Jump to content

AM2 FX με L3 cache!?

FrOsT

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

H απάντηση της AMD στον Conroe based XE?

What do you do when it is not enough? Cache.

Και 4ΜΒ L3 μάλλον είναι μπόλικη Cache κάτι που μέχρι τώρα η AMD "τσιγκουνέβονταν" σε αντίθεση με την Intel...

linky

Τα 2 μέγα σε κάθε πυρήνα δεν κάνουν τόσο μεγάλη διαφορά σε σχέση με το 1, άσε που όσο μεγαλώνει η cache έχω την εντύπωση αυξάνει και το latency

Αρχική απάντηση από nobig

Τα 2 μέγα σε κάθε πυρήνα δεν κάνουν τόσο μεγάλη διαφορά σε σχέση με το 1, άσε που όσο μεγαλώνει η cache έχω την εντύπωση αυξάνει και το latency

Eξαρταται και απο την αρχιτεκτονικη του πυρηνα

Γενικά πιστεύω ότι με την υπάρχουσα αρχιτεκτονική της AMD, δεν χρειάζεται τόσο μεγάλη cache. Κόστος, μέγεθος die, θερμοκρασία όλα αυτά θα αυξηθούν

ΜΗΝ ξεχνατε οτι αυτη η μνημη δεν ειναι SRAM αλλα Z-RAM οπου εχει καλυτερη αποδοση απο τις κοινες SRAM. Η εταιρεια που ειναι υπευθυνη για αυτο το ειδος μνημης ειναι η Innovative Silicon και εχει κανει συμφωνια με την AMD.

Φημες λενε οτι στον FX62 θα υπαρχει Z-RAM τριτου επιπεδου. Τα 4MB ειναι πολλα και θα πιανει μεγαλο μερος στο die. Εγω πιστευω οτι δεν θα χρησιμοποιηθει μεχρι η AMD να μεταβει στα 65nm (ποιος ξερει μπορει ο FX να ειναι στα 65nm ενω οι αλλοι οχι).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.