Jump to content

Πως @#@@(&@ αλλάζω το cluster size???

Wizard!

Recommended Posts

Και μη βιαστείτε να πείτε με το Partition Magic ή κάποιο άλλο...

99% το πρόβλημα έγγειται στο Raid.

Ενώ όλα τα προγράμματα το κάνουν σωστά, δηλαδή αλλάζουν το cluster size από τα 4Κ, που βάζουν τα WinXP κατά το 1ο format στη διάρκεια του setup, στα 32Κ που είναι το ζητούμενο για εμένα, μετά αρνείτε πεισματικά να bootάρει, βγάζοντας μήνυμα που λέει:

No valid operating system

Press ctrl+alt+del to reboot

Έκανα δοκιμές με τα:

Partition Magic Pro 8.05

Acronis Disk Director Suite 9.0

Paragon Partition Manager 7.0.1057

Partition Commander 9.01

Ranish Partition Manager 2.44

The Partition Resizer v1.3.4

Smart Fdisk 2.05

SPecial Fdisk 2000

eXtended Fdisk 0.9.3

GDisk 1.1.1

και δε δουλεύει κανένα!!! Δοκίμασα ακόμα και να δημιουργήσω με όλα αυτά το partition εγώ και μετά να βάλω το λειτουργικό επιλέγοντας το "Leave the partition intact, no changes" αλλά μου βγάζει σφάλμα, ότι δεν είναι Windows Compatible partition και πρέπει να το σβήσω. Επίσης παρατήρησα, ότι ενώ στην οθόνη επιλογής μου δείχνει ότι είναι 150GB που είναι το σωστό, μετά στο μήνυμα λάθους, μου λέει ότι είναι 190GB... :help:

Χωρίς δισκέτα δεν το βλέπει καν... Το θέμα είναι ότι τα Tools δεν διαχειρίζονται σωστά το Raid εκτός Windows...

To Partition Magic, πχ, ΜΕΣΑ από τα Windows, μπορεί να το κάνει δεδομένου ότι είναι το partition που έχει απάνω του το λειτουργικό?

Kαταρχήν ρε φίλε πόσα partition έχει το raid; Η μόνη λύση (γιατί και γω είχα αντιμετωπίσει παρόμοια φάση στο παρελθόν) είναι να μπουτάρεις από άλλο δίσκο με win και στη συνέχεια με το partition magic ή όποιο άλλο πρόγραμμα να κάνεις τη δουλειά

To raid είναι ένα partition, primary, active, 150gb, και έχει απάνω του το λειτουργικό.

Δεν υπάρχει δυνατότητα να βάλω λειτουργικό αλλού και να γίνει από εκεί.

Εχθές δοκίμασα και με το Paragon Partition Manager 7.0 Profesional, κάτω από Windows και πήρα μετά από 3 ώρες conversion το ίδιο @#@@$ μήνυμα, ότι δε βρίσκει bootable δίσκο...

Παιδιά επειδή μολις πήρα 2*σατα2 hitachi 80αρηδες ξέρει κανείς ή μάλλον μπορεί κανείς να περιγράψει με λίγη λεπτομέρια τον τρόπο να αλλάξω claster κλπ και τι είναι καλό να βάλο για αυτούς τους δίσκους? RAID 0 έτσι?

ΤΝΧ παιδες... :)

Ο τροπος αν θες να βαλεις winxp+sp2 ειναι αυτο που εγραψα παραπανω.Η αλλαγη γινεται με το Paritionmagic.Οσο πιο μεγαλο cluster βαλεις τοσο περισσοτερο χωρο θα σου τρωει.Το default ειναι 4Κ,δηλ οτι αρχειο και να εχεις πιανει το Minimum 4Κ στον σκληρο σου.Αν το βαλεις ,πχ 128 τοτε ο ελαχιστος χωρος που θα πιανει ενα αρχειο θα ειναι 128Κ!Το καλο με το μεγαλυτερο cluster ειναι οτι δεν χρειαζεται τοσο τακτικα defragment,οσο το 4Κ.Βεβαια ενας σκληρος με μικρο cluster ειναι πιο γρηγορος,αν κανεις τακτικα defragment.Mια μεση τιμη(32,64) πιστευω θα σε καλυψει..

Αρχική απάντηση από SlotKiller

Acronis Disk Director Suite παιζει και 10. Καλη τυχη!

Thanx! Με αυτό δούλεψε άψογα... Το κουλό όμως είναι ότι ενώ όταν είχα στημένο το λειτουργικό σε άλλο δίσκο και έκανα δοκιμές με το raid, έπαιρνα πολύ καλά αποτελέσματα με ρύθμιση 32K stripe + 32K cluster, τώρα που το λειτουργικό είναι απάνω του, δίνει πολύ χαμηλότερα... :blink:

Αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι για την ορθότητα των αποτελεσμάτων του HDTach 3.0 καθότι το ATTO Disk Bench έδωσε σχεδόν τα ίδια... :getlost:

Αρχική απάντηση από Wizard!

@@ μάντολες... Ακόμα και το Partition Magic 8.05 κάτω από τα Windows, μου βγάζει σφάλμα 168χ "Data compressed or sprace"

Δοκίμασα και checkdisk και defragment αλλά ....

Μπες Dos prompt πηγαινε στο c: και δωσε εντολη compact /u /s /a /i /f

Αρχική απάντηση από tyxeros

Μπες Dos prompt πηγαινε στο c: και δωσε εντολη compact /u /s /a /i /f

Ορίστε??? Η compact συμπιέζει το δίσκο για περισσότερο χώρο με τρομερή μείωση της απόδοσης... Δεν έχει καμμία σχέση με το cluster size...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.