loki Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 Εχω τα Logitech 5500 και την xfi platinum συνδεδεμενα με οπτικη και προσπαθω απεγνωσμενα να ακουσω dts ηχο στις ταινιουλες μου αλλα ματαια...εχει κανεις αυτο το συνδυασμο να μου πει τι μαγικα κανει και τα καταφερνει?
planetman Φεβρουάριος 20, 2006 #2 Φεβρουάριος 20, 2006 Φίλε, ακριβώς το ίδιο θέλω να κάνω κι εγώ. Νομίζω ότι αν πάρεις μια ταινία με DTS, βάλεις από τον PowerDVD spdif και μετά παίξεις με τα εφέ στην κονσόλα των Z-5500, λογικά θα σου εμφανίσει το DTS. Το έχεις δοκιμάσει αυτό;
planetman Φεβρουάριος 21, 2006 #3 Φεβρουάριος 21, 2006 Λοιπόν, σήμερα πήγα και πήρα μια ταινία με DTS. Έβαλα από τους drivers digital output only, έβαλα στο χειριστήριο των Z-5500 οπτική είσοδο, έβαλα στο powerDVD στον ήχο spdif, έβαλα στην ταινία στις ρυθμίσεις DTS αλλά ΔΕΝ έχει ήχο. Ενώ το prologic 5.1 και ένα άλλο που είχε έπαιξε μια χαρά, στο DTS, απλά δεν είχε ήχο. Στα ηχεία έγραφε "no digital data". Οπότε δεν ξέρω πλέον. Αλλά με ενδιαφέρει και μένα και θα το ψάξω...
planetman Φεβρουάριος 24, 2006 #4 Φεβρουάριος 24, 2006 Για ψάξε γι' αυτή τη ρύθμιση. Δυστυχώς εγώ πήγα πίσω την ταινία οπότε δεν μπορώ να σου πω άμεσα αν δουλεύει.
planetman Μάρτιος 25, 2006 #5 Μάρτιος 25, 2006 Μετά την παραπάνω ρύθμιση πήρα μια ταινία με DTS και ιδού!!!
loki Απρίλιος 21, 2006 Author #6 Απρίλιος 21, 2006 Έχω τα ελληνικά windows xp pro, η εντολή είναι η διαχείρηση συσκευών; Μπαίνω σε αυτήν την εντολή αλλά δεν μου βγάζει τις επιλογές που παρουσιαζάζονται στην εικόνα που έχεις στείλει. Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις που ακριβώς να μπώ;
loki Απρίλιος 21, 2006 Author #7 Απρίλιος 21, 2006 μπαινω στο control panel, συντηρηση και επιδοσεις, συστημα, υλικο, διαχειρηση συσκευων, και μετα οπου και να μπω δεν βρησκω τις εντολες οπως ειναι στην εικονα σου (PCI/USB, SPDIF, decoder).
spc Απρίλιος 21, 2006 #8 Απρίλιος 21, 2006 Αρχική απάντηση από loki Έχω τα ελληνικά windows xp pro, η εντολή είναι η διαχείρηση συσκευών; Μπαίνω σε αυτήν την εντολή αλλά δεν μου βγάζει τις επιλογές που παρουσιαζάζονται στην εικόνα που έχεις στείλει. Μήπως μπορείς να με βοηθήσεις που ακριβώς να μπώ; Αρχική απάντηση από loki μπαινω στο control panel, συντηρηση και επιδοσεις, συστημα, υλικο, διαχειρηση συσκευων, και μετα οπου και να μπω δεν βρησκω τις εντολες οπως ειναι στην εικονα σου (PCI/USB, SPDIF, decoder). Εξαρτάται από την κάρτα ήχου του συστήματος αν, που και με τι μορφή θα υπάρχει το σχετικό menu.
loki Απρίλιος 21, 2006 Author #9 Απρίλιος 21, 2006 Το βρηκα το μενου εβαλα τιν αντιστοιχη επιλογη αλλα παλι δεν εχω dts.Επιλεγω dts στη ταινια και πλεον βγαζει ηχο ενω πριν το αλλαξω βουβαμαρα!!!Στο panel των ηχειων ομως εξακολουθει να μη βγαζει το λογοτυπο του dts.Eχω αγανακτησει λιγουλακι...καμμια ιδεα ακομα?
blade_pan Σεπτέμβριος 13, 2006 #10 Σεπτέμβριος 13, 2006 Τα Ζ5500 με ποια καρτα ηχου εχουν 100% συμβατοτητα?
nickstamat Σεπτέμβριος 13, 2006 #11 Σεπτέμβριος 13, 2006 Έχει σημασία η κάρτα ήχου μαν? Δε νομίζω ότι υπάρχει "συμβατότητα" και "ασυμβατότητα" μεταξύ κάρτας-ηχείων...
blade_pan Σεπτέμβριος 13, 2006 #12 Σεπτέμβριος 13, 2006 Δε λεω ακριβως την εννοια "συμβατοτητα" αλλα συγκεκριμενα για πραγματικο digital,dts,thx...
nickstamat Σεπτέμβριος 13, 2006 #13 Σεπτέμβριος 13, 2006 Ε λογικά αν υποστηρίζει η κάρτα σήμα DTS και το βγάζει στην ψηφιακή έξοδο, γιατί να μην μπορείς να βάλεις τα Ζ-5500 να παίξουν DTS??Το ΤΗΧ btw δεν είναι σήμα... Είναι απλά μια πιστοποίηση και η X-Fi έχει και κάποιες επιπλέον ρυθμίσεις του THX για παραμετροποίηση και βελτιστοποίηση του ήχου... Πάντως η X-Fi απ' ό,τι έχω ακούσει έχει πολύ καλά αποτελέσματα σε συνδυασμό με καλά και δυνατά ηχεία (π.χ. Z-5500, S750 κλπ.)...
blade_pan Σεπτέμβριος 13, 2006 #14 Σεπτέμβριος 13, 2006 ωραια....X-fi platinum αναγκαστικα αφου εχει optical & coaxial ε?επρεπε να βγαζει και πισω digital εξοδους...τεσπα!
chroma Σεπτέμβριος 13, 2006 #15 Σεπτέμβριος 13, 2006 H DQ6 βγάζει optical και coaxial, γιατί να πάρεις XFi;
blade_pan Σεπτέμβριος 14, 2006 #16 Σεπτέμβριος 14, 2006 Ειναι το ιδιο καλη με την xfi?Εννοω αξιζει?Την εχεις δοκιμασει?πχ η karajan πως λεγεται στην dfi που ειχα ηταν απαραδεκτη...
chroma Σεπτέμβριος 14, 2006 #17 Σεπτέμβριος 14, 2006 Αναλόγως τη χρήση, για spdif passthrough για ταινίες δε βλέπω το κέρδος να έχεις κάρτα εφόσον το stream του DD/DTS απλά περνά αυτούσιο προς αποκωδικοποίηση από τα ηχεία ή τον όποιο decoder, ενισχυτή με decoder κλπ.Η DQ6 προσφέρει και DD live/DTS connect όσο βλέπω στο site. Αυτά βασικά προσφέρουν τη δυνατότητα realtime κωδικοποίησης πολυκάναλου ήχου (πχ. από ένα παιχνίδι) σε DD/DTS αντίστοιχα ώστε να το μεταφέρεις προς αποκωδικοποιηση στα ηχεία. Με μια XFi (ή όποια άλλη creative) αυτό δε γίνεται αλλά υπάρχει πάντα και η αναλογική σύνδεση για τον πολυκάναλο ήχο των παιχνιδιών.Κάποιοι υποστηρίζουν οτι με αυτό το παραπάνω στάδιο (απο)κωδικοποίησης, υπάρχει απώλεια στον ήχο και μπαίνει κάποιο μικρό latency. Από την άλλη παρακάμπτεις τα DAC του κυκλώματος που μπορεί να μην είναι και τα καλύτερα. Προσωπικά η μόνη λύση τέτοιου τύπου που είχα δοκιμάσει ήταν στο NF2 που υποστήριζε κωδικοποίηση σε DD και δεν είχα παρατηρήσει κάτι τέτοιο, ούτε χαμηλή ποιότητα ούτε υστέρηση.Αν δε σε καίει το θέμα του ΕΑΧ, ο μόνος αδιαπραγμάτευτος λόγος να πάρεις creative κατ εμε τότε να δοκιμάσεις την onboard.
blade_pan Σεπτέμβριος 14, 2006 #18 Σεπτέμβριος 14, 2006 και βεβαια θα το δοκιμασω αν ειναι να γλυτωσω 170Επισης ειναι σημαντικο που δεν περναει απο αποκωδικοποιηση.Για να δουμε...Το EAX λεει γενικα?Αν και παντα ειχα προβλημα οταν εβαζα ΕΑΧ δεν ακουγονταν ολες οι φωνες...Βασικα εχω την audigy 2ZS ξεχασα να το πω...
chroma Σεπτέμβριος 14, 2006 #19 Σεπτέμβριος 14, 2006 2ZS έχω και εγώ, το θέμα με τις φωνές που αναφέρεις πιθανόν είναι θέμα driver ή και συγκεκριμένου παιχνιδιού. Γενικά δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοιου είδους προβλήματα και το χρησιμοποιώ σε όσα παιχνίδια το υποστηρίζουν. Εφόσον είναι πατέντα της creative όλοι οι άλλοι είναι απλά "συμβατοί" με αυτό, συνήθως μέχρι και την έκδοση 2.0. To EAX είναι αυτό που κρατά τη creative στη θέση που είναι.
Ilias83 Σεπτέμβριος 14, 2006 #20 Σεπτέμβριος 14, 2006 Συγνώμη παιδιά για το :OT: αλλά σκέφτομαι να αλλάξω τα μικρά και τίμια Creative 5100 5.1 με ένα πιο δυνατό σύνολο.Το ενδιαφέρον μου τράβηξαν τα Logitech 5500.Αλλά επειδή αυτή την εποχή ετοιμάζω κάποιες αλλαγές στο δωμάτιο και θέλω να ξέρω πως ακριβώς και που θα τα διατάξω, ή αν θα φτιάξω ράφια για να μπουν πάνω, θα ήθελα αν κάποιος μπορεί να βγάλει μι καθαρή φωτογραφία την βάση και γενικά το ηχείο από πίσω.Έτσι όπως είναι η βάση βιδώνει σε τοίχο ή είναι δική μου ιδέα; (Επίσης το ηχείο περιστρέφεται πάνω στο λαιμό του ή είναι επίσης ιδέα μου;Ευχαριστώ και πάλι συγνώμη για το :OT:...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.