Jump to content

Native ανάλυση TFT και προβληματισμοί

nobig

Παρατηρείτε παραμόρφωση με την αλλαγή της native ανάλυση  

8 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Τελευταία φλερτάρω μερικές wide TFT αλλά έχω τον φόβο ότι μόλις αλλάξω την native ανάλυση της οθόνης για κάποιο λόγο όλα θα γίνουν χάλια. Για δώστε τις γνώμες-παρατηρήσεις σας :T:

Όσοι ψηφίζεται ας γράφεται μοντελάκι οθόνης-ίντσες, native ανάλυση και σε ποιές αναλύσεις βλέπετε-δεν βλέπεται παραμόρφωση

17άρα EIZO L568. Σε αναλύσεις μικρότερες των 1280*1024 παρατηρώ έντονη παραμόρφωση. Ίσως κάποιοι να μην τη θεωρούν τόσο έντονη αλλά προσωπικά τη θεωρώ αρκετά ενοχλητική. (ένα σημείο που υπερτερούν οι CRT). Σε μεγαλύτερες αναλύσεις δε, μικραίνει το ορατό πλαίσιο οπότε δώρον άδωρον... ;) Πάντως η 1280*1024 είναι μια καλή ανάλυση και σπάνια την αλλάζω... :)

Ψήφισα "Πολύ" γιατί, όπως και ο Μάκης, μου φαίνεται ότι παραμορφώνεται αρκετά η εικόνα σε χαμηλότερες της native αναλύσεις...

EIZO FlexScan L565 17" ( Native Resolution: 1280 x 1024 )

Στο desktop εννοείται ότι θα έχω την native. Στα παιχνίδια μπορεί να χαμηλώνω λίγο αμα αργούνε, αυτο με απασχολεί. Ενδιαφέρον αυτο με την acer, προστοπαρών ξέρω την acer & viewsonic wide. Με την acer ευχαριστημένος;;;

Η απάντησή στην ερώτησή σου είναι τόσο υποκειμενική που δεν θα βγάλεις άκρη.

Εδώ άλλοι δεν βλέπουν διαφορά από DVI σε αναλογικό, φαντάσου τι θα ακούσεις τώρα.

Είναι επίσης και θέμα game. Σε adventure πχ με scaling από 800*600 σε 1600*1200 ήταν πολύ ενοχλητικό.

Μόνο εσύ ο ίδιος μπορείς να κρίνεις.

1-2 κουβέντες πάντως:

1. Μιας και πας για wide, σημείωσε ότι scaling (aka non native) + stretching (aka από 4/3 σε 16/10 αν το game δεν υποστηρίζει wide ανάλυση) = Ακόμα χειρότερα αποτελέσματα.

2. Εξαρτάται επίσης και από την κάρτα και από το monitor (καθώς το scaling μπορεί να το αναλάβει είτε η 1η είτε το 2ο).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.