευτω παλι με αυτους τους απατεωνες.

Συμπεριφορά των ιών τύπου Chernobil είναι αυτή. Ενεργοποιείται σε κάποια συγκεκριμμένη ημερομηνία.

Θα σου προτείνω να περάσεις έναν μικρό σκληρό μέσα 2-3 gb είναι αρκετά, και να κάνεις εκ νέου flash στο bios. Όταν τελειώσεις απ'το flash επιτυχώς τσέκαρε αν όλες οι προστασίες του BIOS είναι ενεργές.

Μετά βάλε τον δίσκο σου στο pc σαν slave ή τέλος πάντως όχι σαν boot και κάνε του ένα ωραίο full format, αν είναι δυνατόν και low lever format... εργαλεία θα βρείς στο site της εταιρείας του δίσκου σου. Το πιθανότερο είναι να κάθεται ο δίσκος στο MBR του δίσκου και να κάνει κωλοτούμπες! Οπότε πρέπει να καθαρίσεις και αυτό. Εννοείται παίρνεις backup ότι θέλεις γιατί δεν παίζει recovery μετά!

Αν δεν λειτουργήσει έτσι, πήγαινε την Μ/Β στο PC Store, είναι υποχρέωση τους να την αλλάξουν...

Ότι κι αν κάνεις καλή επιτυχία :T:

jpavly εχω κανει τοσες πολλες φορες format και στους δυο δισκους μεσα απο το setup των windows.αυτο δεν ειναι σωστο φορματ?και οταν λες οι προστασιες του βιος τι ενοεις?

Δεν γνωρίζω αν το format των Windows αλλάζει και το MBR... αν έχεις μία παλιά κλασική δισκετούλα Windows98 ή ΜΕ μπορείς να κάνεις ένα clear στα partitions, κάτι που δεν κάνουν τα WindowsXP. Τα WinXP σε κάθε εγκατάσταση, αφήνουν ένα partition 8MB που ούτε που ξέρω τι κάνει... Κάνε ένα low level format να ησυχάσεις. Αν είχες μια διανομή Linux πάντως, θα ήταν ενδιαφέρον να προσπαθήσεις να την περάσεις να δούμε τι κάνει...

Τα BIOS έχουν διάφορες επιλογές του τύπου Flash Protect, Virus Protection, Protect Boot Record κλπ.

δεν εχει καμια απο αυτες τις επιλογες το βιος της ασυς. θα το δοκιμασω αν και μου κανει εντυπωση οτι και τα δυο αντιβιοτικα δεν βρισκουν τιποτα. μαλιστα μου εκανε εντυπωση που το νοντ 32 μου λεει οτι καποια αρχεια ειναι κλειδωμενα και δεν μπορει να τα ελενξει.αυτο μου κινει πολλες υποψιες.

Προσπάθησες να μπείς μέσα στο Fdisk να σβήσεις απο εκεί του σκληρούς σου να τους ξαναδημιουργήσεις και μετά να αρχίσεις εγκατάσταση των Windows και διαμόρφωση των σκληρών??;)

βρηκα ενα προγραμμα που λεγοταν killdisk.εκανε 40 λεπτα δεν αναφεροταν σε low level αλλα αυτο πρεπει να εκανε γιατι ελεγε οτι μετα απο αυτο δεν γινετε επανακτηση αρχειον και οταν δοκιμασα να το ανοιξω μετα απο τα windows ελεγε οτι ειναι unformated οποτε μπαινω τωρα απο ντος να κανω και τον boot ton raptor.

αν παίζει να την έχεις τσιμπήσει στο bios κάνε σε άλλο μηχάνημα μια καθαρή δισκέτα

φλάσαρε απο εκεί και μετά ξαναστήσε μηχάνημα

Εγώ πάντως πιστεύω ότι καλό θα ήταν να τη στείλεις και τη μητρική και το δίσκο για έλεγχο-αντικατάσταση. Έχεις πολλά χρόνια εγγύηση ακόμα και δικαιούσε, σε περίπτωση προβλήματος, αντικατάσταση. Πάντως αν είναι ο .CIH όπως σου είχα πει - ειδικά όταν αναφέρεις και αυτό:

Αρχική απάντηση από devil_will_cry

συνηδητοποιησα κατι περιεργο.μολις γυρισω την ημερομηνια των windows τρεις εβδομαδες πριν τα συμπτωματα εξαφανιζονται.μολις το βαλω στην σημερινη εμφανιζονται παλι.......απο οτι καταλαβαινω ειναι σιγουρα ιος.

που είναι κλασική συμπεριφορά τέτοιου ιού - πρέπει να είναι πολύ καινούρια έκδοση για να κάνει τέτοια τρελά κολπάκια και να μην τον βρίσκουν και τα αντιβιοτικά.

Στείλε τα πράγματα στο μαγαζί που τα πήρες και θα τη βρεις την άκρη. Κι εγώ έχω τσακωθεί με μαγαζάτορες παλιότερα αλλά αυτό δεν τους δίνει το δικαίωμα να σου αρνηθούν εγγυήσεις.

βρηκα ενα προγραμμα που λεγοταν killdisk.εκανε 40 λεπτα δεν αναφεροταν σε low level αλλα αυτο πρεπει να εκανε γιατι ελεγε οτι μετα απο αυτο δεν γινετε επανακτηση αρχειον και οταν δοκιμασα να το ανοιξω μετα απο τα windows ελεγε οτι ειναι unformated οποτε μπαινω τωρα απο ντος να κανω και τον boot ton raptor.

Low level format στον ραπτορα?!

Ελπιζω να την βγαλει καθαρη.

Αρχική απάντηση από gfa3

Low level format στον ραπτορα?!

Ελπιζω να την βγαλει καθαρη.

Πλάκα στην πλάκα δεν ξέρω πως συμπεριφέρονται αυτοί οι δίσκοι σε τέτοιο φορμάρισμα. Ευτυχώς έχει εγγύηση ;)

εχω βαλει μονο τον ραπτορα και καταφερα να τα περασω ολα χωρις κανενα προβλημα. παρατηρω ομως κατι αν και δεν εχω ξαναβαλει τον ραπτορ σαν δισκο με λειτουργικο για να ξερω πως συμπρεριφερετε. παρατηρω οτι σε ασχετες φασεις που δεν κανω απολυτως τιποτα το λεντακι του σκληρου αναβοσβηνει σαν να τρεχει κατι. ειναι υποπτο αυτο η ο ραπτορ πλεει τα ολισθια μετα το φορματ που εφαγε. καποιος που εχει τον δισκο ας μου απαντησει αν το κανει αυτο. και ρε παιδια πως μπορω να τον bencharw να δω αν επαθε ζημια?δεν ξερω αν εχει φυγει ο ιος αλλα αν ηταν πρεπει να με ειχε χτυπησει τωρα.

παιδια ερωτηση ....

τι ειναι το lower level format?????

και ποιες οι διαφορες του ?????

δεν ειναι διαγωνισμα ...ευχαριστω....:)

εχω βαλει μονο τον ραπτορα και καταφερα να τα περασω ολα χωρις κανενα προβλημα. παρατηρω ομως κατι αν και δεν εχω ξαναβαλει τον ραπτορ σαν δισκο με λειτουργικο για να ξερω πως συμπρεριφερετε. παρατηρω οτι σε ασχετες φασεις που δεν κανω απολυτως τιποτα το λεντακι του σκληρου αναβοσβηνει σαν να τρεχει κατι. ειναι υποπτο αυτο η ο ραπτορ πλεει τα ολισθια μετα το φορματ που εφαγε. καποιος που εχει τον δισκο ας μου απαντησει αν το κανει αυτο. και ρε παιδια πως μπορω να τον bencharw να δω αν επαθε ζημια?δεν ξερω αν εχει φυγει ο ιος αλλα αν ηταν πρεπει να με ειχε χτυπησει τωρα.

Windows έχεις ρε παληκάρ' τι θέλεις να κάνουν? Εννοείται ότι πάντα κάτι τρέχει!!!

Βάλε ένα Proccess Monitor να δεις αν θέλεις!

καποιος που να εχει τον ραπτορ τον 36αρι αν μπορει ας κανει το benchmark του pcwizard 2006 να το συγκρινω να δω τι εχει συμβει.

Έχω διπλούς σε συστοιχία, δεν είναι ότι καλύτερο για σύγκριση :D

Κατέβασε το HD Tach πάντως και πες μας τα αποτελέσματα, είναι καλό πρόγραμμα για μέτρηση.

Αρχική απάντηση από pro

παιδια ερωτηση ....

τι ειναι το lower level format?????

και ποιες οι διαφορες του ?????

δεν ειναι διαγωνισμα ...ευχαριστω....:)

http://www.ariolic.com/activesmart/low-level-format.html

GOOGLE

Με πολύ απλά λόγια:

To κανονικό-απλό format είναι σαν να έχεις ένα κομμάτι χαρτί όπου έχεις γράψει απάνω και το περνάς με blanco. Τώρα μπορείς να ξαναγράψεις απάνω αλλά μπορείς και να ανακτήσεις τα χαμένα δεδομένα με τα κατάλληλα προγράμματα. Το low level format είναι σα να αφαιρεί από το χαρτί μια πολύ λεπτή επιφάνεια στην οποία είχες γράψει απάνω. Τώρα πλέον τα δεδομένα δεν είναι επανακτήσιμα. Γι αυτό το λόγο δεν είναι καλό να κάνουμε τέτοιου τύπου φορμάρισμα στο δίσκο. Ίσως όχι το καλύτερο παράδειγμα αλλά αυτό μου ήρθε τώρα στο μυαλό.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.