koulis13 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2006 Καλησπέρα.Έχω ένα προβληματάκι με το ασύρματο δίκτυο που έχω.Στο δίκτυο έχω desktop κι ένα laptop FS (το οποίο έχει κάρτα ασύρματης σύνδεσης). Μεταξύ τους τα συνδέω με το usr 9108 και δίνω net και ανταλλαγή αρχείων και στα 2 μέσω αυτού.Το πρόβλημά μου είναι οτι στο laptop η σύνδεση απενεργοποιείται συχνά χωρίς να το κάνω εγώ και αυτό και με ενοχλεί στην εργασία μου.Πέρασα στο laptop και το Odyssey πρόγραμμα που έχει η FS για ασύρματο δίκτυο, έδωσα τις παραμέτρους που πρέπει κτλ και πάλι χωρίς να έχω σταθερή σύνδεση.Το laptop με το usr είναι σε απόσταση 1-2 μέτρα.Δέ χρησιμοποιώ firewall κτλ ώστε να κόβει τη σύνδεση.Τί μπορεί να φταίει; Είναι κάτι που δέν κάνω σωστά; Πρέπει να ρυθμίσω κάτι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 17, 2006 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2006 Αρχική απάντηση από koulis13 Καλησπέρα.Έχω ένα προβληματάκι με το ασύρματο δίκτυο που έχω.Στο δίκτυο έχω desktop κι ένα laptop FS (το οποίο έχει κάρτα ασύρματης σύνδεσης). Μεταξύ τους τα συνδέω με το usr 9108 και δίνω net και ανταλλαγή αρχείων και στα 2 μέσω αυτού.Το πρόβλημά μου είναι οτι στο laptop η σύνδεση απενεργοποιείται συχνά χωρίς να το κάνω εγώ και αυτό και με ενοχλεί στην εργασία μου.Πέρασα στο laptop και το Odyssey πρόγραμμα που έχει η FS για ασύρματο δίκτυο, έδωσα τις παραμέτρους που πρέπει κτλ και πάλι χωρίς να έχω σταθερή σύνδεση.Το laptop με το usr είναι σε απόσταση 1-2 μέτρα.Δέ χρησιμοποιώ firewall κτλ ώστε να κόβει τη σύνδεση.Τί μπορεί να φταίει; Είναι κάτι που δέν κάνω σωστά; Πρέπει να ρυθμίσω κάτι; δες αν υπάρχει power saving στην ασύρματη κάρτα.αν υπάρχει απενεργοποίησέ το.επίσης δοκίμασε κάποιο άλλο κανάλι στο usr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcmanol1416003162 Φεβρουάριος 17, 2006 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2006 Απο το μενου του θα ενεργοποιήσεις Wpa-Psk, Mac access control για ασφάλεια και θακάνεις disable το Ssid και θα είσαι μια κομπλέ πιστεύω.Από τις υπηρεσίες κόψε ftp,tftp γιατι τρώνε πολύ bandwith. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 17, 2006 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2006 Αρχική απάντηση από mcmanol Απο το μενου του θα ενεργοποιήσεις Wpa-Psk, Mac access control για ασφάλεια και θακάνεις disable το Ssid και θα είσαι μια κομπλέ πιστεύω.Από τις υπηρεσίες κόψε ftp,tftp γιατι τρώνε πολύ bandwith. το mac address σπάει με τη μία.και χωρίς essid πάλι μπορεί να σου βρει τις ip ο άλλος.το wpa - wpa2 ίσως να κάνει κάτι (και το wep σπάει σχετικά γρήγορα αν υπάρχει traffic)π.χ. ένα σύνηθες output από kismet:Found new network "<no ssid>" bssid 00:30:4F:2F:C9:88 Crypt N Ch 0 @ 0.00 mbit ││ Found new network "<no ssid>" bssid 00:11:95:51:2F:D1 Crypt N Ch 0 @ 0.00 mbit ││ Found new network "www.aerial.net" bssid 00:0F:3D:AC:77:70 Crypt Y Ch 13 @ 36.00 mbit ││ Found IP 194.219.142.250 for <no ssid>::00:02:E3:3E:E7:DF via ARP Network List──(Autofit)───────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐┌─Info───┐│ Name T W Ch Packts Flags IP Range Size ││ Ntwrks ││ <no ssid> A N 001 27 A4 194.219.142.250 182B ││ 11 ││ <no ssid> A N 003 85 T4 192.168.102.49 5k ││ Pckets ││ awmn-4002 A N 008 35 T4 10.17.121.9 0B ││ 797 ││ awmn_276_xt3 A N 009 1 0.0.0.0 0B ││ Cryptd ││+ ! Data Networks G N --- 116 G 0.0.0.0 16k ││ 1 ││ awmn-4272-3433 A N 060 36 0.0.0.0 0B ││ Weak ││ [url]www.aerial.net[/url] A Y 013 3 0.0.0.0 0B ││ 0 ││ ! Probe Networks P N --- 1 0.0.0.0 0B ││ Noise ││ ││ 0 ││ ││ Discrd ││ Link to comment Share on other sites More sharing options...
koulis13 Φεβρουάριος 18, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2006 Αρχική απάντηση από sotiris δες αν υπάρχει power saving στην ασύρματη κάρτα.αν υπάρχει απενεργοποίησέ το.επίσης δοκίμασε κάποιο άλλο κανάλι στο usr. Πώς μπορώ να το δώ αυτό και πώς μπορώ να αλλάξω αυτή τη ρύθμιση και κανάλι στο usr;Αρχική απάντηση από mcmanol Απο το μενου του θα ενεργοποιήσεις Wpa-Psk, Mac access control για ασφάλεια και θακάνεις disable το Ssid και θα είσαι μια κομπλέ πιστεύω.Από τις υπηρεσίες κόψε ftp,tftp γιατι τρώνε πολύ bandwith. Απο πιο menu και πώς; Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 18, 2006 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 18, 2006 Αρχική απάντηση από koulis13 Πώς μπορώ να το δώ αυτό και πώς μπορώ να αλλάξω αυτή τη ρύθμιση και κανάλι στο usr;τουλάχιστον στην 2200bg που έχει το δικό μου laptop, η ρύθμιση είναι στο device manager δεξί κλικ στην ασύρματη κάρτα ->properties, αλλά δεν παίρνω και όρκο.Στο usr για να αλλάξεις κανάλι πας στο web interface εκεί που λέει wireless ->advanced settings και αλλάζεις το channel.Αρχική απάντηση από koulis13Απο πιο menu και πώς; η ρύθμιση για το wpa είναι στο web interface: Security->Wireless->network authentication Link to comment Share on other sites More sharing options...
koulis13 Φεβρουάριος 21, 2006 Author #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2006 Thnx, το πρόβλημα φαίνεται να λύθηκε.Έχω όμως άλλη μια ερώτηση.Το usr είναι συνδεδεμένο με το desktop με καλώδιο και αυτό το έκανα ορμόμενος απο το how to 9108 του adslgr.Μπορώ να απαλλαγώ απο το καλώδιο βάζοντας ασύρματη κάρτα δικτύου; Θα έχω προβλήματα στο setάρισμα κτλ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
koulis13 Φεβρουάριος 22, 2006 Author #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2006 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 22, 2006 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2006 Αρχική απάντηση από koulis13 Thnx, το πρόβλημα φαίνεται να λύθηκε.Έχω όμως άλλη μια ερώτηση.Το usr είναι συνδεδεμένο με το desktop με καλώδιο και αυτό το έκανα ορμόμενος απο το how to 9108 του adslgr.Μπορώ να απαλλαγώ απο το καλώδιο βάζοντας ασύρματη κάρτα δικτύου; Θα έχω προβλήματα στο setάρισμα κτλ; μπορείς να βάλεις wifi κάρτα, αν το θες μόνο για internet. το μόνο που θα δεις είναι λίγο χειρότερο ping από το καλώδιο. αν όμως θες να περνάς δεδομένα μεταξύ 2 pc, τότε το καλώδιο είναι σαφώς καλύτερο. (εννοώ και τα 2 pc να συνδέονται με καλώδιο, μέσω π.χ. του switch του usr9108.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
koulis13 Φεβρουάριος 26, 2006 Author #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 26, 2006 Ευχαριστώ πολύ. Έγινε κατανοητό . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.