Jump to content

Τοποθέτηση Subwoofer

Reaper

Recommended Posts

Εχω αγορασει εδω και περιπου μια εβδομαδα τα πολυ καλα ηχεια: Logitech z-2300

Το προβλημα ειναι οτι λογω του μεγαλου μεγεθους του sub δεν ξερω που να το βαλω.

Κατω απο το γραφειο εχω την υδροψυξη (εξωτερικη). Βεβαια χωραει και εκει αλλα καπως στριμωγμενα και κοντα σε χιλιδες καλωδια.:cool:

Σκεφτηκα λοιπον να το τοποθετησω πανω απο το γραφειο και κατι ραφια που εχω. δλδ περιπου 1m απο εκει που βρισκεται η οθονη.

Το ερωτημα ειναι αν παιζει ρολο η τοποθετηση του στην ποιοτητα τις μουσικης. Γιατι καπου ειχα διαβασει οτι ειναι προτιμοτερο τα sub να τοποθετουνται στο πατωμα.

Και δυο φοτο για να καταλαβετε καλυτερα τι εννοω ...

grafeio9yv.th.jpg

sub4fe.th.jpg

Εννοείταο οτι πρεπει να το τοποθετησεις στο πατωμα και οχι πανω στο γραφειο!

Για να τοποθετησεις σωστα θα προεπει να κανεις αρκετες δοκιμες στο χωρο σου για να βρεις που αποδιδει καλυτερα!Δενειναι απαραιτητο να βρισκεται κοντα στον υπολογιστη!

Επισης δοκιμασε να το στριψεις δεξια ή αριστερα και οχι ευθεια!

Καλη τυχη!

Πες μας και τις εντυπωσεις σου για τα ηχεια διοτι ενδιαφερομαι να τα παρω και εγω

Καταρχήν δε νομίζω να το αντέξει μόνιμα το γραφείο ή καμιά βιβλιοθήκη πχ αυτό το θηρίο... :p Τα ίδια ηχεία έχω και είναι λίιιιιγο τεράστιο και λίιιιιγο υπερβολικά βαρύ...

Τα sub είναι καλό να τοποθετούνται κάτω και έπειτα εκεί βολεύει. Επίσης είναι αρκετά σημαντικό να έχουν μια όσο το δυαντόν μεγαλύτερη απόσταση απο τοίχους ωστε να μη δημιουργείται "κλωβός" και συνεπώς βουίζει μετά. Αν σου βουήζει μπορείς να κάνεις τα εξής:

’μα ψάξεις εδώ μέσα θα βρεις ένα post του ΓιαγκΤ που αναφέρει μια πατέντα που έκανε. Αν θυμάμαι καλά ήταν μια βάση απο σίδηρο η οποία πατούσε στο πάτωμα με κάτι κόνους πολύ λεπτούς στην άκρη οι οποίοι με τη σειρά τους πατούσαν πάνω σε νομίσματα.

’λλη λύση είναι να το βάλεις να πατάει πάνω σε μάρμαρο.

Πάντοτε όμως, όσο αυτό είναι δυνατόν, προσπάθησε να είναι μακριά απο τοίχους. Προσωπικά το χω κάτω απο το γραφείο αλλά όσο πιο έξω μπορώ.

@pigassos19: Τα ηχεία είναι αρκετά καλά. Προσωπικά ποτέ δεν τα έχω βάλει πάνω απο τη μέση ούτε την ένταση ούτε το sub. Η ποιότητα κατασκευής άψογη, χωρίς όμως να έχω μέτρο σύγκρισης με άλλα ηχεία της κατηγορίας τους. Απο ήχο είμαι επίσης απόλυτα ικανοποιημένος, αλλά και πάλι χωρ΄ςι να έχω μέτρο σύγκρισης.

Προσωπικά τα πήρα γιατί είχα τσατιστεί με τις μαμακίες που είχα πριν και αποφάσισα να τα σκάσω για να πάρω ό,τι καλύτερο μπορούσα. Ίσως να μην είναι τα καλύτερα ηχεία στην κατηγορία τους (δεν ξέρω) αλλά πιστεύω οτι αξίζουν τη προσοχή σου...

Αρχική απάντηση από pigassos19 [Σήμερα, στις 20:33]

Εννοείταο οτι πρεπει να το τοποθετησεις στο πατωμα και οχι πανω στο γραφειο!

Για να τοποθετησεις σωστα θα προεπει να κανεις αρκετες δοκιμες στο χωρο σου για να βρεις που αποδιδει καλυτερα!Δενειναι απαραιτητο να βρισκεται κοντα στον υπολογιστη!

Επισης δοκιμασε να το στριψεις δεξια ή αριστερα και οχι ευθεια!

Καλη τυχη!

Πες μας και τις εντυπωσεις σου για τα ηχεια διοτι ενδιαφερομαι να τα παρω και εγω

Τα ηχεια φαινονται πολυ καλα. Εχουν πολυ μπασο και ακουγονται τελεια στα παιχνιδια. :)

Αυτα απο τις λιγες μερες που τα εχω.!

To woofer καλυτερα να το βαλεις κατω. Καποτε ειχα βαλει κι εγω ενα πανω στο γραφειο μου και μετα απο καποια ωρα δυνατης μουσικης επρεπε να αρχιζω να μαζευω τα πραγματα που ειχαν πεσει κατω λογο του woofer + οτι συντονιζαν και καποιες πορτες του σπιτιου κοντινες και τριζανε.

Εγω ξερω οτι στις γωνιες δεν ανακλαται ο ηχος και αυξανεται η σταθμη του μπασου και η παραμορφωση.

Αν καποιος ξερει να μας πει σιγουρα...

Αντε spc δωσε μας τα φωτα!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.