Spyrious Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 20, 2006 Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις όσον αφορά τα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για το μοντάρισμα των κουτιων ,κυρίως της πρόσοψης αλλα και για άλλα σημεία.Τα υλικά που χρησιμοποιώ εγώ είναι Το plexiglass O πολυεστέρας.Σχετικά με το plexi τι εργαλεία χρειάζονται για την κοπή του ώστε το αποτέλεσμα να είναι ευθείες και καθαρές τομές;Με την σεγα δεν γίνεται και πολύ καλή δουλειά.Υπάρχουν διαφανείς κόλλες για το plexi;Όταν δουλεύω με πολυεστέρα για να κλείσω μικρες τρύπες ή ατέλειες υπάρχει κάποιου είδους στόκος για πλαστικά;Τέλος υπάρχουν άλλα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τα οποία να δουλεύονται εύκολα (εκτός του ξύλου);
Prof_Chaos Φεβρουάριος 20, 2006 #2 Φεβρουάριος 20, 2006 Πολύ χρήσιμο τοπικ για αρχάριους και μη..κι εγώ εχω παρόμοιες απορίες επι του θέματος.Επισης να αναγράφονται και τα μαγαζιά - τιμές των υλικών θα ηταν πάρα πολύ χρήσιμο...Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση.Θέλω να βάψω το κουτί μου πια διαδικάσιά και τι υλικά απαιτούνται..Για παράδειγμα να πάρω απλά ενα σπρεί απο χρωματοπολείο και να το βάψω πάνω απο το υπάρχον χρώμα?επίσης και τα drives θέλουν το ιδιο σπρέι η ειδικό για το πλαστικό;
Athens2004 Φεβρουάριος 20, 2006 #3 Φεβρουάριος 20, 2006 Eργαλείο που μοιαζει με χαρτοκοπτικό [αλλά δεν ειναι ] & σε συνδιασμό με εναν χάρακα κόβει το πλέξι πολύ καλά & χωρίς σημάδια .
Spyrious Φεβρουάριος 20, 2006 Author #4 Φεβρουάριος 20, 2006 Αρχική απάντηση από Prof_Chaos Πολύ χρήσιμο τοπικ για αρχάριους και μη..κι εγώ εχω παρόμοιες απορίες επι του θέματος.Επισης να αναγράφονται και τα μαγαζιά - τιμές των υλικών θα ηταν πάρα πολύ χρήσιμο...Να κάνω κι εγώ μια ερώτηση.Θέλω να βάψω το κουτί μου πια διαδικάσιά και τι υλικά απαιτούνται..Για παράδειγμα να πάρω απλά ενα σπρεί απο χρωματοπολείο και να το βάψω πάνω απο το υπάρχον χρώμα?επίσης και τα drives θέλουν το ιδιο σπρέι η ειδικό για το πλαστικό; Καλά είναι να τρίψεις το κουτί με γυαλόχαρτο πριν το βάψεις.Αν θες να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα πέρνα το πρώτα ένα χέρι αστάρι και αφού στεγνώσει πέρνα το 2 με 3 χέρια το χρώμα που θες.Στο τέλος για να έχεια αντοχή και περισσότερη γυαλάδα πέρνα το με γυαλιστικό.Το ίδιο και για τις προσόψεις των drive
thrasher Φεβρουάριος 20, 2006 #5 Φεβρουάριος 20, 2006 οδηγος βαψιματος1 οδηγος βαψιματος2εδιτ:ετσι το ειχα στην αρχη αλλα δεν μου φανηκα να πηγαινει.
thrasher Φεβρουάριος 20, 2006 #7 Φεβρουάριος 20, 2006 @To διορθωσα. Εγω το plexi το κοβω με σεγα , ειναι πολυ ευκολο και μπορεις και κοβεις ισιες ευθιες!Ενας αλλος απλος αλλα κουραστικος τροπος ειναι να το κοψεις με ενα σιδεροπροιονο. || || \ /
Skinny13 Φεβρουάριος 20, 2006 #8 Φεβρουάριος 20, 2006 ετσι...σιδεροπριονο και μετα ενα γυαλοχαρτο (στα πλαγια ) και εισαι οκ
Prof_Chaos Φεβρουάριος 20, 2006 #9 Φεβρουάριος 20, 2006 Αρχική απάντηση από Skinny13 [Σήμερα, στις 20:18] ετσι...σιδεροπριονο και μετα ενα γυαλοχαρτο (στα πλαγια ) και εισαι οκ ετσι το σκεφτόμουν κι εγώ ..Επίσης έχω δεί οτι βάζουν γύρω γυρω και κάτι μεταλικά πλαίσια που το κάνουν ακόμη πιο όμορφο και καλύπτουν και 100% τις ατέλειες.Επισης και λάστιχο...Αυτά απο που τα αγοράζετε;
Skinny13 Φεβρουάριος 20, 2006 #10 Φεβρουάριος 20, 2006 Αθηνα εισαι?Αν ναι Οδος καματερου καπου στη μεση (πλ Βαθης)
thrasher Φεβρουάριος 20, 2006 #11 Φεβρουάριος 20, 2006 Eγω παντος για να μην καθομαι και ψαχνω εκοψα ενα καλωδιο και εβαλα.Μια χαρα ειναι και αυτο! Tα μεταλλικα πλαισια τα εχει 100%praktiker.Eιναι σε 2μετρα.....δεν θυμαμαι καλα,και τα κοβεις εσυ σε οτι διαστασεις θες.Τσιμπισα 2!
osiris1416003225 Φεβρουάριος 22, 2006 #12 Φεβρουάριος 22, 2006 εως 3-4 mm plexi κοβεται πολυ ευκολα με ενα μαχαιρακι σαν χαρτοκοπτης βαζεις ενα χαρακα σιδερενιο και χαραζεις συνεχως στιν γραμμη που θελεις ωσπου να κοπει Για καμπυλες χρησιμοποιω εργαλειο τυπου DREMEL μετα τριβεις με χοντρο και αργοτερα με λεπτο γυαλλοχαρτο. το εργαλιο τυπου dremel που εχω ειναι αυτο:
Κοπρίτης Φεβρουάριος 23, 2006 #13 Φεβρουάριος 23, 2006 Αρχική απάντηση από Spyrious [20-02-2006 15:11] Θα ήθελα να κάνω κάποιες ερωτήσεις όσον αφορά τα υλικά που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για το μοντάρισμα των κουτιων ,κυρίως της πρόσοψης αλλα και για άλλα σημεία. Τα υλικά που χρησιμοποιώ εγώ είναι Το plexiglass O πολυεστέρας. Σχετικά με το plexi τι εργαλεία χρειάζονται για την κοπή του ώστε το αποτέλεσμα να είναι ευθείες και καθαρές τομές; Με την σεγα δεν γίνεται και πολύ καλή δουλειά.Υπάρχουν διαφανείς κόλλες για το plexi; για μικρα παχη μπορεις απλα να χρησιμοποιησεις ενα κοπιδι-χαρακτη με χαρακα (χαραζεις την ευθεια και απλα πιεζεις το σημειο αυτο σε μια γωνια ωστε να σπασει ομοιομορφα) για μεγαλυτερα παχη και πιο πολυπολκα κοψιματα θες ενα δισκοπριονο παγκου με κοστος που ξεκινα απο τα 150 και ανω το dremel κανει δουλεια οταν προκειται για μικροτερα κομματια και οχι για μεγαλες καθαρες ευθειες εχε υποψιν οτι η καθαροτητα του κοψιματος επιρεαζει σε μεγαλο βαθμο την ποιοτητα της κολλησης μετα (κομματια με τελειες καθαρες τομες εχουν αψογη εφαρμογη και κολλανε πολυ δυνατα και χωρις να χρειαζονται στοκο κτλ) για κολλα εγω χρησιμοποιω κλασσικο χλωροφορμιο με μια συριγγα ή ενα πινελακι κανει αψογες και αορατες κολλησεις και προαιρετικα προσθετωντας μεσα και λιγο γρεζι, την κανεις πιο παχυρευστη για κολλησεις σε κομματια με οχι και τοσο καλη εφαρμογη εναλλακτικα η εποξικη δυο συστατικων κανει πολυ καλη δουλεια οταν θες να συνδυασεις και αλλα υλικα (πχ αλουμινιο) τωρα τελευταια εχει παρει το ματι μου και καποιες καινουριες πλεξιγκλασοκολλες με διαφορους βαθμους ρευστοτητας αναλογα με τη χρηση για την οποια προοριζονται (για περισσοτερες πληροφοριες ρωτα σε καταστηματα επεξεργασιας πλεξυ αλλα και σε εισαγωγεις) Όταν δουλεύω με πολυεστέρα για να κλείσω μικρες τρύπες ή ατέλειες υπάρχει κάποιου είδους στόκος για πλαστικά; πολυεστερικος σιδηροστοκος ή αλουμινοστοκος με ινες για μεγαλυτερα κενα κανουν πολυ καλη δουλεια, τριβονται και δουλευονται πολυ καλα μετα το στεγνωμα θελουν ασταρι πριν το βαψιμο ομως Τέλος υπάρχουν άλλα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και τα οποία να δουλεύονται εύκολα (εκτός του ξύλου); υπαρχουν φυλλα πολυστερινης και PVC σε παχη απο 0,3mm- 4mm ειναι πιο μαλακα υλικα, φορμαρονται ευκολα με τη χρηση υψηλης θερμοκρασιας, κοβονται με κοπιδι αλλα δεν εχουν την αντοχη του καθαρου ακρυλικου το mdf 6mm ειναι επισης μια καλη ενδιαμεση λυση καλη επιτυχια και περιμενουμε pics απο το αποτελεσμα
mefistofelis Φεβρουάριος 23, 2006 #14 Φεβρουάριος 23, 2006 Το δικο μου πλεξι παντως το κολλησα με διαφανη σιλικονη!και γερα και αορατα!
thrasher Φεβρουάριος 23, 2006 #15 Φεβρουάριος 23, 2006 Εχω μια απορια.Οταν θες να κανεις στο plexi μια καμπυλη(οχι να το κοψεις καμπυλη),δηλαδη να του αλλαξεις σχημα,να το λυγισεις,πως γινεται.Νομιζω το ξεσταινεις με κατι και το δενεις καπου για να παρει το σχημα που θες.Πως ακριβως γινεται αυτο?
Maximvs Φεβρουάριος 28, 2006 #16 Φεβρουάριος 28, 2006 με πιστολι θερμου αερα....απο 15 - 150 .... αναλογα την τσεπη...το στηριζεις σε μεγγενη . το ζεσταινεις και του δινεις την καμπυλη που θελεις.
Spyrious Απρίλιος 21, 2006 Author #17 Απρίλιος 21, 2006 Κομμάτια διάτρητου αλουμινίου σε τι πάχη βγαίνουν;Σίτα πολύ ψιλή αλλά μεταλλική η οποία να έχει παραμένουσα παραμόρφωση υπάρχει;
Spyrious Απρίλιος 28, 2006 Author #18 Απρίλιος 28, 2006 Αυτό το bondo ή plastic bond που το χρησιμοποιούν σε ξένα forums ο defyant και άλλοι τι είναι και πως λέγεται στα ελληνικά;
Sol Μάϊος 5, 2006 #19 Μάϊος 5, 2006 Πως λέγεται αυτό το εργαλείο βρε παιδιά, το έχω δουλέψει κόβει - τρώει μια χαρά λαμαρίνα , αλλά πως το ζητάω γιατί κόφτης δεν είναι και από που μπορώ να το αγοράσω?????
Qlim4X Μάϊος 5, 2006 #20 Μάϊος 5, 2006 Αρχική απάντηση από Sol Πως λέγεται αυτό το εργαλείο βρε παιδιά, το έχω δουλέψει κόβει - τρώει μια χαρά λαμαρίνα , αλλά πως το ζητάω γιατί κόφτης δεν είναι και από που μπορώ να το αγοράσω????? απ οσο θυμαμε στο εξωτερικο λεγενε nibbler cutter τωρα για ελαδα πολα ψαχνεις ο καθενας θα το λεει διαφορετικα
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.