Jump to content

Χρειάζομαι Special Τροφοδοτικό

overvolt

Recommended Posts

Εχεις δίκιο! 17 amper είναι όχι 7... Τα προβλήματα με τα κλεισίματα πρωτοεμφανίστηκαν με το o/c. Τώρα όμως που το δουλεύω σε default λειτουργία έχω πάλι τα ίδια. Επειδή δεν έχω να δανειστώ κάποιο μεγαλύτερο τροφοδοτικό για να λύσω το μυστήριο, είναι καλή ιδέα να δώσω ρεύμα στη μητρική από ένα άλλο μικρότερο τροφοδοτικό (π.χ 250W) και στις συσκευές από ένα άλλο για να δω αν θα κλείσει?

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply

Πριν κανεις οτιδηποτε τσεκαρε τις τασεις σου ειτε απο το bios

ειτε μεσω καποιου προγραμματος...

idle! To bios μου δίνει άλλα:

3,3V->3,34

5V->5,0

12V->11,3

Αποσύνδεσα τα cdrom, έβγαλα και την κάρτα ήχου και τα ίδια. Ο μόνος τρόπος για να μην κλείσει είναι να τρέξω 12.5X100 αντί για 12,5Χ133 που είναι το default. Τα νεύρα μου.....

H +12 γραμμη σου ειναι πολυ χαμηλα (+11.3)

Aν ισχυει αυτη η ενδειξη τοτε τα εφτυσε το τροφοδοτικο σου

Μάλλον η μητρική είναι για το λουτσο (Asus A7V 880) γιατί με το πολύμετρο παίρνω 12,3! Δεν ξέρω πια τι να κάνω και τι να πιστέψω

Παω για update bios και ο Θεος βοηθος

A7V880 Release BIOS 1009

Patch CPU frequency error detection issue.

Patch DirectX 9.0 AGP texture problem.

Patch few systems with shutdown problem.

Τριχες. Τιποτα. Τα ίδια. Δοκίμασα 1,7Vcore αντί για 1,65 και κλείνει με το που μπαίνει στα windows. Δεν ξέρω αν αυτό βοηθάει καθόλου...

Πολυ καλο το αρθρο σου φιλε μου

βεβαια θα περιμενα μιας και εισαι ηλεκτρονικος να ποσταριζες καμια φωτο απο παλμογραφο για το ποσο "γρηγορο" ειναι σε αποκριση και σταθεροτητα το τροφοδοτικο σου

παρολα αυτα ποσταρισες speedfan...

anyway

θα ηθελα να σε ρωτησω για ποιο λογο απεκλεισες το tagan

εχω τοποθετησει πολλα tagan και μικρα και μεγαλα

δεν εχω βρει κανενα αρνητικο σαυτη τη μαρκα

επισης θελω να μου πεις γιατι η nvidia σνομπαρει την tagan και δεν την εχει καν στη λιστα

αν δεν γελιεμαι τα tagan ηταν απο τα πρωτα που ειχαν διπλες γραμμες για sli

τα ιδια και για την ocz

εγω δεν εχω tagan , εχω εδω και ενα χρονο το ocz powerstream και ειλικρινα θα ηθελα να μου πεις που βλεπεις οτι δεν επαρκει

στα 3 γιγα ποσταρω με 1,8 πυρηνα, με ενα συστημα τεραστιο , με 3 δισκους , με μνημες τερατα στα 264 και με 3,4 βολτ , και με ποσα αλλα

δεν ειδα ποτε υποταση και οχι μονο αυτο , ρυθμιζα με το τριμερακι μου και την ταση

ολα μετρημενα με τον παλμογραφο και με πολυμετρο με 4 σημαντικα ψηφια (protek)

ξερω καποτε τα 600αρια ocz ειχαν προβλημα με το Pfc

κατα ταλλα τι κακο εχει αυτο το τροφοδοτικο?

απλα βγηκαν απο την μεση 2 τροφοδοτικα που μαρεσουν παρα πολυ και που εχουν δειξει τα δοντια τους πολλακις

και για το enermax εχω ακουσει πολλα , και το στηριζω επισης

Αρχική απάντηση από BeetleJuice [Χθες, στις 04:07]

Πολυ καλο το αρθρο σου φιλε μου

βεβαια θα περιμενα μιας και εισαι ηλεκτρονικος να ποσταριζες καμια φωτο απο παλμογραφο για το ποσο "γρηγορο" ειναι σε αποκριση και σταθεροτητα το τροφοδοτικο σου

παρολα αυτα ποσταρισες speedfan...

anyway

Δεν εχω παλμογραφο .

Ομως εδω θα βρεις την κυματομορφη του 580R , σε ελενγχο για Riple .

http://www.extremeoverclocking.com/reviews/cases/Hiper_TypeR_580W_6.html

Δεύτερων , η προδιαγραφή 2χ12 , βρήκε από την INTEL , για λογούς προστασίας από βραχυκύκλωμα .

Με το παραπάνω σκεπτικό περιορίζονται τα αμπέρ , σε μια ποσότητα η οποία θεωρείτε ακίνδυνη για το ανθρώπινο σώμα .

Το βραχυκύκλωμα μιας μπαταρίας αυτοκινήτου με ένα κατσαβίδι , θα προκαλέσει σπινθηρισμούς και λιώσιμο των μετάλλων , λόγω των υψηλών αμπέρ 45 60 Α .

Τέλος , το περί SLI πλεονέκτημα με 2Χ12 , είναι ακόμα και σήμερα αμφισβητήσιμο.

.

Ενώ στης μητρικές με διπλούς XEON , προτείνονται ακόμα και σήμερα , τα τροφοδοτικά , με μια υσχηρη γραμμή 12V .

Ενώ για τα μηχανήματα με έναν επεξεργαστή , λένε ότι με τα 2Χ12 , υπάρχει καλύτερη σταθερότητα , λόγω του διαχωρισμού των γραμμών.

Μια καθαρή γραμμή για τον επεξεργαστή , και όλα τα άλλα μαζί .

Για τα Tagan , δεν ξέρω για πιο λόγω δεν κέρδισαν την δόξα , που εσύ θα περίμενες .

Ενώ για τα OCZ , σχεδόν θα το υπόγραφα , ότι είναι μπαρούφα, η λυση με τα ποτενσιόμετρα.

Διότι η ρύθμιση τάσεων με ποτενσιόμετρα , είναι ότι το πιο ανασφαλή ως λύση .

Τα ποτενσιόμετρα αλλάζουν την ωμικοτητα τους ( την αντίσταση τους), ανάλογα με την θερμοκρασία του περιβάλλοντος .

Το ίδιο συμβαίνει με όλα τα εξαρτήματα στα τροφοδοτικά .

Ο λόγος ανοχής 10% στα βολτ , εδραιώθηκε με αυτό το σκεπτικό .

Με άλλα λόγια, τα ποτενσιόμετρα, προσφέρουν επιπλέων απώλειες αντί να βοηθούν.

Τέλος , κάνεις και εσύ το ίδιο λάθος με πολλούς άλλους .

Η μάρκα δεν είναι πάντα συνώνυμο ενός πραγματικά επιτυχημένου προϊόντος .

Οι πραγματικές δυνατότητες , και η ποιότητα κατασκευής, είναι τα σημαντικά κριτήρια.

οταν οι γραμμες σπανε στα 2 περιοριζεται αναγκαστικα το maximum peak που μπορει να σηκωσει η καθε γραμμη

ισως σαυτο να εχεις δικιο , ισως μια πολυ καλη 12 αρα να τα πηγαινε καλιτερα απο 2 μικρες

οσο για τα ποτενσιομετρα κρινω λαθος το σκεπτικο σου

αλλαγη ωμικοτητας 10% σε ποτενσιομετρο τροφοδοτικου?

δεν το νομιζω

σιγουρα το εχουν μελετησει και ακομα και η διακυμανση στην ωμικοτητα ειναι υπολογισμενη ηλεκτρονικα απο το ιδιο το τροφοδοτικο

η ποιοτητα κατασκευης ειναι πολυ καλη και δεν νομιζω να βαλανε ουτε ποτενσιομετρα του κιλου αλλα ακομα και να βαλανε ,καποιο ηλεκτρονικο κυκλωμα ελεγχει τα υπολοιπα χστε ακομα και η διακυμανση να ειναι υπολογισιμη

και οταν το σφαλμα υπολογιζεται τοτε μπορει και να διορθωνεται

ακομα και ο hipro οταν μονταριζε τροφοδοτικα , με 3 ποτενσιομετρα το εκανε πολυστροφα

παντως ο παλμογραφος και το πολυμετρο δικαιωνουν την ocz προς το παρον

το ζητημα δεν ειναι αν χρειαζεσαι το ρυθμιστη,ελαχιστες φορες τον χρησιμοποιεις

το ζητημα ειναι οτι το τροφοδοτικο κανει οσα λεει

το μονο προβλημα που εχει υποθει ποτε απο ocz εδω μεσα ειναι το active pfc στα 600αρια και ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ

για tagan δε, μια παρτιδα πριν 1,5 χρονο ειχε μονο προβλημα και αποσυρθηκαν

κατα ταλλα κατι 480 tagan ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΘΟΡΥΒΑ ακομα λειτουργουν ετσι

τωρα ποσο ρευμα καινε και ποσο ζεσταινονται ας μας το πουν αυτοι που τα εχουν

εγω εχω ενα εδω 1,5 ετους και ζεστο ΔΕΝ ειναι παντως και τροφοδοτει ενα κτηνος

αληθεια , ποσα τροφοδοτικα εχουν ΓΕΙΩΣΗ εδω και εναμιση χρονο?

επιχρυσες επαφες?

διπλα φανς που ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ?

ας μην ειμαστε υπερβολικοι

οκ πηρες κατι καλο , εχω ηδη 2 ατομα που λενε οτι το hyper ειναι για πεταμα

εγω δεν σου λεω οτι ειναι για πεταμα , σου λεω οτι ηθελα να το παρω και γω

δεν σου εκθιαζω το ocz ,λεω οπως εχουν τα πραγματα

δεν εχω tagan και ομως λεω τα θετικα του

φιλικα παντα...

η μπαταρια αυτοκινητου μιας και το εθεσες το θεμα σε ενημερωνω οτι στιγμιαιο ρευμα δινει πανω απο 140 αμπερ

η καθε μιζια που δινεις στο αυτοκινητο σου δεν ειναι σιγουρα 60 αμπερ , αλλιως θα εριχνες μιζιες μια ωρα , ενω μπορεις να ριχνεις το πολυ 2-3 λεπτα

σε βραχυκυκλωμα δε παει και 200 και πυρωνει και ενα γερμανοπολυγωνο ανετα

μπαταριες επιδοσεων για ηχοσυστηματα δινουν πανω απο 500 αμπερ στιγμιαιο ρευμα

BeetleJuice

Αρκετά ενδιαφέρουσα ήταν η απάντηση σου .

Ναι τα πολύστροφα ποτενσιόμετρα είναι μια λύση , αλλά πιο σίγουρος θα ήμουνα , εάν ήξερα ότι θα είχα αντιστάσεις ακριβείας Film metal .

αλλαγή ωμικοτητας 10% .. Δεν είπα κάτι τέτοιο !

Μίλησα για ανοχές τάσεων εξόδου .

Στο φινάλε , από ότι βλέπω , δεν διαφωνούμε και σε τίποτα .

Τέλος , επειδή έτσι το αντιλήφθηκα , θα πω ότι εδώ περα , δεν γράφω με σκοπό να κάνω διαφήμιση την Hiper .

Απλά βρήκα την ευκαιρία , λόγω ότι με το ψάξιμο που έκανα , για να καταληξω στο Hiper, φρεσκάρισα τις γνώσεις μου για τροφοδοτικά , και θέλησα να τις μοιραστώ με την ομάδα . ;)

Μαστορα και γω με καλη διαθεση τα γραφω

απλα ρε συ , ποτενσιομετρο με ακριβεια 1 τις χιλιοις δεν εχει και τοσα πολλα λεφτα

μιλαμε για ψιχουλα τωρα...

και τα ποτενσιομετρα ειναι καλα , και το κυκλωμα ελεγχου ειναι καλο

και η ρυθμιση επιτυγχανεται σωστα

τι εννοω

δεν σε νοιαζει αν με 1/10 της στροφης ανεβαινει η ταση 0,1 και με μιση στροφη ανεβαινει 0,2

δηλαδη δεν σε νοιαζει η γραμικοτητα

αυτο που σε νοιαζει ειναι αν την ρυθμισεις στο 3,4 να ειναι 3,4 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΑ ΑΜΠΕΡ

και αυτο μεχρι τωρα για την 3αρα το εχει αποδειξει οτι το κανει

μη σου πω οτι ρυθμισα ποτε 12 αρες και 5 αρες , ψεμματα δεν θα σου πω

ηταν μια χαρα οι τασεις , για ποιο λογο να δωσω 12,5 βολτ

και στο κατω κατω τι φταιει ο καιμενος ο σκληρος να τρωει αντι για 12-->12,5 και αντι για 5 -->5,5

αυτα ειναι για τους καφρους τυπου : "εχω ρυθμιζομενο τροφοδοτικο και τις εχω ολες στο φουλ"

σαν αυτους που εχουν σπιτι equalizer και ειναι μονιμως ολα πανω γιατι "ετσι ακουγεται καλιτερα"

θα μου πεις , καλα ρε αδερφε με dfi τι την θες την 3αρα ρυθμιζομενη

καλα λες , λεπτομερια ειναι

χρειαζεται μονο οταν θες να σταθεροποιησεις την ταση στις μνημες σε μια τιμη ακριβως και οταν δεν εχεις το jumper στα 5 βολτ

ας πουμε οταν δινεις 3,2 και τελικα δεν εχεις 3,2 μπορεις να σηκωσεις την 3αρα και να σταθεροποιησεις

το μεμτεστ μιλησε για το αν πετυχαινεις κατι με την εξτρα ταση καθως και το πολυμετρο με 3 δεκαδικα ψηφια...

ετσι μιας που εγινε λογος για ρυθμιζομενα τροφοδοτικα...

λοιπον , διαβαζω και εγω με την σειρα μου γυρω στις 4 ωρες

εχω καποιες παρατηρησεις (λεω μερικες ενδεικτικα)

-πρωτον θα ελεγα να ανοιξουμε thread σχετικα με τις σπαστες 12 αρες

προσωπικα ειμαι κατα

-δευτερον , οταν λεμε σπαστες 12αρες εννουμε σαν κυκλωματα ξεχωριστα αν εχω καταλαβει σωστα και την κατανομη στα περιφεριακα τους

ΤΕΡΑΣΤΙΟ θεμα ειναι το πως ειναι κατανεμημενες αυτες οι γραμμες και το ποσο σηκωνει η καθε μια

την 6πινη τροφοδοσια ποτε δεν την συμπαθησα και δεν καταλαβα ποτε γιατι να μην προκυπτει απο ανταπτορακι αλλα να ειναι ξεχωριστη

-τριτον

το Bench στα αρθρα που ποσταρε το παλικαρι ειναι πραγματικα καλο και αντικειμενικο

ΑΛΛΑ

ειναι δυνατον να μην υπαρχει το Powerstream? Α ΠΑ ΡΑ ΔΕ ΚΤΟ

μονο το Modstream εχουν το 520 , που σιγα το τροφοδοτικο κιολας , ποτε δεν το παινεψα

συμφωνα με το παλικαρι και το τεστακι αυτο οντως το hiper τα παει ισως καλιτερα απολλα

αλλα η δοκιμη ειναι ελειπης..

ελα να βλεπω συμετοχες και αποψεις, αντεεε

Αμαν βρε βαλατε πολλα στο τραπεζι, θα τα διαβασω Off-line, και θα απαντησω συντομα.:)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.