AN7 OverClocker Φεβρουάριος 22, 2006 #21 Φεβρουάριος 22, 2006 To linux δεν νομίζω να ειναι ασφαλεστερο...απλά δεν έχουν ασχοληθεί και πολύ οι hαckers με αυτό....
Dr.Paneas Φεβρουάριος 22, 2006 #22 Φεβρουάριος 22, 2006 Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker To linux δεν νομίζω να ειναι ασφαλεστερο...απλά δεν έχουν ασχοληθεί και πολύ οι hαckers με αυτό.... Αφού hackers το έφτιαξαν.Anyway, defacements γίνονται πολλά. Δεν πρόκειται να αναδείξω το thread σε μια κόντρα λειτουργικών αλλά ούτε εχω την διαθεση να διαπλιτιχτώ με κενανεαν (η κατασταση μυριζει "μπαρούτι"). Ωστόσσο θα ήθελα να σχολιάσω πως τα περισσότερα defacements γίνονται κατά κύριο λόγο σε IIS Servers παρά σε Apache.Πάντως εγω, τον παραδέχομαι τον τύπο. Καλη φαση.
RagSoul Φεβρουάριος 22, 2006 #23 Φεβρουάριος 22, 2006 παντου υπαρχουν τρυπες, απλα πρεπει να κλεινουμε οσο γινεται τις περισσοτερες για να κατι ασφαλες στο διαδικτυο.
Dr.Paneas Φεβρουάριος 22, 2006 #24 Φεβρουάριος 22, 2006 Δεν γνωρίζω την τεχνική του defacement αν και παρόλα αυτά νομίζω (δεν ειμαι σιγουρος) πως τις περισσοτερες φορές δεν παίζουν σημαντικό ρόλο οι default open ports σε εναν server, οσο ο επόπτης του δικτύου και ο ίδιος ο server (ISS, Apache κλπ).Υπάρχουν άτομα τα οποία έχοντας βρει καποιο exploit, εχουν γράψει ενα scriptάκι να ψάχνει για ημέρες, μερεα-νυχτα, sites τα οποία είναι ευάλωτα-τρωτά (vulnerable) στο εν λόγο exploit (το όποιο έχει δημοσιευθεί πχ σε καποια σελίδα του διαδικτύου και είναι ένα κομμάτι πηγάιου κώδικα σε καποια γλώσσα προγραμματισμού).Από την αλλη μερια, κάποιος ο οποίος έχει πολύ καλές γνώσεις πάνω στα δίκτυα και στον προγραμματισμό μπορεί κ έχει την δυνατότητα, με υπομονή και χρόνο, να κάνει ενα ωραιότητα footprinting (δηλαδή να βρει πληροφορίες σχετικα με το site πχ τον server αν ειναι της MS ή linux) και στην συνέχεια να ψάξει για exploits πανω στα συγκεκριμένα στοιχεία ή αν ειναι τσακάλι να βρει αυτός τα flaws.Συνήθως με το defacement, oι defacers επιδιώκουν την φήμη του username τους ή πχ να θελουν να περασουν καποιο μύνημα (πχ Macedonia is Greek). Προσοχή όμως, σε περίπτωση που καποιος κανει deface σε ενα website, τότε αμαυρώνεται και το "ήθος" του ως υποτιθέμενος hacker ενώ εισπράτει χειροκρότημα αν ειναι lamer).
---Zapotek-- Φεβρουάριος 22, 2006 #25 Φεβρουάριος 22, 2006 Αρχική απάντηση από ΑΝ7 OverClocker To linux δεν νομίζω να ειναι ασφαλεστερο...απλά δεν έχουν ασχοληθεί και πολύ οι hαckers με αυτό.... Αυτό που είπε ο Πάνος είναι σωστότατο...Το GNU/Linux το έχουν όντως γράψει hackers ΑΛΛΑ με τη πραγματική/αρχική έννοια του όρου.Οι ίδιοι hackers φτιάξανε το internet & τον πρώτο dial-in server από κομμάτια πεταμένων modem στο MIT.
g_0x Φεβρουάριος 23, 2006 #26 Φεβρουάριος 23, 2006 γιατι δε κανουμε ενα thread που να μαθένει σε άσχετους μερικα περι hacking και τέτοια?θα ήταν στάνταρ πολύ ενδιαφέρον.
HellhammeR Φεβρουάριος 23, 2006 #28 Φεβρουάριος 23, 2006 Αρχική απάντηση από g_0x [Σήμερα, στις 10:15] γιατι δε κανουμε ενα thread που να μαθένει σε άσχετους μερικα περι hacking και τέτοια?θα ήταν στάνταρ πολύ ενδιαφέρον. Τι είπε το άτομο?? χαχαχα :p
g_0x Φεβρουάριος 23, 2006 #29 Φεβρουάριος 23, 2006 κοιτα.δε μιλουσα να οργανώσουμε επιθέσεις σε site απο τους εμπειρους στο χώρο. απλα κοιτούσα μία σελίδα το i-hacked.com που πιστεύω έχει ωραία πραματακια.δε θα ήταν άσχημο να ανοίξουμε ένα thread στο thelab παρόμοιο.και επίσης δε θα ήταν κακή ιδέα να μιλήσουμε για διάφορα exploits πως τα εκμεταλεύεσαι ή για reversing engineering που κατα τη γνώμη μου είναι πολύ μαγκια όποιος μπορεί να παράγει κρακακια.τι είπα το άτομο.σοβαρα μιλάω αλλά όχι όπως το καταλάβατε.δε νομίζω να είναι κακό και παράνομο αυτό που προτείνω.τεσπα.αυτα.:flower:
---Zapotek-- Φεβρουάριος 23, 2006 #30 Φεβρουάριος 23, 2006 :OT:Ναι, γιατί δεν έχουμε αρκετούς lamers στο χώρο...Να φτιάξουμε και μερικούς άλλους, να τους δώσουμε έτοιμα sploits και να τους δείξουμε και πως τα χρησιμοποιούν.
g_0x Φεβρουάριος 23, 2006 #31 Φεβρουάριος 23, 2006 οχι ετοιμα.ασε τους(μας) να σκεφτουμε και λιγο.απλα τα πρωτα βηματα δε θα ηταν κακο καποιος να στου τα διξει.και δε λεω για χακιν μονο αυτο.οπως ειπα και πιο πανω και πειραγματα σε μηχανήματα καλω θα ήταν να δημοσιευτουν.άλλωστε με την σωστή έννοια το overclocking δεν είναι hack στο πισι?
---Zapotek-- Φεβρουάριος 23, 2006 #32 Φεβρουάριος 23, 2006 Το overclocking είναι όντως hack.ΑΛΛΑ πάραυτα δεν είναι αυτό το σωστό μέρος για τέτοιου είδους συζητήσεις.Δεν θέλω να θεωρηθεί spam αλλά ... .
g_0x Φεβρουάριος 23, 2006 #33 Φεβρουάριος 23, 2006 ok ok ok.παω πασο....να ανοιξουμε ένα thread όμως?τωρα αν ο admin διαφωνει ας το κλείσει...:daisy: για τον admin...xexe
RootX Φεβρουάριος 23, 2006 #34 Φεβρουάριος 23, 2006 Sorry παίδες, αλλά thread για τεχνικές hacking, no way.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.