Jump to content

Ασυμβατες μνημες με DFI....

GoriLLakoS

Recommended Posts

Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω μερικώς ...σχετικά με την διατύπωση του όλου θέματος.

Ετσι όπως ξεκίνησε το θέμα....το να φτιαχτεί μιά γενική φόρμουλα...ένα καλούπι....ποιές μνήμες δέν κάνουν στην DFI ...(προφανώς η αναφορά είναι για τις NF4 series)....δέν είναι τόσο απλό.

Υπάρχουν κατά τη γνώμη μου...τουλάχιστον 3 βασικοί και συνυπολογιζόμενοι αθροιστικά παράγοντες.

1)Εκδοση bios & ρυθμίσεις που χρησιμοποιούμε

2)Ιδιαιτερότητα mem controller της cpu μας

3)SPD χαρακτηριστικά των μνημών μας.

• Replies 45
  • Created
  • Last Reply

Δεν εχει αδικο ο Τασος εγω με τις ΒΗ5 κ εναν venice είχα πρόβλημα αλλά μόλις πήρα winchester ήταν όλα οκ.

Eπίσης σε ένα DFI NF4-SLI Expert κάτι Gskil LA TCCD που έιχα δεν μπούταραν καθόλου

Να προσθεσω οτι καλυτερα στο DFI ΕXPERT καλο ειναι στο advanced memory timings να χτυπατε ενα load optimized defaults αναλογα με το bios-μνημες που βαζετε καθε φορα.Εγω σημερα το διαπιστωσα με το hard way.Dag κοιτα μια αν θυμασαι μηπως οταν ξαναβαλες τις μνημες αλλαξε τιποτα απο τα Settings του mem controller idle cycle limit,dynamic idle cycle read preable αυτα εχουν κυριο ρολο συμβατοτητας και προβληματων αν ειναι λανθασμενα μου φαινεται.

Η δικιά μου ατυχία με dfi lanparty ultra d δεν ήθελε με τίποτα κάτι kingston με micron.

Eκάνε Boot μόνο στα default και αν έκανα overclock πάθαινε πλάκα και δεν bootαρε με τίποτα. Έπρεπε να βγάλω την cpu και να τη βάλω πάλι και τότε έκανε άναβε.

Αρχική απάντηση από Papas

Παιδια ειδα οτι με Dfi ψωφανε ευκολα οι ballistix 2x1GB 4000. Ειμαι και εγω ενας απο τους τυχερους... Ειχε κανεις καμια παρομοια περιπετεια?

Γενικά ψοφάνε αυτές οι ballistix δεν φταίει το dfi...

Η crusial τις έχει αποσύρει...

Twinmos με Twinmos τσιπακια επανω....οτι πιο κουλο εχω δει. Στην αρχη κολλουσε κατα την εκκινηση το μηχανημα. Αλλαζω σλοτς, πανω κατω και παιξανε κανονικα. Σωζω τα settings του BIOS, βαζω να δοκιμασω κατι ΒΗ-5 που πηγανε στον Θεο, ξαναβαζω τις δικες μου επανω και απο τοτες εδω και 2 εβδομαδες ψαχνω να βρω τι εχουνε παθει και δεν παιζουν ουτε στα default. Εχω δοκιμασει τα παντα. Επεξεργαστης Χ2 3800+ και ΒΙΟΣ 7.04.

Πριν τις ΒΗ-5 παιζανε στα 233.

Σε DFI NF4 ultra-D latest bios

δεν επαιζαν kingston value rams@elpida chips.

ουτε στις μαμα ρυθμισεις...το προβλημα ΜΑΛΛΟΝ εντοπιζεται στην μητρικη που ζεσταινει υπερβολικα τις μνημες.Με εναν ανεμιστηρα επαιζαν στα 225...

Δεν ασχολήθηκα πολύ αλλά οι KINGSTON KVR DDR400 3-3-3-8 δεν πάνε παραπάνω από 218... :(

Πάντως οι Ηynix d-5 (ADATA) πάνε στο Θεό τους ...

282 @ 3-4-4-8 1Τ

273 @ 2.5-4-3-7 1Τ

260 @ 2.5-4-3-5 1Τ :worship: :worship:

Πάντα σε DFI NF3 939 Ultra-D.

post-153-1416072449,0696_thumb.jpg

Αρχική απάντηση από Dagalidis [16-02-2006 01:52]

Πάντως οι Ηynix d-5 (ADATA) πάνε στο Θεό τους ...

282 @ 3-4-4-8 1Τ

273 @ 2.5-4-3-7 1Τ

260 @ 2.5-4-3-5 1Τ

Πάντα σε DFI NF3 939 Ultra-D.

δηλαδή σε μια MSI K8N Neo2 Platinum πάλι με NF3 ultra οι adata με d5 η d43 (δεν ξέρω τι έχουν οι δικες μου) θα πάνε και αυτές στο θεο όπως στην dfi με NF3 Ultra?

για τις adata DDR500 μιλάς έτσι?

Αρχική απάντηση από firefox [Σήμερα, στις 18:53]

δηλαδή σε μια MSI K8N Neo2 Platinum πάλι με NF3 ultra οι adata με d5 η d43 (δεν ξέρω τι έχουν οι δικες μου) θα πάνε και αυτές στο θεο όπως στην dfi με NF3 Ultra?

για τις adata DDR500 μιλάς έτσι?

Δεν ξέρω εαν οι δικές σου είναι D43 ή D5, και πώς θα πάνε στην MSI.

Oι δικές μου είναι D5 και με μούρλανε η DFI μέχρι να βγάλω άκρη...:D

• 1 month later...

Εγώ είχα Τwinmos DDR400 και παίζανε μια χαρά μέχρι τα 225 ΜHz.Τώρα έχω 2x1 GB Μushkin DDR500 (oι μάυρες) και παίζουν άνετα στα 250, αλλά μόνο στα πορτοκαλί slots ! Στα κίτρινα γιόκ (LanParty nF4 Ultra-D)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.