Jump to content



Ενεργοποίηση αυτόματου check disk


Dorian

Recommended Posts

Πως ενεργοποιείται η διαδικασία τα windows xp να κάνουν αυτόματο έλεγχο των σκληρών όταν δεν έχει γίνει σωστός τερματισμός όπως κατά την διακοπή ρεύματος; Τα xp που έχω είναι με sp2 ενσωματωμένο και δεν πρέπει να έχουν κάνει ποτέ αυτόματο έλεγχο. Πατάω για παράδειγμα το reset και δεν τρέχει ποτέ το check disk.

Μέχρι τώρα δε με είχε απασχολήσει γιατί έκανα έτσι και αλλιώς χειροκίνητα τουλάχιστον μία φορά τη βδομάδα και μετά από τυχών hard reset λόγω κολληματος. Τώρα όμως περιμένω dsl και θέλω να βάλω το PC να ξεκινάει από το bios αυτόματα μετά από διακοπή και καλό είναι να ελέγχει μόνος του πριν μπουτάρει τους σκληρούς .

Link to comment
Share on other sites

Έλεγχο κάνει στα xp μέσω command prompt, μέσω tools σε κάθε δίσκο(δίσκος με filesystem ή αρχεία συστήματος σε προτρέπει το λειτουργικό να κάνεις στο επόμενο boot) και μετά από λάθος τερματισμό που αναφέρεις όταν θεωρήσει το λειτουργικό ότι χρειάζεται.

Δεν νομίζω να έχει τίποτε περίεργο η δική σου εγκατάσταση.

Link to comment
Share on other sites

ΟΚ root, δηλαδή είναι φυσιολογική η συμπεριφορά. Πάντα είχα την εντύπωση ότι είχαν πρόβλημα τα xp που έχω. Αν θέλουμε να κάνει check disk πριν από κάθε boot, κανονικό ή από διακοπή ρεύματος(απλό το filesystem όχι για bad sectors) παίζει κάποια ρύθμιση;

Link to comment
Share on other sites

Αυτοματοποιημένη διαδικασία για τις περιπτώσεις που αναφέρεις, όχι, δεν γίνεται. Δεν έχει πουθενά επιλογές πχ ώστε να τσεκάρει μετά από boot, διακοπή κλπ. ’ρα με το χέρι.

Το καλύτερο που γίνεται είναι με task scheduler, περιοδικά πχ να κάνει scan.

Link to comment
Share on other sites

Τα WindowsXP τρέχουν σε filesystem NTFS, το οποίο θεωρητικά δεν παθαίνει ότι το FAT16-32 των Windows 98-ME σε κάθε απότομο κλείσιμο.

Για αυτό και δεν ενεργοποιείται το τσεκάρισμα σε κάθε κλείσιμο, παρά μόνο σε πιο σοβαρούς λόγους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι κλείνουμε και το PC συνέχεια από το κουμπί ε?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.