pontifikas Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2006 #1 Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 13, 2006 Πόσο αξιόπιστο είναι? Τον τελευταίο καιρό παίρνω ξαφνικά BSOD και reboot ακόμα και σε φρέσκια εγκατάσταση.Και σε συνδιασμό με αυτό->http://www.thelab.gr/showthread.php?s=&threadid=23258είπα να ξεκινήσεω από τις μνήμες μιας και στο boot είναι αυτό που απαρριθμείται αμέσως μετά την CPU.Έτρεξα 21 περάσματα τις μνήμες μου και δεν εμφάνισε λάθος. Υπάρχει περίπτωση να μην το βρήκε το memtest?Και μια γενική απορία. Το memtest αναγνωρίζεται από τις εταιρίες?Δηλαδή αν το memtest βρεί λάθη, η εταιρία μπορεί να το θεωρήσει τεκμήριο για αντικατάσταση?:...:
Wizard! Φεβρουάριος 13, 2006 #2 Φεβρουάριος 13, 2006 Εγώ πριν από αρκετά χρόνια, το 1999, αγόρασα κάτι μνήμες από την Crucial και είχαν πρόβλημα. Η ίδια η Crucial μου έστειλε το memtest86 για να τις δοκιμάσω κι αν είχαν πρόβλημα να τις έστελνα πίσω.
Malkav Φεβρουάριος 13, 2006 #3 Φεβρουάριος 13, 2006 φίλε μου κατα πάσα πιθανότητα η MSI είναι, μου το κάνει και εμένα παρόλο που έχω τη Neo2. Έχω υποψίες ότι δεν τα πάνε πολύ καλά με το τροφοδοτικό μου ένα OCZ powerstream520 και μάλλον θα οδηγηθούν σε διαζύγιο.έχεις γράψει ότι έχεις κάνει flash το bios. Θα σε συμβούλευα να πειραματιστείς με διάφορα version μπας και σου κάτσει η καλή, συγκεκριμένα εδώ τα προβλήματα άρχισαν μετά το τελευταίο bios update τρομάρα τους.με το που βρώ χρόνο θα επιστρέψω στο παλιό.Δεν ξέρω για τη Neo4 αλλά η δικιά μου μετά το shutdown κρατά πολύ φορτίο.σε μένα όταν το παθαίνει αυτό, της βγάζω το 20άρι βύσμα και πατάω το on/off να αποφορτιστεί τελείως και μετά bootάρει like water...αυτό όπως είπες και εσύ το παθαίνει μόνο όταν ξανανοίγω το pc μετά απο λίγο η κάνω restart.Τέλος σχετικά με το memtest, αμά έχεις 64, παρατηρείς το παράδοξο εάν έχεις καλά κομάτια μνήμες να ανεβαίνεις πολύ πιο πάνω(+30,+40,+50MHz sometimes) error free στο memtest, αλλά με το που πας να μπείς στα Windows να τρώς μια ωραία μπλέ οθόνη.Αυτό εισήχθει στην πιάτσα μαζί με την είσοδο του IMC των 64 όπου ο επεξεργαστής σηκώνει και ψηλότερα αλλά ο IMC τα φτήνει.Το memtest, ειδικά, στα default είναι κορυφαίο στην εύρεση ελατωματικών μνημών καθώς δεν επιβαρύνει τίποτα άλλο και έτσι μπορείς να είσαι σιγουρος ότι το πρόβλημα βρίσκεται αποκλειστικά εκεί.
Malkav Φεβρουάριος 13, 2006 #5 Φεβρουάριος 13, 2006 Αρχική απάντηση από kallileo Εγω παντως νομιζω οτι το SnM ειναι καλυτερο. εντάξει, είναι για διαφορετική χρήση το καθένα...
kallileo Φεβρουάριος 13, 2006 #6 Φεβρουάριος 13, 2006 Αρχική απάντηση από Malkav εντάξει, είναι για διαφορετική χρήση το καθένα... Για τις μνημες εννοω. Σε μενα τουλαχιστο βρισκει βρισκει λαθη που δεν βρισκει το MemTest.
Malkav Φεβρουάριος 13, 2006 #7 Φεβρουάριος 13, 2006 Αρχική απάντηση από kallileo Για τις μνημες εννοω. Σε μενα τουλαχιστο βρισκει βρισκει λαθη που δεν βρισκει το MemTest. Αν εννοείς clockαρισμένος, είναι διαφορετικό πράγμα μέσα στα Windows απο ότι έξωόταν έχουν σηκωθεί τα Windows ότι και να κάνεις δεν μπορείς να εξετάσεις τις μνήμες τελείως απομονωμένες.
vdeseris Φεβρουάριος 13, 2006 #8 Φεβρουάριος 13, 2006 Ναι απλά για να τρέξεις snm θα πρέπει πρώτα να μπεις windows. Αν δεν έχεις όμως τσεκάρει τις μνήμες με memtest μπορεί να πάρεις τα windows στο χέρι. Οπότε χρειάζονται και τα δύο.
mauros Φεβρουάριος 13, 2006 #9 Φεβρουάριος 13, 2006 ξέρει τι λέει ο Asskicker .Με το s&m θα σου πω ότι άμα μου βγάζει μια λούπα το test 3και 4 (memory) το θεωρώ κομπλέ.και με δύο λάθη στο 4 πάλι είναι κομπλέ το μηχάνημα.ο s&m τoυς δίνει μάπες κανονικότατα.Με το μεμτεστ επειδή δεν ζορίζει τόσο πρέπει να έχει τρομερή συμβατότητα ο imc με τις μνήμες ώστε η διαφορά στα μηζ που έχεις καθαρά στο μεμτεστ με τα <<αληθινά>> να είναι στα 2-3 μηζ.Πλέον το μεμτεστ το χρησιμοποιώ για να βλέπω αν κάθονται τα drive strength με το τεστ 8,και με τα πρώτα τρία τέστ βλέπω το Tref. Μα το έχουν κάνει τόσο βαρύ οι π@ύστηδες οι ρώσσοι,που πιστεύω ότι απλά δεν παίζει με καμμία άλλη χρήση του pc να φτάσεις σε τέτοια όρια....Καύκασος rulez για άλλη μια φορά.lol
kallileo Φεβρουάριος 13, 2006 #10 Φεβρουάριος 13, 2006 Αρχική απάντηση από vdeseris Ναι απλά για να τρέξεις snm θα πρέπει πρώτα να μπεις windows. Αν δεν έχεις όμως τσεκάρει τις μνήμες με memtest μπορεί να πάρεις τα windows στο χέρι. Οπότε χρειάζονται και τα δύο. Αυτο που λες ειναι πολυ σωστο. Οντως παντα τρεχεις το μερικα loops Μεμτεστ πριν ανοιξεις τα Παραθυρα....για τυχον αποφυγη "NLDR missing" ή καπως ετσι............. Απλα στο SNM οπως λεει ο Μαυρουκος ειναι το κατι αλλο........Ισως να εχει με την αποκρυφη τεχνολογια των Ρωσσων....πιστευω πως με αυτο δοκιμαζουν τις κοσμοσφαιρες.......καλα τα ελεγε ο Λιακοπουλος.
pontifikas Φεβρουάριος 15, 2006 Author #11 Φεβρουάριος 15, 2006 Από ότι φαίνεται είναι η μητρική. Ευτύχώς γιατί η μητρική έχει εγγύηση ενώ οι μνήμες μου θα είναι μπέρδεμα.Δυστυχώς γιατί αν μπώ στην διαδικασία να στείλω την μητρική θα μείνω χωρίς PC για 2 βδομάδες τουλάστιχον. :cry: Τέσπα.Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
varelasj Φεβρουάριος 15, 2006 #12 Φεβρουάριος 15, 2006 Το οτι βγαζει memtest δε σημαινει και οτι οι μνημες ειναι σταθερες. Εμενα εβγαζε loopes απειρες στις 2 ωρες το σταματουσα και δοκιμαζα να μπω windows ελα ομως που δεν εμπαινε... Προσωπικα δοκιμασω 32Μ 2-3 φορες και μετα παιζω με τα cpu tests των 3dmarks συνηθιζω να βαζω να looparei το 2ο cpu test μιας και εκει κωλουσε οταν δεν ηταν σταθερες ενω στο 1ο οχι.
pontifikas Φεβρουάριος 17, 2006 Author #13 Φεβρουάριος 17, 2006 Ετρεξα το SnM. Το έβαλα να loopάρει για 5 ώρες μόνο στο memtest. Μου έβγαλε 2 single errors.....Είναι πρόβλημα????Αν ναι τί κάνω?:cry:
Astakos Φεβρουάριος 19, 2006 #14 Φεβρουάριος 19, 2006 Ριξε κανα Μhz και ξαναδοκιμασε..Αν εισαι στα default βρωμα η δουλεια..Παντως το memtest ειναι τεκμηριο για rma,τουλαχιστον οι περισσοτεροι εισαγωγεις το δεχονται στην rma φορμα τους..Και μιας περι snm o λογος..Γιατι στον venice μου δεν μπορω να τρεξω cpu τεστ πλην του psu?Εχω δοκιμασει ολες τις εκδοσεις και στον XP τρεχουν κανονικα.
Maximus Φεβρουάριος 19, 2006 #15 Φεβρουάριος 19, 2006 Τo Memtest για μένα χρήσιμο είναι μόνο για να πιάνει χώρο σε μια δισκέτα αφού ανακάλυψα το S&M. Το Memtest όπως σωστά είπατε μπορεί να τσεκάρει από το DOS τη μνήμη. Ναι αλλά όταν ένα πρόγραμμα που τεστάρει μνήμη δε βγάζει λάθη πουθενά για κανα δίωρο και μετά το σύστημα όχι μόνο δε μου μπουτάρει αλλά μου fuc*άρει και τα Windows (όταν είχα τον FX έγινε αυτό) εγώ δεν το εμπιστεύομαι. S&M FTW από μένα, αν βγάλει λάθη το S&M υπάρχει πρόβλημα.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.