SLN Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 22, 2006 Εχω το ΜΧ900 εδω και 1-2χρονια (ισως και περισσοτερο) και μολις προχτες μου εκαναν κατι κουλα οι επαναφορτιζομενες... Φορτιστηκαν ολο το πρωι, εσβησε το λαμπακι, και σε 3-4 ωρες ειχαν ξεφορτιστει (κοκκινο λαμπακι)... Αυτο εγινε 1-2 φορες ακομα.Σημερα δεν μου το εκανε παραδοξως...Η ερωτηση ειναι για καποιον που το εχει αρκετο καιρο... Εχετε αλλαξει επαναφορτιζομενες μπαταριες? Μετα απο ποσο καιρο? Μηπως τα επαιξαν απο τις πολλες φορτισεις/επαναφορτισεις? Λογικα θα εχει φαει καμμια 300ρια επαναφορτισεις. Μου φαινονται "λιγες" για επαναφορτιζομενες.
spc Φεβρουάριος 22, 2006 #2 Φεβρουάριος 22, 2006 Καταρχήν διόρθωσε το τίτλο του post (ακούς εκεί ''αρωτνηση'' + βάλε τόνους!) Τα συμπτώματα που περιγράφεις είναι αναμενόμενα μετά από 2 χρόνια χρήσης και δεδομένου (αν δεν κάνω λάθος) ότι οι μπαταρίες δεν είναι λιθίου. Το μόνο που μου κάνει εντύπωση είναι ότι δεν στο ξαναέκανε σήμερα και ότι το φαινόμενο είναι κανονικά σταδιακό (δλδ θα έπρεπε να παρατηρείς σταδιακή μείωση του χρόνου ζωής ο οποίος λογικά πριν το προχθεσινό σύμπτωμα θα έπρεπε να είχε πέσει πολύ και να ήταν λίγο πάνω από τις 3-4 ώρες που αναφέρεις). Παρόλα αυτά, κατά 90% είναι θέμα μπαταριών. Παίζει βέβαια και μία περίπτωση προβληματικού φορτιστή αλλά αυτό θα το δεις μόνο στην πορεία. Αν αλλάξεις μπαταρίες, πρόσεξε να πάρεις τον ίδιο τύπο και ίδια Αh και όχι περισσότερα γιατί σε τέτοια περίπτωση μπορεί ο φορτιστής να μην μπορεί να φορτίσεις τις νέες μπαταρίες. ΥΓ Εύχομαι ολόψυχα καλή τύχη και τον παρόν thread να ξεπεράσει σε δημοτικότητα το all time classic ''Ψυγείο''.
SLN Φεβρουάριος 22, 2006 Author #3 Φεβρουάριος 22, 2006 Μα το παραξενο ειναι οτι το εκανε αποτομα...Πριν απο τα συμπτωματα ημουν σε 1+ μερα ανα φορτιση... Ξαφνικα εδειξε να πεθανε. Λες να βαρεσε καμμια μπιελα ο φορτιστης? Λες απλα αυτες οι 2-3 φορτισεις να εγιναν προβληματικα?Δοκιμασα κατι μικροτερες επαναφορτιζομενες που ειχα (800αρες αντι για 1800αρες που ειναι οι κανονικες) και δουλεψε κανονικα για 2-3 ωρες (και παλι λιγο μου φαινεται).Υ.Γ. Ευχαριστω για τις ευχες σας οσον αφορα την εκβαση ταυτου του thread!Ανταποδιδω και ευχομαι ολοψυχα να γινει sticky το επερχομενο thread για την νεα σας μητρικη : "tips and tricks on A8R32-MVP". Ακουγονται καλα λογια για την mobo και πιστευω θα συντροφεψει ομορφα τα ανοιξιατικα βραδια μας στο thelab οπως επισης και τις Χ1900ΧΤ σας!
spc Φεβρουάριος 22, 2006 #4 Φεβρουάριος 22, 2006 Καθάρισε καταρχήν με λίγο οινόπνευμα τις επαφές mouse / φορτιστή, σιγουρέψου ότι γίνεται καλή επαφή και παρακολούθησε το χρόνο ζωής μετά τις επόμενες 1-2 φορτίσεις (αν μπορείς τσέκαρε και το λαμπάκι του φορτιστή που και που κατά την διάρκεια της φόρτισης να δεις αν είναι αναμμένο καθ όλη την διάρκεια αυτής aka αν διακόπτεται ή όχι η φόρτιση).Αν μπορείς δοκίμασε και με ''φρέσκιες'' μπαταρίες.Μετά τα παραπάνω θα έχεις καταλάβει τι παίζει.ΥΓ Την γνώμη μου για το CF την έχω καταθέσει: Νo καλωδιούμπα for me, ΘενQ.
GoriLLakoS Φεβρουάριος 22, 2006 #5 Φεβρουάριος 22, 2006 Αρχική απάντηση από spcΥΓ Την γνώμη μου για το CF την έχω καταθέσει: Νo καλωδιούμπα for me, ΘενQ. Mια καλωδιουμπιτσα 10cm ειναι μωρε...πως κανεις ετσι??????
SLN Φεβρουάριος 22, 2006 Author #6 Φεβρουάριος 22, 2006 Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 20:35] (αν μπορείς τσέκαρε και το λαμπάκι του φορτιστή που και που κατά την διάρκεια της φόρτισης να δεις αν είναι αναμμένο καθ όλη την διάρκεια αυτής aka αν διακόπτεται ή όχι η φόρτιση). Αν μπορείς δοκίμασε και με ''φρέσκιες'' μπαταρίες. Κανονικα δεν πρεπει να αναβοσβηνει??? 2 χρονια τωρα οταν φορτιζει αναβοσβηνει το λαμπακι πρασινο... Δεν ειναι τοσο θεμα troubleshooting, βασικα (εκτος κι αν απο την ολη ιστορια καταληξει να φταιει ο φορτιστης), απλα ειπα να ρωτησω αν καποιος αλλος με το ιδιο mouse εχει/ειχε ιδια συμπεριφορα και με αλλαγη μπαταριας εφτιαξε η φαση.
spc Φεβρουάριος 22, 2006 #7 Φεβρουάριος 22, 2006 Αρχική απάντηση από Βασιλης Mια καλωδιουμπιτσα 10cm ειναι μωρε...πως κανεις ετσι?????? Σκέφτηκα καταρχήν να μην μαμίσουμε το thread αλλά μετά θυμήθηκα ποιος το άνοιξε και είπα ''δεν μαμιέται;'' Καλωδιουμπίτσα 10cm (με το συμπάθιο), ναι αλλά βάλε και τους ανώριμους drivers κλπ. Δεν μπορώ ρε Βασίλη, είναι θέμα αρχής. Να κάνουν κάτι σωστά, όχι επειδή το έκανε η Nvidia καλά να πρέπει αυτοί με το ζόρι να το κάνουν ανάποδα. Να ήταν τουλουμπίτσα 10cm να έλεγα (βασικά όχι εγώ, η SLN) ναι, αλλά άλλο τουλούμπα, άλλο καλωδιούμπα (Πέπυ tm). edit Αρχική απάντηση από SLN Κανονικα δεν πρεπει να αναβοσβηνει??? 2 χρονια τωρα οταν φορτιζει αναβοσβηνει το λαμπακι πρασινο... OK, να αναβοσβήνει (δεν θυμάμαι τι κάνει το συγκεκριμένο) - προφανώς κατάλαβες τι λέω. Αρχική απάντηση από SLNΔεν ειναι τοσο θεμα troubleshooting, βασικα (εκτος κι αν απο την ολη ιστορια καταληξει να φταιει ο φορτιστης), απλα ειπα να ρωτησω αν καποιος αλλος με το ιδιο mouse εχει/ειχε ιδια συμπεριφορα και με αλλαγη μπαταριας εφτιαξε η φαση. ΟΚ φιλενάδα, εγώ φταίω που ασχολήθηκα με την περίπτωσή σου.
blade_pan Φεβρουάριος 22, 2006 #8 Φεβρουάριος 22, 2006 Sln και γω εχω το παρομοιο setaki και σιγουρα ειναι προβλημα των μπαταριων...Ειναι νικελιου και πρεπει να αποφορτιστει πληρως πριν το ξαναβαλεις...Φυσικα αυτο δε το κανει κανεις.Ετσι εμενα μετα απο 2 χρονια μου φαινεται η μπαταρια κραταει πολυ λιγο με συνεχη χρηση βεβαια...Εχω αναρωτηθει και γω αν αλλαξω μπαταριες να βαλω λιθιου ιδια χαρακτηριστικα...
sotiris Φεβρουάριος 22, 2006 #9 Φεβρουάριος 22, 2006 [εισαγωγή για thread του sln]4 χρόνια πτυχίο (τουλάχιστον) + 2 χρόνια master (τουλάχιστον) + n^x χρόνια διδακτορικό (υποψήφιος)....ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΩ ΚΙ ΕΓΩ???? ΟΥΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ :cry:[/εισαγωγή για thread του sln]Πέραν του ότι διαφαίνεται καταφανώς ότι το πτυχίο το έχεις πάρει αντιγράφοντας εκ μικροσκοπικών σημειώσεων εν ώρα εξετάσεων, έχω να δηλώσω ότι αν θες να διατηρήσεις το όποιο κύρος -δεν- έχεις πάνω στο αντικείμενο της χημείας, θα πρέπει να αποφεύγεις να ρωτάς ερωτήσεις του στυλ: μου χάλασαν οι μπαταρίες? τι να κάνω?Έχοντας το συγκεκριμένο mouse εδώ και 2 περίπου χρόνια, ο τρόπος χρήσης του είναι ο εξής:έχω 1 φορτιστή και 4 aa μπαταρίες, και τις δουλεύω εναλλάξ.Δεν μου έχει βγάλει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα μέχρι στιγμής, και αν υπολογίσουμε μια φόρτιση κάθε 2-3 μέρες έχουμε περίπου 100-150 φορτίσεις- εκφορτίσεις.Τι θά πρεπε να ξέρεις:οι Ni-MH, από τα λίγα που ξέρω, έχουν ένα χρόνο ζωής γύρω στις 1000 φορτίσεις.Ο φορτιστής του logitech, απ'όσο θυμάμαι, είναι ταχυφορτιστής.Κοινώς φορτίζει γρήγορα (για τους αγνοούντες τον όρο ταχυ-).Αυτό σημαίνει ότι κατά τη φόρτιση, η απόθεση δεν γίνεται ομαλά, αλλά ίσως δημιουργούνται κάποια μικρά κενά κλπ. = μικρότερη διάρκεια μπαταρίας. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις λοιπόν για τις μπαταρίες σου, είναι να τους κάνεις μερικές φορτίσεις - εκφορτίσεις με κάποιον φορτιστή που να μην τις φορτίζει τόσο γρήγορα (ενδεικτικά να πω ότι απ'ότι θυμάμαι, ο φορτιστής της Logitech θέλει ~2 ώρες για να τις φορτίσει, ενώ ένας Panasonic που έχω κάνει γύρω στις 6+ ώρες). Υποσημείωση στις παρατηρήσεις του spc: μπορείς να πάρεις ό,τι μπαταρία θες, εμένα τουλάχιστον και στα 2100mah μια χαρά τις φόρτιζε. ’λλωστε δεν νομίζω τα mah να είναι κριτήριο για το αν μπορεί να τα φορτίσει ένας φορτιστής.
SLN Φεβρουάριος 22, 2006 Author #10 Φεβρουάριος 22, 2006 Μια ερωτηση πηγα να κανω ο κακομοιρης και μου βγηκε ξυνη... Δεν ρωτησα " μου χάλασαν οι μπαταρίες? τι να κάνω?" Ρωτησα "εχουν χαλασει σε καναν αλλο χριστιανο/μωαμεθανο/ινδουιστη οι μπαταριες του ΜΧ900/700 μετα απο 2 χρονια?? Αλλη φορα δεν ξανανοιγω thread. Στο "πειτε οτι θελετε" θα το λεω να περασω και τον ea6gka στα ποστ... Βγηκε ο καθε καφρος προ-πτυχιακος να κανει showoff γνωσεων για μπαταριες Νικελιου-υδριδιο μεταλλου. Εχουμε και ... βραδυ-φορτιστη Panasonic για τις μικρες επαναφοτριζομενες ΑΑ που επερνε το χτυπητηρι του καφε... Δεν καταλαβα βεβαια γιατι να κανω "κυκλους" φορτισης εκφορτισης με τον panasonic. Αυτο μαλλον θα "βολευε" μπαταριες Νικελιου-Καδμιου. Παντως ετσι κι αλλιως φαινεται οτι μαλλον εχεις δικιο μιας που καθως χτες δουλευα στο mouse τις μικρες ειχα βαλει τις κανονικες στον βραδυφορτιστη και σημερα δεν εχει παρουσιασει σημαδια κοπωσης ο ποντικης... Κι εγω δεν καταλαβα γιατι να μην παρω μεγαλυτερης mAh μπαταριες αλλα δε τετοια θεματα τον εμπιστευομαι τον Συριο. Δεν περιμενα οτι θα τον ξεμπροστιαζες ετσι...
Dagalidis Φεβρουάριος 23, 2006 #11 Φεβρουάριος 23, 2006 Kαι εμένα μου έκανε τα ίδια... Φόρτιζε και μετά από 1 ώρα ή και λιγότερο αναβόσβηωε το κόκκινο λαμπάκι... Το κακό συνέχισε για 1 μήνα περίπου όσπου ένα πρωινό δεν φορτίζανε καθόλου... Πήρα άλλο ζευγάρι επαναφορτιζόμενες και ανακάλυψα ότι τα είχε φτύσει η βάση τους (φορτιστής).... Εβαλα τις μπαταρίες σε έναν άλλο φορτιστή και ήταν ΟΚ.... Στην δική μου περίπτωση έφτεγε η βάση που δεν τις φόρτιζε σωστά.... Δοκίμασε να τις φορτίσεις σε επιτραπέζιο φορτιστή....
SLN Φεβρουάριος 26, 2006 Author #12 Φεβρουάριος 26, 2006 Σωτος ROLOXXXXXed (Αντε και Μητσος Rolox). Μαλλον δεν φορτιζει καλα η βαση ή απλα ηταν τυχαιο περιστατικο...Με τον (βραδυ)φορτιστη Panasonic οι ιδιες μπαταριες ειναι ηδη στην 3η μερα χρησης τους.Thank you.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.