Jump to content

DELL 2407FPW και 2007FPW specs.

Πριονέτο

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από NIB [Σήμερα, στις 00:20]

Τσπ, το νόημα είναι ότι μας κλέβουν. Δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος για να υπάρχει τόσο γιγάντια διαφορά στη τιμή. Γιατί όλες οι αμερικάνικες(και γιαπωνέζικες) εταιρίες χρησιμοποιούν το 1$=1euro; Γιατί υπάρχει τόσο γιγάντια διαφορά στις τιμές των ηλεκτρονικών; Προφανώς, δεν είναι θέμα μεταφορικών ή δασμών. Μήπως υπάρχουν άλλοι λόγοι;

Αυτό ισχύει παντού στην Ευρώπη και για τα περισσότερα προϊόντα. Στην Αγγλία είναι 1$=1£. Στην Αμερική δεν έχουν ΦΠΑ αλλά ρώτα κανέναν Αμερικάνο πόσο πληρώνουν για φορολογία και για ασφάλειες - στην καλύτερη περίπτωση θα σου μείνει στα χέρια με το που αναφέρεις τη μαγική λέξη "tax". Ως κανόνα, φθηνότερα αγοράζεις από Γερμανία.

Αν πάρεις από τη Dell Hellas θα σου βγει κάτω από 1000 ευρώ η 2407 αφού συνήθως κάνουν έκπτωση. Οι τιμές που είδες σε USA είναι προσφάτως discounted, το ίδιο ισχύει και σε άλλες χώρες (προφανώς η οθόνη πουλάει καλά). Ας ελπίσουμε ότι οι τιμές θα ακολουθήσουν και στο Ελλάντα.

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Από την Dell ελλάδος τουλάχιστον δεν αξίζει να πάρεις ως ιδιώτης. Υπερβολικά τα ευρά υιέ μουυυυυ.

Μόνο μέσω εταιρίας σαν εταιρικός πελάτης αξίζει να πάρεις.

Και οθόνες συγκεκριμένα...η 2407fpw βγαίνει περι τα 699ε τελική....μαζί με το εξαιρετικό σερβις της Dell φυσικά...

Αρχική απάντηση από darkCount

Από την Dell ελλάδος τουλάχιστον δεν αξίζει να πάρεις ως ιδιώτης. Υπερβολικά τα ευρά υιέ μουυυυυ.

Μόνο μέσω εταιρίας σαν εταιρικός πελάτης αξίζει να πάρεις.

Και οθόνες συγκεκριμένα...η 2407fpw βγαίνει περι τα 699ε τελική....μαζί με το εξαιρετικό σερβις της Dell φυσικά...

Και τι ακριβώς εταιρία πρέπει να έχεις για να ψωνίσεις έτσι? 699 χωρίς τη ΦΠΑ να υποθέσω?

699e τώρα που ξανακοίταξα τον καταλογο μας...είναι χωρίς φάπα ναι.

και 335 περίπου η 2007fpw την οποία και τσίμπησα φυσικά.

Δεν νομίζω να έχουν προδιαγραφές συγκεκριμένες για τι εταιρία. Εταιρικός πελάτης, όχι ιδιώτης απλά.

Αρχική απάντηση από darkCount [Σήμερα, στις 10:02]

699e τώρα που ξανακοίταξα τον καταλογο μας...είναι χωρίς φάπα ναι.

και 335 περίπου η 2007fpw την οποία και τσίμπησα φυσικά.

Δεν νομίζω να έχουν προδιαγραφές συγκεκριμένες για τι εταιρία. Εταιρικός πελάτης, όχι ιδιώτης απλά.

699 ευρώ + ΦΠΑ είναι 830 ευρώ. Εγω σαν απλός ιδιώτης την πήρα 764 ευρώ + ΦΠΑ + 3 years replacement serivce (15 euros) = 930 ευρώ.

Με τα χαλασμένα pixel, τι παίζει; Μπορείς να την αντικαταστήσεις άμα έχει πχ 1 χαλασμένο subpixel; Επίσης δεν έχω καταλάβει, πως μπορείς να παραγγείλεις ως εταιρικός πελάτης. Δηλαδή άμα πάρω και πω είμαι ο τάδε ιδιώτης, θα μου πουν 1150euro ενώ άμα πάρω και πω είμαι η τάδε ΕΠΕ/ΑΕ/whatever, με το τάδε εταιρικό ΑΦΜ, θα μου πουν 830euro;

Υπάρχει κάποιος περιορισμός, πχ πρέπει να κάνεις παραγγελία αξίας x euro για να σε αντιμετωπίσουν ως εταιρικό πελάτη;

Εγω σαν απλός ιδιώτης την πήρα 764 ευρώ + ΦΠΑ + 3 years replacement serivce (15 euros) = 930 ευρώ.

Από που;

Όσο για το service, το onsite replacement και την εγγύηση, who cares; Εκτός του προβλήματος με τα ψόφια pixel, τι σας νοιάζει η εγγύηση στην οθόνη; Εμένα ποτέ δεν μου έχει δημιουργήσει πρόβλημα καμία οθόνη, τουλάχιστον όχι μέσα στο διάστημα των 3 χρόνων.

Πραγματικά ρε παιδιά, άμα δουλεύετε στη Dell, σταματήστε να χρησιμοποιείτε τη δικαιολογία του κορυφαίου service για να εξηγήσετε την υψηλή τιμή, γιατί τουλάχιστον για τις οθόνες είναι άκαιρο. Και γενικά, δεν νομίζω ότι η dell φημίζεται για το service της αλλά για τις τιμές της. Η dell δεν είναι που έκανε έστειλε την αμερικάνικη/αγγλική τηλεφωνική υποστήριξη στην Ινδία;

Αρχική απάντηση από gorg

699 ευρώ + ΦΠΑ είναι 830 ευρώ. Εγω σαν απλός ιδιώτης την πήρα 764 ευρώ + ΦΠΑ + 3 years replacement serivce (15 euros) = 930 ευρώ.

Η τιμή η τρέχουσα είναι EUR 969,00 στην Dell...πως την πήρες εσύ την 2407fpw με 764ε σαν ιδιώτης δεν ξέρω. Εσύ ξέρεις?????

@NIB-> Αν εσύ σαν ιδιώτης δεν σου χρειάστηκε ποτέ να κάνεις RMA κάποια οθόνη σου...δεν θα έλεγα ότι είσαι και αντιπροσωπευτικό κομμάτι της αγοράς. Και στην τελική πόσες οθόνες έχεις?

Εγώ παραλαμβάνω καθε βδομάδα και τοποθετω 1-2 οθόνες...και πιστεψε με είναι άκρως απαραίτητο να έχουν καλή υποστήριξη γιατί ουκ ολίγες φορές χρειάστηκα σερβις...με προσφατο κορυφαίο παραδειγμα την απαράδεκτη Αλμαν με τις LG.

Αντίθετα όποτε χρειάστηκα υποστήριξη για κάτι DELL είτε server, Optiplex ή monitor ήταν κάτι παραπάνω από άψογοι. Αλλαγή ή επισκευή στο καπάκι. Μπαμ Μπαμ χωρίς μα και μου και αηδίες. Beat that!!!!!

Και όχι δεν δουλευω στην Dell αλλά ξέρω να αναγνωρίζω την καλή εξυπηρέτηση όταν τη βλέπω.

Αρχική απάντηση από darkCount [18-08-2006 12:16]

Η τιμή η τρέχουσα είναι EUR 969,00 στην Dell...πως την πήρες εσύ την 2407fpw με 764ε σαν ιδιώτης δεν ξέρω. Εσύ ξέρεις?????

Τα είπαμε βρε παιδιά. Κάντε και κανένα search για 2405 στο forum. Παίρνεις τη Dell τηλέφωνο και σου κάνουν προσφορά. Αν θες την αποδέχεσαι αν δε θες όχι. Ούτε στη Dell δουλεύω, ούτε την είχα σε ιδιαίτερη εκτίμηση όταν πρωτοπήρα από εκεί. Δυστυχώς οι επιλογές στην Ελλάδα για 20+ οθόνη είναι περιορισμένες. Πριν κανα χρόνο, η eizo και lacie ήταν έξω από το budget μου και η Samsung αποδείχθηκε πολύ "λίγη" σε επικοινωνιακό επίπεδο. H Samsung USA δεν απαντάει για οθόνες που δεν πωλούνται στην USA, η Samsung Europe/UK με έγραψε κανονικά (δεν απάντησε), η Samsung GR με παρέπεμψε στο Φουρλή (ή το αντίθετο, δε θυμάμαι). Ύστερα από τηλέφωνα εδώ και εκεί (δεν ήξεραν τι τους γίνεται) με διαβεβαίωσαν (με το γνωστό βαρυεστημένο/αγενές Ελληνικό ύφος) ότι δεν ισχύει εγγύηση από αυτούς αν η οθόνη δεν αγοραστεί από εγκεκριμένα μαγαζιά της Ελλάδας.

Είχα λοιπόν τις επιλογές:

α) Samsung 243T από pixmania σε τιμή 1000+ ευρώ. Έτσι και υπήρχε πρόβλημα στην οθόνη, τη γυρνούσα σε αυτούς πληρώνοντας μεταφορικά για Γαλλία. Οι άνθρωποι ήταν ειλικρινείς και μου είπαν ότι είναι γνωστό πρόβλημα με διάφορες εταιρείες στην Ελλάδα και στο τέλος κατάλαβα θα πρέπει να παίρνω τηλέφωνα σε INKA και Ευαγγελάτους για να βρω το δίκιο μου.

β) Samsung 243T από Ελλάδα - σημαντικά ακριβότερα αλλά με εγγύηση των Φουρλήδων.

γ) Dell 2405 από Dell Hellas. 1 ίντσα παραπάνω, τιμή μικρότερη από Samsung (και υπήρχε και επιπλέον προσφορά), panel Samsung νεότερο (??) και καλές κριτικές από τον τύπο.

Τη Dell δεν την πολυχώνευα αφού δεν είμαι του x86 χώρου, και μου την έσπαγε το γεγονός ότι την προωθούσε την οθόνη με "προσφορές" έχωντας ουσιαστικά απώλεια. Πως να εμπιστευτείς μια εταιρεία που επί χρόνια προωθούσε με μανία τους Intel όταν οι AMD ήταν αποδεδειγμένα καλύτεροι ; Η Dell Hellas στην επικοινωνία ήταν άψογη και μοναδικό αρνητικό σημείο ήταν ότι λόγω αυξημένης ζήτησης έπρεπε να περιμένεις 40 μέρες αφού είχαν προτεραιότητα τα Αμερικανάκια. Κατάπια τον εγωισμό μου και πήρα την 2405. Δεν το μετάνιωσα και μετά από χρόνο πήρα και την 2407. Αν είχα περισσότερα λεφτά θα έπαιρνα Eizo, Samsung πάντως με τίποτα. Είμαι πλέον μεγάλος και ωριμότερος ως καταναλωτής - προσέχω τα περί εγγυήσεων και δε συγχωρώ την αγένεια. Την έχω πατήσει μια φορά με τη Rainbow και μου έγινε μάθημα.

για το panel της dell δεν μπορεις να εισαι βεβαιoς. Τα αλλαζει χωρις ενημερωση και μπορει να τυχεις isp μπορει και pva

• 3 weeks later...
Αρχική απάντηση από morfeas-dsl-

για το panel της dell δεν μπορεις να εισαι βεβαιoς. Τα αλλαζει χωρις ενημερωση και μπορει να τυχεις isp μπορει και pva

δηλαδη???

δεν μπορεις να ζητησεις αυτο που θελεις???

ποιο ειναι καλυτερο?? το isp ή το pva??

πηρα σημερα τηλεφωνο και η madam δεν ηξερε.... ειπε οτι θα με επερνε μετα απο μια ωρα και απο οτι φαινεται με ξεχασε...

περιμενω αυριο τηλεφωνο.

οταν μαθω θα γραψω

ψηνεστε για κανενα group buy???:innocent: :innocent: :innocent:

570 και ερχεται στο σπιτι σου..... οπως ειπε και ο μορφεας. και 6 με 10 εργασιμες για να στην φερουν.

αξιζει ρε παιδες η αγορα της???

και ειπε οτι ερχονται απο την ιρλανδια.....τωρα αν ειναι και made in irland δεν γνωριζω.

Αρχική απάντηση από FREY REACTOR

koita kai kata philips pleura-idio panel better specs

Γράφουμε ΜΟΝΟ με ελληνικούς χαρακτήρες.

Παρακαλώ διόρθωσε το post σου.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.