bleo8onhs Μάϊος 5, 2006 #21 Μάϊος 5, 2006 Ο αγαπητός κύριος Κοπρίτης, κάλυψε τα πάντα, αλλά ξέχασε δυο τρία πραματάκια.... Το χλωροφόρμιο όντως είναι το καλύτερο υλικό για να κολλήσεις πλέξυ -κάνει εντελώς διάφανη κόλληση-, αλλά δεν μπορούμε να το αγοράσουμε χωρίς άδεια! Γι αυτό αν δεν είστε χημικοί, ή αν δεν έχετε μαγαζί με επιγραφές κτλ, ή φαρμακοποιοί, ή γιατροί ή δεν ξέρω και γω τι άλλο, ΔΕΝ θα το βρείτε... (είναι και επικίνδυνο εδώ που τα λέμε αν δεν προσέχεις...) Εγώ πριν να βρώ ένα φίλο φαρμακοποιό (και ξαδέρφη χημικό, όλα μαζί ήρθανε!) χρησιμοποιούσα σιλικόνη για καθρέφτες (turbo mirror) που κολλαγε καταπληκτικά αλλά ήταν άσχημη και άσπρη οπότε δεν είναι για εμφανείς κολλήσεις. Και η σιλικόνη η απλή για κολλήσεις καλή είναι αλλά όταν άρχισα να κολλάω χρειαζόμουν και αδιαβροχη κόλληση και η απλή σιλικόνη δεν άντεχε την υγρασία. Απ την άλλη η εποξική δεν έλιωνε το πλέξυ, δεν ξέρω γιατί. Για κόψιμο χρησιμοποιώ dremel, να φοράτε πάντα προστατευτικά γυαλιά, αφού το dremel εκτοξεύει λιωμένο πλαστικό. Για τρύπες υπάρχει τρυπάνι για πλέξυ. Tip:Αν δεν έχετε τρυπάνι για πλέξυ, πάρτε ένα για ξύλο, τρυπήστε τσιμέντο, μετά βουτήξτε το σε βαζελίνη και τρυπήστε. Κάνει καθαρές τρύπες και δεν σπάει το πλέξυ. WARNING: Μην καθαρίζετε πλέξυ που έχετε πρίν ζεστάνει με αλκοολούχα προιόντα, όπως άζαξ, οινόπνευμα κτλ. Το οινόπνευμα μπαίνει στους πόρους του υλικού, εξατμίζεται και σε κανα 10λεπτο το πλέξυ γίνεται κομμάτια. Το έχω πάθει σε παράθυρο σκληρού. Το κουτί βάφεται και κατευθείαν αλλά δεν έχει καλά αποτελέσματα. Το καλύτερο είναι να στοκάρεις ότι θές, να τρίψεις, να περάσεις αστάρι, να ξανατρίψεις με ντουκόχαρτο, και μετά να βάψεις. Υπάρχουν αρκετά guides. Επίσης στο τέλος καλό είναι και ένα χέρι βερνίκι, που θα σε σώσει από μικροχτυπήματα και γρατζουνιές. Για βάψιμο το καλύτερο είναι να μην χρησιμοποιήσεις σπρέυ. Για μένα η καλύτερη λύση είναι ένα μαγαζι με χρώματα για αυτοκίνητο, σου φτιάχνουν ότι χρώμα θές, και το περνάς η με πιστόλι, ή με αερογράφο (τρομερό εργαλείο και υπάρχουν και αρκετά φθηνοί). Αυτά και αν σκεφτώ κάτι άλλο θα το ποστάρω.
tyxeros Μάϊος 5, 2006 #22 Μάϊος 5, 2006 Τι στοκο χρησιμοπειεις και που τον βρισκεις? Οταν λες αερογραφο εχει σχεσει με αυτους που χρησιμοποιουν στον μοντελισμο?
Snips Μάϊος 5, 2006 #23 Μάϊος 5, 2006 Ενδιαφέρον THREAD αλλά νομίζω το ζουμί είναι στην χρήση του πολυεστέρα. Γι' αυτό οι ειδικοί ας μας διαφωτίσουν με links για την χρήση του.
bleo8onhs Μάϊος 6, 2006 #24 Μάϊος 6, 2006 Χρησιμοποιώ ελαστικό στόκο, αυτόν που βάζουν και στα αυτοκίνητα, από το praktiker. Ο πολυεστέρας δεν έχει καμία δυσκολία. Γιατί όμως να χρησιμοποιήσεις πολυεστέρα? Νομίζω ότι η κατασκευή με πολυεστέρα είναι αρκετά περιεργη, και δεν χρειάζεται, εκτός και αν η φαντασία σου καλπάζει και θέλεις να φτιάξεις custom πράγματα, όπως τα ταμπλώ αυτοκινήτου που φτιάχνουν, βάσεις για ηχεία κτλ. Δεν ξέρω, εγώ προτιμώ το στόκο. Αερογράφο, ναι αυτόν που χρησιμοποιούν στον μοντελισμό λέω.
Spyrious Μάρτιος 25, 2007 Author #25 Μάρτιος 25, 2007 Σχετικα με τον εαλστικό στόκο.Σε χρωματοπωλεία υπάρχει;Πως τον ζητας;Μετα δεν χρειαζεσαι και φιλερ για να κλεισουν όλοι οι πόροι;Αυτο πως το ζητας;
anthis Μάρτιος 25, 2007 #26 Μάρτιος 25, 2007 Καλά αυτά που λέτε για το πώς κόβεις plexi.... Τη λαμαρίναόμως του κουτιού με τι την κόβεις? Μόνο με επιτραπέζιο δίσκο κοπής? ’λλη λύση?
fusion Μάρτιος 25, 2007 #27 Μάρτιος 25, 2007 Τσεκαρετε αυτο το link, ειναι τελειο για αρχαριους με πολλες επεξηγησεις.Εμενα με βοηθησε αρκετα να καταλαβω καποια πραγματα αν και ακομα δεν τα εχω δοκιμασει.http://case-mods.linear1.org/category/painting/
spH3RiCal Μάρτιος 25, 2007 #28 Μάρτιος 25, 2007 Aερογραφο με ποσο βρισκεις? Και κατι αλλο, καμπυλες σε λαμαρινα η αλουμινιο πως κοβεις?
Spyrious Μάρτιος 25, 2007 Author #29 Μάρτιος 25, 2007 Αρχική απάντηση από anthis Καλά αυτά που λέτε για το πώς κόβεις plexi.... Τη λαμαρίναόμως του κουτιού με τι την κόβεις? Μόνο με επιτραπέζιο δίσκο κοπής? ’λλη λύση? Mε το dremel κάνεις καθαρες κοπες και με σχετική ακρίβεια αν έχεις υπομονή.
sakis_the_fraud1416003252 Μάρτιος 25, 2007 #30 Μάρτιος 25, 2007 Αρχική απάντηση από spH3RiCalΚαι κατι αλλο, καμπυλες σε λαμαρινα η αλουμινιο πως κοβεις? εχει αναφερθει σε αυτο ο xrist22.σε ενα ποστ του σε ενα απο τα 2 μονταρισμενα του κουτια ειναι...ψαξε και θα το βρεις...edit:ασε το βρηκα εγω!αναφερεται στις τρυπες για 12αρη ανεμιστηρα αλλα με τον ιδιο τροπο γινονται ολες οι καμπυλες...http://www.thelab.gr/showthread.php?postid=355443#post355443Αρχική απάντηση από xrist - Σταμπαρεις ενα κυκλο με διαμετρο 12mm (πχ με ενα cd)- Κανεις μικρες τρυπες με 3αρι τρυπανακι γυρω γυρω πολυ κοντα η μια με την αλλη, εσωτερικα της γραμμης- κοψιμο τα μικρα διαστηματα μεταξυ των τρυπων με dremel η κοφτη.- Στρωσιμο με σβουρακι ή λιμα η γυαλοχαρτο χοντρο.
Spyrious Μάρτιος 26, 2007 Author #32 Μάρτιος 26, 2007 Αρχική απάντηση από Κοπρίτηςπολυεστερικος σιδηροστοκοςή αλουμινοστοκος με ινες για μεγαλυτερα κενακανουν πολυ καλη δουλεια,τριβονται και δουλευονται πολυ καλα μετα το στεγνωμαθελουν ασταρι πριν το βαψιμο ομως Βρήκα επιτέλους πολυεστερικό σιδηρόστοκο αλλα δεν βρίσκω αστάρι.Τι αστάρι είναι αυτό πως το ζητάω και βγαίνει σε σπρευ ή όχι;
drakoulis Μάρτιος 26, 2007 #33 Μάρτιος 26, 2007 primer. Αν πας σε χρωματοπωλείο και ζητησεις αστάρι σε σπρευ θα σου δωσει Primer.(Με μια ασπρογκριζα αποχρωση)
Κωστάκης Μάρτιος 28, 2007 #34 Μάρτιος 28, 2007 Ξέρει κανείς αν υπάρχει irridescent χρωμα (Πέρλα) σε spray ή πρέπει να ζητήσω να μου το φτιάξουν σε βαφείο??? Συγκεκριμένα αυτό το περίεργο πράσσινο/μώβ θέλω!By the way προτείvω αν δέν θαφτεί το θέμα να γίνει sticky!!
tasosmos Μάρτιος 28, 2007 #35 Μάρτιος 28, 2007 Τις αποχρωσεις νομιζω τις κανουν με αερογραφο περνωντας το 2-3 χερια με βαση το ενα χρωμα και το αλλο σε λεπτη στρωση απο πανω αλλα δεν ειμαι 100% σιγουρος αν ειναι αυτο που εννοεις.
Spyrious Μάρτιος 28, 2007 Author #36 Μάρτιος 28, 2007 Αρχική απάντηση από drakoulis primer. Αν πας σε χρωματοπωλείο και ζητησεις αστάρι σε σπρευ θα σου δωσει Primer.(Με μια ασπρογκριζα αποχρωση) Ναι εχω ξαναπάρει τέτοιο αλλά δεν ήξερα ότι κάνει δουλεια και πάνω απο τον στόκο.Ευχαριστώ.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.