Jump to content

Χρειάζομαι Special Τροφοδοτικό

overvolt

Recommended Posts

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από overvolt [Χθες, στις 23:41]

Οχι ρε παιδια , οχι και ετσι , δεν ειναι ολα ασπρο-μαυρο, υπαρχει και το γκρι !! ;)

nick2crete

Η λυση με τα δυο τροφοδοτικα ειναι καλη οταν εχεις προβλημα στις γραμμες 5 & 12 .

Στην γραμμη 3.3 , δεν μπορεις να κερδισεις τιποτα , εαν πραγματικα εχεις προβλημα σε αυτην .

DUAL PSU ala Greek http://www.geocities.com/teranova52/html/dual_psus_.html

Μπραβο σου,καλο!

Να ρωτησω η 3,3ν σε ποιο part δινει ρευμα?

Αρχική απάντηση από nick2crete [Χθες, στις 00:15]

Μπραβο σου,καλο!

Να ρωτησω η 3,3ν σε ποιο part δινει ρευμα?

Δινει με τρια καλωδια, επανω στη φισα της μητρικης .

Επειδή από ανέκαθεν , μου αρέσει να επεξηγώ κάποια τεχνικά θέματα , έτσι ώστε η γνώση να γίνετε προσιτή, και σε όσους, δεν έχουν τεχνικές καταβολές.

Και κατά δεύτερον , για το λόγο ότι η πλειονότητα που θα διαβάσει το συγκεκριμένο θέμα , θα νομίζει , ότι διάλεξα τροφοδοτικό με έναν τελείως μπακαλίστικο τρόπο .

Μπαίνω στην διαδικασία , στο να γράψω πέντε πράγματα , για να δουν ότι δεν είναι τα πράγματα, έτσι όπως δείχνουν με την πρώτη ματιά .

Πρώτον : Μελέτησα το κείμενο, με την νέα διεθνή προδιαγραφή (ATX Power Supply Design Guide 2.2 March 2005 ) ( Το οποίο είναι ο κανόνας προς τους κατασκευαστές, το οποίο καθορίζει ακριβώς , τις κατά βάση ελάχιστες , προδιαγραφές ασφάλειας - ποιότητας τάσεων & ισχύος εξόδου, όπου ένα τροφοδοτικό, θα πρέπει να πληροί κατά γράμμα , για να θεωρείται απόλυτα ασφαλές προς χρήση , ως τροφοδοτικό με προδιαγραφή ATX V2.2 ) .

Το ATX V2.2 , δεν σημαίνει και πολλά Watt , υπάρχουν πίνακες για τροφοδοτικά από τα 300 350 400 - 450W ανάλογα .

Το περίεργο είναι , ότι για τα μεγαλύτερα , δεν υπάρχουν αναφορές .

Με μια δεύτερη ματιά στο θέμα , κατανοούμε όλοι , ότι το σοβαρότερο είναι τα ελάχιστα όρια , και όχι το πλεόνασμα .

Έτσι συμπεραίνω ότι ,όλα τα πρόσθετα που θα μπορούσε να έχει ένα τροφοδοτικό σε εξοπλισμό η σε περίσσευμα ισχύς , είναι απλά καλοδεχούμενο, και απλά επιφορτωμένο με το ανάλογο χρηματικό τίμημα .

Δεύτερων : Διάβασα αρκετά κείμενα , για το θέμα ( προδιαγραφές και επάρκεια τροφοδοσίας σε Αμπέρ, για κάρτες γραφικών Single & Dual (SLI) .

( Όπου και έμαθα , τα ακριβή νούμερα , έτσι ώστε η επιλογή μου, να έχει, όχι μόνο παρών ,αλλά και μέλλον) .

Τρίτων : Διάβασα και εγώ κάμποσες Reviews στο ιντερνετ , για να πάρω μια εικόνα, για το ποια μοντέλα ,και όχι μάρκες !!! Είναι τα πιο δημοφιλή . (χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι είναι και τα καλύτερα ) !

Τέταρτων : Ρώτησα και τον γείτονα μου :-) τον Alexx , όπου έχει τις ίδιες ανάγκες τροφοδοσίας με το δικό μου σύστημα . ( Συνδυασμός - υπερατλαντικών ευρωπαϊκών και τοπικών απόψεων ) .

Με όλα αυτά , περιόρισα την λίστα των επιλογών, αρχικά σε τρία τροφοδοτικά.

OCZ 600 - Enermax 701AX - Hiper R 580.

Τα παραπάνω , έχουν την ισχύ που επιθυμούσα 580W nominal ( ονομαστική ισχύ ).

Η νέα τεχνολογία τροφοδοτικών Modular , τράβηξε αμέσως την προσοχή , διότι πολύ απλά , στην βασική μου εκπαίδευση ως πτυχιούχος ηλεκτρολόγος , πριν 20 χρόνια δηλαδή , ένα από τα βασικότερα πράγματα που μας δίδαξαν , ήταν οι κανόνες ,για την σωστή μεταφορά του ηλεκτρικού ρεύματος .

Και κατά συνέπεια , η τεχνολογία Modular ( Η στα Ελληνικά φέτες = ανεξάρτητα συμβατά κυκλώματα , σε ομαδοποιημένη λειτουργία ,και παράλληλη συνδεσμολογία ) .

Είναι , ότι το ιδανικότερο.

Κατά συνέπεια της τεχνολογίας Modular , είναι και οι πολλές ανεξάρτητες γραμμές μεταφοράς ( καλώδια ) .

Τώρα θα πω την μεγάλη αλήθεια περί Modular, κάποιοι απατεώνες κατασκευαστές , απλά έβαλαν περισσότερα καλώδια , να βγαίνουν από τα τροφοδοτικά , και με αυτό τον τρόπο, ξεγέλασαν πολύ κόσμο. ( Διότι Modular , σημαίνει στην συγκεκριμένη περίπτωση , περισσότερα ανεξάρτητα κυκλώματα , και ένα καλώδιο στο καθένα !!.

Για αυτό το λόγο , και το κατασκευαστικό κόστος, είναι πολύ μεγαλύτερο ενός Modular, από ένα απλό !!)

Την εφαρμογή της τεχνολογίας Modular, την πρότεινε αρχικά η INTEL , εκεί μόνο ξύλο δεν έπεσε από τους κατασκευαστές τροφοδοτικών , διότι το κόστος παραγωγής μεγάλωνε πολύ.

Η INTEL , αναγκάσθηκε, και την πήρε πίσω την προδιαγραφή , και έτσι όλοι ηρεμήσανε προσωρινά , ενώ η αγορά γέμισε με Ψεύτο - Modular τροφοδοτικά .

Όμως , τον τελευταίο χρόνο , που ξεπήδησαν στην αγορά , κάρτες γραφικών με τεράστιες ανάγκες σε Watt , ήρθε και πάλι στο τραπέζι το θέμα Modular , ως λύση πλέων, ΑΝΑΓΚΗΣ . ( Nvidia SLI Ready ) !!

Αλλά πάλι ,και εκεί γίνονται κομπίνες , βάζοντας απλά περισσότερα καλώδια, για να σπρώξουν στην αγορά , όλα τα παλιά τροφοδοτικά , που έχουν μαζεμένα οι εταιρείες σε στοκ , κατά χιλιάδες . ( Και δυστυχώς, αυτό συμβαίνει και από τις ΠΟΛΥ Επώνυμες) .

Μέσα από αυτό το χάος , το οποίο το γνωρίζω εδώ και τρία χρόνια, επέλεξα ως τελικό κριτήριο επιλογής , την προδιαγραφή ATX V2.2 .

Διότι , όποιο τροφοδοτικό την έχει , σημαίνει , ότι ο κατασκευαστής πέρασε πολύ πρόσφατα από το θρανίο της INTEL & της Nvidia .

Και υπάρχουν λιγότερες πιθανότητες εξαπάτησης .

Αυτό βέβαια , δεν σημαίνει ότι ΚΑΙ όλα τα ATX V2.2 είναι Modular !!

Τέλος , για την ιστορία, θα σας πω, ότι η τελευταία σε φρεσκάδα προδιαγραφή είναι η

SFX12V Power Supply Design Guide v3.1

(The SFX12V Power Supply Design Guide v3.1 provides the following updated information: Updated typical power distribution tables for 180W, 220W, 240W, 270W and 300W. Updated required efficiency and recommended efficiency targets. 4.4.1 Added High Current Series contacts for SFX12V Main Power Connector)

Αυτή η προδιαγραφή , θα εφαρμοστή στο κοντινό μέλλον, για τις ανάγκες των υλικών που θα έρθουν .

Συμπέρασμα , από όλα τα παραπάνω, όσο ποιο φρέσκια προδιαγραφή ATX έχει ένα τροφοδοτικό , τόσο ποιο απίθανο είναι να σκάσει στα μούτρα σας .

Από την άλλη, εάν έχει επάρκεια η και περίσσευμα ισχύος, τότε πλησιάζουμε στο τέλειο .

Εάν είναι , και πραγματικό Modular, ακόμα καλύτερα .

Και τέλος μην ξεχνάτε το Ελληνικό ρητό για τα νέα αδοκίμαστα προϊόντα !!

Εάν δεν έχει σκάσει στα μούτρα του γείτονα σας, υπάρχουν πολύ λίγες πιθανότητες να σκάσει στα δικά σας !!

:D :D :D Lol ..

www.formfactors.org.htm

Υστερόγραφο.

Δεν υπάρχει απλός τρόπος, σωστής επιλογής τροφοδοτικού, κυρίως διότι πολλά χαρακτηριστικά είναι παραπλανητικά.

Η επιλογή μου, στο Hiper 580 βασίστηκε σε όλα τα παραπάνω.

Και κατά καλή μου τύχη , η σύμπτωση , το είδα και από κοντά πριν το παραγγείλω.

Δεν ξέρω, εάν θα με ικανοποιήσει απόλυτα , το μόνο που ξέρω είναι, ότι τα ποσοστά στο να μην με ικανοποιήσει , είναι πολύ χαμηλά.

Τέλος, για το θέμα Efficiency (Απώλειες κατανάλωσης) .

Η προδιαγραφή ATX V2.2 , σημαίνει 76%

Η προδιαγραφή 80Plus , σημαίνει 80%

Εκ των πραγμάτων , δεν είναι και τόσο μεγάλης σημασίας η διάφορα μεταξύ ATX V2.2 και 80Plus .

Με τις παλαιότερες εκδόσεις, προδιαγραφής ATX, θέλει περισσότερη προσοχή !!

Συγνωμη αλλα λες ολα τα παραπανω και κατεληξες στο Hiper?Λιγα εχεις ακουσει να σκανε?Tι να πουν δηλαδη και οι pc p&c,silverstone,seasonic?Επισης συγχωρεσε με αλλα αν το atx2.2 σημαινει 76%

efficiency νομιζω οτι δεν ειναι και μικρη διαφορα σε σχεση με τα 80+;) .

Μπραβο για την αναλυση σε ορους που δεν γνωριζουν πολλοι..

Να σε καλα :)

Οπως λεω και παραπανω, το μοντελο παιζει ρολο, και οχι η εταιρεια.

Δεν κατηγορω καμια μαρκα .

Το θεμα ειναι, οχι μονο να ειναι καλο, αλλα να ερχετε και στην Ελλαδα.

Τελος παντων, μου την εσκασαν απο το Eshop ,ηταν να παραλαβω σημερα, αλλα παμε για αυριο ...

Το καλο ειναι οτι τουλαχιστων, ειναι σιγουρο οτι το εχουν στις αποθηκες τους :)

Πρώτες εντυπώσεις από την συμβίωση με ένα HIPER 580 ( 48 ώρες λειτουργίας) .

Παρέλαβα το άσπρο κουβαδάκι μου , όνομα και πράμα .

Η διαδικασία αλλαγής τροφοδοτικού , στο δικό μου μηχάνημα , κράτησε αρκετά , και τα συναισθήματα μου ήταν ανάμικτα .

Πρώτον το μηχάνημα μου είναι υπέρ φορτωμένο από Hardware , και δεύτερων, λόγο ότι έχουμε και παράθυρο , όλα είναι μέσα τακτοποιημένα και νοικοκυρεμένα , στον έσχατο βαθμό .

Βλέποντας το μηχάνημα μου να μοιάζει σαν την Χιροσίμα , μόλις έβγαλα το HEC 525, άρχισα να αγχώνομε !! (πολλά καλώδια ήταν κρυμμένα πίσω από συσκευές, που έπρεπε να βγουν από μέσα , για να μπορέσω , να ελευθερώσω το παλιό τροφοδοτικό) .

Η εκκίνηση , με το νέο τροφοδοτικό , ήταν ευτυχώς απροβλημάτιστη .

Το καλώδιο όπου ανέφερε ο Alexx , ότι δεν ξέρει τι να το κάνει , είναι φυσικά το PCI-E VGA ! :-) ( Εξάπινη παροχή 12V )

Όταν έχεις SLI , αυτή η παροχή είναι για την πρώτη κάρτα, ενώ για την δεύτερη , υπάρχει ένας αντάπτορας, με είσοδο από δυο Molex , και έξοδο σε PCI-E ( Εξάπινη παροχή 12V ).

Θέλω να πιστεύω ότι στα καταστήματα με ηλεκτρονικά εξαρτήματα , σίγουρα θα υπάρχει το Αρσενικό τμήμα , αυτού του PCI-E κονέκτορα, έτσι ώστε, να φτιάξη οποίος θέλει , έναν αντάπτορα με είσοδο PCI-E ( Εξάπινη παροχή 12V ) και έξοδο σε δυο Molex , με αποκλειστικά 12V έξοδο , για Ανεμιστήρες λάμπες κλπ .

Εάν είσαι και πονηρός, όπως εγώ , αρπάζεις τα 5V από έναν άλλο Molex , και έχεις , ένα πλήρες ΣΕΤ από δυο Molex ( 5V&12V) , για χρήση σε συσκευές (Δίσκους DVD- κλπ) .

Όλα τα παραπάνω , τα οποία έχουν και μια φασαρία, για να γίνουν, τα κάνουμε για να μην χαλάσουμε , το υπάρχων καλώδιο , το οποίο ίσως να χρειαστεί κάποια στιγμή στο μακρινό μέλλον. :)

Στη δικιά μου περίπτωση , απλός το συνέδεσα στο τροφοδοτικό, και το έκρυψα πίσω από ένα τυφλό σημείο στο κουτί μου, μιας και με κάλυψαν, τα υπάρχοντα καλώδια .

Διότι είχα προνοήσει , και είχα ομαδοποίηση όλους τους ανεμιστήρες , επάνω σε ένα χειροποίητο Fan Bus controller ( Κύκλωμα μεταβλητής τάσης , για ανεμιστήρες) .

Στην πράξη τώρα ..

Το μηχάνημα μου, απόκτησε ολοκαίνουργια συμπεριφορά .

Θα προσπαθήσω να σας τα πω με τίτλους , διότι άμα τα αναλύσω , θα γεμίσω κάμποσες σελίδες.

Α) Στην εκκίνηση ( Power ON - BIOS boot) , ο χρόνος ενεργοποίησης των συσκευών μειώθηκε, και άλλαξε ακόμα και ο ήχος , που έκανε το μηχάνημα . (Δίσκοι DVD- κλπ) .

B) Ο επεξεργαστής, κλοκάρει σαν τρελός, ακόμα και σε πολύ χαμηλά Core voltage. 3500Mhz 1.525V 1.536V (πραγματικά)

Έπαιξα NS3 Most wanted στα 3728 266 Bus 1:1 , για 20 λεπτά !! (αυτό, εγώ το λέω θαύμα) ( Μετά, με πέταξε έξω από το παιχνίδι, αλλά όχι από τα Windows) Core voltage 1.72V .

Και βέβαια κατέβηκα στα 3400 ( προσωρινά) , διότι φοβήθηκα , για τον επεξεργαστή, σε χρήση 24/24 σε τόσο υψηλό FSB 250Mhz + , όσο για την μητρική, δεν καταλαβαίνει τίποτα , και τα Mos-Fet , είναι απλός χλιαρά , ακόμα και στα 3500MHz.

Ακόμα δεν έχω πάρει απόφαση στα πόσα , θα το δουλεύω μόνιμα, πάντως όπου του λέω πάει, απροβλημάτιστα .

Πιθανότατα θα διαλέξω το υψηλότερο FSB, όπου στέκονται οι μνήμες μου σε 2-3-3-8 .

Γ) Το τροφοδοτικό σε όλες τις τάσεις , παρουσιάζει μια μικρή υπέρταση, αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη σταθερότητα τάσης υπό φορτίο , όπου μόνο θετική μπορεί να είναι η αξία της , σε όσους κλοκάρουν παραπάνω , και ζουν στην επικίνδυνη ζώνη .

Δ) Με ξάφνιασε, και αρχικά με τρόμαξε , ένας ήχος που κάνει, το κατά τα άλλα αθόρυβο τροφοδοτικό , στο Power Down & Sleep , ακούγεται ένας ήχος , που μοιάζει με ένα δυνατό ΚΛΑΚ .. ( το μηχάνημα μου, είναι ιδιαίτερα αθόρυβο) έτσι κάθε περίεργος ήχος ξεχωρίζει αμέσως .

Τελικά υποθέτω ότι είναι , κάποιος ρελές για τον πίσω ανεμιστήρα).

Ε) Ένα πρόβλημα, με σκουπίδια στα 2D στην κάρτα γραφικών , έπειτα από ξύπνημα από Sleep, βελτιώθηκε ,αλλά δεν θεραπεύτηκε τελείως !

Δεν πρόλαβα , να δοκιμάσω ακόμα εάν η κάρτα γραφικών κλοκάρει πιο πάνω η πιο σταθερά , λόγο του Νέου τροφοδοτικού .

Για να μου φύγουν κάποιες προσωπικές απορίες , πρέπει να μάθω από την HIPER , το πώς γίνετε ο διαμοιρασμός των Αμπέρ, στις δυο 12V γραμμές , δηλαδή , πως μοιράζονται τα Αμπέρ ανά καλώδιο.( κονέκτορα η φίσα παροχής )

Μήπως , το καλώδιο PCI-E VGA !! Παίρνει ρεύμα και από τις δυο γραμμές ταυτόχρονα ? Τα Molex από ποια περνούν ?

(’μα το κάνω κομμάτια , θα μάθω τι παίζει , αλλά πάει η εγγύηση , και αυτό δεν το θέλω) !!

Εάν δηλαδή , ήθελα πραγματικά να βρω ένα λόγο ,για να κατηγορήσω το HIPER , θα ήταν αυτός !! Η ελλιπή πληροφόρηση για την σωστή κατανομή φορτίου !! Μιλάμε για Modular τροφοδοτικό , και δεν ζητάω τίποτα περισσότερο, από το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ !!

Κάτι άλλο που θέλω να μάθω , είναι εάν στο Molex από την κάρτα γραφικών , χρησιμοποιείτε καθόλου η γραμμή 5V ?

Οι κάρτες PCI-E , δεν θέλουν 5V , Οι 6800GT AGP Θέλουν ??

Στο σύνολο είμαι χαρούμενος και ευχαριστημένος από το καινούργιο μου απόκτημα .

Το κομμάτι που μου ήρθε , έχει και το αυτοκόλλητο ( Nvidia SLI-Ready) .

Ημερομηνία κατασκευής 9 / 2005 ( Είναι δηλαδή εξαμηνίτικο ) :)

Το χρώμα του δεν θα το έλεγα μαύρο , αλλά χρώμιο σε απόχρωση σκούρο καφέ. (Σκούρος Φιμέ - Καθρέπτης ).

Οι ανεμιστήρες , είναι καλής ποιότητας , ιδιαίτερα ο μεγάλος .

Ο μικρός, κάνει το κλασικό ήχο (τικ-τικ), όπου τον κάνουν οι περισσότεροι κινέζικοι ανεμιστήρες . (διότι κάνουν οικονομία στον αριθμό ανεξάρτητων τυλιγμάτων, μέσα στο μοτέρ )(αποτέλεσμα όχι απόλυτα συντονισμένο μαγνητικό πεδίο).

Το τροφοδοτικό , φαίνετε να ακτινοβολεί θερμότητα στον περιβάλλων εσωτερικό χώρο του κουτιού , σε απόσταση 3-5 εκατοστά , λόγο του περιβλήματος του, που μοιάζει με δίχτυ .

Αλλά , δεν φαίνετε να υπάρχει διασπορά θερμότητας , μέσα στο κουτί, απλά θερμαίνεται κάπως, η γωνία του κουτιού, του υπολογιστή.

Τα καλώδια Molex , από την ώρα που είναι καλυμμένα με μακαρόνι , και θερμό-συστελλόμενο μακαρόνι στις άκρες , έχουν κάποια προβληματάκια ακαμψίας (Έδινα σχήμα στα καλώδια , πριν τα συνδέσω επάνω στις συσκευές.. Εεεε να μην σπάσουμε και κανέναν κονέκτορα(Δίσκου) !!)

Τέλος καλό , όλα καλά ..

Τώρα θα περιμένω να έρθουν οι ζεστές μέρες , για να δω με τα μάτια μου, εάν θα υπάρξει λόγος , για κάποια παραπέρα επέμβαση στο κουτί μου.(κανέναν ανεμιστήρα η καμία παθητική έχτρα γρίλια ) .(για να ισορροπήσω , πίεση υποπίεση κλπ).

Κάνοντας ένα μακροβούτι στο ιντερνετ , για τις απορίες μου στο προηγούμενο μου κείμενο, ανακάλυψα τα εξής .

Στο δικτυακό χώρο www.extremeoverclocking.com , τα άτομα έχουν κάνει, μια κατά εμένα, πληρέστερη και ειλικρινή παρουσίαση , για το θέμα μοντέρνα τροφοδοτικά.

Πέρα από δοκιμές με αυτοσχέδιο φορτίο , τα ανοίγουν όλα τα τροφοδοτικά, και παρατηρούν και τα εντόσθια τους , έτσι παρατηρούν κατασκευαστικές λεπτομέρειες , όπως ακόμα και με πιο τρόπο διανέμετε η ενέργεια στα Modular μοντέλα .

Το HIPER 580 , μοιράζει τα 12V1 σε όλες τις γραμμές , και το 12V2 πάει αποκλειστικά στο τετράπινο 12V P4 .

Βλέποντας μια φωτογραφία, με το καλώδιο 12V2 , και την ένωση του στην πλακέτα, φρικάρισα .

Το καλώδιο μου φάνηκε τρομερά λεπτό .

Έτσι μπήκα στην διαδικασία , να μάθω επιτέλους πέντε πράγματα , για την (Αμερικάνικη αρίθμηση καλωδίων Βάση διατομής , γνωστή ως AWG ) .

AWG = American Wire Gauge

Κάθε καλώδιο τροφοδοτικού, γράφει επάνω του την λέξη AWG και ένα νούμερο .

Τα νούμερα είναι μέρος ενός πίνακα , και κάθε ένα αντιστοιχεί σε συγκεκριμένη διατομή .

Για περισσότερα στο Google AWG Table

Τέλος , είδα έναν πίνακα στο βιβλίο του τροφοδοτικού , όπου λέει ότι, όταν φορτώνετε η 12V1 στο ΜΑΧ (20 Α) , η 12V2 δεν δίνει περισσότερα από 9 Αμπέρ.

Έτσι σε συσχετισμό , με τον τύπο του καλωδίου μέσα στο τροφοδοτικό, και την μέγιστη ανοχή του, τελικά φάνηκε ότι δεν ήταν και τόσο λάθος ο σχεδιασμός του , και ηρέμισα κάπως.

Εάν και θα προτιμούσα ένα πιο ισχυρό καλώδιο.

Για το θέμα τροφοδοσίας κάρτας γραφικών , έλυσα τις απορίες μου στο X-bit labs .

Στην παρουσίαση τους με θέμα :

Power Consumption of Contemporary Graphics Accelerators

Part II: NVIDIA vs. ATI

http://www.xbitlabs.com/articles/video/display/ati-vs-nv-power.html

Κάπου εδώ τέλειωσε η δικιά μου αναζήτηση, από την οποία πείστηκα ακόμα και εγώ , ότι το φτηνιάρικο HIPER, μόνο φτηνιάρικο δεν είναι.

Έτσι το περιέγραψαν κάποιοι ελάχιστοι , Hardware GURU στο ιντερνετ.

Και μάλλον είναι μια αντίδραση, από την έκπληξη , αλλά και την στεναχώρια τους , για το γεγονός , ότι ένας φρέσκος ’γγλο-κινέζος , κατάφερε να στραπατσάρει ονόματα όπως OCZ Antec Enermax Seasonic ( Σε αποθέματα ισχύος ) , Ονόματα ιδιαίτερα φιλο-Αμερικάνικα .

Ο ’γγλο-κινέζος ,εταιρεία με Ευρωπαϊκή καταγωγή ( που λέει ο λόγος !? ) , είναι από μόνος του, λόγος για σνομπάρισμα από τους Αμερικάνους .

Τέλος ο ’γγλο-κινέζος, έκανε και αυτός τα δικά του , έβγαλε μοντέλα με Active PFC μόνο για την Ευρώπη .

Τα Αμερικάνικα μοντέλα έχουν σκέτο PFC, και έτσι δεν μπορεί να χτυπήσει στα ίσα τον ανταγωνισμό στην Αμερική.

Και εγώ ο έλληνας , πάω σαν καλός Εξυπνάκιας , και διαβάζω Αμερικάνικες σελίδες , για να μάθω για τα Ευρωπαϊκά προϊόντα !!

Ο λόγος για τις παραπάνω κουβέντες είναι ότι {ΤΟ Active PFC ΒΕΛΤΙΩΝΕΙ ΤΟ EFFICIENCY FACTOR }.

Έτσι το Ευρωπαϊκό HIPER type R 580 , έχει Efficiency Min 77.4% Max 80.9% .

http://www.extremeoverclocking.com/articles/guides/Power_Supply_Testing_5.html

Αυτά τα λίγα είχα να πω. :D :D :D

αν μπορεις εξηγισε λιγο πως γινετε ο διαμιρασμος στις 12αρες......

το ψαχνο αρκετο καιρο... και δεν εχω βρει τιποτα....

επισεις στην agp το μολεξ δινει μονο 12 βολτ η και 5??

Αρχική απάντηση από D.J.AleXXX_gr [Σήμερα, στις 22:57]

αν μπορεις εξηγισε λιγο πως γινετε ο διαμιρασμος στις 12αρες......

το ψαχνο αρκετο καιρο... και δεν εχω βρει τιποτα....

επισεις στην agp το μολεξ δινει μονο 12 βολτ η και 5??

12V1 - 20 αρα + μολεχ + 6απινο

12V2 P4 τετραπινο .

6800GT και οι δυο τραβανε , 12+5 απο Μολεχ ;)

Αρχική απάντηση από Κοπρίτης [Σήμερα, στις 23:19]

@overvolt

χωρις παρεξηγηση και με καθε ειλικρινια

ειχες πολυ καιρο να ποσταρεις κατι τοσο πληρες και χρησιμο

μπραβο

:shifty: :daisy:

βασι αυτου που λες overvolt τοτε μια 12 αρα με 20 amps τροφοδοτι τα παντα!!!!!

αναροτιεμαι πως αντεχει.....

20χ12 = 240 watt

και πανο σε αυτη ειναι 4 σκληρι 2 οπτικα 70watt φανακια λαμπες και μια 6800(7800 σε λιγο.... αν ολα πανε καλα...)

μπορει να αντεξει τοσα??? δεν το νομιζω....

Ανοιξε το βιβλιο σου .....

Εκει λεει οτι εαν η 12V1 Φορτωθη με 20Α , η 12V2 δινει αλλα 9Α Μαχ .

Τωρα βγαλε συνολο .

Η 6800GT τραβαει απο τα 12V 4.5A max απο το Molex.

O Paptor 75 - 750mA

Βρες μια μια τις συσκευες σου στο ιντερνετ, για να κανεις σουμα τις καταναλωσεις.

Ο Μεσος ορος λεει οτι, καθε καλωδιο απο το τροφοδοτικο, σηκωνει 4 δισκους και ενα Φλοπυ.

η Μια καρτα VGA .

λοιπον εχουμε και λεμε

2χ200gb Wd

2x80Gb Maxtor

4 cold cathodes

8 leds

2 nec 3520

1 flopy

1x-fi

+50watt fans

ποσο μας κανουνε αυτα χωρις την καρτα????

Αρχική απάντηση από overvolt [Χθες, στις 23:40]

Βρες μια μια τις συσκευες σου στο ιντερνετ, για να κανεις σουμα τις καταναλωσεις.

Εγώ που έχω Athlon XP 2000, CDROMX3, 1HD, 4X256 RAM και την 5900ΧΤ πάνω στο chieftec HPC 360 και σε μεγάλα ζόρια το μηχάνημα κλείνει τι φταίει? Τα ρεύματα? Εδώ δεν συζητάμε για μπλε οθόνες! Εδώ μιλάμε για turn off! Αν ρίξω το FSB από 133 σε 100 δεν κλείνει αλλά φυσικά αυτό δεν είναι λύση.

Τα ρεύματα που λέει ότι δίνει είναι

3,3V: 28A

5V:35A

12V:7A

-5V:0.3A

-12V:0.8A

+5VSB:2A

Αφαίρεσα τα 2 απο τα 3 cd ROM και το μόνο που κέρδισα ήταν να μην κλείσει σε 3sec αλλά σε 15.

Αν η 12 αρα σου δίνει πράγματι 7 amper τότε το τροφοδοτικό είναι ανεπαρκές

Μήπως έγραψες κάτι λάθος όμως? Γιατί ακόμα και σε 300αρια 15A έβλεπα..

Οι άλλες εντάσεις που δίνει το τροφοδοτικό μοιάζουν αρκετές για ένα σύστημα σα το δικό σου.

Πάντως αν λειτουργούσες για καιρό σταθερά και ξαφνικά χωρίς να επιβαρύνεις το σύστημα σου με επιπλέον καταναλωτές άρχισε να είναι ασταθές δεν είναι θέμα ανεπάρκειας αλλά βλάβης είτε στο τροφοδοτικό που είναι πιθανό ή κάπου αλλού

Πάντως σύστημα περίπου ίδιων προδιαγραφών με το δικό σου το δούλευα με 300αρι τροφοδοτικό πριν από κάποια χρόνια οπότε μάλλον θέμα βλάβης πρέπει να είναι

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.