Jump to content

τα παιδια που πουλάνε της 7800 GT/GTX τι παιρνουν?

beez

Recommended Posts

• Replies 42
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από Nos-Dio

υπαρχει και η λυση:ψωνιζω απο πλαισιο και δεν πουλαω πια...:p

:D :D :D

Υ.Γ. Τα παιδια που αγοραζουν τις μεταχειρισμενες 7800 που πουλανε τα πρωτα παιδια, που βρισκουν τα λεφτα? Και γιατι δεν πανε και αυτοι απο το πλαισιο? Μετα αγοραζουν και τις 1900 που πηραν παλι τα πρωτα παιδια?

Αρχική απάντηση από FrOsT

Προσωπικά, με φράγκα από την gtx μου που πούλησα, πήρα οθόνη (19" tft) και xbox+2games...

και απο τοτε ο φροστυ ανακαλυψε οτι περα απο τα bench + απαραιτητο εξοπλισμο υπαρχουν και τα περιφερειακα , keep buying my friend :hehe::D

Αρχική απάντηση από ea6gka

και απο τοτε ο φροστυ ανακαλυψε οτι περα απο τα bench + απαραιτητο εξοπλισμο υπαρχουν και τα περιφερειακα , keep buying my friend :hehe::D

Η αλήθεια ότι 2 είναι οι αναβαθμίσεις που χάρηκα περισσότερο από όλες είναι:

1. Η καινούρια μου οθόνη. (αν και αν μπριζωθώ λίγο ακόμα με βλέπω να παίρνω καμιά wide)

2. Το 1mbit...

Δεν ειναι μονο τα benches ο λογος που μπορεις να πας απο 7800gt/gtx σε x1900xt...

Για μενα τουλαχιστον(αφου μονο για τον εαυτο μου μπορω να μιλησω..) ο λογος ειναι οτι κανω gaming @ greater than UXGA αναλυσεις και θελω οσο το δυνατον περισσοτερα φιλτρα. Κατι που η gtx μου τα εβρισκε σκουρα.. :)

Τωρα οποιος κανει gaming @ 1280x1024 και πουλαει την gtx του για x1900xt τι να πω; :)

Επισης δεν αντεχα το shimmering και το πολυ κακης ποιοτητας AF και γενικα το IQ της 7800gtx μου. Πηρα την x1900xt και ειδα ξανα το φως μου.. :) Viva la angle dependent AF. :p Επισης ας δει καποιος Call of duty2 και Ηalf life 2 με adaptive AA και ας το συγκρινει με Nvidia και τα λεμε.. :)

Δεν ξερω αν αξιζει να ''σκοτωσει'' καποιος την 7800GTX

για την Χ1900ΧΤΧ.Μπορει να δει μερικα frames παραπανω

σε υψηλες αναλυσεις με ολα τα φιλτρα on αλλα θεωρω

οτι δεν θα εχει κανει αποσβεση αγορας απο την 7800.

Προσωπικα θα κραταγα την 7800GTX ή την 1800ΧΤ

και θα περιμενα για την επομενη φουρνια.

Αλλωστε περιμενουμε και την απαντηση της Nvidia (7900)

Αρχική απάντηση από knight_77 [Σήμερα, στις 16:16]

Δεν ξερω αν αξιζει να ''σκοτωσει'' καποιος την 7800GTX

για την Χ1900ΧΤΧ.Μπορει να δει μερικα frames παραπανω

σε υψηλες αναλυσεις με ολα τα φιλτρα on αλλα θεωρω

οτι δεν θα εχει κανει αποσβεση αγορας απο την 7800.

Προσωπικα θα κραταγα την 7800GTX ή την 1800ΧΤ

και θα περιμενα για την επομενη φουρνια.

Αλλωστε περιμενουμε και την απαντηση της Nvidia (7900)

Αποσβεση και high end gamer δεν συμβαδιζαν ουτε θα συμβαδισουν ποτε κατα την προσωπικη μου γνωμη.. Απλα προσπαθεις να κανεις την καλυτερη high end επιλογη με οσο το δυνατον λιγοτερο κοστος. Θα μπορουσα να παω σε SLI 7800gtx αλλα προσωπικα δεν με συγκινει η SLI επενδυση ουτε την θεωρω ωριμη,καθως πολλα παιχνιδια δεν ειναι SLI ready και επισης θα πρεπει να κανεις και επιπλεον εξοδα για την αγορα ενος δυνατου τροφοδοτικου..

Επισης η διαφορα μεταξυ 7800gtx 256 και X1900XT/XTX σε >=UXGA αναλυσεις με φιλτρα ενεργοποιημενα ειναι πολυ μεγαλη. Εαν σε ενδιαφερει μονο το raw performance τοτε η διαφορα των 2 καρτων ειναι πιο μικρη, αλλα δεν μπορω να πιστεψω οτι καποιος περνει high end καρτα για να παιζει χωρις κορυφαιο IQ.

Η σκεψη της αναμονης για την 7900 ειναι πολυ λογικη. Η παρακατω σκεψη μου εφαρμοζεται σε καποιον που θελει να ειναι στο bleedin edge συνεχως με οσο το δυνατον λιγοτερο κοστος και οχι φυσικα για καποιον που απλα περνει μια καρτα για ενα μεγαλο διαστημα (Εκει κανεις την καλυτερη δυνατη επιλογη ανα πασα στιγμη)..To γεγονος οτι υπαρχουν φημες οτι η G80 θα ερθει μεσα στο καλοκαιρι με εκανε να μην περιμενω αλλο. Αυτο θα εκανε την αγορα της 7900gtx κακη επενδυση οπως κακη επενδυση ηταν και η αγορα της x1800xt, λογω μικρης χρονικης διαφορας μεταξυ της x1800xt και x1900xt και συνεπως και πτωσης της τιμης μεταπωλησης τους σε χρονο ρεκορ. (Και για να μην παρεξηγηθω δεν φταινε βεβαια οι χρηστες αλλα οι εταιρειες που στον βωμο της κοντρας εχουν ξεφυγει). Και για ονομα του θεου δεν εννοω οτι η x1800xt δεν ειναι high end καρτα ε μην τρελαθουμε κιολας...

Σκεψεις σκεψεις .. :p Ο καθενας το βλεπει διαφορετικα και ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος..

Αρχική απάντηση από knight_77

Απο τη στιγμη που δεν σε ενδιαφερει το sli,

μπορω να ρωτησω γιατι πηρες mobo με Νforce 4 SLI?????

No offence:flower:

Μία πρώτη απάντηση είναι ότι η διαφορά τιμής πλέον NF4 ULTRA - SLI είναι μηδαμινή.

Για τις DFI δεν θα το ελεγα.

Για του λογου το αληθες Nforce 4 Ultra

&

Nforce 4 SLI

65 ευρο δεν ειναι και λιγα....:whistling

Οι DFI δεν είναι ο κανόνας αλλά η (μοναδική μάλλον) εξαίρεση καθώς οι τιμές τους είναι υψηλές.

Αν δεις σε άλλες εταιρίες, η διαφορά τιμής ULTRA - SLI είναι τόσο μικρή που πλέον τα μοντέλα με ULTRA τείνουν να σπανίσουν.

Συμφωνα.Απλα μιλησα για τις DFI γιατι

τετοια εχει παρει ο Orbitech.

Tεσπα και εγω sli πηρα για αυτο το λογο.

Για 20 ευρο διαφορα σε σχεση με το αντιστοιχο

μοντελο της MSI σε Νforce 4 Ultra,δεν το σκεφτηκα καν.

Αλλωστε καλο ειναι να υπαρχει η δυνατοτητα για 2η

καρτα γραφικων.Who knows?????

Αρχική απάντηση από spc [Σήμερα, στις 19:05]

Μία πρώτη απάντηση είναι ότι η διαφορά τιμής πλέον NF4 ULTRA - SLI είναι μηδαμινή.

Και είναι αυτός λόγος για να πληρώσεις για κάτι που δεν το χρησιμοποιείς?:wassat: :wassat:

Συν τοις άλλοις, μια επιπλέον pci-e σημαίνει -2 PCI(-1 έτσι και αλλιώς και -1 από τον χώρο που θέλει η ψύκτρα της κάρτας γραφικών).

Και ποτέ δεν ξέρεις που μπορεί να σου χρειαστούν.

Προσωπικά αν έπαιρνα SLI Θα έπρεπε να αχρηστεύσω το TV tuner. Ενώ τώρα και το TV tuner και μια επιπλέον PCI για παν ενδεχόμενο(κάρτα wan πχ).

Πάντως ερωτήματα σαν αυτά που θέτει το thread, δεν έχουν απάντηση. Απλά κάνουν την τρέλα τους οι άνθρωποι. Γουστάρουν να τα τρώνε σε Hardware όπως άλλοι τα τρώνε σε ζάντες, εξατμήσεις, στοίχημα, μπύρες,που....νες κτλ κτλ.

Τρέλα είναι αυτή.

Και ας μην ξεχνάμε τον καταναλωτισμό της εποχής μας. Βομβαρδίζεσαι συνεχώς με νέα μοντέλα, και ψαρώνεις. Λές: Δεν μπορεί 2 γενιές άλλαξαν από την 6800Ultra μου. Θα πάρω καλύτερη...Τώρα αν με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα υπάρχει κάρτα που να σου προσφέρει τα διπλάσια από την 6800Ultra ώστε να δώσεις πάλι τα διπλάσια λεφτά.....

@ orbitech : το texture shimmering το ειχες με forceware 78.03 or higher + high quality mode + negative lod bias : clamp απ'το πανελ των forceware ?????

btw ενα αλλο πλεονεκτημα που εχει η σειρα X1XXX εναντι της 7χχχ ειναι η δυνατοτητα του να εχεις HDR + ΑΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ενεργοποιημενα, αυτο μονο στην μηχανη source ειναι εφικτο με nvidia gpu λογω διαφορετικου τυπου HDR

Απο τη στιγμη που δεν σε ενδιαφερει το sli,

μπορω να ρωτησω γιατι πηρες mobo με Νforce 4 SLI?????

No offence:flower:

No offence @ all. Συζητηση κανουμε.. Εχεις δικιο, απλα δεν το σκεφτηκα , ισως μεσα μου πιστευα οτι το SLI θα ωριμαζε πιο γρηγορα πραγμα που κατα την προσωπικη μου αποψη δεν εχει γινει ακομα(δεν μιλαω καν για crossfire που ναι ακομα με dongle..)

Αρχική απάντηση από pontifikas [Σήμερα, στις 17:33]

Πάντως ερωτήματα σαν αυτά που θέτει το thread, δεν έχουν απάντηση. Απλά κάνουν την τρέλα τους οι άνθρωποι. Γουστάρουν να τα τρώνε σε Hardware όπως άλλοι τα τρώνε σε ζάντες, εξατμήσεις, στοίχημα, μπύρες,που....νες κτλ κτλ.

Τρέλα είναι αυτή.

Πεστα Χρυσοστομε.. Απλη λογικη ειναι..

Αρχική απάντηση από GruntGR [Σήμερα, στις 17:43]

@ orbitech : το texture shimmering το ειχες με forceware 78.03 or higher + high quality mode + negative lod bias : clamp απ'το πανελ των forceware ?????

Αν δεν κανω λαθος οι 78.03 ηταν οι μονοι drivers που δεν μου ειχαν παρουσιασει shimmering.. Η τουλαχιστον ειχαν παρουσιασει ελαχιστο.. Εφοσον ομως χρησιμοποιουσα 8x.xx drivers για να εκμεταλλευτω την multi threaded ιδιοτητα τους και το παρουσιαζε μια και το αυτο ηταν..

btw ενα αλλο πλεονεκτημα που εχει η σειρα X1XXX εναντι της 7χχχ ειναι η δυνατοτητα του να εχεις HDR + ΑΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ενεργοποιημενα, αυτο μονο στην μηχανη source ειναι εφικτο με nvidia gpu λογω διαφορετικου τυπου HDR

Valve's HDR implementation doesn't use floating-point texture blends. Η Nvidia πολυ απλα δεν μπορει να συνδυασει true 16bit floating point HDR με MSAA μονο SSAA και αυτο υπο προυποθεσεις λογω περιορισμενου bandwith.

Πιστευω οτι σοφο για να βγαλουμε καποιο σωστο συμπερασμα θα ηταν να γνωριζαμε ποτε βγαινουν DX10 καρτες με SM4.0 Οπως το βλεπω μαλλον πανε πισω τα Vista και τα ανακοινωμενα DX 10 games FARCRY 2,αλλιως μας βλεπω Iουνιο στην "τσιτα" να πουλαμε GTX και XT.

Αρχική απάντηση από Helly [Σήμερα, στις 22:03]

Πιστευω οτι σοφο για να βγαλουμε καποιο σωστο συμπερασμα θα ηταν να γνωριζαμε ποτε βγαινουν DX10 καρτες με SM4.0 Οπως το βλεπω μαλλον πανε πισω τα Vista και τα ανακοινωμενα DX 10 games FARCRY 2,αλλιως μας βλεπω Iουνιο στην "τσιτα" να πουλαμε GTX και XT.

Οπως ειπα υπαρχουν φημες με βαση οτι ο G80 ετοιμαζεται για μεσα καλοκαιριου. Φημες που οργιαζουν σε site με 3dgurus.. :) Δλδ να μην κανει και μια μαλ.. και η Nvidia και να βγαλει 2 πληρεις σειρες σχεδον κολλητα μονο η ΑΤΙ θα κανει; :p

Αν ισχυει αυτο φυσικα καταλαβαινεις ποσο αξιζει η αγορα μιας G71 στο προσεχες μελλον..

Για τον R600 τα τελευταια νεα λενε Οκτωμβριο...

Ααα και το FC2(crysis) δεν θα ειναι d3d10 game αλλα θα χρειαζεται το d3d10 API των Vista για να δουλεψει.. :tomato:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.