Jump to content

Ποιά πάστα?

newone

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Hello!

Θα ήθελα βοήθεια όσον αφορά τις πάστες

Έχω P4 σε 478 και πήρα ψήκτρα-τέρας εν ονόματι Big Typhoon της Thermaltake (16db), στην προσπάθεια μου να κάνω αθόρυβο το PC χωρίς το μεγάλο κόστος της υδρόψηξης.

Πάστα να βάλω το γιαούρτι που έχει στην συσκευασία, AS5, AS ceramique ή κάποια άλλη? Παρακολούθησα τα σχετικά posts αλλά δεν έβγαλα άκρη, όλα φαίνονται 50-50.

PS: κανένα καλό site με οδηγίες εφαρμογής?

ΤΗΧ!

Πιστευω οτι μια Black Forest ειναι οτι πρεπει!:D

Περα απ'την πλακα νομιζω οτι με as5,ceramique εισαι καλυμενος!Καλυτερα η δευτερη που ειναι πιο φθηνη και δεν εχει μεταξι οπως η πρωτη..οι διαφορες στην θερμοκρασια μηδαμινες θα ελεγα!

:D

Μη λες για Black Forest και πεινάω!

Αυτή που έχει στη συσκευασία της η ψήκτρα δε λέει τόσο έτσι?

και κάτι άλλο επειδή είμαι "Junior Member" , έβαλα το post στο σωστό μέρος?

...η καλύτερα να το βάλω και στο "Πείτε ότι θέλετε"?

Ημαρτον ρε παιδια δεν παω καλα τωρα τελευταια!Μιλουσα στο τηλεφωνο για μεταξωτα πουκαμισα και παλι πατατα ειπα!:o

Οτι ειπε ο φιλος nobig ισχυει..:T:

YΓ:Συγνωμη για το ΟΤ.

ΕDIT:Ισως θα ηταν καλυτερα στο θεμα περι ψυξης,αλλα αν δεν κολλαει θα το μεταφερουν μην ανησυχεις.Αν δεν ασχοληθεις ιδιαιτερα με overclocking δεν υπαρχει λογος να αγορασεις παστα.Απ'την αλλη κανει μολις 3-4ευρω..εσυ διαλεγεις!:)

Arctic Ceramique επίσης απο εμένα. Παλιά αλλά καλή. Επίσης οι Arctic Silver (όνομα και πράμα) έχουν ένα ποσοστό ασήμι, πράγμα που σημαίνει πως θέλει λίγο προσοχή μη σου πέσει παραπέρα και έχεις κανένα βαχυκύκλωμα.

Απο την άλλη, η ceramique έχει μια τάση να "κολλάει" και παρατηρείται συχνά το φαινόμενο αν είναι κρύος ο επεξεργαστής όταν βγάζεις την ψύκτρα να βγαίνει και αυτός μαζί και άντε ξεκόλλα τον μετά... Προσωπικά πάντως δεν μου έχει τύχει ποτέ, ίσως επειδή βάζω ελάχιστη (= σωστή) ποσότητα και όχι όλη τη σύριγγα... :p

Πάντως πάρε μια σύριγγα να έχεις. Εγώ έχω μία εδώ και 2-3 χρόνια... :p Όλο φαίνεται να τελειώνει αλλά όλο έχει... :hehe:

PS: Προσωπικά δεν θεωρώ απόλυτα σωστή την τεχνική που δείχνει η AS στο site... Πιστεύω πως πρέπει να είναι απλωμένη σε όλο το Heat spreader και όχι μόνο στο κέντρο όπως δείχνει αυτός...

Προσωπικά βάζω μια μικρή σταγόνα στο κέντρο, τέσσερις μικρότερες στις γωνίες και μετά απλώνω μέχρι να γίνει ένα ημιδιαφανές φίλμ. Επίσης βάζω ελάχιστα και στην ψύκτρα οπου αλείφω επίσης μέχρι να γίνει ημιδιαφανές φιλμ.

Το άλλο βέβαια, του να βάζεις μια σταγόνα και να βάζεις την ψύκτρα κατευθείαν είναι σωστό απο μια άποψη με τη λογική οτι πάει η πάστα όπου πραγματικά χρειάζεται. Απο την άλλη αυξημένη ποσότητα δεν είναι και ό,τι καλύτερο πάλι...

Κατα την ταπεινη μου αποψη...οτι και να βαλεις το ιδιο θα ειναι...αντε να δεις 1-2βαθμους πανω κατω διαφορα...:D

Το αυτό, εγω δεν έχω δει διαφορά για να πω την αλήθεια μεταξύ AS5 και μιας άσπρης που έχω πάρει απο μαγαζί με ηλεκτρονικά

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [Χθες, στις 19:21]

Arctic Ceramique επίσης απο εμένα. Παλιά αλλά καλή. Επίσης οι Arctic Silver (όνομα και πράμα) έχουν ένα ποσοστό ασήμι, πράγμα που σημαίνει πως θέλει λίγο προσοχή μη σου πέσει παραπέρα και έχεις κανένα βαχυκύκλωμα.

Απο την άλλη, η ceramique έχει μια τάση να "κολλάει" και παρατηρείται συχνά το φαινόμενο αν είναι κρύος ο επεξεργαστής όταν βγάζεις την ψύκτρα να βγαίνει και αυτός μαζί και άντε ξεκόλλα τον μετά... Προσωπικά πάντως δεν μου έχει τύχει ποτέ, ίσως επειδή βάζω ελάχιστη (= σωστή) ποσότητα και όχι όλη τη σύριγγα... :p

Πάντως πάρε μια σύριγγα να έχεις. Εγώ έχω μία εδώ και 2-3 χρόνια... :p Όλο φαίνεται να τελειώνει αλλά όλο έχει... :hehe:

PS: Προσωπικά δεν θεωρώ απόλυτα σωστή την τεχνική που δείχνει η AS στο site... Πιστεύω πως πρέπει να είναι απλωμένη σε όλο το Heat spreader και όχι μόνο στο κέντρο όπως δείχνει αυτός...

Προσωπικά βάζω μια μικρή σταγόνα στο κέντρο, τέσσερις μικρότερες στις γωνίες και μετά απλώνω μέχρι να γίνει ένα ημιδιαφανές φίλμ. Επίσης βάζω ελάχιστα και στην ψύκτρα οπου αλείφω επίσης μέχρι να γίνει ημιδιαφανές φιλμ.

Το άλλο βέβαια, του να βάζεις μια σταγόνα και να βάζεις την ψύκτρα κατευθείαν είναι σωστό απο μια άποψη με τη λογική οτι πάει η πάστα όπου πραγματικά χρειάζεται. Απο την άλλη αυξημένη ποσότητα δεν είναι και ό,τι καλύτερο πάλι...

Σωστός!!

:T: :T:

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis

Απο την άλλη, η ceramique έχει μια τάση να "κολλάει" και παρατηρείται συχνά το φαινόμενο αν είναι κρύος ο επεξεργαστής όταν βγάζεις την ψύκτρα να βγαίνει και αυτός μαζί και άντε ξεκόλλα τον μετά...

χμμ...ναι μου εχει τυχει και στραβωσανε πινακια αλλα ευτυχως ολα οκ.

Το tip ειναι να ειναι ο cpu ζεστος για να βγει χωρις προβληματα?

Αρχική απάντηση από F117 [Χθες, στις 04:00]

ναι :D χιχιχι ! αλλίως να το στρίβεις.....σιγά σιγά.....

Τι μου θυμήσατε τώρα.

Την είχα πάθει κι εγώ με την πάστα όταν πρωτοέβαλα την arctic silver 5 στον AMD64 3200+, κρύο υδρότας με έλουζε όταν έβλεπα να βγαίνει, με κλειδομένο το socket, όλο το σόι του επεξεργαστή. Και μετά στρίβε-στρίβε σιγά σιγά. :tomato: :tomato: :tomato: :fist: :fist: :fist:

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis [24-02-2006 21:31]

Κόλλησε με την as5; :blink:

Yeap, αλλά μόλις το είχα βάλει. Ζήτημα να πέρασαν 5 λεπτά. Ευτυχώς ξεκόλλησε σχετικά εύκολα.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.