Jump to content

Ας μιλήσουμε για τις 7800GS (agp)...

Freedom

Recommended Posts

aggelopas, συγγνώμη!

Να σου πω τη γνώμη μου.Απλά γνώμη είναι και δεν είμαι κανένας ειδήμονας ούτε έχω καμιά σπουδαία εμπειρία από κάρτες γραφικών.Μπορεί να ασχολούμαι σχετικά, αλλά λόγω ηληκίας και κατάστασης δε μπορώ να αλλάζω ό,τι θέλω και όποτε θέλω.Οπότε προσωπική εμπειρία έχω περιορισμένη.Έχω αρκετό καιρό να δω τη συγκεκριμένη μάρκα στην Ελλάδα.Θυμάμαι όταν ήμουν ακόμα στο λύκειο είχα δει κάποιες κάρτες από την εν λόγω εταιρεία, αλλά έκτοτε τίποτα.Όπως και με τη suma ένα πράγμα.Από δευτέρα λυκείου και μετά δεν την έχω δει ξανά σαν εταιρεία στην Ελλάδα.Δεν είναι η πιο μουράτη μάρκα ούτε έχει την καλύτερη ποιότητα κατασκευής.Από την άλλη δεν έχω ακούσει βέβαια εγώ προβλήματα.Λογικά θα είναι και λίγος ο κόσμος εδώ με αυτή τη μάρκα κιόλας.Απλά έχε υπόψη σου ότι υπάρχουν μάρκες που στο εξωτερικό είναι γνωστές και θεωρούνται αξιόπιστες, αλλά εδώ επειδή δεν έρχονται (ή έρχονται σε περιορισμένα κομμάτια) τις έχουμε κάπως υποτιμημένες.Παράδειγμα, μη νομίζεις ότι στην Αυστραλία όλοι κάνουν σαν τρελοί για την asus, όπως εδώ.’λλα μέρη, άλλες συνήθειες.Θέλω να πω δηλαδή πως, κατά τη γνώμη μου, εκτός απροόπτου όλες οι εταιρείες πληρούν κάποια στάνταρ ποιοτικά και πως από εκεί και πέρα μιλάς και με την τύχη σου.Δε λέω πως αν μια εταιρεία χρεώνει μια Α κάρτα 300 ευρώ και μια άλλη με ακριβώς ίδια χαρακτηριστικά τη χρεώνει 400 πως θα έχουν την ίδια ποιότητα, αλλά πρέπει να κοιτάξεις αν πράγματι αξίζει η διαφορά αυτή ή πληρώνεις και αέρα.Προσωπικά αυτή τη στιγμή έχω μια powercolor 9800pro, που φυσικά δεν μπορεί να συκριθεί με τις asus ή sapphire που βγαίνανε τότε, αλλά την είχα πάρει και 150 λιγότερο, έτσι;Από επιδόσεις πάντως είναι ακριβώς ίδιες.Όταν δηλαδή λέω δε μπορεί να συγκριθεί μαζί τους, εννοώ σε συνοδευτικό υλικό, δυνατότητες υπερχρονισμού και τέτοια.Σταθμίζεις λοιπόν και αποφασίζεις.Αν τη βρεις λοιπόν σε χαμηλότερη τιμή γιατί όχι;Από αμερική δηλαδή θες να τη φέρεις;

Απλά μια γνώμη παρέθεσα! :tomato:

Υ.Γ. Τι δεν έχει στο site, ενώ στη φωτογραφία το γράφει;

Αντιγράφω από το site της pny:

A minimum 350W system power supply (with 12V current rating of 20A)

Να το δίλημμα λοιπόν που λέω και το θέμα που προκύπτει με το τροφοδοτικό μου.Εντάξει από watt είμαστε καλά.Από ampere στα 12v όμως είμαστε στα 15.Κάποιος που γνωρίζει καλύτερα και πιο τεχνικά από εμένα αυτά τα θέματα μπορεί να απαντήσει αν η τροφοδοσία θα είναι αρκετή;Αν δηλαδή ένα τροφοδοτικό βγάζει πιο πολλά watt απ' ότι ποτείνεται, αλλά πιο λίγα ampere τι γίνεται τότε;

Ε ρε προβλήματα! :D

• Replies 111
  • Created
  • Last Reply

Sorry κατι ξεχασα.Στο σιτε δεν αναφερει πουθενα για agp αλλα στη φωτογραφι αφαινεται καθαρα!

Οντως PNY δεν εχω δει ποτε καρτα γραφικων,μονο κατι usb μνημες που φερνει το πλαισιο...

Αρχική απάντηση από Βασιλης

Modded bios

http://rapidshare.de/files/12816686/7800GS.rom.html

3D: 1.5v 400/1250

2D: 1.4v 275/1200

H καρτα θα αναγνωριστει ως 7800GT οταν βαλετε αυτο το bios μιας και το nibitor δεν εχει ακομα τις 7800GS....

Και θα βγούνε και τα pipelines που είναι εκτός;

Καλησπέρα,χτες έγινα και εγώ κατοχος μιας XFX 7800GS και έκατσε πάνω σε ένα P4 2.8 PRESCOT S478 με ένα 400w no name τροφοδοτικό που έχει τρεις σκληρους δυο dvd roms και δυο ανεμιστηράκια.Με default ρολογια (gpu 375 mem 1200) έβγαλε στο 3Dmark05 5490 περίπου,θα επισυνάψω και φοτο αργοτερα.Με το τροφοδοτικό δεν έδειξε να έχει πρόβλημα σε παίξιμο παιχνιδιων όπως CALL OF DUTY 2, NFSMW.Στο CALL OF DUTY 2 σε 1280χ1024 και όλα full τα υπόλοιπα,έβγάζε μέσο όρο 30fps.:)

www.my-shop.gr

Είναι το μόνο μαγαζάκι που έχει κάμποσα μοντέλα 7800GS και σε καλύτερες τιμές από άλλους!!!

Εγώ σκέφτομαι να χτυπίσω την MSI:) ;)

Προχθες τσιμπισα μια XFX GeForce 7800GS XT απο hardshop :banging: μαζι με 480αρι τροφοδοτικο , τη τριτη θα την εχω . Θα μπει στη θεση μιας radeon 9550 ge . . . για να δουμε . . .

http://www.xfxforce.com/web/product/listConfigurationDetails.jspa?productConfigurationId=144816

και review http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=872&pageID=2010

• 2 weeks later...

Δε νομίζω η 7800GS να είναι άμμεσα συγκρίσιμη με την 6800 Ultra γιατί αν και παίζει ρόλο η CPU στο τελικό Score ωστόσο έχω την εντύπωση ότι η 6800 Ultra είναι αρκετά καλύτερη......

Σας δίνω κάποιες μετρήσεις που είχα κάνει με 470/1170 την Ultra @ 2800 τον 3800X2....

attachment.php?s=&postid=353657

attachment.php?s=&postid=349044

θα τρέξω και μερικά νέα να δώ εαν κέρδισα τίποτα τώρα που έστρωσα το σύστημα.... :D:T:

Αρχική απάντηση από Dagalidis

Δε νομίζω η 7800GS να είναι άμμεσα συγκρίσιμη με την 6800 Ultra γιατί αν και παίζει ρόλο η CPU στο τελικό Score ωστόσο έχω την εντύπωση ότι η 6800 Ultra είναι αρκετά καλύτερη......

Σας δίνω κάποιες μετρήσεις που είχα κάνει με 470/1170 την Ultra @ 2800 τον 3800X2....

attachment.php?s=&postid=353657

attachment.php?s=&postid=349044

θα τρέξω και μερικά νέα να δώ εαν κέρδισα τίποτα τώρα που έστρωσα το σύστημα.... :D:T:

Καλύτερη δε μπορείς να πεις οτι είναι από την 7800GS...

Με την 7800GS @ 500/1350 (stock cooling) και τον 4400+ @ 2600ΜΗζ (11x237 3-3-3-8 1T) πήρα 4015Μarks στο 3dmark06 και 94672 στο AquaMark3 (GFX = 16149).

http://www.pctechnology.gr/vbull/vb/showpost.php?p=206237&postcount=36

Δεν είναι ΠΟΛΥ καλύτερη ούτε αξίζει αναβάθμιση από την 6800U αλλά σίγουρα είναι ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η nVidia σε AGP. Σύμφωνα με την αναλογία των ρολογιών η 7800GS δεν φαίνεται καλύτερη από την 6800U αλλά υποστηρίζει καλύτερα HDR/SM3 και το overclockability είναι το μεγαλύτερο της ατού.

Αρχική απάντηση από JimmyFox [Σήμερα, στις 11:15]

Δεν είναι ΠΟΛΥ καλύτερη ούτε αξίζει αναβάθμιση από την 6800U αλλά σίγουρα είναι ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η nVidia σε AGP. Σύμφωνα με την αναλογία των ρολογιών η 7800GS δεν φαίνεται καλύτερη από την 6800U αλλά υποστυρίζει καλύτερα HDR/SM3 και το overclockability είναι το μεγαλύτερο της ατού.

7900GS δεν υπάρχει ?????

7900 σε AGP ?:(

To agp πέθανε [ η μάλλον το σκότωσαν ] και οτι κάρτα βγαινει απο δώ και στο εξής για agp θα είναι [λίγο η πολύ] ακριβότερη απο την αντίστοιχη pcie & δεν θα εχει τις ίδιες επιδόσεις με την αντίστοιχη pcie .

Εχω την radeon 9800 XT μοντελο 2003 και εχει περιπου ιδιες επιδωσεις πως γινεται αυτο?????

Αρχική απάντηση από Dagalidis

7900GS δεν υπάρχει ?????

7900 σε AGP ?:(

Μπα, ότι ήταν ως εδώ. Η 7800GS είναι ουσιαστικά η ταφόπλακα του AGP. Μας είπε η nVidia "Χαρείτε ότι είναι να χαρείτε από τα νέα χαρακτηριστικά και στην επόμενη αναβάθμιση... PCI-e και SLi"

Το οτι την τιμολογεί ακριβά (όσο μια 7800GT και λίγο παραπάνω ίσως) δείχνει αυτή την πρόθεση της να οδηγήσει τους καταναλωτές σε PCIe.

Καλά η ATi έχει ξεγράψει το AGP εδώ και καιρό...

’σε που φοβάμαι οτι σε κάνα 3 χρόνια αν δεν έχουμε SLi/Xfire δεν θα παίζουμε καν παιχνίδια...

Αρχική απάντηση από omni

Aquamark : http://i13.photobucket.com/albums/a289/omnimal/66k1.jpg

τρεχει σε 12χ10 ολα full , no A/A , A/F στο NFS:MW με 37-45

καλη φαση :happy: . . . αλλα τη περιοριζει ο επεξεργαστης μου :TD:

*** Εικόνες μέχρι 800*800 pixels ***

Φίλε πολύ μέτριες επιδόσεις. Κάτι πρέπει να κάνεις. Στο NFS Most Wanted παίζω σε 1280χ960 Full AA/AF με πολλά περισσότερα frames.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.