oekab1992 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 Καλησπέρα σε όλους σας. Καίγομαι για μια βοήθεια στο ακόλουθο θέμα. Έπεσε στα χέρια μου ενα adsl over pstn rounter, το ZYXEL PRESTIGE 650R-31 Το router έχει στη πίσω πλευρά μια θύρα για την τηλεφωνική γραμμή adsl, μια θύρα που λέει console και έχει ενα βύσμα που μοιάζει με ps2 και αυτό καταλήγει σε serial port στο pc, καθώς και ethernet port και φυσικά ρεύμα. Το πρόβλημα ειναι οτι εγώ θέλω να το βάλω στο pc μου για να δουλέψει σαν modem/router στην adsl over pstn γραμμή που θέλω να εγκαταστήσω, όμως δεν έχω το καλώδιο που μπαίνει στην θέση console του router και καταλήγει σε serial port στο pc. Ειναι αυτό απαραίτητο? Crossover utp καλώδιο έχω για να συνδέσω την ethernet port του router με την κάρτα δικτύου του pc μου (dlink pci 10/100) και ρεύμα. Σε κάτι datasheet που κατέβασα απο το site της zyxel λέει πως αν θέλω να το βάλω σαν standalone modem/router σε pc και όχι πάνω σε hub / switch για δικτυακό διαμοιρασμό της σύνδεσης πρέπει να κάνω configuration στην κάρτα δικτύου με συγκεκριμένες ip, subnet mask, dns servers κτλ ώστε να συνδεθώ μέσω web browser interface στο router και απο εκει να προχωρήσω σε αρκετές ρυθμίσεις για το router. Έχω κατεβάσει οδηγίες χρήσης και manuals του router, πως όμως θα το εγκαταστήσω μόνο σε ενα pc? Χρειάζεται μόνο σύνδεση με την κάρτα δικτύου ή και με την seria port με το pc μου? Θα λειτουργήσει μόνο σε ένα pc ή χρειάζεται κάποιο hub?Σας παρακαλώ βοήθηστε οσοι ξέρετε γιατι δεν ξέρω και πολλά πράγματα!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Φεβρουάριος 20, 2006 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2006 Διάβασε το παρακάτω link. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oekab1992 Φεβρουάριος 20, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2006 Αν δεν δώσω προκοπή με τον routeraki αυτό θα το πουλήσω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Φεβρουάριος 20, 2006 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2006 Δεν πουλάμε σε κατηγορίες άσχετες με την πώληση. Διόρθωσε την καταχώρησή σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oekab1992 Φεβρουάριος 20, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2006 Συγνώμη, δεν είχα σκοπό να αναφέρα πώληση αλλά έτσι μου ήρθε. Πως διορθώνω την κατάχωρηση? Πήγα να το βάλω στις πωλήσεις αλλά δεν με αφήνει γιατι λέει πως δεν έχω υπερβεί τις 150 καταχωρήσεις. Τι να κάνω τώρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Φεβρουάριος 20, 2006 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2006 Πατάς το κουμπάκι κάτω από τις καταχωρήσεις σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Φεβρουάριος 20, 2006 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2006 Πολυ απλα συνδεσε το cross utp (pc-router) και το ρευμα του router.Αφου κανει boot ο ρουτερ (τα δυο πρωτα λαμπακια αναμενα σταθερα) η καρτα δικτυου σου θα παρει την διευθυνση 192.168.1.2Πηγαινε στον ie ή firefox και γραψε 192.168.1.1username: adminpass: 1234Εκει θα βαλεις το username, password και dns της συνδεσης σου... και εισαι οκ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
oekab1992 Φεβρουάριος 21, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2006 Γαμώτο δεν ξέρω αν ειμαι παραπληγικός ή τετραπληγικός αλλά ενώ κατέβασα όλο το manual εγκατάστασης που μου είπατε απο το adslgr.com, κόλλησα απο το πρώτο κιόλας βήμα. Τι εννοώ... έβαλα το router στο ρεύμα, με ενα utp 5e crossover καλώδιο συνέδεσα το router με την κάρτα δικτύου του pc, και έκανα και τις απαραίτητες ρυθμίσεις.Στην κάρτα δικτύου έβαλα ip 192.168.1.2, το κλασσικό subnet mask που μπαίνει αυτόματα, και gateway 192.168.1.1. Πάνω στο router άναψαν απο αριστερά τα πράσινα λαμπάκια power και sys, ενω απο δεξιά άναψε το πορτοκαλι λαμπάκι lan 100. Κάνω Ping στην ip που έβαλα στη κάρτα δικτύου (192.168.1.2) και όλα τέλεια. Κάνω σαν τεστ ping στo 192.168.1.1 για να τεστάρω οτι επικοινωνεί σωστά το pc με το router και αποτυγχάνει. Μήπως φταίει το καλώδιο. Μόλις τώρα πήρα μαζί μου ενα κίτρινο crossover utp καλώδιο που είχα καβαντζάρει και που ήταν μέσα στο πακέτο ενος cisco router που είχαμε αγορασει καθώς και ενα άλλο καλώδιο γαλάζι που η μία άκρη μπαίνει σε ethernet port και η άλλη σε serial port του pc. Θα τα τεστάρω απόψε μπας και έφταιγε το καλώδιο.Τι να συμβαίνει? Μέχρι και reset έκανα απο το κουμπι του στο router, αλλά τίποτα. Δεν λέει να επικοινωνήσει με το pc κάνοντας Ping. Τσέκαρα στις συνδέσεις δικτύου και είδα πως εκτός απο την σύνδεση της κάρτας δικτύου υπάρχει και αλλη μια που λέγεται Microsoft Loopback Filter και έχει κάτι άλλες τιμές για subnet mask & gateway. Δεν το έχω καν ακουμπήσει ποτε αυτό. Εχει καμία σχέση με το πρόβλημα μου?Σας ευχαριστω πολυ. Λέτε να ειναι χαλασμένο το router? Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Φεβρουάριος 21, 2006 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2006 Το γαλάζιο καλώδιο δεν θα σε εξυπηρετήσει, είναι για τον cisco μόνο.Ο zyxel ήταν κάπου αλλού στημένος πριν τον πάρεις εσύ? αν ναι, τότε παίζει να έχουν προσαρμόσει τις ρυθμίσεις του στο δίκτυο που ήταν στημένος πρώτα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Φεβρουάριος 21, 2006 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2006 Αν το πήρες από κάποιον άλλον όπως σου είπε ο rootx και έχει αλλαγμένες ρυθμίσεις να του κάνεις ένα reset με το κουμπάκι που έχει από πίσω για να επανέλθει στα εργοστασιακά defaults.Αλλιώς μπες μέσω της κονσόλας και ρύθμισε από εκεί την ip/mask ώστε να μπορείς να ανοίξεις το web interface. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oekab1992 Φεβρουάριος 21, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2006 Το router ήταν το παλιό που είχε η εταιρεία μου, ήταν πάνω σε ενα δίκτυο με 20 pc, σε switch 25ari και πρέπει αυτός που το είχε στήσει να είχε κάνει πολλές ρυθμίσεις. Τώρα θυμήθηκα οτι δεν έμπαινε με την default gateway 192.168.1.1 αλλά με 192.168.2.1 (την οποία δοκίμασα χθες αλλά και πάλι δεν έπαιξε). Έκανα reset με το κουμπάκι πίσω αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Πως κάνεις reset? Πρέπει να το πατήσω διακεκομένα ή με συγκεκριμένη διάρκεια?Το καλώδιο που συνδέεi το router απο την επαφή console με την serial port του pc δεν το έχω. Ειναι απαραίτητο για σύνδεση μέσω κονσόλας? Αν ναι που μπορώ να το βρώ αυτό το καλώδιο και πως να το ζητήσω? Αν δεν ειναι απαραίτητο, και εφόσον δεν δόυλέψει το reset, τι αλλο μπορώ να κάνω?SOS PLEASE ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SlotKiller Φεβρουάριος 21, 2006 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2006 To reset θελει γυρω στα 4sec πατημα αν θυμαμαι καλα.Μην βαλεις καμια ρυθμιση στη καρτα του pc, by default εχει DHCP on, εκτος και αν τον κλεισατε....αα και καλωδιο δε θελει απαραιτητα cross, κανει auto negotiation. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oekab1992 Φεβρουάριος 22, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2006 Οκ παιδιά, σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια σας. Χθές το έκανα να δουλέψει. Ήθελε αρκετή ώρα πατημένο το κουμπί για να κάνει reset και τελικά κατάφερα να το ρυθμίσω και ολα καλα. Βέβαια απλά έπαιξα χθές, δεν έχω adsl σπίτι και έτσι δεν πέρασα τα τεστ της γραμμής, το έχω ρυθμίσει ωστόσο κομπλέ, μέχρι και το τελευταίο firmware έβαλα, και στη συνέχεια θα πάω σε ένα φιλαράκι που έχει adsl γραμμή να το τεστάρουμε.Βέβαια το router έχει άπειρες ρυθμίσεις μέσα τις οποίες δεν κατανοώ καν. Τα manuals απο το site της Zyxel λέτε να με βοηθήσουν να μάθω όλες τις λειτουργίες του?΄Υπάρχει κανένας αναλυτικός οδηγός για όλες τις ρυθμίσεις του router απο κάποιο ελληνικό site?Και πάλι σας ευχαριστώ για την βοήθεια σας!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Φεβρουάριος 22, 2006 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2006 To manual της zyxel είναι όντως πολύ ελλειπές. πχ στο δικό μου δεν έκανε λόγο για snmp, ούτε υπήρχε κάτι στο web interface και έπρεπε να μπω με telnet για να παίξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.