FrOsT Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 17, 2006 H απάντηση της AMD στον Conroe based XE? What do you do when it is not enough? Cache. Και 4ΜΒ L3 μάλλον είναι μπόλικη Cache κάτι που μέχρι τώρα η AMD "τσιγκουνέβονταν" σε αντίθεση με την Intel...linky
nobig Φεβρουάριος 17, 2006 #2 Φεβρουάριος 17, 2006 Τα 2 μέγα σε κάθε πυρήνα δεν κάνουν τόσο μεγάλη διαφορά σε σχέση με το 1, άσε που όσο μεγαλώνει η cache έχω την εντύπωση αυξάνει και το latency
knight_77 Φεβρουάριος 17, 2006 #3 Φεβρουάριος 17, 2006 Αρχική απάντηση από nobig Τα 2 μέγα σε κάθε πυρήνα δεν κάνουν τόσο μεγάλη διαφορά σε σχέση με το 1, άσε που όσο μεγαλώνει η cache έχω την εντύπωση αυξάνει και το latency Eξαρταται και απο την αρχιτεκτονικη του πυρηνα
nobig Φεβρουάριος 17, 2006 #4 Φεβρουάριος 17, 2006 Γενικά πιστεύω ότι με την υπάρχουσα αρχιτεκτονική της AMD, δεν χρειάζεται τόσο μεγάλη cache. Κόστος, μέγεθος die, θερμοκρασία όλα αυτά θα αυξηθούν
Nkiller Φεβρουάριος 17, 2006 #5 Φεβρουάριος 17, 2006 ΜΗΝ ξεχνατε οτι αυτη η μνημη δεν ειναι SRAM αλλα Z-RAM οπου εχει καλυτερη αποδοση απο τις κοινες SRAM. Η εταιρεια που ειναι υπευθυνη για αυτο το ειδος μνημης ειναι η Innovative Silicon και εχει κανει συμφωνια με την AMD.Φημες λενε οτι στον FX62 θα υπαρχει Z-RAM τριτου επιπεδου. Τα 4MB ειναι πολλα και θα πιανει μεγαλο μερος στο die. Εγω πιστευω οτι δεν θα χρησιμοποιηθει μεχρι η AMD να μεταβει στα 65nm (ποιος ξερει μπορει ο FX να ειναι στα 65nm ενω οι αλλοι οχι).
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.