Jump to content

eizo 1910 εντυπωσεις - αξιζε vs lg1916s?

scrolllock

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Αγόρασα πρόσφατα μια ειζο 1910 και είπα να μοιραστώ τις μέχρι τωρα εντυπώσεις (55 ώρες χρήσης) μου μαζι σας. Να επισημάνω οτι ειναι η πρωτη μου επαφη με LCD.

Η αγορα

Η οθόνη κόστισε 605 ευρώ απο e shop. (με 600 την έχει το zero one) Δυστυχώς είχε 2 καμμένα subpixel που είναι όμως εξαιρετικά δισδιακρτιτα μια και φαίνονται μόνο σε συγκεκριμένο συνδοιασμό χρωμάτων της οθόνης (πχ στο απόλυτο μαύρο δεν φαίνονται αλλα αν ανοιξω ενα λευκό παράθυρο κοντά τους τότε εμφανίζονται!!!). Η αντιπροσωπεια ειπε οτι θα μου την αλλάξει με δικα της εξοδα μεταφορας (ειμαι θεσσαλονικη) μολις εχει ετοιμοπαραδοτες σε 10 μερες περιπου. Μου ειπαν στην αρχη για μισα-μισα εξοδα, αλλα οταν τους επεσημανα οτι σε παλιοτερη τηλεφ. επικοινωνια μου μαζι τους ειχαν μιλησει για δικα τους εξοδα σε περιπτωση αλλαγης, τοτε το δεχτηκαν. Αντε να δουμε.

Πρωτες εντυπώσεις

Όμορφες λιτές γραμμες, ματ επιφανεια που δεν αντανακλα ιδιαιτερα το φως και εξαιρετικος βραχιονας στηριξης που επιτρεπει την πληρη περιστροφη της οθονης σε οποιαδηποτε γωνια και pivot καθως και ρυθμιση υψους. Τα κουμπακια του μενου καλα αλλα οχι και οτι ποιο χρηστικο εχω δει. Εντυπωση μου εκανε το γεγονος οτι συνδεεται με usb στο η/υ και ρυθμιζεται μεσω λογισμικου με την δυνατοτητα να ορισεις διαφορετικες ρυθμισεις φωτηνοτητας, λευκου κτλ για καθε εφαρμογη που γινεται ενεργη ξεχωριστα! Πχ μπορω οταν δουλευω το open office να ειμαι σε τεχτ mode και μολις κανω κλικ πανω στο tv tuner για να δω tv αμεσως να περνα σε movie mode. Παντως θα μπορουσαν να βαλουν και ενα hub usb μια που τρωνε μια θεση!

Ποιοτητα εικονας

Την ειζο την πηρα γιατι οσες φορες καθισα μπροστα απο μια οθονη με tn πανελ τα γραμματα και η ολη αισθηση μου φαινοταν πολυ μετρια. Ετσι πηρα την ειζο χωρις να την εχω δει απο κοντα. Πραγματι η εικονα μου φανηκε πολυ καλυτερη απο οτι ειχα δει και οι γωνιες θεασης καλυτερες. Παντως ακομα πιστευω οτι CRT δεν ειναι (ειχα πολυ καλο CRT μονιτορ) και προσωπικα δεν ειδα και καμμια μεγαλη διαφορα στην ξεκουραση των ματιων μου. Αμα καθεσαι 10+ ωρες στον η.υ καθε μερα, θα κουραστεις που θα παει. Η οθονη εχει ghosting το οποιο ομως το παρατηρησα (αναμεσα σε αρκετα παιχνιδια που ετρεξα) μονο στο counter strike (ειμαι κολλημενος!) στα σημεια μεσα στα tunel (μερη με σκια) οπου φαινεται πεντακαθαρα πλην συνηθιζεται. Το μαυρο ειναι ικανοποιητικο και μονο οταν δεν εχεις φωτα αναμμενα καταλαβαινεις οτι δεν ειναι πραγματικο μαυρο.

Η συγκριση ειζο 1910 lg 1915s (για να δουμε αν αξοιζουν τα +300 ευρω) με την βοηθεια και του TFTTEST 1.52

Μπηκαν και οι 2 (η eizo σε dvi) στoν η/υ φιλου σε 6800gt και ετσι βλεπαμε τις διαφορες.

γωνιες θεασης: η ειζο ηταν ολοκαθαρα καλυτερη αλλα και η λγ αν δεν εκανες και τρομερες κινησεις μπροστα της δεν σε απογοητευε

ghosting: συμφωνα με τον φιλο μου και η λγ ειχε σε καποια παιχνιδια γκοστινγ. Το τφτ τεστ μας εδειξε οτι οριακα μαλλον η ειζο εμφανιζε παραπανω γκοστινγκ με πολυ μικρη ομως διαφορα.

Κειμενο: καλυτερο στην ειζο αν εψαχνες την διαφορα. Παντως και αυτο ειναι προσωπικη γνωμη η ειζο μου αφησε μια γενικοτερη καλη εικονα απο την πρωτη στιγμη. Μετα απο ωρες μαζι της οταν ξαναειδα την λγ δεν μου φανηκε (η λγ) τοσο απαραδεκτη οσο νομιζα. Ισως οντως να χρηαζεται περιοδος εξοικιωσης με τις τφτ αλλα μαλλον η ειζο σε κανει να συνηθιζεις πιο ευκολα.

Μαυρο: το βατερλω της λγ. Δεν το καταλαβαινες ευκολα σε δουλεια γραφειου ή ακομα και σε παιχνιδια. Αν ομως πηγαινες να δεις καποια ταινια, ειδικά αν ηταν 16:9 και εβλεπες το μαυρο πανω κατω τοτε φαινοταν η τεραστια διαφορα. Εγω κανοντας τον δικηγορο του διαβολου θα ελεγα οτι δεν ειναι και τοσο τραγικα τα πραγματα αλλα ο φιλος μου το θεωρει το μεγαλυτερο προβλημα που εχει.

Χρωματα: Γενικα η ειζο φαινεται πιο φωτεινή. Τα βασικα χρωματα διαφερουν αναμεσα στις 2 αλλα μια και δεν ειμαστε φωτογραφοι δεν εχουμε αποψη για το σωστο. Οταν ομως βαλαμε με το τφτ τεστ και βλεπαμε τα χρωματα του ουρ. τοξου ή χρωματα που σβηναν απο πχ το εντονο κοκκινο μεχρι το ανοιχτο, τοτε φανηκε ξεκαθαρα και ενοχλητικα οτι η tn panel lg δεν εμφανιζε ολα τα διαθεσιμα χρωματα και εβλεπες σκαλακια αναμεσα στις αποχρωσεις αντι για ομαλες αλλαγες. Δοκιμαζοντας φωτογραφιες φανηκε οτι εχανες λεπτομερειες λογω αυτου του φαινομενου. Στην ειζο βλεπαμε λεπτομερειες που δεν φαινοταν στην λγ. Βεβαια, αν δεν γνωριζες πως επρεπε να ειναι η φωτο δεν το επερνες χαμπαρι (ο φιλος μου ποτε δεν ειχε παρατηρησει το φαινομενο και την εχει πολυ καιρο)!!! Δεν γνωριζω βεβαια αν αληθευει η αποψη ενος gamer που ακουσα οτι οι λεπτομερειις που δεν εβλεπε τον επηρεαζαν σε καποια παιχνιδια και ετσι πηρε καλυτερη tn (samsung)

Τελικα

Μακαρι να βελτιωθουν οι τφτ για να πω καποια στιγμη οτι βλεπω καλυτερη ποιοτητα απο μια crt. To αν αξιζει να δωσεις τοσα λεφτα για την eizo μπορειται να το κρίνεται μονοι σας. Δεν ειναι τελικα και τοσο τραγικη οσο νομιζα η lg και δεδομενου οτι τωρα πια υπαρχουν καλυτερα (και γρηγοροτερα) tn panels που παλι κοστιζουν λιγοτερο απο μια eizo δινει πολλες επιλογες. Προς το παρον ειμαι ευχαριστημενος με την επιλογη μου μια και η eizo με ξενιζε λιγοτερο απο την lg σαν πρωην χρηστη crt.

Περι 0 πιξελ

Μακαρι να ειχαν 0 πιξελ εγγυηση και η viewsonic ή η belinea γιατι θα ειχα παρει τα δικα τους s-pva panel μια και ειναι φτηνοτερα. Αλλα εστω και αν τα δικα μου κολλημενα πιξελ ειναι δυσκολο να τα δει κανεις, οταν τα βλεπω ξενερωνω και ετσι θα επιμεινω οτι σημαντικο κριτηριο ειναι να σου δινουν την 0 πιξελ εγγυηση (μπορει να πετυχετε κανενα μαυρο η ασπρο κομμενο και να σας σπαει τα νευρα πολυ περισσοτερο)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.