mikeluckyluke Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 19, 2006 Παιδιά καλημέρα θα σας κουράσω με το μέγεθος του κειμένου αλλά χρειάζομαι βοήθεια. Όταν πάω να κάνω έλεγχο σφαλμάτων από τα Windows XP PRO έχοντας στικάρει και τις δύο επιλογές 1)Αυτόματη διόρθωση σφαλμάτων και 2)Ανίχνευση και ανάκτηση κατεστραμμένων τομέων του δίσκου, μου ζητάει να κάνω επανεκκίνηση. Όταν κατά την επανεκκίνηση πάει να γίνει ο έλεγχος δεν τον πραγματοποιεί και μου βγάζει το εξής μήνυμα: "Cannot Open Volume for Direct Access"Πήγα στα Windows για να αναζητήσω την λύση και γράφουν ότι με την φόρτωση του SP2 το πρόβλημα θα αποκατασταθεί αλλά έχω περασμένο το SP2 και δεν το δέχεται να το ξαναπεράσω από πάνω. Έτσι έκανα μια αναζήτηση στο Google με το μήνυμα που μου βγάζει και βρίσκω κάποιες λύσεις οι οποίες είναι1) log in as administrator launch pagedfrg.exe and inside the GUI select Don't defragment, then click on OK. launch regedit and locate HKLM\System\CurrentControlSet\Control\Session Manager. Change the value of the *** BootExecute - value type is REG_MULTI_SZ - to read "autocheck autochk *" (Don't include the double quotes, but do include the spaces.) Quit regedit and reboot your machine. - During startup no complaints about chkdsk should appear. When the system is back up, login as administrator again and launch cmd.exe. Type in "fsutil dirty set C:" (without the quotes). Close cmd.exe and reboot your system. This time during the boot phase you should see chkdsk come up and do a chkdsk on drive C: If it does then you problem is solved.2) MY ANSWER FOR XP Pro USERS............... : Start-Run-msconfig(type it!)-'Diagnostic Start Up-load basic devices & services only'. Run your 3rd party;(something like Norton Speed Disk .tm.) chdsk or Windows 'error checking' in....: Start-My Computer-Properties-Tools. Then....reboot and your prob's should be solved! Chkdsk WILL run (in my experience) using the wonderfull if sometimes enigmatic Windows XP Professional.Προσπάθησα με τα παραπάνω αλλά τίποτα μήπως γνωρίζει κάποιος καμιά λύση για το πρόβλημα μου πριν καταλήξω στο Format; Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Φεβρουάριος 19, 2006 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 19, 2006 Από ότι έχω διαβάσει, το "πρόβλημα" το δημιουργούν κάποιες εφαρμογές antivirus/antispyware κλπ οι οποίες "κλειδώνουν" το drive πριν ξεκινήσει το checkdisk. Δοκίμασε να πατήσεις F10 να σε βάλει σε recovery console(command prompt).Εκεί πληκτρολόγησε chkdsk /r . Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikeluckyluke Φεβρουάριος 20, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2006 Όταν κάνω restart και πατήσω F10 μου λέει να πατήσω Y για να συνεχίσω με recovery console ή N για ακύρωση.Εγώ πατάω Y και ξεκινάει να φορτώνει αλλά κολάει στο να περιμένει στο Floppy μήπως κάτι δεν κάνω σωστά; Link to comment Share on other sites More sharing options...
eleven Φεβρουάριος 20, 2006 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 20, 2006 Παρομοιο προβλημα μου ειχε τυχει και μενα παλαιοτερα Το προβλημα οφειλοταν σε καποιο αρχειο που ηταν προβληματικο(ειχει μεινει ανοιχτο και δεν μπορουσε να διαβαστει) Το προβληματικο αρχειο βρισκοταν στην εξης διευθυνση "C:\Documents and Settings\ ΧΧΧΧ \Local Settings\Temp " (οπου ΧΧΧΧ ο λογαριασμος του χρηστη που εχεις στο pc) Στη συνεχεια το να σβηστει το συγκεκριμενο αρχειο ηταν κοματακι δυσκολο μια που δεν μου επιτρεποταν η προσβαση Η λυση βρεθηκε με καποιο prog σχετικο με την διαγραφη κλειδωμενων αρχειων Αν δεν κανω λαθος λεγοταν remove on reboot (αλλα δεν ειμαι σιγουρος)Μεta την εκτελεση του προγραμματος και στο reboot που ακολουθησε το scandisk ετρεξε κανονικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikeluckyluke Φεβρουάριος 21, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2006 Φίλε eleven έκανα ότι είχες κάνει αλλά τίποτα ο φάκελος Temp είναι άδειος αλλά το πρόβλημα παραμένει μήπως ξέρεις κανένα προγραμματακι για να με βοηθήσει στον εντοπησμό αυτού του αρχείου γιατί μάλον κάπου αλλού έχει χωθεί; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lewnidas Οκτώβριος 1, 2006 #6 Κοινοποίηση Οκτώβριος 1, 2006 λοιπον επειδη μου ετυχε παλι το ιδιο και παλι δεν η3ερα τι να κανω βρηκα τη λυση απο ενα ποστ ενος παιδιου ο οποιος ειχε το ιδιο προβλημα και το προβλημα το δημιοργουσε τελικα η τελευται εκδοση του Spyware Doctor το οποιο μπλοκαρει το chkdsk η λυση ειναι πολυ απλη το κλεινετε εντελως και σβηνετε το αρχειο απο το ikhlayer.sys 3ανατρεχετε το Spyware Doctor βλεπετε οτι λειτουργει κανονικα ,κανετε επανεκκινηση και το chkdsk λειτοθργει κανονικοτατα!!Εχω κανει στο παρελ8ον 2 φορματ εξετειας αυτου του προβληματος αλλα σημερα βρηκα τη λυση και ετσι οσοι εχετε αυτο το προβλημα να 3ερετε οτι η αιτια ειναι η τελευταια εκδοση του Spyware Doctor ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.