epistimonic Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2006 ΠΑΙΔΙΑ έχω ένα πρόβλημα με τον ήχο στον υπολογιστή μου.. Δεν ακούω τίποτα!Είναι εγκατεστημένα κανονικά τα drivers για τον ήχο αλλά και πάλι τίποτα!. Έχω Realtec AC'97 onboard στη μητρική PX845 PEV / GEV.Έκανα μέχρι και format γιατί το χρειαζότανε κιόλας (LoL) αλλά και πάλι ήχος γιοκ. Τι μπορεί να φταίει; Τα ηχεία εννοείτε ότι δουλεύουν. (δοκιμασμένα σε άλλο υπολογιστή).Τα καλώδια είναι μια χαρά. (εννοώ το βίσμα στο pc είναι σωστά τοποθετημένο)Και στο control panel>system>hardware (tab)>device manager>sound video and game controllers υπάρχει. Και βρήκα την επιλογή στο bios. Είναι ενεργοποιημένος ο ήχος.Λέτε να υπάρχει περίπτωση να κάηκε η onboard κάρτα; Λίγο εξιδικευμένο μου φαίνεται. Και απίθανο. Γιατί το μικρόφωνο δουλεύει μια χαρά. Το δοκίμασα με κλήση από το skype. Με ακούνε αλλά εγώ όχι λόγω του ήχου. ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorian Φεβρουάριος 17, 2006 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2006 μερικές μητρικές έχουν Pins για σύνδεση της onboard με front panel στο Κουτί ή σε θέση drive. συνήθως έχουν δύο τζάμπεράκια, αν λείπουν ΚΑΙ δεν έχει συνδεθεί κάποιο βύσμα για panel δεν παίζει ο ήχος από τις πίσω εξόδους ήχουτης μητρικής. Τσέκαρε το Manual της μητρικής να δεις που είναι αυτά τα pins αν βέβαια υπάρχουν, και σε ποιες θέσεις πρέπει να έχει τα τζαμπερ Link to comment Share on other sites More sharing options...
epistimonic Φεβρουάριος 17, 2006 Author #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2006 Βασικά είχε ένα καλώδιο που ήταν ενωμένο μπροστά στο panel αλλά όχι στη μοβο μου. Εγώ το έβγαλα τελείως. Μπορεί να φταίει αυτό; Έχει σχέση; Επειδή ΔΕΝ ήταν έτσι κι αλλιώς ενωμένα τα pins με τη μοβο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorian Φεβρουάριος 17, 2006 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2006 κοίτα στο manual να δεις ποια είναι τα pins της onbaord κάρτας για σύνδεση με Panel . Αν λείπουν από εκεί τα δύο τζαμπεράκια δεν θα έχει ήχο από τις πίσω εξόδους.Αν λείπουν πρέπει ή να βρεις δύο τζαμπεράκια να τα βάλεις στις θέσεις που λέει το manual ή να συνδέσεις το βύσμα που έχει το καλώδιο του κουτιού για audio front panel για να έχεις ήχο, από πίσω Link to comment Share on other sites More sharing options...
epistimonic Φεβρουάριος 17, 2006 Author #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2006 Ευχαριστώ παιδιά. Αυτό ήταν το πρόβλημα. Είχα αφαιρέσει αυτά τα δύο jumper και δεν ήξερα ότι έπαιζαν ρόλο. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.