Jump to content

Μοντελοποίηση κίνησης δικτύου WAN

paokoutsa

Recommended Posts

Χαιρετώ το Forum, καθώς αυτό αποτελεί και το πρώτο μου post! Αυτή την περίοδο ασχολούμαι με τη διπλωματική εργασία μου που είναι σχετική με τη μοντελοποίηση κίνησης ενός δικτύου.

Πιο συγκεκριμένα, έχω κάποια ενδεικτικά στατιστικά που έχουν ληφθεί μέσω SNMP από το WAN (περιλαμβάνει αρκετούς κόμβους σε όλη την Ελλάδα) δίκτυο κάποιας ιδιωτικής επιχείρησης και στόχος μου είναι να προτείνω κάποιο κατάλληλο μοντέλο κίνησης.

Θα ήθελα, αν γνωρίζει κάποιος, να με βοηθήσει λίγο με τις τεχνικές μοντελοποίησης, καθώς και να προτείνει, ποιά κατά τη γνώμη του μπορεί να εφαρμοστεί καλύτερα με βάση την παραπάνω περιγραφή.

Χωρίς να θέλω να επηρεάσω την κρίση κάποιων, θα ήθελα να γράψω ορισμένα συμπεράσματα στα οποία έχω καταλήξει μέχρι στιγμής, ώστε να οριοθετήσω κατά κάποιο τρόπο και τα πλαίσια της ερευνάς μου. Η μοντελοποίηση κίνησης λοιπόν, από όσα έχω βρει, γίνεται με τρεις τρόπους:

1. Αναλυτικά μοντέλα (Περιλαμβάνουν μαθηματικές μεθόδους)

2. Προσομοίωση

3. Μετρήσεις

Η λύση στην οποία έχω καταλήξει, είναι οι πίνακες κίνησης (traffic matrices) -κατατάσσονται νομίζω στις μετρήσεις- , αναλογιζόμενος ότι τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου είναι πολύ περιορισμένα, ωστόσο δεν είμαι απολύτως βέβαιος. Αναλυτικά μοντέλα, έχω την εντύπωση πως δε μπορώ να εφαρμόσω, καθώς θα πρέπει να έχω στη διάθεσή μου και στοιχεία, όπως loss, delay, time in queue κα. Κάτι αντίστοιχο θα πρέπει να ισχύει και για την προσομοίωση.

Επειδή δεν υπάρχουν και πολλές μελέτες στα ελληνικά για το θέμα, οποιαδήποτε βοήθεια από κάποιον που γνωρίζει είναι κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτη! Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.