Jump to content

Π Ρ Ο Β Λ Η Μ Α ! ! !

vazelos

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Παιδια πριν 10-15 μερες αγορασα τα παρακατω κομματια:

P4 930, Asus P5WD2-E (975x), ATI X1900XT, OCZ 1GB 667 4-4-4-8!!!

Και εχω ενα απιστευτο προβλημα.Ο υπολογιστης μου καινει restart ανα 1-2 μερες.Και το παραξενο ειναι οτι μπορει να τον εχω ξεσκισει για 5 ωρες με παιχνιδια, βιντεο κτλ και καποια ασχετη στιγμη που μπορει να γραφω κατι στο word η να ειμαι στο internet μου πεταει restart:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

Εχω ηδη αλλαξει Μ/Β και καρτα γραφηκων χωρις να αλλαξει το παραμικρο.....Επεισης οι μνημες τρεχουν Μemtest για ωρες χωρις ουτε ενα λαθος, ο επεξεργαστης τρεχει prime ωρες ολοκληρες χωρις προβλημα και γενικα κανενα κομματι δεν δειχνει να εχει το παραμικρο.....

Οποιος εχει να πει κατι ας βοηθησει γιατι η τρελα μου με πλησιαζει επικινδυνα:confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

για αρχη

• - μιλαμε για default ή oc καταστασεις?
    - τα timmings τα ορισες manually?
    - δοκιμασε να απενεργοποιησεις το hyperpath3
    - ελεγξες τις συνδεσεις των καλωδιων?
    - τρεξε SnM Memory test (πιο ευαισθητο και απο memtest αλλα και απο prime)
    - τρεξε PCMark05
    - δοκιμασε με το performance mode : standard
    - θερμοκρασιες και ρευματα τι λενε?

-Ναι μιλαμε για default.

-Τα timmings τα εχω ορισει αλλα τα εχω δοκιμασει και ολα στο Auto.

Και για να ρωτας φανταζομαι οτι εισαι ενημερος για την ψιλοασυμβατοτητα του 975 με τις low-timmings μνημες....

-performance mode το εχω δοκιμασει και standard και turbo

-Για τα καλωδια δεν ξερω τι ακριβως τι θες να πεις αλλα φαινονται ενταξει....

-θερμοκρασιες και ρευματα απολυτα φυσιολογικα.

Το hyperpath3 δεν το εχω δοκιμασει αλλα θα το τσεκαρω...Λες να εχει καποιο νοημα???

Αρχική απάντηση από vazelos [Σήμερα, στις 19:27]

-Ναι μιλαμε για default.

-Τα timmings τα εχω ορισει αλλα τα εχω δοκιμασει και ολα στο Auto.

Και για να ρωτας φανταζομαι οτι εισαι ενημερος για την ψιλοασυμβατοτητα του 975 με τις low-timmings μνημες....

-performance mode το εχω δοκιμασει και standard και turbo

-Για τα καλωδια δεν ξερω τι ακριβως τι θες να πεις αλλα φαινονται ενταξει....

-θερμοκρασιες και ρευματα απολυτα φυσιολογικα.

Το hyperpath3 δεν το εχω δοκιμασει αλλα θα το τσεκαρω...Λες να εχει καποιο νοημα???

τα καλωδια πανω στη μητρικη εννοω...

το τετραπινο το εξτρα το εβαλες?

επισης θα προτεινα ενα ανεμιστηρι να φυσαει το southbridge και τα power mosfets

στη P5WDG2-WS μου, φτανουν τους 70 βαθμους σε 100% cpu load!!!!

(μετρημενα με σενσορα)

οσο για το hyperpath αποσω διαβαζω μαλλον περιοριζει το oc

και λεγεται ,αν και δεν εχει αποδειχτει ακομα, οτι δεν συνισφερει στην σταθεροτητα του συστηματος

φανταζομαι οτι ολα αυτα τα νεα settings περι PEG κτλ ειναι στο auto?

τρεξε παντως και τα δυο προαναφερθεντα tools

να δουμε τι παιζει....

Αρχική απάντηση από astrolabos [Σήμερα, στις 19:29]

Link για αυτό έχεις;

το κανονικο SnM ειναι

απλα επιλεγεις στα settings το memory και οριζεις το cpu στο disable

κανει κανα μισαωρο περιπου στο very quick αλλα αμα παιζει λαθος συνηθως το βγαζει εντος 2 λεπτων

μεχρι στιγμης το εχω δοκιμασει με X2, venice, Prescott & Pressler και πραγμται βρισκει λαθη σε συχνοτητες που το memtest αλλα και το prime ηταν error free

και το Pcmark 05 δειχνει να στρεσσαρει εξισου

απλα θελει παραπανω χρονο και μου τη σπαει

@Κοπρίτης

Απ'οτι βλεπω και εσυ εχεις 975 αλλα φανταζομαι δεν σου κανει τετοια νουμερα οπως εμενα.Ετσι δεν ειναι?

Τα καλωδια τα εχω ολα στη θεση τους και αυτη τη στιγμη που μιλαμε εχω ολες τις ρυθμισεις του BIOS στα default.

Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι ΟΛΕΣ τις φορες που κανει restart δεν ειναι σε full load αλλα σε ασχετες στιγμες και ασχετες μερες και ωρες.Δηλαδη δεν ειναι κατι που μπορω να το τσεκαρω αμεσα με αλλαγες.

Θα τρεξω και τα τεστ που προτεινεις και θα ενημερωσω...

Αρχική απάντηση από vazelos [Σήμερα, στις 20:03]

@Κοπρίτης

Απ'οτι βλεπω και εσυ εχεις 975 αλλα φανταζομαι δεν σου κανει τετοια νουμερα οπως εμενα.Ετσι δεν ειναι?

Τα καλωδια τα εχω ολα στη θεση τους και αυτη τη στιγμη που μιλαμε εχω ολες τις ρυθμισεις του BIOS στα default.

Αυτο που με προβληματιζει ειναι οτι ΟΛΕΣ τις φορες που κανει restart δεν ειναι σε full load αλλα σε ασχετες στιγμες και ασχετες μερες και ωρες.Δηλαδη δεν ειναι κατι που μπορω να το τσεκαρω αμεσα με αλλαγες.

Θα τρεξω και τα τεστ που προτεινεις και θα ενημερωσω...

να σου πω την αληθεια ακομα πειραματιζομαι με το συστημα

δεν εχω περασει εφαρμογες κτλ για να ελεγξω σταθεροτητα σε χρηση διαρκειας

αλλα εφοσον περναει επιτυχως τα διαφορα stress tools Και benchmarks

υποθετω (& ελπιζω) οτι θα ειναι σταθερο και σε νορμαλ χρηση

μεχρι στιγμης παντως δεν εχει κανει τπτ τετοια κουλα (ανεξηγητα restarts κτλ)

keep us posted

Λοιπον Pcmark05 χωρις κανενα προβλημα.

Το SnM ομως το ετρεξα 3-4 φορες και μου εβγαζε μυνημα "The test monitoring the temperature has been interrupted at the temperature -17.4294967287"

Δυο-τρεις φορες το εβγαζε στο cache 1 level,και μια στο memory test.

Τι μας λεει αυτο???

Αρχική απάντηση από vazelos [Χθες, στις 22:55]

Λοιπον Pcmark05 χωρις κανενα προβλημα.

Το SnM ομως το ετρεξα 3-4 φορες και μου εβγαζε μυνημα "The test monitoring the temperature has been interrupted at the temperature -17.4294967287"

Δυο-τρεις φορες το εβγαζε στο cache 1 level,και μια στο memory test.

Τι μας λεει αυτο???

πατας το tab Monitoring και στο κατω δεξια πεδιο επιλεγεις το SnM ωστε να απενεργοποιηθει το Thermal monitoring και να συνεχισει κανονικα το τεστ....

Ρε κάνε κάτι απλό.Απενεργοποίησε τα αυτόματα restarts και πες τι βγάζει στην μπλέ οθόνη ?

πως το κάνεις αυτό????

Αρχική απάντηση από Matia

Ρε κάνε κάτι απλό.Απενεργοποίησε τα αυτόματα restarts και πες τι βγάζει στην μπλέ οθόνη ?

Λοιπον παιδια εχω νεοτερα.Κατα 90% το προβλημα δημιουργειται απο το γ@**** το netmod.Καποιος φιλος μου ειπε οτι εχει παρουσιαστει και σε αλλα pc αναλογο προβλημα και ηταν προβληματιοκο το netmod.Το εχω βγαλλει απο την Κυριακη το βραδυ για να δω τι γινεται και ολα πανε μια χαρα.Ελπιζω να συνεχισουν ετσι γιατι ειχα αρχισει να σαλταρω......

Να δω αν δεν ειναι το netmod τι θα κανω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

@diablo13

Ναι εχω bios 0206....

Αρχική απάντηση από vazelos [Σήμερα, στις 17:05]

Λοιπον παιδια εχω νεοτερα.Κατα 90% το προβλημα δημιουργειται απο το γ@**** το netmod.Καποιος φιλος μου ειπε οτι εχει παρουσιαστει προβλημα και σε αλλα pc αναλογο προβλημα και ηταν προβληματιοκο το netmod.Το εχω βγαλλει απο την Κυριακη το βραδυ για να δω τι γινεται και ολα πανε μια χαρα.Ελπιζω να συνεχισουν ετσι γιατι ειχα αρχισει να σαλταρω......

Να δω αν δεν ειναι το netmod τι θα κανω!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

@diablo13

Ναι εχω bios 0206....

το netmod παρουσιαζε καποια προβληματα στις παλιες προ dsl εποχες

οταν συνδεοταν με usb...

με τη rs232 δεν ειχε προβλημα...

δοκιμασε και βλεπεις...

(και στην τελικη ενα usb isdn modem αλλης μαρκας μπορει να ειναι και καλυτερη λυση)

Αρχική απάντηση από Κοπρίτης [Σήμερα, στις 17:07]

το netmod παρουσιαζε καποια προβληματα στις παλιες προ dsl εποχες

οταν συνδεοταν με usb...

Δυστυχως εγω δεν εχω DSL (ακομα γιατι το ψαχνω) και εχω το netmod στη usb.....Και δηλαδη μακαρι να ειναι αυτο το προβλημα και οχι τιποτα πιο σοβαρο....................

ο αθενς2004 νομιζω ειχε προβληματα και με την rs232....

αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν ειχε προβληματα στη συνδεση ή αν του βαραγε ρεσταρτ...ας επιβεβαιωσει...

επισης ειχα παρομοια προβληματα οταν στο raid ειχε bad sectors o ενας σκληρος..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.