Jump to content

Remote ελεγχος μεσω ιντερνετ...

Vadergr

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ειμαι στην δουλεια και εχω ανοιχτο μονιμως το pc του σπιτιου.Μπορω να το κουμανταρω απο το pc της δουλειας μεσω ιντερνετ?Αν ναι πως και με ποια προγραμματα?

Σας ευχαριστω προκαταβολικα...

Netop Remote Control χρησιμοποιούμε εμεις για αυτον το λόγο, και για διάφορες άλλες εταιρικές ανάγκες.

Χρειάζεται βέβαια να ξέρεις την IP που θα έχεις σπίτι για να την χτυπήσεις απ'έξω, αν δεν είναι static.

Κομματάκι ακριβό μάλλον είναι...αλλα seek and you shall find που λένε και στο χωριό μου. (μάλλον νησί μου)

Ποια στοιχεια του υπολογιστη του σπιτιου θα πρεπει να ξερω και να εισαγω σε αυτον της δουλειας?Απο που θα βρω αυτες τις ρυθμισεις?Το προγραμμα/προγραμματα που αναφερετε το τρεχω και στους δυο υπολογιστες?

Sorry αλλα ειμαι ασχετος με τα δικτυακα...

Ειναι ευκολο το σεταρισμα?Στο μυαλο μου το εχω σαν να εχω στο pc της δουλειας ενα τεραστιο παραθυρο του desktop του σπιτιου και να το ελεγχω σαν να το ειχα μπροστα μου...

Ultra VNC or Tight VNC

Secure and free

Client/Server εφαρμογες..πολυ ευκολες στο setup και ο vagouridis θα μπορουσε...

πρεπει να ξερεις την ip του pc στο σπιτι...

Αρχική απάντηση από orion

Ultra VNC or Tight VNC

Secure and free

αυτό.

τι modem/router έχεις? (υποθέτω ότι έχεις dsl σπίτι).

ότι πρόγραμμα και να χρησιμοποιήσεις, να έχεις υπόψιν τα εξής:

1. Να γνωρίζεις την public IP που έχεις σπίτι.

2. Να έχεις ανοίξει στο firewall του router σπίτι, τις ports στις οποίες δουλεύει το πρόγραμμα

3. Να κάνεις σε αυτές, port forwarding, στην private IP του pc που θές να ελέγχεις για να μην έχεις προβλήματα με το NAT.

4. Να έχεις ανοίξει στο firewall του pc(Windows or other) τις πόρτες στις οποίες δουλεύει το πρόγραμμα.

τέλος αν έχεις dynamic public IP και αυτή αλλάζει συχνά, να βρείς μια εφαρμογή που κάθε φορά η IP αυτή αλλάζει, να σου στέλνει κάποιο mail που να σε ενημερώνει για τη νέα.

To ποστ σου με εσκισε!Η dynamic δεν αλλαζει μονο αν κλεισεις την συνδεση και την ξανανοιξεις?Αν την δω το πρωι και παω στο γραφειο δεν θα ειναι η ιδια?

Δεν εχω ρουτερ αλλα dsl usb modem.Συνεπως δεν χρειαζεται να κανω τιποτα με πορτες ετσι?Με τον mcafee ομως?Πως θα του δηλωσω οτι σε 2 ωρες ο πανεμορφος κατοχος του pc θα προσπαθησει να σε ελεγξει απο αλλον υπολογιστη?Τι αλλη προεργασια πρεπει να κανω στο pc του σπιτιου?Πρεπει να εχω καποιο προγραμμα ανοιχτο (προφανως αυτο με το οποιο θα κανω remote?)?

Αρχική απάντηση από Vadergr

To ποστ σου με εσκισε!Η dynamic δεν αλλαζει μονο αν κλεισεις την συνδεση και την ξανανοιξεις?....

Δεν χρειαζετε να θυμασαι τιποτα, μπες στο no-ip.org να δεις.

πρέπει να επιταχύνουμε τον καφέ να σου πω. εγώ με dns από no-ip κ το tight-vnc κάνω άψογα αυτή τη δουλειά... ακόμα κ από το ppc μου...

Παρε καμμια αδεια ντε!Ολο σκοπετα εισαι... :)

Πρεπει να ειναι ευκολος ο τροπος που μου λετε...

Θα το ψαξω

Αρχική απάντηση από Vadergr

To ποστ σου με εσκισε!Η dynamic δεν αλλαζει μονο αν κλεισεις την συνδεση και την ξανανοιξεις?Αν την δω το πρωι και παω στο γραφειο δεν θα ειναι η ιδια?

Δεν εχω ρουτερ αλλα dsl usb modem.Συνεπως δεν χρειαζεται να κανω τιποτα με πορτες ετσι?Με τον mcafee ομως?Πως θα του δηλωσω οτι σε 2 ωρες ο πανεμορφος κατοχος του pc θα προσπαθησει να σε ελεγξει απο αλλον υπολογιστη?Τι αλλη προεργασια πρεπει να κανω στο pc του σπιτιου?Πρεπει να εχω καποιο προγραμμα ανοιχτο (προφανως αυτο με το οποιο θα κανω remote?)?

:T: Σωστά, όπως είπαν και οι unstoppable και Voudas η δουλειά σου γίνετε και με dynamic DNS, αφού θα μπορείς να κάνεις login στο domain name που θα έχεις επιλέξει και ο DNS να το στέλνει στην τρέχουσα dynamic IP σου.

επίσης αφού έχεις modem και ένα host απο πίσω(δηλαδή δεν χρησιμοποιείς switch)

δεν χρειάζεται να ρυθμίσεις τίποτα.

τώρα στο firewall δεν υπάρχει και μεγάλο πρόβλημα αν ανοίξεις κανα δυό ports ακόμα και να τις έχεις ανοιχτές συνέχεια.

αν θες μάλιστα μεγαλύτερη ασφάλεια, μπορείς να μάθεις την public IP της δουλειάς σου, που προφανώς θα είναι static, και να επιτρέψεις στο firewall, μόνο απο αυτή την IP connections στις ports που θα έχεις ανοίξει.

Αρχική απάντηση από orion

Ultra VNC or Tight VNC

Secure and free

++

καθώς και το enterprise realvnc..

με κάποιους συμβιβασμούς στην ποιότητα εικόνας και με δεδομένο ότι δεν έχεις audio streaming χρειάζεσαι και πολύ λιγότερα bandwidth από το remote desktop των windows. Επιπλέον,παίζει παντού... ενώ το remote desktop παίζει μόνο σε windows με εγγενή teminal services server..

Προσωπικα δουλευω Remote Adminstrator + no-ip.com για ενημερωση της ip καθε τοσο. Εχει και προγραμμα στη σελιδα που το κανει αυτο ανα τακτα χρονικα διαστηματα το ρυθμιζεις εσυ αυτο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.