Jump to content

Ψυκτης νερου.

unseen

Recommended Posts

Ολοι εχουμε δει τους μικρους επιτραπεζιους ψυκτες που παιρνουν μια μεγαλη μπουκαλα απο πανω. Αυτοι χωριζονται σε δυο κατηγοριες. Στους μεγαλους που ψυχουν το νερο με μοτερ και στους μικρους που ψυχουν το νερο με peltier. Ειχα εναν στην δουλεια που δεν τον χρησιμοποιουσαμε πλεον λογω αλλατων. Τον ανοιξα και απομονωσα το παρακατω κυκλωμα. Δεν βρηκα πολλες πληροφοριες στο Internet αλλα το πελτιερ ειναι γυρω στα 80 watt. Μαζι οπως βελπουμε εχει και το τροφοδοτικο του που με το πολυμετρο ειδα να δινει 12,45 στο peltier. Εχει αισθητηριο το οποιο θα βγαλω που σταματαει την λειτουργια οταν φτασει στους 0 για να μην παγωνει το νερο. Και φυσικα δεν προκειτε αυτο το σκ@το να κρατησει επεξεργαστη και καρτες αλλα ισως δωσει ενα μικρο boost αν το βαλω μετα το ψυγειο και πριν το μπλοκ. Αυτο που μου αρεσε ειναι οτι εχει εισοδο εξοδο μισης ιντσας και ειναι πολυ compact σε μεγεθος. Οσο ενα τροφοδοτικο. Τεστ εντως των ημερων. Ειμαι σιγουρος οτι ολοι μας ειχαμε σκεφτει αυτους τους ψυκτες.

post-4-1414342983,1856_thumb.jpg

post-4-1414342983,1992_thumb.jpg

post-4-1414342983,2124_thumb.jpg

post-4-1414342983,2257_thumb.jpg

• 4 weeks later...

Σημερα αξιωθηκα και το εβαλα για δοκιμη. Τα αποτελεσματα αναμενομενα. Μια μικρη βελτιωση σε idle και σε load.

Εδω χωρις το cooler στο κυκλωμα:

Shot0001.JPG

Shot0002.JPG

Kι εδω με το cooler στο κυκλωμα μετα το ψυγειο(αν και δεν παιζει ρολο)

Shot0003.JPG

Shot0005.JPG

Να προσθεσω οτι η δικια μου αντλια δουλευε οριακα αφου ειναι μικρη 600αρα και το κυκλωμα εχει διπλο ψυγειο και δυο μπλοκ alphacool συν οτι εχω μικρους σωληνες. Προσθετωντας και το ~1λιτρου τανκ του cooler την ζορισε κιαλλο. Θα ηθελα να το δοκιμασει και καποιος αλλος στο κυκλωμα του για να συγκρινουμε αποτελεσματα. Πιστευω μια βελτιωση ~5-6 βαθμων ειναι εφικτη. Τωρα το κατα ποσο αξιζει το αφηνω σε εσας.

• 2 months later...
  • 1 year later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.