Jump to content

Απομαγνητισμός εργαλείων

Makis Hourdakis

Recommended Posts

• Replies 44
  • Created
  • Last Reply

Ισχυει. Μαγνητιακ πεδια και μεθοδοι μαγντισης και απομαγνήτισης δεν διαβασατε στην 2Λυκειου ; τς τς τς.

zap η γειωση δεν παίζει ρόλο.

Αρχική απάντηση από Dr.Paneas

Ισχυει. Μαγνητιακ πεδια και μεθοδοι μαγντισης και απομαγνήτισης δεν διαβασατε στην 2Λυκειου ; τς τς τς.

zap η γειωση δεν παίζει ρόλο.

σίγουρα?

για εξήγησε λίγο και το θεωρητικό.

Το ότι αναφέρεται στο βιβλιό είναι σιγούρο τώρα τον λόγο για τον οποιό η κρούση απομαγνητίζει ένα μαγνήτη δε ξέρω.

Υπάρχει και σχετικό εργαλειάκι το οποίο θα βρεις εύκολα σε χρωματοπωλεία / καταστήματα εργαλείων.

Έχει 2 οπές από τις οποίες περνώντας το κατσαβίδι, η μία το μαγνητίζει και η άλλη το απομαγνητίζει.

Δεν είμαι σίγουρος αλλά και λογικά να το σκεφτεί κανείς η μόνη διαφορά του μαγνήτη από ένα απλό μεταλο είναι η συγκέντρωση των θετικών και των αρνητικών φορτίων σε 2 ακραίες θέσεις.

Αρα με τη κρούση ανακατεύουμε τα φορτία και το μεταλο "εκφορτίζεται".

Μαλλον δλδ...:...:

Εγω παντος εχω αυτο. ;)

Σαν ενας απλος μαγνητης φαινεται αλλα δεν ξερω πως ακριβως λειτουργει.

post-2402-1416072437,3182_thumb.jpg

Λοιπον παιδια ακουστε, επειδη τυχαινει να εχω διαβασει το μαθημα προσφατα. Τροποι απομαγνήτισης ενος μαγντισμμενου υλικου είναι 2:

1) Αν θερμάνουμε ενα μαγνητισμενο υλικο (πχ το κατσαβιδι) πανω από καποι θερμοκρασια, χάνει τις μαγνητικες του ιδιότητες. Η θερμοκρασία αυτή λεγεται Curie. αυτό συμβαίνει, επειδή πάνω από τη θερμοκρασί α αυτή οι μαγνητικές περιοχές χανουν τον προσανατολισμο που είχαν.

2)Αν σφυρηλατίσουμε ενα μαγντισμένο υλικο (πχ το κατσαβιδι) το υλικο θα απομαγνηιστεί. Η σφυριλάτιση καταστρέφει τη διάταξη που είχαν οι μαγνητικές περιοχές με αποτέλεσμα το υλικο να απομαγνιστεί.

zapotek σωστή η σκεψη σου. Βασικα η δημιουργία θετικου και αρνητικου φορτιου σημειώνεται μετα την συνδεση του μετάλλου με μια ηλεκτρική πηγή συνεχους τάσης. Ετσι, λογω τον μαγνητικών αποτελεσμάτων του ηλ.ρεύματος, τα ηλεκτρόνια περιστρέφονται γύρω απο τον πυρήνα - κυκλικό ρεύμα. Ετσι, εχει επικρατήσει η άποψη πως η μανγητικές ιδιότητες ωφείλονται σε αυτο το spin των e σε όλες τις στιβάδες γύρω από τον πυρήνα.

Παίδες καλά αυτά που λέτε αλλά αγνοείτε ότι:

υπάρχουν μόνιμοι και μη μόνιμοι μαγνήτες.

αν ρίξεις μόνιμο μαγνήτη στο έδαφος δεν υπάρχει περίπτωση να τον "ξεμαγνητίσεις".

π.χ. τα μαγνητάκια που βάζουμε στο ψυγείο, δε νομίζω με την πτώση να απομαγνητίζονται.

μαγνητικό πεδίο = κινούμενο ηλεκτρικό φορτίο.

όχι ακίνητο.

τα ηλεκτρόνια δεν περιστρέφονται γύρω από τον πυρήνα.

άλλο το spin του ηλεκτρονίου, άλλο η θέση τους γύρω από τον πυρήνα.

Αρχική απάντηση από sotiris

υπάρχουν μόνιμοι και μη μόνιμοι μαγνήτες.

αν ρίξεις μόνιμο μαγνήτη στο έδαφος δεν υπάρχει περίπτωση να τον "ξεμαγνητίσεις".

π.χ. τα μαγνητάκια που βάζουμε στο ψυγείο, δε νομίζω με την πτώση να απομαγνητίζονται.

Πού το διάβασες αυτό ; Σιγουρα δεν απομαγνητίζονται τελείως αλλα το μαγνητικό πεδίο γίνεται πιο ασθενές από πριν.

Αρχική απάντηση από Dr.Paneas

Πού το διάβασες αυτό ; Σιγουρα δεν απομαγνητίζονται τελείως αλλα το μαγνητικό πεδίο γίνεται πιο ασθενές από πριν.

άρα με πολλές πτώσεις θα απομαγνητιστούν τελείως?

Αρχική απάντηση από feanorian82

Σύμφωνα με το παράδοξο του Ζήνωνα όχι. Θα μειώνονται συνεχώς προς το 0 αλλά δε θα το φτάσουν ποτέ.

από βλάκα computerά της κακιάς ώρας δεν περίμενα καλύτερη απάντηση.

οι μόνιμοι μαγνήτες νομίζω έχουν τις ιδιότητές τους λόγω του κρυσταλλικού πλέγματος και της διάταξης των ηλεκτρονίων σε αυτό.

με το χτύπημα δε νομίζω να αλλοιώσεις το κρυσταλλικό πλέγμα σε ολόκληρη την ποσότητα, άντε να γδάρεις την επιφάνεια.

Αρχική απάντηση από Makis Hourdakis

Έχω 2-3 σταβροκατσάβιδα τα οποία με τον καιρό μαγνητίστικαν.

αρα δεν ειναι μονιμοι μαγνητες

Αρχική απάντηση από sotiris

από βλάκα computerά της κακιάς ώρας δεν περίμενα καλύτερη απάντηση.

οι μόνιμοι μαγνήτες νομίζω έχουν τις ιδιότητές τους λόγω του κρυσταλλικού πλέγματος και της διάταξης των ηλεκτρονίων σε αυτό.

με το χτύπημα δε νομίζω να αλλοιώσεις το κρυσταλλικό πλέγμα σε ολόκληρη την ποσότητα, άντε να γδάρεις την επιφάνεια.

:worship:

Αρχική απάντηση από Skinny13

αρα δεν ειναι μονιμοι μαγνητες

ναι προφανώς, απλά στην απάντησή του είχε κάποια επιστημονικά λάθη γι' αυτό και του απάντησα.

btw, πολύ ενδιαφέρον site:

http://www.scitoys.com/scitoys/scitoys/magnets/magnets.html

διαβάστε το εσείς οι μαθητές :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.