Jump to content

Απιστευτο προβλημα με καρτα γραφικων!

georgio

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Θα ηθελα να ρωτησω κατι οσον αφορα ενα προβληματακι που εχο με την καρτα γραφικων μου.Προκειται για τιν 9800προ της ΑΤΙ.

Η συγκεκριμενη καρτα για να λειτουργησει απαιτει καλωδιο τροφοδοτικου να πηγαινει σε αυτη , αλλιως δεν λειτουργει.

Παρολα αυτα , σε εντελως τυχαιες χρονικες στιγμες , και ενω την εχω συνδεδεμενη με το τροφοδοτικο , οταν ανοιγω τον υπολογιστη μου βγαζει μηνυμα οτι δεν ειναι plugged in και οτι αν δεν γινει plug in δεν μπορει να γινει boot.

Στην αρχη αυτο που εκανα ηταν πολλαπλα reset , η πολλα switch off απο το κουμπι , στη συνεχεια εβγαζα το καλωδιο απο την καρτα και το ξαναβαζα , ε μετα απο 4-5 προσπαθειες ανοιγε κανονικα.

Αφου εγινε αυτο πολλες φορες και ειχα εκνευριστει , δοκιμασα να αποσυνδεσω το συγκεκριμενο βυσμα του τροφοδοτικου και συνδεσα ενα αλλο ( αυτο του cdrom ) . Παρατηρησα οτι ανοιξε κατευθειαν χωρις να μου βγαζει προβλημα.Μετα απο κανα μηνα παλι τα ιδια . Παλι αλλαγη βισματος με αυτο του CDR και ολα ΟΚ. Υστερα απο λιγο καιρο παρατηρησα οτι σε μερικα απο τα τα βισματα που ειχαν συνδεθει στην vga η αριστερη απο τις 4 τρυπουλες ειχε μαυρισει( σαν να ειχε καει ) !!! Στη συνεχεια κοιταω την καρτα γραφικων ( εχει 4 σιδερακια η υποδοχη οπου αντιστοιχουν στις 4 τρυπουλες του βισματος που ερχεται απο το τροφοδοτικο ) και το αριστερο απο τα 4 σιδερακια και αυτο μαυρο!Προφανως για καποιον λογο κατι συνεβη στην καρτα και εχει μαυρισει το ενα σιδερακι της υποδοχης , και ετσι μαλλον δεν κανει καλη επαφη το βισμα.

Το ερωτημα ειναι τι θα μπορουσε να εχει συμβει, και πως μπορει να αντιμετωπιστει , γιατι οπως καταλαβαινετε ειναι εκνευριστικο να χρειαζεται 5 φορες ανοιγοκλειμα ( ισως και παραπανω ) , βαλε βγαλε το βισμα , ωστε τελικα να ανοιξει το pc...

1ον.Δεν πατούσε σωστά το βύσμα και μαύρισε το σύρμα επαφής που έχει. Δοκίμασε να σφίξεις λίγο τα ποδαράκια του βύσματος, να τα στενέψεις ώστε να κάνουν καλύτερη επαφή. Πρώτα όμως να καθαρίσεις τις μαυρίλες από τις επαφές.

2ον. Ίσως να φταίει το τροφοδοτικό.

Έτσι που τ' ακούω, μάλλον πας για αλλαγή τροφοδοτικού (για να έχεις ήσυχο το κεφάλι σου).

Τι τροφοδοτικό έχεις? Μαύρο ($#!@$#!) το πινάκι? Ήμαρτον.....άλλαξε το τροφοδοτικό να μην έχεις κι άλλα "ευχάριστα"...

Παιδια το θεμα ειναι οτι εχει μαυρισει και το ενα πινακι της καρτας γραφικων , ισως απο εκει να προηλθε και το μαυρισμα των βισματων του τροφοδοτικου.

Το θεμα ειναι τι 8α κανω με το μαυρο πινακι της καρτας , διοτι εξαιτιας αυτου δεν κανει καλη επαφη...

Δοκίμασε να το ξύσεις με μαχαίρι να φύγει η μακα και απο κει και πέρα ότι σου είπαν οι απο πάνω

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.