Jump to content

ΑTHLON X2-OPTERON PRIME STABILITY ΤΗREAD\

Helly

Recommended Posts

Για να βλεπουμε και απο σταθεροτητα πως παμε με τα νεα διπυρηνα αφου ειναι γνωστο οτι συχνα πυκνα "λακιζει" ο ενας πυρηνας γρηγορα.Προς το παρων ενα δικο μου στα 2700 με 1.52v η μνημες ειναι με 5/6 με 2.5v. To σταματησα αλλα δε νομιζω να ειχα προβλημα και για 24h.Αν επιθυμουσατε και εσεις να το κανουμε the 24h prime x2 database οπως ειναι και στο ΧS για να εχουμε καποιο reference.

prime8wj.th.jpg

Αρχική απάντηση από Helly

Για να βλεπουμε και απο σταθεροτητα πως παμε με τα νεα διπυρηνα αφου ειναι γνωστο οτι συχνα πυκνα "λακιζει" ο ενας πυρηνας γρηγορα.Προς το παρων ενα δικο μου στα 2700 με 1.52v η μνημες ειναι με 5/6 με 2.5v. To σταματησα αλλα δε νομιζω να ειχα προβλημα και για 24h.Αν επιθυμουσατε και εσεις να το κανουμε the 24h prime x2 database οπως ειναι και στο ΧS για να εχουμε καποιο reference.

prime8wj.th.jpg

τι μητρικη εχεις αν επιτρεπετε????

Αρχική απάντηση από Pieros [Σήμερα, στις 00:28]

καλως την να , εγω το σμαρτγκαρντιαν κοίταγα που λέει 252

Ετσι ειναι . Απο τους -1 και κατω ξεκιναει απο το 255 .

Εσενα κατι σου χρωσταω ... :whistling

Αρχική απάντηση από jax7480 [Σήμερα, στις 08:12]

απο που το ειδες αυτο?

Την υπογραφη σου αρκει να δω.Σοβαρα τωρα μονο το αρχικο bios release εχει δουλεψει καπως σωστα τις μνημες σε win.Mε τα αλλα εχω ασταθειες παρολο που τα πηγαιναν καλυτερα με memtest.Κατα τα αλλα δε ειχα κανενα προβλημα.Γενικα ομως δε μπορεις να ξεκινησεις με auto τις μνημες και να χεις σιγουρο το κεφαλι σου.Kαθε bios βαζει διαφορετικα πραγματα και διαφορετικα optimized defaults και το κυριοτερο πειραζει τα Settings του mem controller Bypass max asynch latency read preamble data drive strength κλπ.

Αρχική απάντηση από Arapis

Έχει δύο μάτια το παιδί οπότε μην ακούγεσαι εριστικός :p .Πάντως με 24h S&M παίζει να τα πάρουμε όλα στο χέρι.Ειδικά τα phase θα γονατίσουν εαν παίξει looping το fpu.

Sex @ CPU Core :devil:

• 3 weeks later...

Οντως ρε παιδια εμενα με opteron 148 στα 275*11 με αερα ειναι μια χαρα.Δλδ παιζω παιχνιδια και 2-3 S pi 32M απροβληματιστα.Στο S&M οτανφτανει στο FPU αρχιζουν τα ζορια...Καποιος ειχε πει εδω μεσα οτι ολα τα αλλα ειναι παιχνιδια μπροστα στο S&M.Θα συμφωνησω απολυτα

Αρχική απάντηση από Hydrus

Οντως ρε παιδια εμενα με opteron 148 στα 275*11 με αερα ειναι μια χαρα.Δλδ παιζω παιχνιδια και 2-3 S pi 32M απροβληματιστα.Στο S&M οτανφτανει στο FPU αρχιζουν τα ζορια...Καποιος ειχε πει εδω μεσα οτι ολα τα αλλα ειναι παιχνιδια μπροστα στο S&M.Θα συμφωνησω απολυτα

Εγω εχω 7-8 βαθμους πιο πανω απο οτιδηποτε αλλο......

Εγω παντως με διπλο cpu Burn ( http://pages.sbcglobal.net/redelm/ ) ειχα παραπανω θερμοκρασιες απο οτι με το snm... (+4-5 βαθμους)

To κακο με το cpu burn ειναι τοι δεν σου δειχνει λαθη... απλα τρεχει ασταματητα και ψηνει. Αν ο ενας πυρηνας π.χ. χτηπησει στο task manager θα μηδενισει στιγμιαια το load... και μετα θα συνεχισει να ξαναδουλευει (αυτο δεν ξερω πως εξηγειται... ή αν ειναι οντως ετσι) απλα ειναι μια δικη μου παρατηρηση που την εβγαλα οταν ετρεχα σε μια ταχητητα οπου δεν ηταν σταθεροι και οι 2 πυρηνες, οποτε στο ενα cpu burn εβλεπα συνεχεια να σταματαει το load του και να ξαναρχιζει, ενω στο αλλο ηταν καρφωμενο στο 100%...

Ειναι καλο προγραμματακι για ψησιμο στους διπυρηνους.

Αρχική απάντηση από Κοπρίτης

και περαν του cpu/fpu που οντως τσακιζει..

ριχτε και ενα snm memtest...

βρισκει λαθη εκει που τα αλλα περνανε αερα...

Ακριβως φιλε μου γι αυτο δεν καταλαβαινα που κατι Transcend UCCC ενω στο τεστ no8 του memtest μετα απο 20 λουπες δεν εβγαζαν λαθη οταν πηγαινα να παιξω παιχνιδια τσακ...(3-4-3-8@277ΜHz).Tελικα το S&M μου ειπε την αληθεια.Καιτο θεμα ειναι οτι τα λαθη τα εβγαλαν στο τεστ no5 του S&Μ που ειναι και το πιο βαρυ και το τελευταιο.Οχι οτι το memtest δεν ειναι αξιοπιστο αλλα σε πολυ οριακες καταστασεις το(οπως με μνημες και επεξεργαστη σε max fsb)απλα το S&M λεει την πικρη αληθεια...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.