Sapelas Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2006 Καλησπέρα, μολις σήμερα (μετά από καιρό) αγόρασα μια κάρτα για τον φορητό έτσι ώστε να εκμεταλλευτώ το ασύρματο δίκτυο του πανεπιστημίου. Μόλις φύγω τι την κάνω?? Μπορώ να την εκμεταλλευτώ για να συνδεθώ σε κάποια wi-fi projects που έχουν σε κάποιες πόλεις?? Αλήθεια υπάρχει κανένα site που να μπορώ να δω ποιες πόλεις και που έχουν wi-fi? (έστω κ με περιορισμένη πρόσβαση?) Για παράδειγμα στην Πρέβεζα δεν ξέρω αν παίζει κάτι σχετικό (δεν το πιστέυω βέβαια να υπάρχει αν και αν εγκατασταθώ μόνιμα θα στήσω κάτι με φίλους). Η κάρτα δεν είναι κάτι το σπουδαίο την πήρα 24Ε από multirama προς το παρόν (σήμερα πρώτη μέρα δοκιμής) όλα καλά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
trendy Φεβρουάριος 8, 2006 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2006 Όχι κατά 99,99% δεν πρόκειται να μπορεί να παίξει σε κοινοτικά δίκτυα πόλεων. Για τους εξής απλούς λόγους.1) Ρίχνει ισχύ εκπομπής ώστε να μπορεί να παίξει νόμιμα με εξωτερική κεραία; Μάλλον όχι.2) Δέχεται εξωτερική κεραία ή θέλει εγχείρηση;Αν δεν μπορείς να παίξει με εξωτερική κεραία είσαι καταδικασμένος να τη χρησιμοποιείς σε εσωτερικούς χώρους, όπως το πανεπιστήμιό σου.Όταν με το καλό τελειώσεις... Εγώ στη θέση σου θα έβαζα ένα ασύρματο modem-router adsl για να μπορώ να χέζω παρέα με το laptop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nikpet Φεβρουάριος 9, 2006 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2006 Βασικά trendy, ξεκίνησέ το από την αρχή...Ποια είναι τα νόμιμα όρια, για ποιο λόγο να βάλει εξωτερικη κεραία, για ποιο λόγο πρέπει να ρίξει ισχύ, τι παίζει με τα ασύρματα δίκτυα που υπάρχουν ήδη σε κάποιες πόλεις... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sapelas Φεβρουάριος 9, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2006 Κατάλαβα, οχι φυσικά σε αυτά τα λεφτά δεν θα μπορούσε να πάρει εξωτερική κεραία. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maz00nga Φεβρουάριος 10, 2006 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2006 Συμφωνα με πληροφοριες απο τον ιστοχωρο του AWMN : "Δεν εκπέμπουμε με υπερβολική ισχύ, προσπαθούμε να τηρούμε πάντα τα νόμιμα όρια των 20dΒm (EIRP, δηλαδή κέρδος κεραίας + ισχύς συσκευές - απώλειες καλωδίων), αποφεύγουμε τις κάρτες που δεν κατεβάζουν ισχύ στα Windows (όλες οι 802.11g κάρτες πλην των Orinoco b/g gold, και από τις 802.11b μονάχα οι Cisco 340 & 350 series)." Αν σκεφτεσαι να επενδυσεις καποια χρηματα για αγορα καρτας WiFi σου προτεινω την ΝΕC Aterm WL45AG. Την χρησιμοποιω αρκετο καιρο, ειναι αξιοπιστη, με φοβερο Utility και επιπλεον παρεχει ρυθμιση εκπεμπομενου σηματος καθως και συνδεση εξωτερικης κεραιας. Δεν εχω εκτιμησει την καταναλωση της, παντως το μαραφετι μου (Lifebook S4546) βασταει κανα 2μισαωρο στο Νετ (Αρα εχεις αρκετη ωρα να χεσεις-πλυθεις-ξυριστεις-κοψεις νυχια,μαλλια-βαλεις ζελε και να σου μεινει μιαμιση ωρα για την καφετερια ισως ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.