ergotelis Φεβρουάριος 28, 2006 #61 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2006 Παιδιά update!Με ελάχιστη παραπάνω τάση το περνά!! Με αυτές τις ρυθμίσεις: Έχουμε core1: core2: Τα τέστ τα έτρεχα μαζί ταυτόχρονα για τα 2core ,δεν τα έτρεξα για το κάθε πυρήνα χωριστά. Aπο θερμοκρασίες είδα 41 βαθμούς max,και παρατήρησα από bios μια μικρή πτώση τάσης από 12,16 στα 11,97, δεν είναι ανησυχητικό έτσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barracuda Φεβρουάριος 28, 2006 #62 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 28, 2006 μπραβο σκίσατε και οι δυο ευχομαι τα καλυτερα περιμένω και εγώ ένα ιδιο κομμάτι από το γνωστό άριστο καταστημα θα σας ενημερώσω μολις τον παρω και πάρω καμία μετρησούλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Μάρτιος 2, 2006 #63 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2006 Αρχική απάντηση από Sisman Βασικα με τα κρυα που εχουμε αυτο το καιρο μεχρι 1.55 αφοβα θα ριχνα προσωπικα με watercooling παντα. Αρκει να μη ζεστενεται και πολυ. Δες σταδιακα με default ρευμα που τρεχει S&M και μετα σιγα σιγα ανεβαζε ρευμα και MHz. Αν δεις θερμοκρασιες πανω απο 55 βαθμους δε νωμιζω πως θα εχεις πολλα περιθορια για περισσοτερο ρευμα. Ok,να του δώσω μέχρι 1,55 αλλά η DFI πόσο συνήθως κάνει Overvolting?Να το υπολογίζω και αυτό ή να δουλεύω από όσο δείχνει το bios μόνο?Θα είμαι ασφαλής?Καλό cpu είναι μη το κάψομε κίολας!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Μάρτιος 2, 2006 #64 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2006 νομιζω μιας και εχω καιρο να κοιταξω με 1,55 το βιος δειχνει 1,59 και το σmartguardian μεσα στα win 1,56-1,57... αλλλα αν το καταφερεις να το καψεις με νερο.........μπραβο Link to comment Share on other sites More sharing options...
FLO Μάρτιος 2, 2006 Author #65 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2006 Φιλε Γιωργο μπραβο και απο εμενα μολις τωρα μπηκα στο λαμπη μετα απο κανα 3μερο.Το κοματι σου ειναι παρα πολυ καλο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Μάρτιος 2, 2006 #66 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2006 Παιδιά το cpu στα 3150 με 1,55 αν τρέξω s&m μου βγάζει 50 βαθμούς!!!Τότε κολλά και δε μπορεί να το βγάλει!! Πάρα πολύ μεγάλη θερμοκρασία,πως να ρίξω τη θερμοκρασία στο σύστημά μου,καμιά ιδέα?Λέτε να με κολλάει η θερμοκρασία?Μια θερμοκρασία γύρω στους 30 με Load και θα είμαι κύριος πιστεύω!!Αλλά πως να γίνει για 24/7?Peltier ούτε που το σκέφτομαι,καμιά λύση με το να βάζω παγωμένο αέρα στο cpu μόνο στα ψυγεία του. Αν δεν ανεβάζει σε προγράμματα όπως sp2004 τα τρέχει μέχρι αυτή η θερμοκρασία να ξεπεράσει τους 45 περίπου!!Μάλλον με βλέπω να το σταθεροποιώ στα 3ghz με 1,4-1,425 για να είμαι σίγουρος και από θερμοκρασίες,γιατί παραζεστένεται!! Το πρόγραμμα για υπολογισμό watt μου βγάζει ότι θέλω 760watt!!!! Mόνο το cpu μου λέει ότι θέλει 235!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Μάρτιος 2, 2006 #67 Κοινοποίηση Μάρτιος 2, 2006 Απλα εχεις βρει τα ορια με αυτη τη ψυξη που ειναι και λογικο.(αναλογα πανε και oi καλοι FX60).Οποτε μαζευε λεφτα για phase και βουρ για ποιο πανω τωρα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Μάρτιος 4, 2006 #68 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2006 ’λλη μία ερώτηση,η θερμοκρασία των mosfets επηρεάζει το oc? Δηλαδή παίζει να μου δίνει πιο κακά σκόρ αν είναι αυτά ζεστά?Γιατί σε μένα βλέπω σε αυτά 55 και 60άρες και βάλε! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ergotelis Μάρτιος 4, 2006 #69 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2006 Παίδες,διαπίστωσα κάτι περίεργο,με λιγότερη τάση(άρα και λιγότερη θερμοκρασία) στα 2,9ghz μου περνά τα sp2004 για πολλές ώρες,πρέπει κάπως να ψύξω τα mosfets και να ρίξω τη θερμοκρασία του cpu με το watercooling,μάλλον αλλάζω τη διάταξη για λιγότερο μήκος σωλήνων ,τα βάζω οριζόντια και όχι κάθετα που είναι τωρα και αλλάζω και αντλία.Με παραπάνω τάση( από 1,37 σε 1,39) δε μπορεί να τα περάσει για πάνω από μισή ώρα!Μπας και με κόβει λέτε το psu?Δηλαδή να θέλει πιο σταθερή 12άρα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
phil1416003162 Μάρτιος 4, 2006 #70 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2006 Φιλε Γιωργο,οταν ενα ηλεκτρονικο εξαρτημα δουλευει σε τετοιες οριακες καταστασεις(εχει παει τον κ@λο του το CPU σου),τα παντα μπορουν να επηρεασουν την σταθεροτητα της λειτουργειας του.2~3 βαθμοι κελσιου διαφορα στη θερμοκρασια περιβαλοντως,μια μικρη πτωση τασης στην παρωχη της ΔΕΗ,και βεβαια ενα τροφωδοτικο που χαροπαλευει να τα βγαλει περα,ειναι ικανα να βγαλουν ενα σφαλμα σε καποιο πολυ απαιτητικο προγραμμα ελεγχου σταθεροτητας.Εγω προσωπικα χρησιμοποιω 2 τροφωδοτικα στο bench rig μου,για να ειμαι οσο το δυνατο πιο σηγουρος απο θεμα τροφωδοσιας.Οσο για τον ελεγχο της σταθεροτητας,δεν ειναι λιγες οι φορες που τα πολυ απαιτητικα τεστ(prime κλπ),μας βγαζουν σφαλματα ακομα και στα default.Για μενα αν το μιχανημα βγαζει spi 32M και 3DMark03 ,τοτε για μενα θεωρειται σταθερο,και δεν υπαρχει περιπτωση να μου κρασαρει ακομα και σε games σαν το F.E.A.R;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Μάρτιος 4, 2006 #71 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2006 Το Super PI δεν ειναι σιγουρα το πιο απαιτητικο προγραμμα που υπαρχει......Εμενα τρεχει ολα τα παιχνιδια.....αλλα μπορει να κρασαρει στο S&M..........αν βγαλει οπως το S&M εστω και για 10 λεπτα δεν υπαρχει περιπτωση να κολλησει ΠΟΥΘΕΝΑ!!!!!!!!!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Μάρτιος 4, 2006 #72 Κοινοποίηση Μάρτιος 4, 2006 Σε Cpu συμφωνω οταν το προβλημα ειναι με μνημες ομως αυτο δε ισχυει.Και 1 λαθος να πεταει το S&M long για μνημες αργα η γρηγορα θα χετε προβλημα σε gaming ασταθειας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Μάρτιος 5, 2006 #73 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2006 Αρχική απάντηση από Helly Σε Cpu συμφωνω οταν το προβλημα ειναι με μνημες ομως αυτο δε ισχυει.Και 1 λαθος να πεταει το S&M long για μνημες αργα η γρηγορα θα χετε προβλημα σε gaming ασταθειας. Για gaming δεν το εχω παρατηρησει αλλα το σιγουρο ειναι οτι αν και το Memtest δεν βρισκει δεν σημαινει οτι γινεται και στο Memory Test του S&M.Helly τι θερμοκρασιες εχεις στον 165????? 305 fsb εισαι????? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Μάρτιος 5, 2006 #74 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2006 Ναι 305 με1.52Vc Default VChip VLdt(λετε να τα αυξησω?).To mbm λεει 20-22 idle, 33 fload ,max εχω πιασει 38 στο snm με ζεστο δωματιο.Mε βαση το max case temp ομως εχω μετρηση -9 οC.Aρα υπολογισε εχω χτυπησει max κοντα στα 46-47.Ολα αυτα σε νερο custom με 2πλο ψυγειο κυψελωτο ,l30αντλια και eleven wb.Σε θεμα σταθεροτητας βγαζω διπλο superpi 32mb,S&M long cpu εννοειται prime οπως εχω δειξει και στο ss ενω μου χτυπαει το S&M long στις μνημες στα 250 με 3-3-3-8 και τα αλλα στο auto.Aυτο με 2.6v στις μνημες τωρα εριξα ρευμα γιατι ειχα δει οτι δε ακουνε καθολου παρολο που τις εχω να τις βαραει ενας 9αρης ανεμιστηρας στο low.Στα games και video εχω σπανια μεν ασταθεια δε μετα απο 5ωρο 6ωρο που με βαζει σε σκεψεις για προβληματικες μνημες οταν ζεσταινονται. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kallileo Μάρτιος 5, 2006 #75 Κοινοποίηση Μάρτιος 5, 2006 Eχεις πολυ χαμηλες θερμοκρασεις παντως.Εγω με 1.5v απο bios και στα 2700 εχω 55C S&M με νερο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Helly Μάρτιος 6, 2006 #76 Κοινοποίηση Μάρτιος 6, 2006 Nαι αλλα κατι δε παει καλα ακομα.Αυτη η ασταθεια μου χει πρηξει τα @@.Υποπτευομαι κατι σε μνημες η μητρικη.Μολις γυρισα σε normal το option απο xpert mem controller settings και θα το ξαναφησω να κανει μια το mem test longτου S&M Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.