Aias Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2006 ο δισκος ειναι για τα μπαζα τελικα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aias Φεβρουάριος 21, 2006 Author #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2006 Λοιπον επανερχομαι στο θεμα αφου δοκιμασα τον δισκο για μερικες μερες.Καταρχην εχει φοβερα προβληματα .Οταν βγαζω το jumper τελειως για sata2 ο δισκος δεν φαινεται σωστα απο το bios και επισης δειχνει την πρωτη εικονα των windows και φορτωνει εκει για 10 λεπτα ενω στην συνεχεια τρωει restart. Επειδη δεν χαθηκε ο κοσμος αν δεν δουλεψει sata2 ειπα να τον δουλεψω sata1 .Φαινομενικα δειχνει οτι λειτουργει σωστα αλλα ελα που εφαγα 3-4 φορες κολλημα μεσα στα windows μετα απο 1-2 ωρες χρηση.Κανοντας restart το pc επανερχοταν και αρχικα πιστευα οτι εφταιγε το o/c του opteron.Σημερα κολλησε παλι και μετα απο restart δεν φαινοταν απο το bios ο δισκος καθολου και επρεπε να κλεισω τελειως το pc. Επικοινωνησα με την maxtor και μου εδωσαν link για το firmware το οποιο μου βγαζει permission deny. Εσεις τι λετε να περιμενω το firmware ή να κοιταξω να τον δωσω πισω τον δισκο αν και εχω περασει τα παντα μεσα τωρα και ειναι δυσκολο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
totally_wired Φεβρουάριος 21, 2006 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2006 Στην πρώτη οθόνη που σου εμφανίζει τους δίσκους αργει; Ή σε πάει κατ' ευθείαν στo splash των windows? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aias Φεβρουάριος 21, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2006 οχι παει σφαιρα οταν ο δισκος φαινεται στο bios.Βεβαια παντα μονο σε sata1 .Σε sata2 τρελαινεται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dorian Φεβρουάριος 21, 2006 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 21, 2006 και μένα δημιουργούσε κολλήματα ένας Western digital sata2 στο σύστημα nf4, τουλάχιστον δεν βρήκα κάτι άλλο που θα μπορούσε να ευθύνεται. Παγώματα, μπλε οθόνες, όχι πολύ συχνά αλλά αρκετά για να γίνει ενοχλητικό. 3-4 μέρες τώρα τον έχω βάλει σε sata1 από τον driver και σταμάτησαν εντελώς τα κολλήματα σε windows. μόνο μία φορά κόλλησε στο ποστάρισμα όταν πήγε να τον δει τον bios. Mάλλον ήταν τελικά πρώιμο το Sata II σε nf4. Αφού σου κολλάει και στα windows, παρόλο που τον κατέβασες, μάλλον πρέπει να τον αλλάξεις και η γνώμη μου είναι με sata 1, ανεξάρτητα μάρκας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aias Φεβρουάριος 22, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2006 Λοιπον ,πηρα το firmware και αυτο το κειμενο μαζι του:Disclaimer: This Document is provided as is without any warranty of any kind,either expressed or implied.In no event will MAXTOR CORPORATION be liable to you for any damages, includingany loss of profit or savings, arising out of the use or inability to use theinformation contained in this document. Maxtor Corporation makes no representations or warranties with respect to thecontents hereof and specifically disclaims any implied warranties of merchantability or fitness forany particular purpose.Dear Valued Maxtor Customer,Thank you for your E-mail enquiry, which is important to us.We do not promote firmware updates and only recommend them if there is a specific problem that can only be fixed by updating the firmware.You may take the risk of updating the firmware of your hard drive which we don'trecommend. Unfortunately we cannot assist you in this process nor can we guarantee apositive outcome. This process may also cause the drive to malfunction thus voiding the warranty.Please find attached the latest Firmware revision and the Loader.Important: Disconnect ALL other hard drives from your system and create a backup of yourdata.Extract the attached files to a Floppy and restart the PC with a bootableWindows Startdisk (You can use the as well attached Powermax to create a bootable Startdisk).Please notice that the update procedure is only available on standard SATAcontroller. Raid controller or drives in a Raid are not supported.This solution is only to be applied to the listed products and only when usedwith the nForce4 chipset. If you are unsure as to which chipset you have, contact your motherboard manufacturer or visit your motherboard manufacturer'swebsite for clarification. If you have any questions please don't hesitate to contact us. In order to allow us to deal with all enquiries as efficiently and accurately as possible we would ask that you include any previous emails whenreplying to us.Βασικα σου δινουν ελαττωματικα προιοντα και μετα σου λενε κοψε τον λαιμο σου...Στην ουσια,περασα το firmware και τωρα ο δισκος λειτουργει κανονικα σε sata2(ετσι πιστευω βεβαια...), αλλα αν βαλω πισω το jumper(δηλαδη sata1) 1 στις 3 φορες δεν τον βλεπει στο bios...Αν εχετε να προτεινεται κατι ωστε να δω αν ο δισκος λειτουργει σωστα ας το πειτε...Dorian το θεμα ειναι οτι περασα μεσα περιπου 250gb δεδομενα και φορμαρα τους eide που τα ειχα...Δεν ειναι τοσο ευκολο να ξανακανω εγραφει ολα τα δεδομενα παλι ,ασε που θελω να πουλησω τους δισκους να κανω αποσβεση.Επισης, αν διαβασει καποιος moderator το post ας το μεταφερει στην ενοτητα για το nforce4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostglen46 Φεβρουάριος 22, 2006 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2006 Και τα λεγα εγω στο Μορτη αλλα..................................... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ea6gka Φεβρουάριος 22, 2006 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2006 σε εμενα ρε παιδια επαιζε μια χαρα, τι να πω Link to comment Share on other sites More sharing options...
gfa3 Φεβρουάριος 22, 2006 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2006 Kαι σε μενα επισης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stratos1978 Φεβρουάριος 22, 2006 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2006 Παιδες μην "παιζεται" με τον "πονο" μου και ειμαι ετοιμος να "χτυπησω" εναν Maxtor 6V160Ε0...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostglen46 Φεβρουάριος 22, 2006 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 22, 2006 Με το Μορτη που δοκιμασαμε εναν 300αρη σε ΝΦ3(msi neo2) δεν επαιζε με την καμμια.......... (Εγω ήμουν απο ξενυχτι και θυμηθυκα τα jumperakia το επομενο πρωι γμτ.......) Και μου ελεγε οτι δεν εχουνε και προβλημα.........τεχνικος με 10ετη εμπειρια να σου πετυχει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.