mariosalice Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 14, 2006 Ποιά Video Codecs - DVD players, video decoders κτλ, θεωρείτε καλύτερα για Windows XP SP2 ?Πείτε μας τις εμπειρίες σας για τη σταθερότητα, τη συμβατότητα, την ταχύτητα και την ευκολία χρήσης τέτοιων προγραμμάτων όπως και όποια άλλη πληροφορία θέλετε γύρω από το θέμα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
spc Φεβρουάριος 14, 2006 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2006 για αρχή, κοίτα λίγο εδώ: http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=10165 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreach Φεβρουάριος 14, 2006 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2006 Ρε συ, θα μπορούσες να το γράψεις εδώ: http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=21616 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mariosalice Φεβρουάριος 14, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2006 Thanks για τις απαντήσεις σας.Το site που έβαλες SPC το είχα δει από καιρό και το παρκολουθώ.Το άλλο site του kreach απαριθμεί προγράμματα.Τα περισσότερα από τα προγράμματα και codecs τα έχω βρει και ορισμένα τα χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια ενώ άλλα τα έχω εγκαταστήσει κατά καιρούς.Αυτό που θα ήθελα να δω είναι τι έχετε εγκαταστήσει εσείς στα δικά σας PC, αν είστε ικανοποιημένοι, αν δημιουργούνται προβλήματα και τέτοια.Με ενδιαφέρουν κάποιες ολοκληρωμένες λύσεις λιτές, λειτουργικές και εύκολες στη χρήση.Νομίζω οτι το θέμα δεν είναι όσο απλό όσο φαίνεται από πρώτη όψη.Υπάρχει μια πληθώρα προγραμμάτων που όμως τα περισσότερα είναι προβληματικά.Εξαρτάται βέβαια και από το hardware που διαθέτουμε.Για παράδειγμα μου άρεσε πολύ το Pure Video Decoder της Nvidia που υποστηρίζει spdif, πολυκάναλο ήχο και hardware decoding από μόνο του (έχει player) αλλά και μέσω του Media player. Yπάρχουν επίσης και άλλα plug ins στον Media Player που τον μεταμορφώνουν σε άριστο πρόγραμμα παρακολούθησης video.Το DirectX Hardware Video decoding που υποστηρίζουν ορισμένες κάρτες διαπίστωσα οτι λειτουργεί αν εγκαταστήσουμε το Nero και δεν είναι απαραίτητη η εγκατάσταση των Windows pdates:Update for DRM-enabled Media Players WindowsMedia-KB891122-x86-ENU.exe και Update to enable DirectX Video Acceleration (DXVA) windowsmedia10-kb888656-x86-global-enu.exeΕίδικά το DRM μου δημιουργεί προβλήματα στο Win Media Player 10.Για codecs Divx κτλ όμως δεν είχα βρει κάποιο πακέτο που να μην έχει προβλήματα (παλιά όμως). Link to comment Share on other sites More sharing options...
gocu Φεβρουάριος 14, 2006 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 14, 2006 εγω (οχι πως ειμαι γνωστης) , χρησιμοποιω το Κ-LITE codec pack που εχει μεσα τα κερατα του.α και στο καπακι ενα full install το nero (χωρις να ειναι προεπιλογη το nero media show η πως στο καλο λεγεται)αυτα.. δεν εχω βρει κατι που να μην μπορω να παιξωυπαρχχουν βεβαια κατι βιντεακια που δεν μπορω να <<παιξω>> με την time bar , δηλαδη δε πανε μπρος-πισω παρα μονο βλεπω το βιντεο απο την αρχη συνεχομενα προς το τελος...αυτο βεβαια ειναι πολυ σπανιο ...ενα δυο βιντεακια μου το κανουν απο τα χιλιαδες που εχωγια πειτε καμια καμια γνωμη Link to comment Share on other sites More sharing options...
kreach Φεβρουάριος 15, 2006 #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2006 Eγώ έχω το Windows Media Player 10 έτσι να υπάρχει, εκεί έχω την μουσική μου. Για ταινείες, video files γενικώς, έχω το Windows Media Player Classic, το οποίο το εγκατέστησα χάρη στο KLite Mega Codec Pack. Από προσωπική εμπειρία, έχοντας το WMP10 ένας μέσος χρήστης είναι καλυμένος, ενώ το Windows Media Player Classic μαζί με το Xvid ή DivX (δε θυμάμαι ποιό) είναι ότι πρέπει. Βασικά το όλο θέμα παίζεται σε 2 τομείς. Πρώτον κ κύριων, θέλουμε όλα τα .mpg, .avi, κτλ να παίζουν, αν όχι φταίνε τα codecs. Δεύτερον το περιβάλλον κάθε Player. Εφόσον παίζουν οι ταινίες, βιντεάκια, δεν με πειράζει ποιό πρόγραμμα τα τρέχει, το interfase είναι καθαρά προσωπική επιλογή ΥΓ Πιστεύω πως η ύπαρξη του τόπικ αυτού είναι περιττή. Το θρεντ μου στο Ηχος κ Multimedia είναι ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ για τέτοιες συζητήσεις, απλώς στο πρώτο κι όλας ποστ θέλω να βάλω ΟΛΑ τα σχετικά λογισμικά, για την διευκόλυνσή ΟΛΩΝ στο φόρουμ αυτό Link to comment Share on other sites More sharing options...
athlon=greek Μάρτιος 17, 2006 #7 Κοινοποίηση Μάρτιος 17, 2006 κοιτα και στο www.dvdstuff.gr,εχει καλα εργαλεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
JdCZT Σεπτέμβριος 16, 2006 #8 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2006 Eγω εχω το zoom player και το K-Lite Mega Codec Pack αλλα δε μου εμφανιζει τα codecs στην αντιστοιχη καρτελα .Τι κανω λαθος? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Σεπτέμβριος 16, 2006 #9 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2006 Το ποιο μικρο σε μεγεθος codec pack http://www.xpcodecpack.com/ και Media player Classic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JdCZT Σεπτέμβριος 16, 2006 #10 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 16, 2006 Δηλαδη δε γινεται να το τρεξω με zoom player?Tι κολλημα κι αυτο....Το ειχα κατεβασει και αυτο το codec pack αλλα τπτ τουλαχιστον με το zoom.Εμενα με ενδιαφερει να τρεχει το ffdshow audio και video codec. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.