BeetleJuice Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 10, 2006 τελικα εγκαταστησαμε μια σονικ ταουερπολυ ελαφρια σαν ψυκτρα και το κεντρο βαρους χαμηλαπολυ καλο φινιρισμα στα φινς και αρκετα πυκνα εχει ανταπτορες αριστης ποιοτητας και οχι απλα λαμακιακανει για τα πανταεχει 6 heat pipes και ειναι fanlessδεχεται και 2 12αριδες αμα θες... ο αθλον ειναι 3000+ , λανπαρτυ νφ2πριν ειχαμε μια σλκ800 με εναν sunon 8cm πολυ θορυβωδη , στα 290 mAλοιπον εχουμε και λεμεουτε ρευματα πειραγμενα τιποτα , ολα κανονικατο κουτι ειναι το γνωστο heroich με εναν 12 αρη πισωη ψυκτρα ηρθε ΟΡΙΑΚΑ με τον 12 αρη μονο που δεν εχει την κατευθυνση που ηθελα να εχειεγω την ηθελα 90 μοιρες γυρισμενη αριστερα η δεξια...δεν πειραζειλοιπον idle η slk στρωμενη ειχε 35 και load 50η σονικ αστρωτη εχει idle 39 και load 45για την σονικ θα πω οτι θερμοκρασια δωματιου ειναι 24 , και η ενδειξη γιατη θερμοκρασια στο system ειναι 35 και για το cpu αναλογα 39 με 45το αστειο ειναι οτι idle η σονικ ειναι πιο ψηλα , αλλα σε φορτιο και ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ ΤΟΣΤ πεφτει κιαλλο απο το 45-46στη μια ωρα πανω τοσταροντας πηγε 44δεχομαι οτι μπορει να στρωνει η κολλα , εχω βαλει arctic silver 5 και καθαρισα τις επιφανειες με το κιτ της Arctic...το idle ρε παιδια ΠΩΣ ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ?ειναι δυνατον 39 ? και σε λοαντ να μην καταλαβαινει τιποτα?σας παρακαλω σχολιαστε... Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Φεβρουάριος 10, 2006 Author #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2006 αυτη ειναι... επρεπε να μπορεις να την βαλεις 90 μοιρες αλλιως , θα βοηθουσε κιαλλο αν και αποτι ειδα οπως και να την βαλεις τα φινς διαρεονται απο αερα ετσικαι αλλιως... Link to comment Share on other sites More sharing options...
obijuan1983 Φεβρουάριος 10, 2006 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2006 Ακριβώς ίδιες θερμοκτασίες με σένα σε Athlon XP 2600+ (Throug).Το καλό είναι ότι δεν έχεις μεγάλες διακυμάνσεις αναμεσα σε ηρεμία-φορτίο.(Στο νερό ακόμα καλύτερα)! Link to comment Share on other sites More sharing options...
obijuan1983 Φεβρουάριος 10, 2006 #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2006 Όπως λέει και ο Beetlejuice βάλτην ώστε η μεγάλη επιφάνεια των φινσ να είναι μπροστά στον ανεμιστήρα για καλύτερη απαγωγή θερμότητας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Φεβρουάριος 10, 2006 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2006 εεεμ, δεν ξέρω άμα το πρόσεξες, αλλά και το πρώτο Post του beetlejuice είναι :p Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Φεβρουάριος 10, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2006 παιδια η ψυκτρα δεν αλλαζει θεση.. ο πατος της εχει ενα αυλακι..το Τ που δινεται μαζι και που την στηριζει πανω στην μητρικη πρεπει υποχρεωτικα να περασει απο αυτο το αυλακι αρα το Τ μπαινει σε μια θεση και εφοσον μπαινει μονο σε μια θεση επιτρεπει μονο μια θεση βιδωματος αλλιως δεν ταιριαζουν οι τρυπες... αν τοχαν κανει συμμετρικο τοτε θα μπορουσες να το φερεις 90 μοιρες..αλλα και παλι τοτε το Τ θα επρεπε να περασει μεσα απο τα heat pipes , πραγμα ισως αδυνατον... εγω αφου ειδα οτι ο πατος ειναι βιδωτος αμεσως σκεφτηκα μοντα , να τον ξεβιδωσω και να τον βαλω 90 μοιρες αλλιως ωστε να γυρισει το αυλακι 90 μοιρες και να γυρισει και το Τ ... ομως τοτε το Τ θα επρεπε να περασει αναμεσα απο τα Heat pipes αδυνατο κιομως σκεψου κατι αλλο αν ηταν 90 μοιρες τοτε το ενα σετ με heat pipes θα ηταν φατσα καρτα στον ανεμιστηρα και το αλλο σετ θα ηταν πολυ μακρια τωρα ο αερας περναει ΟΜΟΙΑ και απο τα 2 σετ και η διαταξη των φινς ειναι τετοια που ο αερας ρεει ομαλα . αμα ας πουμε τα φινς ηταν κοντρα στον αερα θα το καταλαβαινα ναχει γινει πατατα ενα σημειο προσοχης παντως ειναι το καργαρισμα στις βιδες σφιγγεις και δεν εχει τελειωμο μπορεις εκολα να το παρακανεις και να τα σπασεις ολα ασε που το εργοστασιο δινει το βιδωμα αποκατω και αν θες να σφιξεις κιαλλο πρεπει να βγαλεις μητρικη... εγω ειπα να κανω μοντα και να σφιγγω απο πανω , δηλαδη να περασω τις βιδες αναποδα αλλα δενμε αφησαν... λετε το idle να ειναι λογω του οτι δεν το παρακανα με το σφιξιμο? εγω λεω οχι.. ειναι και οι 200 ωρες της κολλας,να δουμε , τωρα κλεινει 24 ωρες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Φεβρουάριος 10, 2006 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2006 το κατάλαβα το πρόβλημα από την αρχή, εγώ. ’λλωστε είχε το ίδιο πρόβλημα με την collermaster Hyper6. Η οποία τελικά δεν έμπαινε στη μητρική μου, οπότε τη γύρισα πίσω. αν περιστρεφόταν 90 μοίρες θα μου έκανε μια χαρά Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefscott Φεβρουάριος 12, 2006 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 12, 2006 Παιδιά επειδή με ενδιαφέρει και μένα αυτή η ψύκτρα, ήθελα να ρωτήσω:Στη συσκευασία περιλαμβάνεται και 12άρης ανεμιστήρας?Επίσης στο site της Thermaltake, εδώ http://www.thermaltake.com/coolers/4in1heatpipe/cl-p0071SonicTower/cl-p0071.htmέχει δύο φωτογραφίες (demonstration of application) στις οποίες φαίνεται η ψύκτρα τοποθετημένη αλλιώς (90 μοίρες γυρισμένη). Εκεί είναι πάνω σε mobo MSI (αν παίζει ρόλο αυτό). Τι παίζει τελικά? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Φεβρουάριος 13, 2006 Author #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 13, 2006 αδερφε οχι , δεν υπαρχει ανεμιστηρας και ΔΕΝ γυριζει 90 μοιρες.το πως θα μπει εξαρταται ΑΠΟΚΕΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ απο το πως ειναι οι τρυπες στην μητρικη σουμη σε καιει αυτο , οπως και να την βαλεις αμα εχει ροη αποδιδει σχεδον το ιδιο γιατι τα φινς οπως και ναναι ο αερας τα παγωνειστην μια περιπτωση ο αερας περνα περισοτερο απο το ενα ψυγειο και λιγοτερο απο το αλλοστην αλλη περνα ομοιομορφα και απο τα 2 απλα απο το πλαι τους...υπαρχουν καταπληκτικοι ανταπτορες πολυ στοιβαροι για καθε σοκετειναι χρωμιομενοι και πολυ σκληροι , δεν λυγιζουν με το χεριβιδες για τα παντα περιλαμβανονταιδεν μιλαμε για λαμακια απλαεχει αλουμινενιες βασουλες που μπαινουν σε οποια απο τις 2 μεριες θες και κρατανε ενα 12 αρη ανετοτατα πανω σε μια μερια του ψυγειουαν σε ενδιαφερει να σου πω οτι με πατεντα χωραει και τριτος 12 αρης ΑΝΑΜΕΣΑ στα ψυγεια...η ψυκτρα απεδωσε τελεια , εχει 36 βαθμους στον πυρηνα με 32 στο συστημα και 27 περιπου στο δωματιο44 με τοστ μια ωρα...και ολα αυτα με εναν 12 αρη στο κουτι μονο στις 1700 στροφες,αυτον που δινει το heroich το κουτι με τον σενσορα του σε πολυ κρυο σημειο ωστε να μην στροφαρει πολυ και ακουγεται...απο πλευρας κατασκευης ειναι τελειαπολυ καλα τα φινς, αλουμινενια , τα Heatpipes χαλκινα , η βαση μασιφ χαλκος , οι ανταπτορες χρωμιοκαι ειδικα για τα λεφτα της ειναι τσαμπα πραγμαπαρτη με κλειστα ματιαδυστυχως δεν προλαβα να την δοκιμασω στο κτηνος μου και να σου πω τι κανει σε 939 με 2χ12 φαν...καλη τυχη Link to comment Share on other sites More sharing options...
gocu Φεβρουάριος 15, 2006 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2006 ο AMD 1700+ ειναι κ7 (δηλαδη 462) εεε???το σκεφτομαι για το πισι της αδερφης μου που με παρακαλεσε να το κανω να σκασει γιατι λεει εχει διαβασμα και δεν μπορει να το ακουει...!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 15, 2006 #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2006 lol. μου φαίνεται "λίγο" μεγάλη απίστευτο κτήνος!!!!! τις θερμοκρασίες (50 σε full load) λέμε χωρίς ανεμιστήρα? ο από πίσω που φαίνεται στις πόσες στροφές-διάσταση είναι? γιατί απ´ότι φαίνεται αυτός κάνει τη "δουλειά" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Φεβρουάριος 15, 2006 #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2006 ο πισω ειναι 12 αρις...... Αρχική απάντηση από sotiris lol. μου φαίνεται "λίγο" μεγάλη απίστευτο κτήνος!!!!! τσ τσ τσ .......... αμαν πια να μην μπορεις να κρατιθεις με τιποτα Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Φεβρουάριος 15, 2006 Author #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 15, 2006 αμαρτια σε 1700 ρε παιδιαθαχει σχεδον θερμοκρασια το cpu οσο και το δωματιο , θα του αλλαξει τα φωτα...δεν θες καν εκει πισω 12 αρι...στην φωτο ειναι ο 12 αρης απο το heroichi και προς ενημερωση σας ο ιδιος ο ανεμιστηρας ψυχει και τον σενσορα του , με αποτελεσμα να κατεβαινει στις 1680 στροφες...αυτος οντος κανει την δουλεια αλλα υποψιν οτι και πισω να μην ειχε ανεμιστηρα μια χαρα θα ειμασταν...κτηνος ειναι οντως παντως...τελικες μετρησεις ειχε 45 με τοστ και 35 idle με 24 στο δωματιο και 34 στο κουτι.παρτε την με κλειστα ματια κορμια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qlim4X Φεβρουάριος 16, 2006 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2006 πολυ καλη λιση ειναι οντος....πως το κοβεις στον file server μου θα αντεξει ενα 3,0 πρεσκοτι στο ιδιο κουτι με σενα??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Φεβρουάριος 16, 2006 Author #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 16, 2006 κοιτα ο πρεσκοτ ειναι και θερμοςαν τον εχεις και o/c τοτε καικαμε...προτεινω αν γινει αυτο να μεταφερεις τον μπροστα ανεμιστηρα πισωο μπροστα ειναι πιο δυνατοςο πισω πιο ησυχοςπαντως καλυτερα να επερνες την big typhoon ή την hyper 6+εγω λεω καλιτερα big typhoonεχει 18 db θορυβο , 12 αρι , 6 heat pipes, και δεν ειναι φανλες,αρα δεν καταλαβαινει οτι επεξεργαστη και να βαλειςβαζοντας φανλες ειναι σαν να μην δεχεσαι οτι καλως η κακως μια τετοια ψυκτρα εχει σαν πρωταρχικο σκοπο της το μηδενικο θορυβο .δενμπορεις να τις ριξεις 140 watt και να θες και μηδενικο θορυβο με μονη ροη απο το κουτι , την αδικειςωστοσο πιστευω οτι θα αντεχε , αλλα με εναν 12αρι απο πισω στο κουτι και εναν αθορυβο πανω της...keep up bro Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Φεβρουάριος 27, 2006 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 Παιδες ωεπειδη η ψυκτρα αυτη ειναι καταπληκτικη και με ενδιαφερει πολυ θα ηθελα να σας κανω μερικες ερωτησουλες1) Θα μπορεσω να την βαλω στον ΑTHLON 1900+ XP μου;(Τα εχω δει ολα με τις θερμοκρασιες που πιανει αυτο το πραγμα ακομη και πριν τον υπερχρονισω.)Τωρα ειναι o/c ο επεξεργαστης. Δηλαδη υποστηριζει socket A?2) Θα χωρεσει στο κουτι που εχω; Ειναι ενα απλο case μετριου μεγεθους απο αυτα που συνανταμαι παντου3)Το κουτι μου υποστηριζει ανεμιστηρες 8 εκατοστων. Θα υπαρξει προβλημα;Νομιζω παντως οτι θα μπορεσω να στριμωξω ενα ανεμιστηρι μεγαλυτερο απο 8 εκατοστα εκει μεσα στην θεση του πισω που ειναι 8αρης(Υπαρχει καποιο περιθωριο. Ενας 9αρης δηλαδη χωραει ανετα)Και τελος αν την παραγγελω απο το e-shop σε ποσες μερες θα την παραλαβω; (πληροφοριακα μενω στην Αθηνα)Ευχαριστω προκαταβολικα Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Φεβρουάριος 27, 2006 #17 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 Και κατι ακομη που προηγουμενως ξεχασα να ρωτησω: οταν λες οτι υποστηριζει 2 12αρηδες ανεμιστηρες εννοεις οτι με καποιο τροπο προσαρμοζονται πανω στην ψυκτρα; Γιατι αν ειναι ετσι τοτε για μενα δεν υπαρχει κανενα προβλημα Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Φεβρουάριος 27, 2006 Author #18 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 αδερφε ακου προσεκτικα πρωτον μην τρεχεις αδικα και παραγγελνεις στουρναρη η τιμη της παιζει στα 36 ευρω στο μαγαζακι το μικρο χαμηλα στη στουρναρη (δεν θυμαμαι πως το λενε) εκει την πηρα εγω 30 ευρω μονο η ψυκτρα αν και fanless εχει την απο μονη της μεσα αλουμινενιες βασουλες για να στηριξεις πανω της ανεμιστηρα 12 αρη δικο σου ομως με πατεντα εκτος απο αυτον τον ενα 12 αρη μπορεις αναμεσα απο τα ωυγει ανα βαλεις ακομα εναν τωρα κοιτα , αν το κουτι σου δεν εχει απο πισω εξαερισμο καθολου , αυτο ειναι ενα προβλημα εκει αναγκαστικα πρεπει να βαλεις τον 12 αρη ΠΑΝΩ στην ψυκτρα αν το κουτι σου εχει καλο αερισμο μπροστα και απισω εγω πιστευω οτι θα την παλευει και ΧΩΡΙΣ ανεμιστηρα καν ειναι κτηνος η ψυκτρα στην δοκιμη που ειδες υπαρχει ενας 3000+ καραθερμος , με υδροψυξη αυτος καποτε ειχε 38 βαθμους , και τωρα εχει τα ιδια με ΤΟΝ 12ΑΡΗ ΤΟΥ ΚΟΥΤΙΟΥ ΜΟΝΟ αν το κουτι σου εχει πισω εναν 8αρη ή 9αρη και καλη ροη , παλι δεν θα χρειαστεις εξτρα 12 αρη πανω στην ψυκτρα κοιτα και μονος σου ποσο μεγαλη επιφανεια εχει η ψυκτρα ,δεν εχει αναγκη απο υπερβολικη ροη τα φυλλα της ειναι μονιμως κρυα οταν τα fins ειναι κρυα , ΟΣΟ ροη και να δωσεις πιο κρυα αποτι ο αερς δεν γινονται αρα τσαμπα θορυβος και τσαμπα ανεμιστηρες πιο απλα. αμα πιανω την ψυκτρα και δεν την νιωθω ζεστη ΤΟΤΕ‘ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΡΟΗ ο 1900 σου θα βρει τον μαστορα του η ψυκτρα αξιζει καθε ευρω , και δεν το λεω γιατι ειναι δικια μου γιατι πολυ απλα δεν ειναι σε δικο μου μηχανημα , ειναι σε ενος φιλου οτι αλλο θες εδω ειμαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
hayabusa Φεβρουάριος 27, 2006 #19 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 Λοιπον εχουμε και λεμε.1)Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες που μου εδωσες2)Το μικρο μαγαζακι που λες οτι ειναι στην Στουρναρη μηπως ειναι το Ram shop?3)Πισω το κουτι μου παιρνει ανετα μεχρι και 9αρι και δεν ξερω αν με καμια πατεντουλα μπορεσω να στριμωξω εναν 12αρη4)Ο επεξεργαστης μου ειναι σε βαση με σοκετ Α. Την υποστηριζει, ετσι δεν ειναι;5)Κανω λαθος η για να τοποθετηθει πρεπει να βγει πρωτα η μητρικη απο το κουτι;( Οχι οτι με νοιαζει η μου ειναι τιποτα δυσκολο, απλα για να ξερω)6) Αν υποθεσουμε οτι τελικα δεν χωραει 12αρης ανεμιστηρας στο κουτι, με τον 9αρη και αλλο ενα πανω στις αλουμινενιες βασεις που μου ειπες οτι εχει δεν θα υπαρχει προβλημα, σωστα;Και τελος αν βαλω τελικα δυο ανεμιστηρες (ενα 9αρη πισω να βγαζει το ζεστο αερα και ενα 12αρη πανω στην ψυκτρα) αλλα τους αφησω στο silent mode για να μην εχω πολυ φασαρια υπαρχει περιπτωση να παρουσιαστει προβλημα;Και παλι ευχαριστω και σορυ που γινομαι κουραστικος αλλα για να καταλαβεις τι αντιμετωπιζω τωρα που γραφω και χωρις να τρεχει καμια εφαρμογη ο επεξεργαστης εχει βαρεσει ηδη 45 βαθμους Link to comment Share on other sites More sharing options...
BeetleJuice Φεβρουάριος 27, 2006 Author #20 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 27, 2006 1)μη το σκεφτεσαι καν2)ναι αυτο ειναι 3)ασε τον 9αρη , μια χαρα ειναι .Υπαρχει και ανταπτορας που βαζεις 12 αρη στη θεση για 9αρηαλλα δεν υπαρχει λογος , αστον οπως ειναι4)υποστηριζει ΟΛΑ τα σοκετ. εχει λαμακια σκληρα χρωμιομενα για τα παντα .βιδες μαζι , τα παντα5)ναι η μητρικη βγαινει .Περνας το λαμακι που ειναι σαν Η απο την ψυκτρα και απο την αλλη μερια περνανε οι βιδες. Απο την κατω μερια μετα μαζεις μονωτικες ροδελες και παξιμαδακια. Θελει πολυ προσοχη στο σφιξιμο , ουτε πολυ μη τα σπασεις ολα ή τα στραβωσεις . αλλα ουτε και λιγο μη και δεν παταει. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ και οι 4 για να εχει καλο πατημαειναι φασαρια .ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ Η ΜΗΤΡΙΚΗ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΡΥΠΕΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΚΕΤ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑγια μενα ενας 9αρης πισω κανει μια χαρα ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟαν τωρα το εχεις παρακανει με το overclock και τρωει 2 βολτ ξερω γω το cpu , τοτε βαλε και εναν 12αρη και εισαι κυριοςΚΑΙ ΕΚΕΙ ΕΙΣΑΙ ΟΚΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΡΟΗΗ ΨΥΚΤΡΑ ΕΙΝΑΙ FANLESS , δεν θελει 10 ανεμιστηρες να παιξει...ο 3000+ βρε μαστορα που την εβαλα πανω ειναι soket A , o Athlon XP ειναι ο 3000+ με 13 πολαπλασιαστη και 166 fsbοι μετρησεις μου ομως ειναι με ολα ΜΑΜΑ και τασεις και συχνοτητα , το παλικαρι δεν το ενδιεφερε το o/c...μια ακομα καλη ψυκτρα ειναι η big typhoon και η hyper 6+μην ψαχνεις αδικα σου εχω πει τις 3 καλιτερες και μαλιστα UNIVERSAL , οποτε και με εναβαθμιση ΔΕΝ ΠΕΤΑΣ ΤΙΠΟΤΑ...καλη τυχη αδερφε και να ρωτας οσο θες Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.