Jump to content

γνωμες γι αυτο το modified lian-li κουτακι :)

GruntGR

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από Κοπρίτης [Σήμερα, στις 21:24]

τωρα πηρες φορα και τα ισοπεδωσες ολα

πολυ καλα και πολυ τιμια κουτια τα stacker

(γι'αυτο και εχουν μοσχοπουληθει τοσο)

αλλα δεν εχει σχεση η ποιοτητα τους ουτε με τα LianLi αλλα ουτε και με το 830

Πέστα ρε φιλαράκο μην τα ισοπεδώνουμε όλα.Τα Lian Li είναι σταθερή αξία και μόνο όποιος έχει πάρει μπορεί να καταλάβει.Προσωπικά μην με περάσετε για κανένα ανώμαλο η κάτι τέτοιο αλλά ένα Lian Li που είχα πάρει και το πούλησα σενα φίλο μου κάθε φορά που το βλέπω κάτι με πιάνει.Αχχχχχχχχ και έχω πέσει σε Thermaltake:( :( :( :( .Ελπίζω το επόμενο μου κουτί όμως να είναι Lian Li.

• Replies 40
  • Created
  • Last Reply

Βασικά εδώ που τα λέμε απο τα παλιά LL λείπουν εργονομίες που τις βρίσκεις σε πολύ φθηνότερα κουτιά όπως Chieftec και Stacker. Οπότε ήταν ωραία σαν εμφάνιση και ποιότητα αλλά σαν εργονομίες όχι και τόσο.

Αντίθετα, τώρα με τα V series η LL έχει να δείξει πραγματικά κάτι το διαφορετικό... Προσωπικά με ξινίζουν λίγο μερικές ιδιοτροπίες στα LL αλλά πιστεύω οτι κατα γενική ομολογία αξίζει να τα δώσει κάποιος που τα έχει. Αν πάλι είναι να δώσει ένα μισθό για ν απάρει ένα LL, τότε σίγουρα δεν αξίζει... :) Απλώς είναι κάτι παραπάνω απο PC cases. (χωρ΄ςι αυτό να σημαίνει πως είναι γεμάτα μπιχλιμπίδια σαν μερικά άλλα).

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Σήμερα, στις 21:54]

Βασικά εδώ που τα λέμε απο τα παλιά LL λείπουν εργονομίες που τις βρίσκεις σε πολύ φθηνότερα κουτιά όπως Chieftec και Stacker. Οπότε ήταν ωραία σαν εμφάνιση και ποιότητα αλλά σαν εργονομίες όχι και τόσο.

οντως

αυτο ισχυε με τα παλαιοτερα κουτια της σειρας 6&7

αλλα για να σου πω και την δικη μου προσωπικη αποψη,

προτιμω χιλιες φορες να συμβιβαστω με την ελλειψη screwless 5,25 rack

παρα να αναγκαζομαι να υποστω κουδουνισματα και συντονισμους

ή κοφτερα μεταλα και λασκαρισμενες πλαστικες φωλιες ανεμιστηρων

ο μονος λογος για τον οποιο δεν θα προτεινα ξανα το κλασσικο ,και προσιτο πλεον, PC75

ειναι η υπαρξη 8ρηδων ανεμιστηρων

θεωρω οτι ειναι βλακεια να δωσει καποιος πανω απο 200 ευρω για κουτι και να μην απολαμβανει τα πλεονεκτηματα των 12αρηδων fans

Πάντως με το Chieftec αλλά και με αρκετά φθηνότερα κουτιά δεν τα χω αντιμετοπίσει αυτά που λες...

btw, τώρα βλέπω οτι τα DX Chieftec βγαίνουν με 12άρη πίσω, 9ρηδες μπροστά και 400ρι τροφοδοτικό. Πλέον είναι ίσως η καλύτερη αγορά για τα λεφτά του... :D (τελείως άκυρο....)

Ωραιο το κουταααααααακιιιιιιιιι (drool διοτι αν δειτε το δικο μου... :hehe:)

Για ανεμιστηρια, για κοιτα προς Papst μερια... Τα καλυτερα εχω ακουσει, αθορυβοι, ποιοτικοι, γερμανικης κατασκευης και σε τιμη οχι πολυ παραπανω απο τους συνηθισμενους ανεμιστηρες σε σχεση με αυτα που προσφερουν. Μεχρι στιγμης εχω δει μοντελα "βιομηχανικα" μονο, χωρις καμια ιδιαιτερη αισθητικη. Ασσημακοπουλος λεγεται ο αντιπροσωπος της εταιριας αυτης στην Αθηνα. Για δες το :)

Αρχική απάντηση από Κοπρίτης

τωρα πηρες φορα και τα ισοπεδωσες ολα

πολυ καλα και πολυ τιμια κουτια τα stacker

(γι'αυτο και εχουν μοσχοπουληθει τοσο)

αλλα δεν εχει σχεση η ποιοτητα τους ουτε με τα LianLi αλλα ουτε και με το 830

ειδικα για το 830 εγω εχω να πω οτι η κατεργασια του αλουμινενιου σκελετου

ειναι πραγματικα κατι μοναδικο στον χωρο των υπολογιστων

εχουν χρησιμοποιησει πολυ πιο εξελιγμενο τροπο κατασκευης ακομα και απο τα Lianli

ειδικα με την τιμη του να σταθεροποιειται κοντα στα 270 ευρω δεν βλεπω να βρισκει ευκολα αντιπαλο πλην των εξισου κορυφαιων LL

Εγώ σου είπα τι πιστεύω, για αυτά που προσφέρουν τα LL είναι ΙΜΟ υπερτιμημένα. Δεν έχουν ούτε τους χώρους ούτε τις εργονομίες ούτε τις ευκολίες που προσφέρει το κλασικό Stacker. Και αυτά που τα έχουν όλα αυτά κοστίζουν όσο 2 Stacker οπότε δεν αξίζει τον κόπο. Και το 830 δεν πάει πίσω. Φοβερή ποιότητα κατασκευής όπως είπες και εσύ αλλά έλεος, 270+ ευρώ είναι too much ακόμα και για αυτούς που το φυσάνε.

Εγώ πάντως αν έδινα τόσα λεφτά για κουτί δε θα κοίταζα καν σε LL αλλά θα έπαιρνα χωρίς δεύτερη σκέψη το 830. Προσφέρει ΠΑΡΑ πολλά που δεν έχουν τα LL πιστεύω.

Από την άλλη εγώ με το δικό μου υπερευχαριστημένος είμαι γι αυτό και το προτείνω :)

Ένα V2000 σου φαίνεται μικρό δλδ; :p Δε λέω πάντως, είναι πολλά τα λεφτά. Αλλά για να τα σκάσει κάποιος τόσο χοντρά για ένα τέτοιο κουτί σημαίνει οτι μάλλον τα έχει οπότε δεν τον περιάζει είτε δώσει 200 είτε δώσει 300.

Όσον αφορά το V2000 μιλάμε για ένα case το οποίο και πληθωρικούς χώρους έχει και εργονομίες αρκετές. Επίσης έχει κάποια πράγματα, όπως ας πούμε το οτι τα πάντα είναι βιδωτά + τις ελάχιστες καμπύλες του που το κάνουν ιδανικό για κάθε modder.

Απο την άλλη, όσον αφορά τα παλιά Lian Li και γενικώς του στυλ σαν αυτό, ίσως όντως εκεί να είναι καλύτερα ένα Stacker σαν κουτί. Το θέμα είναι τι ακριβώς θέλει ο άλλος. ;) Να κάνει την οποιαδήποτε αλλαγή τσακ-μπάμ, ή να ερεθίζεται με το γεγονός οτι έχει ένα αλουμηνένιο κουτί που λίγοι μπορούν να αγοράσουν και δεν έχει πάνω το σηματάκι της CoolerMaster, μίας εταιρίας που όλοι πλέον ξέρουν και προϊόντα της έχουν σχεδόν όλοι. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνεις τι θέλω να πω...

Προσωπικά ξαναείπα, σίγουρα δεν θα έπαιρνα το συγκεκριμένο κουτί, αλλά άλλα της LL σίγουρα θα τα κοίταζα. Απο κει και πέρα είναι θέμα καθαρά του φίλου που θα το αγοράσει... :)

ΥΓ: Και για να μην παρεξηγούμαστε, εγώ ουδεμία σχέση έχω με LL. Chieftec έχω, τα Chieftec παινεύω συνέχεια όπως και το άκρως αξιόλογο Stacker (το πρώτο). Αντίθετα αυτά που πιστεύω πως σίγουρα είναι υπερτιμημένα και γενικώς δεν τα πάω καθόλου είναι τα TT...

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis

Αντίθετα αυτά που πιστεύω πως σίγουρα είναι υπερτιμημένα και γενικώς δεν τα πάω καθόλου είναι τα TT...

I totally agree, κανα δυο κουτιά της ΤΤ αξίζουν τα λεφτά τους, τα υπόλοιπα για να τα βάψουν μπλε και να τα πετάξουν στη θάλασσα είναι σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Με καλύτερες τιμές θα αξίζαν, όχι με αυτές που έχουν.

το κοστος ενος κουτιου ειναι σχετικο με το συστημα το οποιο θα φιλοξενησει

αμα ο αλλος εχει σκασει 2 και 3 και 4 χιλιαρικα για το hardware του

γιατι να τσιγκουνευτει και 200 και 300 και 500 ευρω για το κουτι του?

το οποιο στην τελικη θα μεινει και πολυ περισσοτερο καιρο απο επεξεργαστες και vgas

και μνημες αλλα και μητρικες....

και χωρις να χανει 50% της αξιας του καθε εξαμηνο...

και αποτελει και ενα αντικειμενο αμεσα ορατο και αναγνωρισιμο απο σχετικους και μη...

εδω αλλοι σκανε 300αρες για ενα κομματι διακοσμητικο κρυσταλλο στο γραφειο τους

στο κουτι θα κολλησουμε?

δεν ειπα να βαλεις hardware των 200 σε κουτι των 300

αλλα το οτι για καποιον η εμφανιση μπορει ειναι πολυτελεια

δεν σημαινει οτι δεν εχει και αξια

αλλιως ολοι θα φοραγαμε στολες και στο δρομο θα κυκλοφορουσαν μονο trabant

Αρχική απάντηση από gznp

I totally agree, κανα δυο κουτιά της ΤΤ αξίζουν τα λεφτά τους, τα υπόλοιπα για να τα βάψουν μπλε και να τα πετάξουν στη θάλασσα είναι σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Με καλύτερες τιμές θα αξίζαν, όχι με αυτές που έχουν.

Κανένα κατά τη γνώμη μου man... Κανένα... :) Ακόμα και τα δυο που φαντάζομαι οτι αναφέρεσαι... :)

@Κοπρίτης: Σωστότατος... :T:

Μια και μιλάτε για lian li ας πω και εγώ την γνώμη μου μιας και έχω ένα V2000. Το κουτί είναι υπερβολικά μεγάλο σε σημείο που η μητρική δεν είναι τίποτα μέσα σε αυτό. Η κατασκευή του είναι αρκετά καλή. Χωράει 12 δίσκους και πέρνει άνετα υδρόψυξη μέσα. Το ότι θέλουν βίδες για να μπουν τα drives κτλ δεν το θεωρώ πρόβλημα καθώς πιστεύω ότι αυτά δεν τα βγάζεις κάθε τρεις και λίγο. Δεν ξέρω αν πρέπει να προτίνω ένα τέτοιο κουτί αλλα σίγουρα ξεχωρίζει απο όλα τα άλλα τις αγοράς. Καμία σχέση με Τhermaltake τα οποία μοιάζουν τόσο ψεύτικα μπροστά του που φοβάσε να τα πιάσεις.

Βασικά είδα οτί η λιαν λι έβγαλε και κάτι καινούριες σειρές απο κουτιά οπότε Μάκη πιθανόν με βλέπω να αλλάζω ξανά κουτί....:p :p :p

nickthegreek το v2000 χωράει και phaze όχι μόνο water οπότε έχεις ένα κουτί που θα σε καλύπτει.Ακόμα μερικοί δεν έχουν καταλάβει ότι τα Lian Li και ιδίως το V2000 είναι κουτιά αναντικατάστατα.Παράδειγμα ο nickthegreek δεν είναι καλυμένος ρε παιδιά μη τρελενόμαστε.Δεν ξέρω για πόσα χρόνια αλλά σκεφτείτε ότι ένας που θα πάρει 2-3 κουτιά ο nickthegreek ούτε που θα ασχολείται.Προσωπικά φίλος μου έχει to PC75 3 χρόνια.Εγώ αυτή τη στιγμή πάω για το τρίτο μου κουτί ενώ αυτός δεν έχει ασχοληθεί καθώλου.Εφόσων δε βλέπω καμία σημαντική εξέλιξη οσο αφορά το BTX που και σαυτή τη περίπτωση σε καλύπτει το V2000 και γενικά τα περισσότερα cases τότε μιλάμε για ένα κουτί που θα σε καλύπτει για αρκετό καίρο

• 1 month later...

Sorry for digging up this topic αλλα η μερα που θα εχω μπολικο πρασινο στα χερια μου πλησιαζει επικυνδηνα :D ειμαι αυτη τη στιγμη αναμεσα σε 2 κορυφαια cases και θα ηθελα τις γνωμες σας, TJ03 και TJ07

http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=168&products_id=3941

http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&products_id=1431

TJ07BW_01.jpg

SST-TJ03-B-W1_t_01_LRG.jpg

το δευτερο ειδικα με αυτο το παραθυρακι το βρισκω πολυ ομορφο :inlove: θα του κανω και μερικες μετατροπες, aerocool turnine 2000 12αρη με blue LED για μπροστινο 14cm aerocool blue led streamliner fans στην πανω τρυπα που θα ανοιξει το μαγαξι και στην αλλη του παραθυρου, + τους 80αριδες chameleon για να αντικαταστησουν το τους μαμησιους rear, το δευτερο χωρις πολλα φρου φρου παραμενει κουκλι + οτι δεν εχει πορτακι(εννοειται πως αυτο παει στην λιστα με τα θετικα) αλλα ουτε και reset button(αυτο παλι ..... :getlost: ), κατι που βεβαια διορθωνεται με μια προχειρη μοντα αλλα τεσπα :p

για να παρετε μια ιδεα για το αποτελεσμα που θα εχω με τις τροποποιησεις στο δευτερο κουτι κοιταξτε εδω

http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&products_id=4025

Απαιτησεις απο χωρο δεν εχω ιδαιτερες, (λιγο η 9500LED που θα βαλω στον 3800+ ειναι γουρουνι :p ) με ενδιαφερει να ειναι μουρατο, να περασει ΚΑΙΡΟΣ μεχρι να χρειαστω αλλο κουτι και να ειναι εφικτη η καλυτερη δυνατη ροη αερα που μπορω να εχω, ΔΕΝ σχεδιαζω να βαλω WC στο αμεσο μελλον, btw τσεκαρετε ποσο WC friendly ειναι το TJ07 http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&products_id=4328

Ξαναλεω οτι το οικονομικο δεν αποτελει προβλημα,παρολο που το TJ07 θα κοστισει οσο σχεδον 2 TJ03 (κυριως λογω επιπλεον επιβαρυνσης στα μεταφορικα) απλα θελω μια δευτερη γνωμη πριν καταληξω σε ενα απτα 2.

φιλτατε Grunt, επειδη βλέπω οτι εχεις καταπιαστει με την ελιτ των κουτιων...

στο επιπεδο αυτο δεν υπαρχει η γνωμη κανενος αλλου πλην του αγοραστη...

(αντε και λιγο του εταιρου ημισυ λογω w.a.f.)

κοινως και το V2000 αλλα και το TJ-07 ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ

και μονο το υποκειμενικο θεμα της εμφανισης ειναι αυτο που θα σου δειξει το δρομο

εγω παντως μαλλον θα εκλεινα προς το v2000 μιας και μεγαλυτερο ειναι

αλλα και αρκετα φτηνοτερο...

σιγουρα το Silvestone ειναι πιο καινουριο και φρεσκο...

αλλα σαν κατασκευη δεν μου δικαιολογει το κοστος του...

(μαλλον ειναι σχετικα περιορισμενης παραγωγης γιαυτο και πουλιεται τοσο...)

οπως και να'χει,

οποιο κι αν επιλεξεις

σιγουρα θα κανεις αρκετο καιρο να ξανασκεφτεις το θεμα αγορας κουτιου...

ενα καλο στησιμο του watercooling και μια προσωπικη νοτα στην εμφανιση θες μετα

και εληξε το θεμα....

Αυτό που θα πρέπει να προσέξεις πέρα από την μάρκα είναι να έχεις λίγα db και καλο overflow.

Αυτό σημαίνει μεγάλο κουτί + 12aρiδες...

Με αλλα λόγια μπορεί να πάρεις ένα ποιοτικό κουτί αλλα από εργονομία να μη λέει

Τελικα κατεληξα στο TJ07, εχω ομως 2 κυριες ανυσηχιες ....

1) οι 92αρηδες by default(που θα αλλαχτουν με αυτους http://www.aerocool.com.tw/p-accessory/silver%20lightning/silver%20lightning%20fan.html ) φυσανε τον αερα μεσα στο κουτι, ΔΕΝ θα τον βγαζουν εξω, τι λετε ? να βαλω τους φιλτρα ( http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&products_id=3138)

και να στριψω την ψυκτρα (http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&products_id=3563:6100a28f60025601011a979d0b93defa ) ετσι ωστε να φυσαει προς τα πανω και οχι προς τα αριστερα ? υπαρχει εννοειται η πολυ απλη λυση να κανω τους 92αρηδες να φυσανε προς τα εξω αλλα αμα υλοποιησω την παραπανω ιδεα δεν θα εχω καλυτερες θερμοκρασιες ?

2) σε περιπτωση που γρατζουνιστει το case τι κανω ? ειναι και παχυ το αλλουμινιο (4-8mm συμφωνα με την silverstone http://www.silverstonetek.com/products-tj07.htm )

update : για το airflow βρηκα την λυση μιας και η ψυκτρα δεν επαιζε με καμια παναγια να μπορεσει να τοποθετηθει καθετα :(, η λυση απαιτει ΧΩΡΟ ( 3 * 5.25 bays) αλλα αξιζει imo, http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&products_id=4154

θα αλλαξω το φανακι με ενα streamliner και οι 92αρηδες θα φυσανε εξω κλασσικα, ειναι μια λυση και για τους κατοχους v2000, βασικα αυτοι εχουνε τις καρτες πανω πανω τεσπα.

Για τις γρατζουνιες πειτε τπτ ρε παιδια, δεν υπαρχει κατι που να τις διορθωνει/ να τις κανει λιγοτερο ορατες ? μια λυση ειναι να το παρω ασημι αλλα δεν μαρεσει καθολου ετσι :TD:

TJ07W_01.jpg

• 1 year later...
Αρχική απάντηση από GruntGR

μιας και ως γνωστον τα db ειναι αλγοριθμος, ανα 3db ο θορυβος διπλασιαζεται,πηγαινε απο 40 σε 20 και do the math ;-)

δεν είμαι σίγουρος οτι είναι αλγοριθμος, όσο οτι είναι σε λογαριθμική κλίμακα (τα db).

επίσης, κάτι χρήσιμο: όταν έχεις 20db απο έναν ανεμιστήρα

και 20db απο έναν άλλον τότε 20+20=23db, και όσο αυξάνεται η διαφορά στην ένταση,

η ολική αύξηση της εκμηδενίζεται (πχ αν έχεις 20db + 35db = 35db)

(για να μην σκεφτόμαστε 20+20=40db κλπ κλπ)

τα είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο περι ακουστικής,

correct me if i'm wrong!:o:tomato:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.