longiorgis Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2009 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 30, 2009 Eδω και καποιους μηνες οταν ανοιγω τον υπολογιστη δουλευει μια χαρα.Μετα απο 6-7 ωρες που μπορει να ειναι ανοιχτος οταν παω να παιξω μια ταινια η ενα τραγουδι το παιζει τρεμουλιαστα και στο ηχο και στην εικονα.το προβλημα γινεται ακομα πιο εντονο οταν μπαινω στο ιντερνετ και ανοιγω καποια σελιδα η οταν κανω download,δηλαδη το τρεμοπαιξιμο γινεται αφορητο.Φαινεται δηλαδη οτι το προβλημα μεγαλωνει συμφωνα με την ταχυτητα που εχει εκεινη τη στιγμη το ιντερνετ;;!Πριν λιγο καιρο αφου ειχα δοκιμασει πολλα πραγματα(μεχρι και μνημες αλλαξα-ειχα crucial ballistix και πηρα corsair dominator και οι 2 στα 1066- αλλα δε καταφερα κατι)εκανα μια ανασυγκροτηση και για μια βδομαδα δουλεψε κανονικα.ομως πριν 2 μερες ξαναρχισε το ιδιο προβλημα στον ιδιο βαθμο και δε φαινεται να διορθωνεται πλεον με ανασυγκροτηση.μπορει να φταιει ελαττωματικη motherboard.πως μπορω να το ελεγξω αν ναι.αν οχι τι μπορει να συμβαινει αλλο;To τροφοδοτικο;;;το εχω καιρο αυτο το προβλημα και μ'εχει κουρασει.αναγκαζομαι και τον σβηνω για να λειτουργησει και αυτο για λιγη ωρα.Σημειωση οτι ο υπολογιστης μου ειναι αρκετα καινουριος και σχετικα καλος για να δικαιολογειται τετοιο προβλημα.motherboard: Evga 780sliCPU: Intel Q9450 2,66mhzCase: Kandalf 9003 thermaltake 25cm side fanτροφοδοτικο: hiper type-r 880 wattGPU: Albatron 9800 gx2Hdd: seagate barracuda 7200.11 500gbΨυκτρα: noctua uhf-12Mνημες: 2x2GB Corsair dominator 8500 1066και αρκετους ανεμιστηρες απ'το κουτι και εχτραΟποιαδηποτε γνωμη δεκτη...
unseen Απρίλιος 30, 2009 #2 Απρίλιος 30, 2009 αυτο που θα εκανα για αρχη θα ηταν μια επαναγκατασταση την καρτα ηχου αφου φυσικα απεγκαταστησεις πληρως τους οδηγους.To pc ειναι overclockαρισμενο?
longiorgis Απρίλιος 30, 2009 Author #3 Απρίλιος 30, 2009 οχι δεν ειναι.η καρτα ειναι της motherboard.εννοεις να επαναγκαταστησω τους οδηγους...;ομως στο συγκεκριμενο προβλημα καθυστερει και η εικονα.ειναι λογικο;
unseen Απρίλιος 30, 2009 #4 Απρίλιος 30, 2009 και ναι και οχι... αφου τα ξερεις πως ειναι τα pc Δες οταν στο κανει αυτο στο task manager ποση ελευθερη μνημη εχεις εκεινη τη στιγμη και τι εφαρμογες σου την καταναλωνουν. Το ιδιο και για το cpu.
GeorgeVasil Απρίλιος 30, 2009 #5 Απρίλιος 30, 2009 Mηπως η GX2 ζεσταινετε πολυ? Aλλο Player,αλλους Driver..?Για τι ειδους αρχειο μιλαμε ?Δοκιμασε να βαλλεις και αλλους Codec κατα προτιμιση τους CCCP.
longiorgis Απρίλιος 30, 2009 Author #6 Απρίλιος 30, 2009 Σ'ολα τα player το κανει.Ακομα και οταν ανοιγω ενα παραθυρο το κλικ το κανει κλι-ι-ι-ι-ικ.και στο i-tunes κια στο bs player και στο WMC...παντου
sakis_the_fraud Απρίλιος 30, 2009 #7 Απρίλιος 30, 2009 Eδω και καποιους μηνες οταν ανοιγω τον υπολογιστη δουλευει μια χαρα.Μετα απο 6-7 ωρες που μπορει να ειναι ανοιχτος οταν παω να παιξω μια ταινια η ενα τραγουδι το παιζει τρεμουλιαστα και στο ηχο και στην εικονα.αναγκαζομαι και τον σβηνω για να λειτουργησει και αυτο για λιγη ωρα. Mηπως η GX2 ζεσταινετε πολυ? αφου οταν τον κλεινεις για λιγο και μετα τον ξανανοιγεις το προβλημα φαινεται πως δεν υπαρχει θα συμφωνησω με τον GeorgeVasil πως κατι παιζει με τις θερμοκρασιες σου. Μπορεις να τις παρακολουθεις με το Everest, αλλα προσωπικα θα σου ελεγα να δοκιμασεις να στρεσαρεις το συστημα σου για να δεις αν συμβαίνει αυτο που αναφερεις. Προτεινω λοιπον να κατεβασεις το Rivatuner και να προσθεσεις το Core 2 Duo Temperature Monitor Plugin. Στην συνεχεια στο riva επιλεγεις Hardware monitoring. λογικα θα βλεπεις κατι σαν και αυτο. τωρα μπες σε ενα παιχνιδι και παιξε ενα μισαωρο με μια ωρα. ελεγχε τακτικα (ανα 5-10 λεπτα) τις θερμοκρασιες σου και πες μας αν εμφανιστει το προβλημα τι θερμοκρασιες ειχες εκεινη την στιγμη.
longiorgis Απρίλιος 30, 2009 Author #8 Απρίλιος 30, 2009 ναι αλλα οταν λεω τον κλεινω και τον ξανανοιγω εννοοω οτι κανω ρεσταρτ πραγμα που σημαινει οτιοι θερμοκρασιες ακομα κι αν ειναι υψηλες δε πεφτουν σε τοσο λιγο χρονο.οποτε το προβλημα θα επρεπε να παραμενει.αντιθετα το προβλημα εμφανιζεται και παλι μετα απο 4-5 ωρες.
sakis_the_fraud Απρίλιος 30, 2009 #9 Απρίλιος 30, 2009 ναι αλλα οταν λεω τον κλεινω και τον ξανανοιγω εννοοω οτι κανω ρεσταρτ πραγμα που σημαινει οτιοι θερμοκρασιες ακομα κι αν ειναι υψηλες δε πεφτουν σε τοσο λιγο χρονο.οποτε το προβλημα θα επρεπε να παραμενει.αντιθετα το προβλημα εμφανιζεται και παλι μετα απο 4-5 ωρες. εχεις δικιο. μαλλον δεν ειναι αυτο απλα δεν το ειχες ξεκαθαρισει. για δοκιμασε να απενεργοποιησεις το pagefile. Στα Vista κανεις τα παρακατω. μετα κανε και ενα restart.
longiorgis Μάϊος 1, 2009 Author #10 Μάϊος 1, 2009 Παιδια απο χθες εκανα:1.update της καρτας ηχου2.update toy bios3.ξανα ανασυγκροτηση δυστυχως μου το ξαναπαρουσιασε το προβλημα.παλιοτερα ειχα κανει επισης update στη καρτα γραφικων και στη μητρικη και στον σκληρο χωρις φυσικα κανενα αποτελεσμα.τωρα εχω κατεβασει το hirens boot cd που μου προτειναν καποιοι και ειναι η επομενη μου κινηση.επειδη ομως δε ξερω τι ακριβως ειναι αυτο μπορει καποιο να μου πει τι κανω ακριβως,τι ελεγχω και τι περιμενω να δω για να καταλαβω οτι κατι δε παει καλα.σε περιπτωση που δεν ειναι hardware πως θα καταλαβω οτι ειναι το software.sorry αν σας εχω ζαλισει...
mauros Μάϊος 1, 2009 #11 Μάϊος 1, 2009 Μήπως έχεις κολήσει καμμια βρωμιά τύπου spyware η worm?κάνε scan με avira και spybot να σιγουρευτείς ότι είσαι καθαρός
GeorgeVasil Μάϊος 1, 2009 #12 Μάϊος 1, 2009 Ειναι πολυ δυσκολο να βαλλεις σε καποιο αλλο Partition λειτουργικο εξ'αρχης..για να σιγουρευτουμε οτι δεν ειναι Software Problem?Aφου βαλλεις (αν βαλεις) κατεβασε του τελευταιους Drivers απο το Site του κατασκευαστη του καθε Chip.Βαλτους κανονικα (Chipset/VGA/Audio) μετα κανε Install το CCCP και δοκιμασε να αναπαραγεις.
longiorgis Μάϊος 1, 2009 Author #13 Μάϊος 1, 2009 εχω avast και το χω τσεκαρει και δε βρηκα κατι.ειμαι καλυμμενος η πρεπει να κανω τσεκ και με spybot;
koumle Μάϊος 1, 2009 #14 Μάϊος 1, 2009 Όχι κάνε τσεκ και με Spybot.Αν και δε δίνω πολλές πιθανότητες για mallware αλλά ποτέ δεν ξέρεις...
zakkonto Μάϊος 3, 2009 #15 Μάϊος 3, 2009 και ναι και οχι... αφου τα ξερεις πως ειναι τα pc Δες οταν στο κανει αυτο στο task manager ποση ελευθερη μνημη εχεις εκεινη τη στιγμη και τι εφαρμογες σου την καταναλωνουν. Το ιδιο και για το cpu. Δες το λίγο αυτό που σου προτείνει ο unseen και πες μας. Μπορεί κάποια εφαρμογή να σου τρώει όλη την μνήμη ή κάποιο πρόβλημα των windows να δημιουργεί πάρα πολλές εφαρμογές. Είναι σημαντικό να το κοιτάξεις την ώρα που έχεις τα κολλήματα που λες...
longiorgis Μάϊος 3, 2009 Author #16 Μάϊος 3, 2009 θα το κοιταξω και αυτο. κατι τελευταια που εκανα χθες:ελεγξα τον σκληρο με hdtune και hddlife.το δευτερο μου εδειξε κατασταση 55 % και αποδοση 55%.το hdtune οτι δν εχει σφαλματα ο δισκος.Η θερμοκρασια και στα δυο ειναι 29 βαθμους κα δε φαινεται να ανεβαινει (νομιζω οτι ειναι καλα,ε.Το transfer rate ειναι μεσο ορο περιπου 70 mb/sec() χωρις να κανω τιποτα.οταν ανοιγα καποια σελιδα στο ιντερνετ η κατεβαζα κατι,κατευθειαν το rate επεφτε κατακορυφα.το μεσο οροεπεφτε στο 28 mb/sec.Ταυτοχρονα οταν υπηρχε αυτη η πτωση στο transfer rate εμφανιζοταν και το προβλημα που αναφερω με το τrεμουλιασμα στον ηχο και την εικονα.οσο λιγοτερο το rate τοσο πιο εντονο το προβλημα.Αυτο συμβαινει και στο σκληρο που εχει το λειτουργικο αλλα και σ'εναν εξωτερικο που εκανα τσεκ αλλα με πολυ χαμηλοτερα rate.Να υποθεσω οτι ειναι φυσιολογικο αυτο;Αν ναι,και αυτο συμβαινει σ'ολους τους υπολογιστες γιατι εγω ειμαι ο μονος που μπορω και το καταλαβαινω αυτο το "σφιγξιμο" του υπολογιστη και "οπτικοακουστικα";;;
GeorgeVasil Μάϊος 3, 2009 #17 Μάϊος 3, 2009 θα το κοιταξω και αυτο.κατι τελευταια που εκανα χθες:ελεγξα τον σκληρο με hdtune και hddlife.το δευτερο μου εδειξε κατασταση 55 % και αποδοση 55%.το hdtune οτι δν εχει σφαλματα ο δισκος.Η θερμοκρασια και στα δυο ειναι 29 βαθμους κα δε φαινεται να ανεβαινει (νομιζω οτι ειναι καλα,ε.στο διαβασμα το rate ειναι μεσο ορο περιπου 70 mb/sec χωρις να κανω τιποτα.οταν ανοιγα καποια σελιδα στο ιντερνετ η κατεβαζα κατι,κατευθειαν το rate επεφτε κατακορυφα.το μεσο οροεπεφτε στο 28 mb/sec.Ταυτοχρονα οταν υπηρχε αυτη η πτωση στο rate του διαβασματος εμφανιζοταν και το προβλημα που αναφερω με το τεμουλιασμα στον ηχο και την εικονα.οσο λιγοτερο το rate τοσο πιο εντονο το προβλημα.Αυτο συμβαινει και στο σκληρο που εχει το λειτουργικο αλλα και σ'εναν εξωτερικο που εκανα τσεκ αλλα με πολυ χαμηλοτερα rate.Να υποθεσω οτι ειναι φυσιολογικο αυτο;Αν ναι,και αυτο συμβαινει σ'ολους τους υπολογιστες γιατι εγω ειμαι ο μονος που μπορω και το καταλαβαινω αυτο το "σφιγξιμο" του υπολογιστη και "οπτικοακουστικα";;; Aυτο που εγινε στον εξωτερικο ειναι λογικο..μιας και σε κοβει η USB.
longiorgis Μάϊος 3, 2009 Author #18 Μάϊος 3, 2009 εννοουσα αν ειναι φυσιολογικο να πεφτει το transfer rate και στους δυο,οχι μονο στον εξωτερικο.
GeorgeVasil Μάϊος 3, 2009 #19 Μάϊος 3, 2009 Οπως σου ειπα και ποιο πανω..πρωτα θα πρεπει να διαπιστώσουμε οτι δεν είναι Software πρόβλημα (Windows/Drivers/Codecs/)..και μετά να πιάσουμε το Hardware. Το οτι μας ανεφερες οτι ο MO πεφτει...(Μπορει ενας να μπει και να γραψει Οοουυ ο σκληρος ειναι ψοφιος..WD FTW!!!1111)..Ειναι αυτο ομως η λυση στο προβλημα σου?
longiorgis Μάϊος 3, 2009 Author #20 Μάϊος 3, 2009 ασχετα απ'το software θες να πεις οτι πραγματι αυτα ειναι πολυ χαμηλα rate και δεν δικαιολογουνται απ'το τι κανω στο ιντερνετ
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.