Jump to content

o τελευταιος των μοικανων no2

def

Recommended Posts

• Replies 79
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από deadlock7

Χμμ εχω ξεχαστει μου φαινεται.Για FX-60 μιλαμε!Βαλε τις μνημες στα 200 με default timings κι ανεβαζε διαιρετη.Οταν μπεις στα win να κανεις κανενα spi32 να δεις αν ειναι σταθερος.Αν ναι τοτε ανεβασε κι αλλο,αλλιως ανεβασε λιγο το ρευμα μεχρι να δεις που θα φτασεις.Μην ξεπερασεις τους 50-55 βαθμους..

τον διαιρετη να τον δοκιμασω στα 180?

Βρε παλικαρι μου δεν εχει διαφορα ο διαιρετης αφου θ'αλλαζεις μονο πολ/στη..ετσι θα βρεις την μεγιστη συχνοτητα λειτουργιας με την ψυξη σου.Αυτο θελεις..μετα βλεπουμε πως θα στησεις το μηχανημα.

EDIT:Συγνωμη τωρα ειδα το λαθος μου..πολ/στη εννοουσα κι οχι διαιρετη!Αυτος μενει 200 σταθερα..

Αρχική απάντηση από RootX

Πολλαπλασιαστή εννοεί, είναι ξεκλείδωτος, οπότε άσε τις μνήμες στα 200 και ανέβαζε πολλαπλασιαστή, 14, 14.5 και 15 για τα 3G.

Φανη,οποτε τα αφηνω ολα οπως ειναι και δινω μονο ρευμα στον επεξεργαστη μεχρι 1.5?

και κατι αλλο ζητω συγνωμη αν σας ζαλιζω αλλα ρωτοντας θα μαθω πολλα πραγματα απο εσας σας ευχαριστω για την υπομονη:flower:

:whistling :whistling :jump: :jump: :jump: :worship: :worship: :worship: :worship: :worship:

:magic: :magic: :magic: :magic: :magic: :magic: :magic: :magic: :magic: :T: :T: :T: :T:

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:

:banging: :banging: :banging: :banging: :banging: :banging:

:happy2: :happy2: :happy2: :happy2: :happy2: :happy2: :happy2: :happy2: :happy2:

:whistle2: :whistle2: :fun: :fun: :fun: :fun: :fun: :fun: :fun: :fun: :fun: :fun:

ο def τωρα και σε εκδοση print screen!!!!

:sorry: :spam: ηθελα να κρατηθω αλλα ηταν κατι πανω απο τις δυναμεις μου!:slap:

μιας που εχεις tccd πως και δεν βρισκεις που δουλευουν οι μνημες σου....σιγουρα θα δουλεουν στα 260 και με ψαξιμο λογικα θα δουλεψουν και στα 290 παρα για 1-1

ελεγα πχ 11χ260(και λιγο πιο πανω αν παει) η 10χ290(και λιγο πιο κατω αν δεν παει!-αν δεν ειναι σταθερος)

Αρχική απάντηση από def

Φανη,οποτε τα αφηνω ολα οπως ειναι και δινω μονο ρευμα στον επεξεργαστη μεχρι 1.5?

και κατι αλλο ζητω συγνωμη αν σας ζαλιζω αλλα ρωτοντας θα μαθω πολλα πραγματα απο εσας σας ευχαριστω για την υπομονη:flower:

Διάλεξε τι θες να βρεις πρώτα, το cap του επεξεργαστή? αν ναι, τότε στα 200 οι μνήμες(να είναι σταθερές εκεί βέβαια) και 14 multi με μαμά ρεύμα. Αν δεν είναι σταθερός εκεί, τότε ανέβασε λίγο ρεύμα μέχρι να είναι σταθερός. Μόλις τον σταθεροποιήσεις στα 2.8 ξαναέλα για την συνέχεια :)

Καταρχάς καλορίζικος! :D

Τώρα στο ψητό. Πάνω κάτω αυτό που λένε και τα παιδιά: Βρες το όριό του. Παίξε με τον πολλαπλασιαστή. Λογικά τώρα έχεις Πολλαπλασιαστή 13 και FSB 200 για τα νορμάλ του επεξεργαστή (2600). Ανέβασε λοιπόν τον πολλαπλασιαστή στο 13.5-14-14.5-15-15.5 κτλ μέχρι να βρεις το όριό του. Πώς θα το βρεις? Απλούστατα.

Κατέβασε το TheLab PiFast και το S&M από το TheLab Tools. Ανέβασε τον επεξεργαστή μέσω του πολλαπλασιαστή και τρέξε το SuperPi (30-35 δευτερόλεπτα κάνει). Αν δε βγάλει το πρόγραμμα αυτό τότε θέλει λίγο ρεύμα ακόμα. Δοκίμασε με τις τάσεις και θα βρεις τη χρυσή τομή.

Αν όλα πάνε καλά βάλε το S&M και από δίπλα ένα πρόγραμμα να κοιτάς τις θερμοκρασίες σου. Βάλε το πρόγραμμα αυτό στο 100% Load, Average τεστ και επέλεξε τα 4 τεστ του επεξεργαστή για κάθε πυρήνα. Αν το βγάλει κανονικά (εσύ κοίτα τις θερμοκρασίες ταυτόχρονα -> μην περάσεις τους 58 βαθμούς) χωρίς κανένα λάθος τότε είσαι έτοιμος να ανέβεις κι άλλο.

Θυμίσου: Κάθε φορά που ανεβαίνεις κάνε ένα τσεκ πρώτα το Πι και μετά τα υπόλοιπα. Είναι χρήσιμο για να βρίσκεις τα ρεύματα!

Αφού ανέβεις μέχρι εκεί που ή ο επεξεργαστής ή οι θερμοκρασίες σε κόψουν θα αλλάξεις λίγο τακτική. Ανοίγεις πάλι το S&M και αυτή τη φορά βάζεις το τεστ στο LONG. Αυτό είναι κακό τεστ, παίρνει 70 λεπτά αλλά αν το περάσει 2 φορές τότε ο επεξεργαστής σου είναι ΒΡΑΧΟΣ σε εκείνες τις ρυθμίσεις.

Αφού λοιπόν βρεις το όριο του επεξεργαστή στο οποίο θες να τον δουλεύεις καθημερινά (ίσως πάρει αρκετές ωρίτσες μέχρι να το βρεις μιας και πρέπει να παρακολουθείς και τις θερμοκρασίες) έλα και πες μας τα αποτελέσματα. Από κει και πέρα βλέπουμε τι κάνουμε (χαλαρώνουμε μνήμες-ανεβάζουμε FSB-κατεβάζουμε πολλαπλασιαστή λογικά)

’ντε καλά κλόκια!

Αρχική απάντηση από gznp

Καταρχάς καλορίζικος! :D

Τώρα στο ψητό. Πάνω κάτω αυτό που λένε και τα παιδιά: Βρες το όριό του. Παίξε με τον πολλαπλασιαστή. Λογικά τώρα έχεις Πολλαπλασιαστή 13 και FSB 200 για τα νορμάλ του επεξεργαστή (2600). Ανέβασε λοιπόν τον πολλαπλασιαστή στο 13.5-14-14.5-15-15.5 κτλ μέχρι να βρεις το όριό του. Πώς θα το βρεις? Απλούστατα.

Κατέβασε το TheLab PiFast και το S&M από το TheLab Tools. Ανέβασε τον επεξεργαστή μέσω του πολλαπλασιαστή και τρέξε το SuperPi (30-35 δευτερόλεπτα κάνει). Αν δε βγάλει το πρόγραμμα αυτό τότε θέλει λίγο ρεύμα ακόμα. Δοκίμασε με τις τάσεις και θα βρεις τη χρυσή τομή.

Αν όλα πάνε καλά βάλε το S&M και από δίπλα ένα πρόγραμμα να κοιτάς τις θερμοκρασίες σου. Βάλε το πρόγραμμα αυτό στο 100% Load, Average τεστ και επέλεξε τα 4 τεστ του επεξεργαστή για κάθε πυρήνα. Αν το βγάλει κανονικά (εσύ κοίτα τις θερμοκρασίες ταυτόχρονα -> μην περάσεις τους 58 βαθμούς) χωρίς κανένα λάθος τότε είσαι έτοιμος να ανέβεις κι άλλο.

Θυμίσου: Κάθε φορά που ανεβαίνεις κάνε ένα τσεκ πρώτα το Πι και μετά τα υπόλοιπα. Είναι χρήσιμο για να βρίσκεις τα ρεύματα!

Αφού ανέβεις μέχρι εκεί που ή ο επεξεργαστής ή οι θερμοκρασίες σε κόψουν θα αλλάξεις λίγο τακτική. Ανοίγεις πάλι το S&M και αυτή τη φορά βάζεις το τεστ στο LONG. Αυτό είναι κακό τεστ, παίρνει 70 λεπτά αλλά αν το περάσει 2 φορές τότε ο επεξεργαστής σου είναι ΒΡΑΧΟΣ σε εκείνες τις ρυθμίσεις.

Αφού λοιπόν βρεις το όριο του επεξεργαστή στο οποίο θες να τον δουλεύεις καθημερινά (ίσως πάρει αρκετές ωρίτσες μέχρι να το βρεις μιας και πρέπει να παρακολουθείς και τις θερμοκρασίες) έλα και πες μας τα αποτελέσματα. Από κει και πέρα βλέπουμε τι κάνουμε (χαλαρώνουμε μνήμες-ανεβάζουμε FSB-κατεβάζουμε πολλαπλασιαστή λογικά)

’ντε καλά κλόκια!

καταρχην ευχαριστω πολυ για τα λογια σου,τωρα στα 14χ200 με ρευμα 1.350 και της μνημες στα 2-2-2-5 με 1-1 δεν εχω προβλημα ειναι σταθερος,αλλα χ14.5 και χ15 με ρευμα 1.520 δεν μπουταρι και αν μπουταρι κολαει η εικονα

http://www.thetechzone.com/?m=show&id=498&page=5

αυτο το αποτελεσμα απο τι λεει ειναι με την μαμα ψυκτρα που εχω εγω,εμενα γιατι δεν παει τοσο?και με ρευμα 1.520 που το εχω δωσει?να βαλω μηπως διαιρετη?δεν εχω πειραξει καμια ρυθμισει μεσα απο το βιος για τις μνημες.

Bρε def μηπως να διαβαζες λιγακι πως κανουμε oc στους Α64?;)Αφου εισαι οκ δτα 2800=14*200,τοτε αρχισε να ανεβαζεις το ΗΤΤ=200 με βημα 5Mhz.Θα μπαινεις στα win και θα τρεχεις παλι benchoπρογραμματα(τυπου spi,s&m).Aν ειναι σταθερος συνεχιζεις,αλλιως ανεβαζεις λιγακι το ρευμα και ξαναπροσπαθεις!Διαιρετη βαλε οτι σου ριχνει τις μνημες κοντα στα 200(ή και λιγοτερο..αρκει να ειναι σταθερες,ωστε να ξερεις οτι φταιει μονο ο επεξεργαστης για τυχον σφαλμα).

edit:1)Δεν πανε ολοι οι επεξεργαστες το ιδιο,αλλιως δεν θα ειχε τοση φαση να κανεις Οc.

2)Μην πιστευεις ολα οσα διαβαζεις..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.