Jump to content

Ti4200 AGP8x vs Ti4600 AGP4x

johnson

Recommended Posts

Έχω μια Ti4200 128mb AGP8x (nv28)

και μια Ti4600 128mb AGP4x (nv25)

Απ'όσο είδα κάποια benchmarks στο internet, η Ti4600 αν και

λειτουργεί σε AGP4x είναι πιο γρήγορη από την Ti4200 με AGP8x.

Ενώ δεν υπήρχε μεγάλη διαφορά σε επιδώσεις, ανάμεσα στις Ti4600 AGP4x (nv25)

και Ti4600 AGP8x (nv28,στην Ευρώπη πρέπει να κυκλοφορεί με άλλο όνομα) με την

έκδοση με AGP8x να υπερέχει ελάχιστα.

Μία άλλη απορία μου, θα παίζει σωστά η Ti4600 AGP4x σε μητρική που έχει chipset

nforce3 250Gb (AGP 8x) και είναι μάρκας msi (K8N platinum νομίζω)? Φαντάζομαι πως θα παίζει...

um ακυρο μεχρι DX8.1 υποστηριζει η καρτα, εδω περα για να παιξει το BF2 χρειαζεται πατεντα επειδη σηκωνει μεχρι 1.3 SM και στο παιχνιδι θες καρτα με υποστηριξη για 1.4+ , το AGP8x support στην συγκεκριμενη γενια το βγαλανε για την πλακα τους και για λογους marketing, στην αμεσως επομενη κλαση (9500pro + ) εβλεπες τις διαφορες μεταξυ 4x και 8χ αλλα παλι δεν εχω δει συγκριτικα για να ειμαι 100% σιγουρος για αυτο που λεω :p

Το AGP 4Χ με το AGP 8X σε αυτές τις κάρτες όπως και το AGP 8X με το PCI express X16 σε μεσαίες σημερινές κάρτες (ίσως και μεγάλες) όπως και το IDE με το SATA και το SATAII δεν επηρεάζουν σχεδόν καθόλου τις επιδόσεις αφού έτσι κι αλλιώς οι max ταχύτητες που μπορούν να προσφέρουν οι κάρτες (ή οι δίσκοι στην περίπτωση των IDE,SATA, SATAII) είναι κάτω του ορίου που μποορύν να υποστηρίξουν οι εκάστοτε δίαυλοι.

Σκέψου πως έχεις ένα αυτοκίνητο με τελική ταχύτητα 150Km/h (λέω τώρα) και έχεις δυο δρόμους οι οποίοι επιτρέπουν κίνηση μέχρι 200Km/h ο πρώτος και μέχρι 300Km/h ο δεύτερος. Και στις δυο περιπτώσεις, πρόκειται να πιάσει πάνω απο 150; ;)

Επίσης μην μπερδευτείς απο κάποιες Ti4800 που είχανε κυκλοφορήσει τότε. Σε καμία περίπτωση δεν ήταν καλύτερες απο τις 4600. Ήταν απλώς Ti4200 με εγγενή υποστήριξη AGP 8X... :)

ΟΚ τελικά θα κρατήσω την 4600.

Ωστόσο μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση ολόκληρη η σειρά 4Ti αφού μπορώ και

παίζω με σωστά framerates το pro evolution soccer 5 σε ανάλυση 1280χ1024 και

high quality έχοντας τις 2 κάρτες (4200, 4600) πάνω σε μηχάνημα που έχει cpu

celeron@1.7ghz (!!).

(Δεν κατάλαβα διαφορά στην απόδωση των 2 καρτών στο συγκεκριμένο παιχνίδι αφού

φένεται να το παίζουν άνετα)

Το άλλο pc μου ζορίζεται να παίξει με σωστά framerates το ίδιο παιχνίδι σε μικρότερη

ανάλυση (1024χ768) έχοντας cpu athlon64@2800+ και radeon9550 (128bit).

Τελικά όλες οι κάρτες της σειράς 4Ti είναι πολύ δυνατές και πρέπει να παίζουν, έστω και

δύσκολα, πολλά σημερινά παιχνίδια !

άσχετο: Τι λέτε, χαραμίζεται η 4600 να κάθεται σε celeron@1.7? Λέτε να την βάλω

στον athlon ? H 9550 θα χάνει καθόλου σε απόδωση άμα λειτουργεί σε AGP4x ?

Κατά τη γνώμη μου οι GeForce 4 Ti ήταν η τελευταία καλή σειρά της nVidia... Απο κει και πέρα, το μόνο μοντέλο που εκτιμώ είναι οι 6600...

Η 4600 πάντως πρέπει να είναι καλύτερη απο την 9550... Για καλύτερη Ati από την 4600 πας απο 9600Pro και πάνω πιστεύω. Απο την άλλη η 9550 είναι πιο "σύγχρονη". Κάνε benchs, δες στην πράξη και πράξε ανάλογα... ;)

οντος οι σειρές ΤΙ4200 και 4600 είναι οι καλύτερες τις nvidia..μετά η κατρακύλα αρχής γενομένης το σκουπίδι με φαντεζί ονομασία FX5200..και πάει λέγοντας.Απο τις σχετικά πρόσφατες αξίζει η 6600GT και 6800 ..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.