Jump to content

Vaio FE11S vs Aspire 5672WLMi

Sorreah

Recommended Posts

http://www.hardshop.gr/shop/item.asp?itemid=4054&catid=83

και

http://www.vnp.gr/index.php?menu=cat&id=89&action1=details∏=339

Αξίζουν τα 40gb σκληρού και ο λίγο καλύτερος επεξεργαστής, ίσως και το καλύτερο service, την απώλεια 1gb ram?

Απλή ερώτηση :).

εχουν βγει τετοια θηρια???512ΜΒ για vga...απο τα 2 γιγα παιρνει ή ειναι dedicated?...

Μιας και η διαφορα τιμης ειναι τοσο μικρη θα επαιρνα..το sony λογω ονοματος και καλυτερης οθονης κατα 99% εχει και 10% καλυτερο επεξεργαστη απο acer...!!Σιγουρα ομως θα θελει σκληρο(4200ρπμ?) ..και ενα γιγα ειναι αρκετο...σχεδον για οτιδηποτε...Αργοτερα αν θελησεις πουλας αυτες και βαζεις αλλες αν θελεις...

• 3 weeks later...

Παίζει και το ASUS A6Ja στα ιδια λεφτα και αντιστοιχα χαρακτηριστικα. Οι διαφορές με το Vaio ειναι Τ2300, Χ1600 με 256MB Dedicated, 100GB HD 5400rpm (to VAIO εχει 4200rpm), περιβλημα μαγνησιου (νομιζω) και 2 χρονια εγγυηση. Τιμή στα 1650-1700.

Εγώ είχα ψηθεί για το ASUS αλλα τωρα αρχιζω και γερνω προς VAIO αφου παιχνιδια δεν παιζω. Οι στροφες του δισκου με προβληματιζουν (η διαφορά στη χωρητικοτητα μου ειναι αδιάφορη, δε το θελω για file server, 100GB ειναι υπεραρκετα) και ο 1 χρονος εγγυηση. Απο την αλλη έχει το ονομα, τη χαρη (Ασπρο γαρ), αντοχη λογω μαγνησιου και λιγο πιο γρηγορη CPU. Απο μπαταρια-αυτονομια δεν ξερω πως ειναι αλλα λογικα η μικροτερη GPU με λιγοτερη μνημη (αλήθεια το Turbocache σημαινει οτι εχει 128 + τη RAM ή καθολου δικη της και μεχρι 128 απο τη RΑΜ?) και ο αργοτερος δισκος θα αντισταθμιζει τη μεγαλυτερη CPU.

Αποψε θα παω μαλλον να δω Demo το Vaio στο Πλαισιο. Το ASUS ακομα αναμενεται

Αρχική απάντηση από unstoppable

Και εγω εχω ψηθει αγρια για το Vaio κι ας υστερει σε 2-3 σημεια, το ειδα απο κοντα στο πλαισιο και μου φανηκε πολυ καλο.

128+128 εχει η 7400 στο vaio

Εννοεις 128 δικα της και αλλα τοσα απο τη RAM?

Μπορεις (απο το BIOS???) να τη ρυθμισεις να μην τρωει RAM? Γιατι στις περισσοτερες περιπτωσεις θα θελω RAM αλλα οχι για 3D.

Υπάρχει περιπτωση να βρουμε το vaio πουθενα με τον 100αρη δισκο που ειναι 5400?

Αρχική απάντηση από morpheus

Εννοεις 128 δικα της και αλλα τοσα απο τη RAM?

Μπορεις (απο το BIOS???) να τη ρυθμισεις να μην τρωει RAM? Γιατι στις περισσοτερες περιπτωσεις θα θελω RAM αλλα οχι για 3D.

Υπάρχει περιπτωση να βρουμε το vaio πουθενα με τον 100αρη δισκο που ειναι 5400?

Ναι 128 δικα της απο οτι εχω διαβασει, για τον δισκο δεν ξερω, θα περασω αυριο απο το Sony Center εδω στην Πατρα να ρωτησω.

Και εγω εχω ψηθει αγρια για το Vaio κι ας υστερει σε 2-3 σημεια, το ειδα απο κοντα στο πλαισιο και μου φανηκε πολυ καλο.

128+128 εχει η 7400 στο vaio

Αν το θες για χρήση gaming / desktop replacement και δεδομένης της χρήσης που κάνεις στο PC (aka gaming), θα έλεγα να μην κάνεις το κλασικό λάθος να αγοράσεις laptop (κρίση που έχει πιάσει τους περισσότερους από εμάς κατά καιρούς).

Απλώς σε μερικές εβδομάδες / μήνες θα καταλάβεις ότι για gaming το laptop απλά δεν κάνει και θα το πουλήσεις.

Αν πάλι το θες για ''normal'' χρήση, πήγαινε σε κάτι πιο απλό / φθηνό / ελαφρύ.

Αρχική απάντηση από spc

Αν το θες για χρήση gaming / desktop replacement και δεδομένης της χρήσης που κάνεις στο PC (aka gaming), θα έλεγα να μην κάνεις το κλασικό λάθος να αγοράσεις laptop (κρίση που έχει πιάσει τους περισσότερους από εμάς κατά καιρούς).

Απλώς σε μερικές εβδομάδες / μήνες θα καταλάβεις ότι για gaming το laptop απλά δεν κάνει και θα το πουλήσεις.

Αν πάλι το θες για ''normal'' χρήση, πήγαινε σε κάτι πιο απλό / φθηνό / ελαφρύ.

Eχω ηδη laptop, απλα θελω κατι καλυτερο και αλλωστε υπαρχει και επιδοτηση στην μεση (δικτυωθειτε) οποτε η τιμη δεν παιζει τραγικο ρολο.

Eχω ηδη laptop, απλα θελω κατι καλυτερο και αλλωστε υπαρχει και επιδοτηση στην μεση (δικτυωθειτε) οποτε η τιμη δεν παιζει τραγικο ρολο.

ΟΚ, απλώς λέω: Μήπως το ''καλύτερο'' πρέπει (=θα το χαρείς περισσότερο) να είναι κατά βάση μικρότερο / ελαφρύτερο και όχι αναγκαστικά δυνατότερο;

Αρχική απάντηση από spc

ΟΚ, απλώς λέω: Μήπως το ''καλύτερο'' πρέπει (=θα το χαρείς περισσότερο) να είναι κατά βάση μικρότερο / ελαφρύτερο και όχι αναγκαστικά δυνατότερο;

Μπα, αυτο που εχω τωρα ειναι ηδη 3 κιλα και δεν με ενοχλει. Αν ευρισκα core duo με 17αρα 1920x1200(που να μου αρεσε) δεν θα με χαλαγε και αυτο.

Αποτι ειδα τον 100αρη σκληρο (5400rpm) τον εχει το FE11M που ειναι με T2300 και δεν το εχω δει Ελλαδα

Είδα σήμερα στο πλαίσιο στο mall το Acer 5652 διπλα με το Vaio 315 η 415 δεν θυμάμαι. Οι οθόνες τους είχαν σημαντική διαφορά, του Sony ήταν εμφανώς πιο φωτεινή (ναι επαιξα με τις φωτεινότητες), με καλύτερες γωνιες θέασης (του Sony την οθόνη την εβλεπα απο γωνίες που δεν καταλάβαινα καν τι έβλεπα!) και καπως πιο ζωντανά χρώματα. Αν κανείς έχει το Acer σκέτο βεβαια δε θα τον ενοχλήσουν πολύ πιστεύω, αφού η οθόνη του Acer δεν ειναι κακή, απλα δεν ειναι Sony!

θεωρώ οτι η οθόνη του FE11 ειναι ίδια ή και καλύτερη του 415 που είδα άρα τα συμπεράσματα ισχύουν ίδια και για αυτό

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.