lukasbayern13 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2006 Καλημέρα παίδες, έχω ένα μεγάλο και ανεξήγητο (από μένα) πρόβλημα με τη κάρτα γραφικών μου. Ενώ σε μερικά παιχνίδια όπως το Cod2 και Nfsmw λειτουργεί κανονικά , στα benchmarks όπως το 3DMark2k6 αλλά και σε άλλα παιχνίδια (WOW) τρώει κολλήματα, παγώνει, και γενικά δείχνει παντελή αστάθεια. Επίσης και όταν τρέχω το Ati tool εκεί που κάνει auto o/c πάλι κολλάει ξαφνικά. Υπόψην την τρέχω σε stock mhz και οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές (47C/60C). Tι μου προτείνετε, είναι αγορασμένη απο τους overclockers.co.uk. Έχω δοκιμάσει διάφορους drivers και το τροφοδοτικό είναι 485w της Enermax. :cry:
knight_77 Φεβρουάριος 13, 2006 #2 Φεβρουάριος 13, 2006 Τι καρτα ειχες πριν τη βαλεις πανω στο μηχανημα σου?Αν ειχες NVidia απεγκατεστησες τους drivers σωστα?
ea6gka Φεβρουάριος 13, 2006 #3 Φεβρουάριος 13, 2006 μισο λεπτακι λες οτι ειναι σε στοκ ΜΗΖ αλλα στο ΑΤΙΤΟΟΛ ειναι στο αυτοματο OC. εισαι σιγουρος οτι οταν κολλαει δεν ειναι στο αυτοματο?
lukasbayern13 Φεβρουάριος 13, 2006 Author #4 Φεβρουάριος 13, 2006 Ναι κολλάει και σε stock ρυθμίσεις. Το μηχάνημα είναι από clean install....
lukasbayern13 Φεβρουάριος 13, 2006 Author #6 Φεβρουάριος 13, 2006 To ΑΤΙ Τοοl μου λέει ότι έχω 1,075βόλτ πυρήνα και 1,889 μνήμες. Νομίζω τόσο δεν έχουν όλες;
lukasbayern13 Φεβρουάριος 13, 2006 Author #7 Φεβρουάριος 13, 2006 Ναι φυσικά. Δοκίμασα και modded όπως τους Οmega. Έβαλα και το καινούργιο DirectX Φεβρουαρίου και για το chipset απο την nvidia.
ea6gka Φεβρουάριος 13, 2006 #8 Φεβρουάριος 13, 2006 οκ δοκιμασε να ενεργο/απενεργοποιησεις το καθετο συγχρονισμο , το ιδιο με το catalyst AI και δες αν ειναι unlock το OC στο πανελ
lukasbayern13 Φεβρουάριος 13, 2006 Author #9 Φεβρουάριος 13, 2006 Λοιπόν και τα 3 είναι απενεργοποιημένα. Όσον αφορά το πάνελ που λες δε το έχω εγκαταστήσει με τους drivers μιας και χρησιμοποιώ ati tool και ατι tray tools.
mefistofelis Φεβρουάριος 13, 2006 #10 Φεβρουάριος 13, 2006 Και μενα η χ1600χτ κολλαει οταν απο 590 παω τον πυρηνα 610 και τρεχω λουπες το 3δμαρκ05
lukasbayern13 Φεβρουάριος 14, 2006 Author #11 Φεβρουάριος 14, 2006 το πρόβλημα είναι οτι εμένα δε κολλάει όταν την ανεβάζω, αλλά και με stock speed... Αλλά όχι σε όλα τα παιχνίδια, πχ στο call of duty και στο nfsmw δεν έχω πρόβλημα. Στο 3d mark όμως έχω
Georgesod Φεβρουάριος 14, 2006 #12 Φεβρουάριος 14, 2006 Στείλε την για rma. Φαίνεται ότι η ατι για να συναγωνισθεί την nvidia πουσάρει πολύ κοντά στο όριό τους τις κάρτες
greekfragma Φεβρουάριος 14, 2006 #13 Φεβρουάριος 14, 2006 πριν την στειλεις για ρμα βγαλε την μακροστενη ψυκτρα που βρισκεται μεταξυ κυριας ψυκτρας και τροφοδοσιας.σε αρκετες περιπτωσεις δεν παταει σχεδον καθολου και ανεβαζει τρελη θερμοκρασια.εκανε και η Χ1800ΧΤ μου το ιδιο οταν ανοιγα το ΑΤΙ τουλ και εδειχνε θερμοκρασια voltage regulator 65 βαθμους και ανεβαινε συνεχεια ωσπου κολλαγε.....ακομα και σε underclock καταστασεις.οποτε ξεκουμπωσε την και βαλε λιγο arctic silver CERAMIQUE.ξαναδοκιμασε και εαν συνεχιζει τοτε RMA.
mefistofelis Φεβρουάριος 14, 2006 #14 Φεβρουάριος 14, 2006 Αρχική απάντηση από greekfragma πριν την στειλεις για ρμα βγαλε την μακροστενη ψυκτρα που βρισκεται μεταξυ κυριας ψυκτρας και τροφοδοσιας.σε αρκετες περιπτωσεις δεν παταει σχεδον καθολου και ανεβαζει τρελη θερμοκρασια.εκανε και η Χ1800ΧΤ μου το ιδιο οταν ανοιγα το ΑΤΙ τουλ και εδειχνε θερμοκρασια voltage regulator 65 βαθμους και ανεβαινε συνεχεια ωσπου κολλαγε.....ακομα και σε underclock καταστασεις.οποτε ξεκουμπωσε την και βαλε λιγο arctic silver CERAMIQUE.ξαναδοκιμασε και εαν συνεχιζει τοτε RMA. Και εγω αυτο εκανα και απο 104 βαθμους που ειχα επεσα στους 73 με αρκτικ σιλβερ και τωρα εχωβαλει και 1 1αρη να την φυσαει και ειμαι στους 68
lukasbayern13 Φεβρουάριος 14, 2006 Author #15 Φεβρουάριος 14, 2006 voltage regulator έχω 47 βαθμούς... Δοκίμασα και κάτι άλλο. Έκανα partition έκανα εγκατάσταση από την αρχή σε άλλο σημείο του σκληρού Windows με μόνο τουσ drivers του τσίπσετ, του επεξεργαστή, της κάρτας (χωρίς CCC). Δηλαδή όλα λιττά και πάλι έτρεξα το 3d mark και πάλι κόλλησε. Το πρόβλημα είναι άλλο: Θέμα θερμοκρασιών από ότι φαίνεται δεν είναι, οπότε γιατί σε μερικά παιχνίδια έχω πρόβλημα και σε μερικά όχι; Αυτό με προβλήματίζει. Μήπως υπάρχει καμια τρελή ρύθμιση που θα έπρεπε να κοιτάξω (λεω μπας και...)
mefistofelis Φεβρουάριος 14, 2006 #16 Φεβρουάριος 14, 2006 μηπως παιζει καμια ασυμβατοτητα με το 3dmark γιατι και εμενα πουθενα αλλου δεν μου εχει βγαλει προβλημα και μονο εκει μου κολλαει
def Φεβρουάριος 14, 2006 #17 Φεβρουάριος 14, 2006 επιτρεψτε μου να πω και γω τι γνωμη μου ισως σας φανει βλακεια αλλα εμενα μου εκανε τα ιδια μια 6800 ultra που ειχα και το σφαλμα ηταν στις μνημες μου(Kingston)
Maximus Φεβρουάριος 14, 2006 #18 Φεβρουάριος 14, 2006 Αρχική απάντηση από def επιτρεψτε μου να πω και γω τι γνωμη μου ισως σας φανει βλακεια αλλα εμενα μου εκανε τα ιδια μια 6800 ultra που ειχα και το σφαλμα ηταν στις μνημες μου(Kingston) Έχω ακούσει για παρόμοιες και χειρότερες ασυμβατότητες, από τη στιγμή που όλα τρέχουν κανονικά στα παιχνίδια και κολλάει στο 3DMark η λύση είναι απλή:Βρες μια άλλη κάρτα και δοκίμασέ τη στο σύστημά σου. Θα παίξει? Αν ναι τότε μάλλον η Χ1800 έχει το πρόβλημα. Αν συναντήσεις όμως παρόμοια προβλήματα τότε τσέκαρε μνήμες και όλα τα υπόλοιπα καλού κακού...
lukasbayern13 Φεβρουάριος 14, 2006 Author #19 Φεβρουάριος 14, 2006 Ναι σωστή λύση. Απλά έχω τρέξει πολλές ώρες memtest και spi/prime δε χωράει αμφιβολία αστάθειας του συστήματος. Κολλάει και σε παιχνίδια όπως το wow και το rome total war. Θα κοιτάξω να τη δοκιμάσω σε άλλο σύστημα και βλέπουμε. thx πάντως.
mefistofelis Φεβρουάριος 14, 2006 #20 Φεβρουάριος 14, 2006 Δεν το ειχα σκεφτει για τις μνημες καθολου.Εμενα ειναι τεσταρισμενες 12ωρα με μεμτεστ και δεν νομιζω να ειναι αυτες.παντως θα κανω ενα κοπο να δοκιμασω και σε χαμηλοτερο χρονισμο μνημων και υψηλοτερο πυρηνα μπας και οντως φταει αυτο.αλλα αμα βγαζουν 12ωρο πιστευω οτι ειναι λιγες οι πιθανοτητεσ αυτες να κανουν την ζημια
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.