Zaratoustra Φεβρουάριος 15, 2006 Author #21 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2006 Προς nobing, spc: Ναι πραγματικά ο σκληρός ακούγεται αλλά πολύ λιγότερο ιδικά με την τοποθέτηση του SHARKOON HDD VIBRATION FIXER 2 - 5.25' και ευελπιστώ πως θα ακούγεται ακόμη λιγότερο αν βάλω Ricofon. Κουτιά όπου τοποθετείται ο σκληρός και περιορίζεται ο θόρυβος του που βρήκατε? και πιστεύετε πως θα έχει καλύτερα αποτελέσματα από το από πάνω υλικό ? Ναι συμφωνώ με την άποψη του DarkSaga ότι κάθε φορά που θα κόβω έναν ήχο θα ακούω τον επόμενο. Το καλό όμως είναι ότι ο επόμενος θα είναι ποιο χαμηλός από τον προηγούμενο και το ποιο σημαντικό είναι ότι ο σκληρός ακούγεται καλύτερα από το συνεχές φφφφφφφφφ του ανεμιστήρα που με πονοκεφαλιάζει. (υποκειμενική άποψη) Να βγάλω τον πύργο έξω από το δωμάτιο στην δική μου περίπτωση δεν παίζει. Προς cptkoulis : Έχω Plexror Dvd +/ RW (PX-716A). Το οποίο είναι σχετικά αθόρυβο αλλά και για αυτή την περίπτωση έχω προνοήσει αγοράζοντας έναν σκληρό 200Giga byte οπότε έχω όλα τα δεδομένα στον σκληρό μου. Τώρα για τις περιπτώσεις όπου πρέπει να βάλω κάποιο cd/dvd για να εγκαταστήσω κάποιο πρόγραμμα ή οτιδήποτε άλλο, είναι κάτι που συμβαίνει σπάνια και μπορώ να το συγχωρέσω όπως συγχωρώ και το τηλέφωνο που χτυπάει. Το πρόβλημα είναι οι ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΘΟΡΥΒΟΙ οι οποίοι συνεχίζουν και όταν κοιμάσαι ενώ το μηχάνημα κατεβάζει. Προς lefscott: Το θέμα είναι ότι γλιτώνεις το cpu fan των 16dB (THERMALTAKE BIG TYPHOON 4000) ή των 18 dB (ZALMAN CNPS7000B-AL/CU) και τοποθετείς ένα δωδεκάρι που παράγει περισσότερα dB. Το ποιο αθόρυβο δωδεκάρι που βρήκα είναι στα 21dB. Εντέλει είσαι ζημιωμένος, οπότε δεν το θεωρώ καλή λύση. . Μήπως γνωρίζετε κάποιο δωδεκάρι που παράγει λιγότερα από 16 dB(ή έστω αν γίνεται αυτό με την χρίση κάποιου μειωτήρα) ? Και τώρα το μεγάλο ερώτημα Τι πιστεύετε πως είναι ποιο αθόρυβο ένα σύστημα υδρόψυξης όπου οι αντλίες νερού είναι έξω από το κουτί ή ένα ανεμιστηράκι επεξεργαστή στα 16dB που βρίσκεται μέσα σε κουτί με Ricofon ????? Τέλος κανένα ανεμιστηράκι κάτω από 16 dB (για socket 462) ξέρεται αν υπάρχει? Ευχαριστώ, που υπήρξε τέτοια ανταπόκριση στο πρόβλημα μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
oktech Φεβρουάριος 15, 2006 #22 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2006 Scytehe S-FLEX 9db Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefscott Φεβρουάριος 15, 2006 #23 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2006 Φίλε Zaratoustra έχεις δίκιο. Κι εγώ όταν είχα τους 2 12άρηδες στα 12v έκαναν θόρυβο. Τους κατέβασα όμως στα 7v και από τότε, έχοντας ροή αέρα μέσα στο κουτί, δεν ακούω τίποτα. Δε γνωρίζω και δεν έχω τρόπο να μετρήσω τα db που παράγουν στα 7v, αλλά τώρα δεν ακούγεται ούτε εκείνο το ανεπαίσθητο μεν ενοχλητικό δε φύσημά τους. Μένει τώρα να διαπιστώσω (ή όχι) την αποτελεσματικότητα της Sonic Tower σ'αυτές τις συνθήκες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Φεβρουάριος 15, 2006 #24 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2006 Πάντως εγώ αυτό που έχω παρατηρήσει είναι οτι ξεκίνησα με ένα σύστημα που είχε πάνω 4 Zalman 8cm στα 7v, την ψύκτρα της Intel στα 12v, ένα θορυβώδη σχετικά ανεμιστήρα 4cm στην κάρτα γραφικών και μου φαινόταν αρκετά αθόρυβο. Έπειτα άλλαξα κάρτα γραφικών και ο ανεμιστήρας της καινούριας ήταν πολύ πιο αθόρυβος. Είδα διαφορά. Μετά απο λίγο καιρό μου φαινόταν το ίδιο με πρώτα. Αργότερα άλλαξα τους 4 Zalman με 3 Arctic Cooling. Εϊδα διαφορά επίσης. Μετά απο λίγο πάλι τα ίδια μου φαινόταν...Συμπέρασμα: Όσο και να το μειώνεις, το συνηθίζεις και στο τέλος σου φαίνεται ενοχλητικό.... Ίσως άμα το μειώσεις κάτω απο ένα σημείο να είναι οκ. Δεν ξέρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mainframe Φεβρουάριος 15, 2006 #25 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2006 Θα σου πρωτινά να πουλήσεις τον υπολογιστή σου και να πάρεις ένα μαμήσιο HP desktop. Εγώ έχω έναν στο γραφείο μου και ειλικρινά δεν ακούγεται ΤΙΠΟΤΑ...Νομίζεις πως είναι κλειστός. Όλα αυτά τα μηχανάκια που τρελαμένα φτιάχνουμε μετά την δουλεία στο σπίτι μοιάζουν με τα αγωνιστικά αυτοκίνητα..που. από την πολύ την moda κάνουν θόρυβο...Από την άλλη. κάτι ποίο νορμαλ χωρίς πολλά κόλπα.. raid σκληρούς, 5 ανεμιστήρες, τρελές κάρτες γραφικών κλπ δεν έχουν τις τρελές επιδώσεις αλλά επίσης δεν κάνουν θόρυβο . Για αυτό μην το κουράζεις περισσότερο με λύσεις που από ότι βλέπω δεν πρόκειται να σε ικανοποιήσουν. ΄Τώρα βέβαια αν είσαι φανατικός gamer και δεν σε ικανοποιούν τίποτα από τα παραπάνω θα πρέπει να συμβιβαστείς με μια καλή ψήκτρα (πχ xp 90 /120 κλπ) και με ανεμηστηράκια δωδεκάρια των 1000 στοφών. Το κουτί σου πρέπει να είναι αλουμίνιο, και να είναι όλο ντυμένο με recofon. Επίσης το cpu σου πρέπει να υποστηρίζει cool and quiet option. Το τροφοδοτικό που σου προτείνω είναι HEC 550 το οποίο είναι εντελώς αθόρυβο. Οι δίσκοι δεν θα πρέπει να είναι κολλημένοι ο ένας ακριβώς κάτω από το άλλον για να ζεσταίνονται το λιγότερο δυνατό, να μην είναι SCSI 166 γιατί κάνουν από την μάνα τους θόρυβο (θα πρότεινα W&D SATA II), και τέλος το μηχάνημα να το τοποθετήσεις κάτω από το γραφείο σου, μακριά από τα αυτιά σου και ίσως - λέω ίσως, να μην σου ακούγεταιΑυτά και καλή συνέχεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makis Hourdakis Φεβρουάριος 15, 2006 #26 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2006 Καλά αν είναι έτσι παίρνει και mac χωρίς να χάνει σε επιδόσεις....Αλλά και το iMac του αδερφού μου, ενώ σε Normal φάσεις δεν ακούγεται παρα μόνο αν κωλήσεις το αυτί σου πάνω του, όταν ζοριστεί ή σε απόλυτη ησυχία το ακούς κάπως.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
giannhsg Φεβρουάριος 17, 2006 #27 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 17, 2006 παιδες τελικα υπαρχει καμια λυση για το θορυβο των σκληρων σε idle κατασταση?ειναι οι μονοι που ακουγοντε απτον υπολογιστη μου! γμτ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.