georgio Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2006 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Φεβρουάριος 8, 2006 Καλησπερα σας,αγορασα ενα λαπτοπ fujitsu siemens amilo 1437G πριν 2-3 μηνες.Καθως ηταν μολις ο πρωτος μου φορητος , υστερα απο 10-12 ωρες αναμονης για την φορτιση του , τον βαζω μπρος.Τον χρισιμοποιησα οχι για πανω απο 2 ωρες και διαπιστωσα καποιες ενοχλησεις στα ματια μου.Δεν βαριεσαι λεω , απο την κουραση 8α ειναι , και μην δινοντας ιδιαιτερη σημασια πεφτω για υπνο.Την αλλη μερα παλι τα ιδια.Μεγαλη κοουραση στα ματια με χρηση 1-2 ωρων.Μην εχοντας τι να κανω και οντας απογοητευμενος , αρχιζω τις συγκρισεις με αλλες οθονες φορητων.Οι συγκρισεις ξεκινησαν με ενα vaio 2 ετων.Πραγματικα η διαφορα στις 2 οθονες ηταν χαωδης.Στη συνεχεια τοπο8ετησα τον δικο μου διπλα σε μοντελα απο acer , hp , toshiba φιλων , και επισης παρατηρησα διαφορα.Η οθονη του δικου μου με χτυπουσε μετα μανιας στα ματια κουραζοντας τα παρα μα παρα πολυ..Τελος παντων για να μην το κουραζω εχω να πω οτι απογοητευτηκα με αυτο που αγορασα...Δυστυχως το προτειναν ως κορυφαιο στο ειδος του...αλλα μαλλον αυτοι που το προτειναν κοιτουσαν μονο τα μηχανικα και οχι τα πιο πρακτικα ( αυτη τη στιγμη απο τον συγκεκριμενο φορητο γραφω...ναι ναι κανω το λαθος αυτο)Δεν μπορω να καταλαβω τι συμβαινει , αλλα με χρηση πανω απο μια ωρα νιωθω τα ματια μου να κουραζονται υπερβολικα.Δυστυχως πρεπει να μου εχει αυξηθει και η στραβομαρα...(μυωπια) απο αυτο το πραγμα...απιστευτο!εχω να πω τα εξης1)δεν ειναι θεμα ρυθμισης φωτεινοτητας της οθονης , σε ολες τις φωτεινοτητες παρατηρειται το προβλημα2)Εχω ρωτησει και τους φιλους μου που ηταν παροντες στις παραπανω συγκρισεις , και οντως παρατηρησαν και αυτοι το ιδιοκαι ερωτω1)τα hz ειναι κολλημενα στα 60 , γινεται να ανεβουν περισσοτερο?2)επειδη εχω φτασει στο σημειο να σκεφτομαι την αντικατασταση του συγκεκριμενου μηχανηματος με αλλο , ρωτω τι ακριβως 8α επρεπε να παρω με αποκλειστικο κριτηριο την ποιοτητα της οθονης.Δηλαδη οσο το δυνατον πιο ξεκουραστη και με καλη απεικονιση.Σκεφτομαι τα σονυ αλλα το θεμα ειναι οτι δεν βγαζουν ενα 15αρι της προκοπης...ολα εχουν shared μνημη στην καρτα γραφικων...!!( αν και δεν κανω χρηση παιχνιδιων ιδιαιτερα )Ευχαριστω για την κατανοηση και περιμενω τις προτασεις σας!Α και κατι αλλο , ενα αλλο προβλημα που μου κανει ειναι στιγμιαια freeze 0.1-0.2 δευτερολεπτων σε εντελως τυχαια χρονικα σημεια,οποτε ισως το γλυτωσω με την εγγυηση,αλλα και παλι,και να το γλυτωσω, παλι το ιδιο μοντελο θα μου δωσουν πισω!Ασε που αν μεινει 1 ωρα ανοιχτος αρχιζει και καιει σε σημειο που εκνευριζει...Αυτα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kunoobidi Φεβρουάριος 8, 2006 #2 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2006 Κοίτα σε διαφορετικές αναλύσεις η οθόνη έχει διαφορετικά μέγιστα ανανέωσης. Κούραση=χαμηλό refresh rateKατέβασε ανάλυση για να αυξήσεις refrsh rate! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Φεβρουάριος 8, 2006 #3 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2006 Για την οθονη δεν μπορω να σου πω πολλα.Θεωρουνται παντως πολυ καλες οθονες.Για τα freeze ομως εχεις ΧΟΝΤΡΟ προβλημα που εχουν και αλλοι.Δες εδω ... http://www.notebookforums.com/showthread.php?t=121602 http://www.notebookforums.com/showthread.php?t=121724 http://support.fujitsu-siemens.de/forum/viewtopic.php?t=13089 Ειναι ακριβως η ιδια μητρικη που εχει και το 3438.Η fs δεν εχει βρει λυση ακομα. Δοκιμασε να παιξεις παιχνιδια (φιφα06 δοκιμαζουν πολλοι) και δες αν υπαρχουν μικροκαθυστερησεις και κολληματα.Αν ναι.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgio Φεβρουάριος 8, 2006 Author #4 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2006 Με 1280χ768 ειμαι και πιανω τα 60 hz...παντως και με αυτη την αναλυση εχω προβλημα.Ισως ειναι προβληματικη η οθονη μου τι να πω...παντως κανει μπαμ αυτο ειναι το μονο σιγουρο!Εχω προβληματα στα παιχνιδια κολλανε δυστυχως σε διαφορες χρονικες στιγμες...Ειναι ιδιαιτερα εκνευριστικο στα φπς οπου μπορει να σου κοστισει ενα στιγμιαιο παγωμα!Καποια προταση για μηχανημα με καλη οθονη λοιπον? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Φεβρουάριος 8, 2006 #5 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2006 1280χ800 δεν ειναι κανονικα?οχι 768.Δοκιμασε να αλλαξεις οδηγους...Διαβασε τα λινκ που σου εδωσα.Μην τα προσπερασεις.Οτι ισχυει με τα 3438, ισχυει και για σενα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgio Φεβρουάριος 8, 2006 Author #6 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2006 1)οσον αφορα το θεμα του lag τα διαβασα τα λινκς και σχεδιαζω τις επομενες κινησεις μου.Παντως δεν νομιζω να βγαλω ακρη απο κει γιατι μαλλον η εταιρεια το παιζει αθωα περιστερα για την ωρα!2)οσον αφορα την οθονη παρατηρησα οτι η μεγιστη αναλυση που δεχεται ειναι το 1280χ800 , ενω θα επρεπε να δεχεται και υψηλοτερες απο οτι νομιζω.παρολα αυτα οταν πηγαινω να κανω update τους drivers λαμβανω ενα απιστευτου τυπου error.."setup cannot proceed because the length of the specified directory path plus the installation folder exceeds 88 characters.Please shorten one or both below the specified limit,and try again".Εν τω μεταξυ η πλακα ειναι οτι αυτο μου το βγαζει με το που κανω κλικ στο σεταπ και δεν εχω καθορισει καν προορισμο του installation...Οτι ναναι με λιγα λογια...μαλλον δεν μπορω να κανω update τους drivers της vga...!!3)Το προβλημα με την οθονη παντως δεν νομιζω πως εστιαζεται στην αναλυση..Ισως ευθυνονται οι λυχνιες( η δεν ξερω τι αλλη τεχνιλογια χρησιμοποιουν ) που παραγουν την εικονα...η κατι αλλο... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sotiris Φεβρουάριος 8, 2006 #7 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2006 Λίγα τεχνολογικά:δεν έχει σημασία στα πόσα Hz βάζεις το πάνελ, ως προς τον ρυθμό ανανέωσης.αυτό γιατί δεν μπορούν να πιάσουν τόσο γρήγορες ταχύτητες τα πάνελ.ακόμη και στα 60 Hz, δεν τρεμοπαίζουν, γιατί δεν ανανεώνονται 60 φορές το δευτερόλεπτο, αλλά όταν αλλάζει η εικόνα.Οπότε θεώρησε την εικόνα σαν κάτι σταθερό (όταν έχεις μια σελίδα του word π.χ.).Αυτό που είναι πιθανό να σε κουράζει, είναι η λάμπα που φωτίζει το πάνελ.Αυτή είναι συνήθως νέον τεχνολογίας (τέλος πάντων, ευγενούς αερίου ή αλογόνου), π.χ. αν κοιτάς τις λάμπες απευθείας που βγάζουν "λευκό" φως σε κουράζουν. Υπάρχει και η ρύθμιση της φωτεινότητας που έχει σημασία. Δοκίμασε να πειράξεις στους οδηγούς ό,τι ρύθμιση βρεις (από brightness, contrast μέχρι και saturation). Αυτό που κουράζει και θέλει συνήθεια, είναι η υπερβολική φωτεινότητα που έχουν όλες οι tft, αν όμως οι άλλες δεν σε κουράζουν, τότε μάλλον φταίει η λάμπα που χρησιμοποιεί η fujitsu. Φυσικά είναι δυνατόν να σε κουράζει και το μεγάλο latency (μεγάλο response time), αλλά αυτό ΜΟΝΟ σε κινούμενη εικόνα! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Φεβρουάριος 8, 2006 #8 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2006 αν δεν εχεις την native αναλυση, η εικονα ειναι πιο θολη και κουραστικη.Ειμαι σιγουρος οτι σε μεγαλο βαθμο εφταιγε αυτο.1280χ800 ειναι η αναλυση της οθονης σου.Η fs βγαζει καλες οθονες στα λαπτοπ.Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι τωρα δεν θα εχεις προβλημα.Για το lag, αν το εχει ςαγορασει προσφατα,παρε και εκτυπωσε οτι θεωρεις πιο βαρβατο απο τα λινκ που σου εδωσα,μαζι με την απαντηση της fs απο το thread της fujitsu.de, και προσπαθησε να αλλαξεις το λαπτοπ.Παιζει πολυ σοβαρα να μην βρεθει ποτε λυση.Το προβλημα αυτο υπαρχει εδω και μηνες στα λαπτοπ αυτα και η fs κανει την παπια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bill17 Φεβρουάριος 8, 2006 #9 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2006 Εμενα ρε παιδια δεν εχει κανενα τετοιο προβλημα και η οθονη του ειναι φανταστικη καθως εχω και την ειζο 1910s.Μηπως επειδη με το που το πηρα καηκε η μητρικη(ετσι μου ειπαν απο το σερβις) και μου την αλλαξαν να εβαλαν νεο revision.Και επισης η μνημες ειναι στα 533 και στο σιτε λεει οτι φοραει 400αρες.Δεν ξερω αν τις αλλαξανε οταν ειχε χαλασει καθως δεν ειχα προλαβη να το κοιταξω γιατι χαλασε στις 5 ωρες.Για κοιταξτε οσοι το εχεται τι μνημες φοραει γιατι μου φενεται παραξενο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sol Φεβρουάριος 8, 2006 #10 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 8, 2006 Αρχική απάντηση από Vadergr αν δεν εχεις την native αναλυση, η εικονα ειναι πιο θολη και κουραστικη.Ειμαι σιγουρος οτι σε μεγαλο βαθμο εφταιγε αυτο.1280χ800 ειναι η αναλυση της οθονης σου.Η fs βγαζει καλες οθονες στα λαπτοπ.Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι τωρα δεν θα εχεις προβλημα.Για το lag, αν το εχει ςαγορασει προσφατα,παρε και εκτυπωσε οτι θεωρεις πιο βαρβατο απο τα λινκ που σου εδωσα,μαζι με την απαντηση της fs απο το thread της fujitsu.de, και προσπαθησε να αλλαξεις το λαπτοπ.Παιζει πολυ σοβαρα να μην βρεθει ποτε λυση.Το προβλημα αυτο υπαρχει εδω και μηνες στα λαπτοπ αυτα και η fs κανει την παπια. Ότι ακριβώς είπε ο Vader, άλλαξε ανάλυση, πιστεύω πως η οθόνη σου είναι πολύ καλή (οι Sony είναι σε άλλο επίπεδο), με ομοιογένια στο μαύρο, καλές γωνίες θέασης και καλά χρώματα. Το lag όντως δείχνει σταθερό πρόβλημα απ' ότι ξέρω κι εγώ στα 1437 και 3438, στιγμιαία lags, γίνεται εύκολα αντιληπτό όταν ακούς μουσική. Για την ζέστη, όντως στον 3438 που ξέρω τα πλαστικά ελαφρώς "καίνε" (6800, 2 σκληρούς). Φρόντισε να έχεις προφίλ "φορητός υπολογιστής" και αν έχεις Αti κάρτα γραφικών κατέβασε χρονισμούς και εκεί.Σημείωση πως το κουμπάκι με την ένδειξη του ανεμιστήρα φρόντισε να μην το έχεις ενεργοποιημένο, δεν κάνει πολλά πράγματα, το μόνο που καταφέρνει είναι να επιδεινώνει τα κολλήματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgio Φεβρουάριος 9, 2006 Author #11 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2006 Αρχική απάντηση από Vadergr αν δεν εχεις την native αναλυση, η εικονα ειναι πιο θολη και κουραστικη.Ειμαι σιγουρος οτι σε μεγαλο βαθμο εφταιγε αυτο.1280χ800 ειναι η αναλυση της οθονης σου.Η fs βγαζει καλες οθονες στα λαπτοπ.Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι τωρα δεν θα εχεις προβλημα.Για το lag, αν το εχει ςαγορασει προσφατα,παρε και εκτυπωσε οτι θεωρεις πιο βαρβατο απο τα λινκ που σου εδωσα,μαζι με την απαντηση της fs απο το thread της fujitsu.de, και προσπαθησε να αλλαξεις το λαπτοπ.Παιζει πολυ σοβαρα να μην βρεθει ποτε λυση.Το προβλημα αυτο υπαρχει εδω και μηνες στα λαπτοπ αυτα και η fs κανει την παπια. Κοιταξε μπορω να τα κανω αυτα , αλλα το καταστημα απο το οποιοο αγορασα το μηχανημα δυστυχως με στελνει κατευ8ειαν στην αντιπροσωπεια , δηλαδη ειναι ξεκαθαρο οτι βγαζει την ουρα του απεξω.Οποτε το καλυτερο που θα μπορεσω να αποκομισω πιστευω πως θα ειναι μια πιθανη αντικατασταση του λαπτοπ με αλλο ιδιο ομως.Η ελπιδα μου ηταν οτι θα μπορουσα να το αλλαξω μεσω του καταστηματος απο το οποιο το αγορορασα , και με τα χρηματα αυτα να παρω καποιο αλλο λαπτοπ , αλλα δυστυχως αυτο δεν γινεται...τουλαχιστον ετσι μου ειπαν δηλαδη απο το μαγαζι... Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgio Φεβρουάριος 9, 2006 Author #12 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2006 Θα ηθελα να επανελθουμε στο θεμα της οθονης και να μου πειτε ( οποις ξερει και επιθυμει ) τι λαπτοπ θα προτεινατε με αποκλειστικο κριτηριο την οθονη , η με αλλα λογια θα ηθελα να ξερω ποια η ποιες μαρκες εχουν τις καλυτερες οθονες ( ξεκουραστες και υστερα τα υπολοιπα ).Θιγω το θεμα της οθονης διοτι στην οθονη του desktop μου ( lg 17'' 16ms ) μπορω να κατσω αρκετες ωρες χωρις να κουραστω , ενω σε αυτη του λαπτοπ που κατεχω πολυ λιγοτερες.Συμβαινει αυτο σε ολα τα λαπτοπ?Ειναι οι οθονες των λαπτοπ χειροτερες απο τις tft για desktop?Ποια ειναι η εμπειρια σας στο θεμα αυτο? Link to comment Share on other sites More sharing options...
gaig Φεβρουάριος 9, 2006 #13 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 9, 2006 Αυτό το λαπτοπ το έχει ένας φίλος μου και έχουμε περάσει ώρες κάνοντας matlab σε αυτήν τηνοθόνη. Εγώ συμφωνώ με τον γεώργιο.. Δεν ξέρω αν έχει κάποιο ελάττωμα το μηχανάκι σου,αλλά αυτό που με ενοχλέι εμένα είναι η φύση της οθόνης.. Είναι άκρως ανακλαστική και με κουράζει γρήγορα! Σκεφτείτε ότι όταν απεικονίζεται κάτι αρκετά σκοτεινό(όχι απαραίτητα μαύρο)βλέπω τα μούτρα μου! Αυτό βέβαια του το είχα πει πριν το αγοράσει,αλλά.. ήθελε multimedia lap αυτός! Δεν το είχες δοκιμάσει εν λειτουργία πριν το αγοράσεις? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Φεβρουάριος 10, 2006 #14 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 10, 2006 Αρχική απάντηση από georgio Θα ηθελα να επανελθουμε στο θεμα της οθονης και να μου πειτε ( οποις ξερει και επιθυμει ) τι λαπτοπ θα προτεινατε με αποκλειστικο κριτηριο την οθονη , η με αλλα λογια θα ηθελα να ξερω ποια η ποιες μαρκες εχουν τις καλυτερες οθονες ( ξεκουραστες και υστερα τα υπολοιπα ).Θιγω το θεμα της οθονης διοτι στην οθονη του desktop μου ( lg 17'' 16ms ) μπορω να κατσω αρκετες ωρες χωρις να κουραστω , ενω σε αυτη του λαπτοπ που κατεχω πολυ λιγοτερες.Συμβαινει αυτο σε ολα τα λαπτοπ?Ειναι οι οθονες των λαπτοπ χειροτερες απο τις tft για desktop?Ποια ειναι η εμπειρια σας στο θεμα αυτο? οι sony και οι mate της toshiba λενε οτι ειναι οι καλυτερες μαζι ομως με της fujitsu.Τωρα, επειδη τα 1667,1437 κτλ ειναι απο barebone της uniwill, δεν ξερω ποιος φτιαχνει τις οθονες.Πιθανοτατα, τα ''καλα'' μοντελλα της fujitsu (7020/8020/2045 κτλ) να εχουν καλυτερες οθονες μιας και ειναι εξολοκληρου fujitsu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
georgio Φεβρουάριος 11, 2006 Author #15 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2006 Αρχική απάντηση από gaig Αυτό το λαπτοπ το έχει ένας φίλος μου και έχουμε περάσει ώρες κάνοντας matlab σε αυτήν τηνοθόνη. Εγώ συμφωνώ με τον γεώργιο.. Δεν ξέρω αν έχει κάποιο ελάττωμα το μηχανάκι σου,αλλά αυτό που με ενοχλέι εμένα είναι η φύση της οθόνης.. Είναι άκρως ανακλαστική και με κουράζει γρήγορα! Σκεφτείτε ότι όταν απεικονίζεται κάτι αρκετά σκοτεινό(όχι απαραίτητα μαύρο)βλέπω τα μούτρα μου! Αυτό βέβαια του το είχα πει πριν το αγοράσει,αλλά.. ήθελε multimedia lap αυτός! Δεν το είχες δοκιμάσει εν λειτουργία πριν το αγοράσεις? Βασικα αυτο που λες με το καθρευτισμα πλεον το κανουν ολες οι οθονες.Εγω εχω προβλημα και σε βραδινες ωρες με τα φωτα κλειστα , οπου δεν τιθεται θεμα καθρευτισματος.Παντως αυτο που νιωθω ειναι κατι παρομοιο με αυτο που θα ενιωθα αν εβλεπα τηλεοραση απο 30 εκατοστα.Σαν να ριχνει περισσοτερη "ακτινοβολια" απο αυτη που θα επρεπε.Το συγκρινα πριν λιγο με ενα πολυ παλιο compaq που εχω ( μοντελο 3-4 ετων ) που δεν εχει καν καινουρια τεχνολογια οθονης , χωρις καθρευτισμα κλπ , και την βρηκα πολυ πιο ξεκουραστη απο του fujitsu!!!τι να πω...θα το παω στην αντιπροσωπεια να δω τι γινεται... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Φεβρουάριος 11, 2006 #16 Κοινοποίηση Φεβρουάριος 11, 2006 ισως ειχες πολυ brightness ....τι να πω (εμενα με κουραζει οταν ειναι πολυ φωτεινη η οθονη...-αν και δεν ειμαι το καλυτερο παραδειγμα για να σου πω γνωμη) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.