Jump to content

RAID 0 σε δισκο λειτουργικου η των DATA?

freemannnn

Recommended Posts

εχω ενα δισκο 120gb σαν C boot ο οποιος περιεχει μονο το λειτουργικο "SERVER 2003 SP1". επίσης εχω 2gb RAM και εχω απενεργοποιηση το pagefile.

και ενα δισκο 250 σαν D που εχω γενικα τα games μου και δεδομενα μου.

ποιο να κανω RAID 0. το δισκο C η τon D ?

εγω πιστευω τον D γιατι εκει δουλευω συνεχεια. κανω εγκατασταση τα παιχνιδια μου, τα image απο videos, games, utils κλπ.

εσεις τι προτεινετε?

ευχαριστω.

Σε RAID 0 Πρέπει να έχεις δίσκους με ίδια χωρητικότητα..

Εαν κάνεις raid 0 θα έχεις 2Χ120 GB = 240 GB συνολική χωρητικότητα και έναν μόνο δίσκο θα βλεπεις.

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ RAID MONO ΣΕ ΕΝΑ ΔΙΣΚΟ..:D

Pagefile ΠΑΝΤΑ ενεργοποιημένο, απλά μπορείς να του δώσεις συγκεκριμένο μέγεθος. 2GB μνήμη δεν είναι αρκετά για να το έχεις απενεργοποιημένο έτσι και αλλιώς.

για το θεμα οτι χρειαζομαι 2 δισκους το ξερω. Επίσης ξερω οτι θα βλεπω ενα δισκο με τη συνολικη χωρητικοτητα. ΝΑΙ θα αγορασω αλλον 1 καινουργιο αλλα ακομα δεν ξερω αν θα κανω RAID το δισκο με το λειτουργικο η το δισκο με τα DATA. θα εξαρτηθει τι θα αγορασω δηλαδη ενα 120gb η εναν ακομα 250. απλα ρωταω να μου προτεινεται ποιο δισκο να κανω RAID. Του λειτουργικου η των DATA??? εγω φανταζομαι τον DATA μιας και εκει κανω περισοτερο δουλειες. π.χ. εγκατασταση games, βλεπω ταινειες, συμπιεζω ταινιες κτλ...

εσεις τι λετε?

..το θεμα ειναι οτι με το raid0 σε μεγαλους δισκους δεν λεει απο αποψη ασφαλειας...γιατι αν πχ κανεις το raid με τους 2χ250gb θα εχεις συνολο ~500gb ..και φανταζομαι θα το γεμισεις με διαφορα καλουδια....αλλα ετσι και σκασει καποιος δισκος η εχεις καπoιο raid corruption...κλαις τα παντα μετα..;) οποτε εγω προτεινω να κανεις το raid με τους 2χ120gb και να εχεις τον 250ρι για storage....

Περισσότερο χρησιμοποιείς τον δισκο με το λειτουργικό.

αυτον με τα data τον διαβαζεις/γράφεις μόνο οταν ασχολησε με τα συγκεκριμένα προγράμματα, ενω τον 120αρη τον χρησιμοποιείς συνεχεια οσο ειναι ανοιχτός ο υπολογιστής (διαβασμα αρχειων λειτουργικού, pagefile, temp folder, user profiles, κλπ).

οποτε, η γενική αίσθηση επιτάχυνσης συνολικα του συστηματος θα ειναι μεγαλυτερη με raid ston 120.

επισης συμφωνώ οτι αν χασεις 500 γιγα, θα κλαις.

ενω το λειτουργικό, το κανεις ενα acronis/ghost image σε dvd, και το επαναφέρεις. βέβαια σε 240 γιγα, παλι κάποια data θα έχεις, αλλα μη βαλεις αυτά που αγαπάς πολύ. βαλε εκει τα εγκατεστημενα παιχνιδια. αφου θα εχεις dvd ή ISO's αλλού.

Το μονο "μείον" ειναι οτι κατα τη γνώμη μου, δεν συμφερει σε κοστος/Gb η αγορά 120άρη τωρα .

αν ηθελα σημερα δισκο, θα έπαιρνα μινιμουμ 250. κι ας μην τα βαλω raid. με 3 αυτόνομους ειμαι πιό ήσυχος.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.