Jump to content

AsRock939 dual sata2 + Hitachi sata2 T7K250 250GB προβλημα

firefox

Recommended Posts

απίστευτο πρόβλημα με την asrock. εγκατάσταση winxp sp2 αλλα και sp1 νωρίτερα και τους drivers σατα και σατα2 από το cd αλλα σε καμια περίπτωση δεν μπορεί να δει τον hitachi σατα2 250GB. στο device manager υπάρχει στο βίος υπάρχει αλλα στο my computer είναι ανύπαρκτος. τον μετέτρεψα με το utility σε σατα2 και η abit τις υπογραφής δεν τον βλέπει πλέον καθόλου. ενώ πριν τον έβλεπε κανονικά σαν σατα1. επιπλέον πήγα να τον μετρατρεψο πάλι σε σατα1 μέσο utility και δεν τον έβλεπε καθόλου το utility.στο bios φενεται κανονικα.

τι παραξενα είναι αυτά? έτσι όπως έχει είναι άχρηστος ο δίσκος. κάνω κάτι λάθος? τι γίνεται?

Στο my computer δεν θα τον βλεπεις μέχρι να κανεις partition αν δεν τον βλέπεις στο device manager λογικά δεν θα το βλέπεις και στα administrative tools - computer managment- disk managment για να κάνεις απο εκεί partition.

Αν τον βλέπεις στο device manager κανε partition και θα τον δεις στο my computer

Αλλιώς βαλέ τελευταίο bios, και δοκίμασε και κανα diagnostic utility για να δεις αν παίζει καλά ο δίσκος

πάνo στο device manager φαίνεται σαν scsi disk. πουθενά αλλου δεν φαίνεται ο σκληρός. και στο βίος τον βλέπει κανονικά. πως μπορώ να τον κάνω format και partition αφού δεν τον βλέπω πουθενά? δεν έχει λειτουργικό μέσα απλά data.

στην abit είχε δουλέψει σαν σατα1 κανονικά και χωρίς πρόβλημα η asrock δεν τον είδε ποτε σαν σατα1 αλλα ούτε και σαν σατα2 στα windows. υποψιάζομαι πρόβλημα software διαχείρισης του hitachi εκ μερους της asrock?

το θέμα λύθηκε μονο του. μετά από διαφορες αλλαγές κατά βάση στο βίος και δεν θυμάμαι και go τι άλλο μιας και έκανα διαφορα σε ανύποπτο χρόνο ο δίσκος εμφανίστηκε στο disk management -ενώ πριν δεν εμφανιζόταν -όπου και μπόρεσα να τον κάνω import αν θυμάμαι καλά. και τώρα τον βλέπει μια χαρά. αυτά ως το επόμενο πρόβλημα βεβαια. ευχάριστο για την βοήθεια.

κανένας που να ξέρει πως και ΑΝ μπορώ να επαναφέρω τον hitachi από σατα2 mode σε σατα 1 γιατί δεν τον βλέπει η abit av8 που υποστηρίζει σατα 1? με το utility tool δεν κατάφερα τίποτα δεν τον βλεπει καθόλου.

Βάλε τον δίσκο πάνω σε μητρική με nforce4 και θα τον δει το utility ώστε να τον κάνεις SATA 1.

Πάντως το utility σε προειδοποίησε οτι υπάρχει κίνδυνος να καταστραφεί ο δίσκος αν τον μετατρέψεις σε SATA 2 και τον βάλεις σε μητρική που δεν το υποστηρίζει.

Αν χάλασε ο δίσκος no problem

RMA

Αλλά και αν δεν έχεις κάποιον με Nforce 4 ή βαριέσαι να τον μετατρέψεις την ξέρεις τη λύση.

RMA.

Ο νέος δίσκος θα σου έρθει ως SATA 1 ;)

mariosalice σε ευχάριστο παρα πολύ για την βοήθεια σoυ. δυστυχώς δεν έχω κανένα γνωστό που να ασχολείται με pc σε τέτοιο βαθμό οποτε αν υπάρχει κανένας που θέλει να μπούμε στην διαδικασία να το αλλάξουμε μέσο nf4 σε σατα1 παρακαλώ ας μου πει γιατί η αλήθεια είναι ότι είναι μπέρδεμα να μπλέξω με RMA. είμαι στην περιοχή του παγκρατίου. όπου μου πείτε θα έρθω.

PS. έχω μια asrock939 dual σατα2 η οποια είναι με το ULi 1695. η διαδικασία που περιγραφής δεν θα δόση αποτέλεσμα πρέπει να έχω nf4 έτσι?

έχεις τσεκάρει τα τζαμπεράκια (sata 1 or sata 2)? Αν ναι, δες αν έχεις κάτεβάσει τους σωστούς drivers για SATA 1, SATA 2...Μετά κάνε ότι λέει και ο Panos2k...

όσο αφορά το ULi 1695 δεν θα κάνεις δουλεία ...πρέπει να έχεις nf4

• 2 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.