Jump to content

dfi nf4 PWMIC(?)

Aias

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλημερα παιδια.Θελω να ρωτησω κατι .Στο smartguardian εχει την μεσαια θερμοκρασια (PWMIC) η οποια δεν ξερω τι ειναι.Οταν ανεβαζω στα 3Ghz+ με ρευμα στα 1.67-1.69V σε spi ειναι 55-56C οταν η κοκκινη περιοχη ξεκιναει στα 45C.

Για να μην μου μεινει η μητρικη στα χερια πρπει να βαλω κανα φανακι πουθενα?

Thx! :tomato:

513112

Για μένα η υψηλή θερμοκρασία σου πηγάζει από το πολύ ρεύμα που ζητά η CPU σου και το οποίο παρέχεται από τα mosfets.

Έχεις δώσει και 1.7Vcore για να μη ξεχνάμε,56 βαθμοί χωρίς να το έχεις στρεσάρει και τραγικά.

Τρέξε το S&M στο long test και παρατήρησε το.

• 5 months later...

Λοιπόν. Έχουμε και λέμε (χωρίς κλιματισμό)

defaultocig9.th.jpg

Με 1.50 vcore το cpu ανεβαίνει 2.8 GHz+ και το πιθανότερο να φτάνει τα 3.0 GHz. Το πρόβλημα είναι ότι με το που δοκίμασα τα 1.5v ήμουν μεν stable, αλλά το PWMIC πήγε 90+C. Φοβήθηκα λοιπόν μη μου μείνει η μητρική στα χέρια (εκτός εγγύησης και άντε να βρεις 939 DFI τώρα...) και τα παράτησα όπως τα βλέπετε στην εικόνα από πάνω.

Η ερώτησή μου είναι η εξής (πριν πάω να αγοράσω καλύτερη cpu ψήκτρα κτλ). Πώς χαμηλώνω το PWMIC temp? Μόνη λύση που φαντάζομαι να βάλω κανά ανεμιστηράκι εκεί πάνω (ξέρω που είναι), αλλά θέλει τρελή πατέντα. Κανένας που το έχει κάνει μπορεί να ποστάρει pic? Η λυση να βάλω sink στα mofsets εκεί, θα αποδόσει τίποτα? Οποιαδήποτε βοήθεια, ευπρόσδεκτη...

το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να βαλεις ψυκτρα οπου ο ανεμιστηρας δεν θα ριχνει αερα παλι πισω στη μητρικη προς το σοκετ.

αλλα μια που να εχει ανεμιστηρα με ροη αερα ΚΑΘΕΤΑ στη μητρικη και με φορα προς το πισω μερος του κουτιου.

εαν θες ακομα πιο πολυ να κρυωσεις εκεινη την περιοχη μπορεις να βαλεις εναν ή 2 12αριδες πισω απο τις θεσεις των δισκων να ριχνουν προς το πισω μερος και αυτοι.

εγω στο κουτι μου εχω κανει αυτη τη διαταξη οπως φαινεται στη φωτογραφια και οι θερμοκρασιες των μοσφετ ειναι μαξιμουμ στους 45 βαθμους.

post-596-1416072715,5914_thumb.jpg

το καλυτερο που μπορεις να κανεις ειναι να βαλεις ψυκτρα οπου ο ανεμιστηρας δεν θα ριχνει αερα παλι πισω στη μητρικη προς το σοκετ.

αλλα μια που να εχει ανεμιστηρα με ροη αερα ΚΑΘΕΤΑ στη μητρικη και με φορα προς το πισω μερος του κουτιου.

Έχω αυτήν

freezer64_02l.jpg

άρα εκεί δεν έχω πρόβλημα.

Τώρα, όσον αφορα το PWMIC το πρόβλημα πρέπει να εντοπίζεται σε αυτά εδώ :

dfilputnf4ultradboardbigpwmictk2.jpg

Εσύ δεν έχεις πρόβλημα γιατί έχεις full tower και οι δύο ανεμιστήρες εξόδου σου εξασφαλίζουν τρομερό airflow + δεν έχεις καλώδια εκεί.

Εγώ που έχω midi tower όμως (thermaltake soprano) αφενός δεν μπορώ να έχω 2 ανεμιστήρες εξόδου, αφετέρου οι εν λόγω περιοχές είναι "τίγκα" στο καλώδιο.

Θα δοκιμάσω με heatsinks μπας και κερδίσω μερικούς βαθμούς C. Από κει και πέρα, θα δω μήπως μπορέσω να κάνω τίποτα άλλο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.