Jump to content

8MB Buffer vs 16MB Buffer

Maz00nga

Recommended Posts

Λαμπακια, τι κανετε? :p Ελπιζω ολα μια χαρα...

Η απορια:

Ποσο μεγαλο παραγοντα παιζει αυτος ο διπλασιασμος στις ταχυτητες εγγραφης/αναγνωσης? Μπορει να προσφερει μια ικανοποιητικη αυξηση στις επιδοσεις ενος σκληρου δισκου?

(Kαι μια δευτερη απορια: Ο αριθμος τον παρτιτιονς σε ενα σκληρο δισκο σχετιζεται με τις επιδοσεις?)

Αρχική απάντηση από Maz00nga [Σήμερα, στις 18:06]

Λαμπακια, τι κανετε? :p Ελπιζω ολα μια χαρα...

Ανάβουμε

Η απορια:

Ποσο μεγαλο παραγοντα παιζει αυτος ο διπλασιασμος στις ταχυτητες εγγραφης/αναγνωσης? Μπορει να προσφερει μια ικανοποιητικη αυξηση στις επιδοσεις ενος σκληρου δισκου?

Παίζει ρόλο αλλά δεν είναι τόσο αισθητό όσο ήταν η μετάβαση από 2Mb σε 8Mb

(Kαι μια δευτερη απορια: Ο αριθμος τον παρτιτιονς σε ενα σκληρο δισκο σχετιζεται με τις επιδοσεις?)

Έχω την αίσθηση (χωρίς να είμαι και σίγουρος) πως παίζει.

Για την μετάβαση από 8 σε 16 δεν γνωρίζω.

Όσο αφορά τα partitions, εξαρτάται από τό πόσο καιρό κρατάς τον δίσκο σου fragmented.

Ένας Defragmented partitioned δισκος είναι το ίδιο ταχύς με έναν defragmented χωρίς partitions.

Όσο όμως κατακεμρματίζονται τα αρχεία τόσο μεγαλύτερες διαδρομές θα πρέπει να κάνουν οι κεφαλές για να αναζητήσουν δεδομένα(όπως μπορεί να ξέρεις καλύτερα από εμε΄να).

Σκέψου τον εαυτό σου να ψάχνεις ένα σπίτι και να ξέρεις ότι είναι στα επόμενα 5 χλμ το πολύ(partitioned) και να ψάχνεις ξέροντας ότι μπορεί να είναι και το 100χλμ.

Αλλά και πάλι δεν ξέρω αν η διαφορά είναι τόσο αισθητή.

Η μόνη αισθητή διαφορά με τα partitions είναι στην ευκολία διαχείρισης.

Είναι κλασσική πια τακτική να έχεις ένα μικρό partition για το λειτουργικό και μόνο, και ένα (η περισσότερα) μεγάλα για αποθήκευση δεδομένων. Οπότε αν χρειαστεί να κάνεις format επιγόντως, δεν ψάχνεις σαν παλαβός πώς θα κάνεις backup ;)

Ευχαριστω παιδες για τις γνωμες σας! Μολις τσεκαρα 2 σκληρους που εχω, εναν με 8ΜΒ και εναν με 16ΜΒ με το Test Drive Speed του Νero (Μη σχολιασετε που δε ξερω να τρεξω ενα benchmark της προκοπης :p) Οι ταχυτητες ειναι πανω κατω τα ιδια, μισο ΜΒ υπερ του μεγαλυτερου buffer... Κ ηλπιζα πως θα εδινε λιγη πνοη στο λαπτοπ μου ο καινουριος σκληρος...

Αρχική απάντηση από Νιτσε

ρε παιδια κατι ασχετο=εχω εναν σκληρο IDE και θελω να προσθεσω εναν sata1 πως θα περασω τα αρχεια του πρωτου στον δευτερο αυτουσια,δηλαδη να εχω στον SATA τα XP??

Χρησιμοποιησε το Acronis

Κατα τη γνωμη μου ουτε τα extra mb buffer ουτε το sata 2 κανει τη διαφορα στις επιδοσεις των δισκων.Ολο το ζουμι ειναι οι στροφες που γυρναει

Πράγματι, και μάλιστα σε συνδυασμό με το areal density, τη διαβάθμιση του zone recording, καθώς επίσης και με τις επιταχύνσεις και την ακρίβεια του actuator.

Βρε μην ανησυχειτε κ μολις βρω λεφτα θα παρω Ραπτορες στις 15Κ :p Για την ωρα ομως, εχω να δηλωσω οτι ΒΛΕΠΩ ΓΚΑΖΙΑ xD Αρκετα μπορω να πω, ο παλιος εβγαζε 15ΜΒ/δευτ κατα τον "Νερωνα" ενω τουτος εδω βγαζει 23ΜΒ/δευτ (Μπορω να πω οτι καλα παμε, εκτος του οτι ακουγεται πιο πολυ οταν σπινιαρει κ οταν κουνανε οι κεφαλες xD)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.