Jump to content

Port forwarding με NAT

Dr.Paneas

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εχω το μοντεμ ZTE ZXDSL 831A που έδινε η OTENET. Εχω παρατηρήσει πως όταν χρησιμοποιώ peer 2 peer προγράμματα όπως το limewire και το Azureus, μπλοκάρονται από το firewall. Από ότι το έχω ψάξει, το Firewall μου δεν μπλοκάρει αυτές τις θύρες, καθώς το έχω ρυθμίσει να επιτρέπει σε αυτές TCP επικοινωνία. Το ίδιο παθαίνω και με το SSH στο Linux. Ενώ με την PSTN έκανα μια χαρα την δουλειά μου, τώρα για κάποιο λόγο δεν μπορώ. Απο ότι εχω κανει scan την IP μου, βλέπω πως η πορτα του SSH είναι κλειστή. Είμαι λοιπόν σίγουρος που δεν φταίει καποια ρύθμιση στο Firewall αλλά στο NAT. Να σας ενημερώσω πως δεν έχω πειράξει τίποτα από το NAT καθώς δεν έχω ασχοληθεί και δεν ξέρω τι παίζεται. Μπορείτε να με βοηθήσετε ;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις αλλά δεν τα εχω καταφέρει καθώς το πρόγραμμα για τον router που μου έδωσαν είναι καινούριο και είναι τελείως διαφορετικό από τα Links του Slokiller. Ευχαριστώ παντως, θα το ψάξω και θα σας πω.

Μηπως ειναι αυτο? http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/ZTE/ZXDSL831v4.2/ZXDSL831v4.2index.htm

Ειναι η v4.2.

Κοιτα τι κανουν στο site που σου δινω και προσπαθησε να βρεις τις ιδιες επιλογες στο δικο σου. Ποσο διαφορετικο να ειναι?

Ναι τώρα το πέτυχες. Εχω στο ιδιο στιλ με αυτό, Θα το δοκιμασω αύριο γιατι τώρα νυστάζω. Παρόλα αυτα, δεν είναι κάπως επικύνδινο να έχουμε ανοιχτες ports ;

Με ενα nmap scanning όλα φαίνονται :p

• 2 weeks later...
Αρχική απάντηση από greekfragma [Σήμερα, στις 14:44]

τακης ο Πανεας μενει θεσσαλονικη.οποτε ειναι λαθος αυτες που δινεις.οι σωστες ειναι αυτες για υπολοιπη ελλαδα

εχεις δικιο,δεν το προσεξα συγνωμη.

Επειδή μου εχουν κυριολεκτικα σπασει τα νευρα καθως το ΝΑΤ συνεχιζει να μπλοκαρει το Azureus....

Θελω μαζι. step by step να το κανουμε:jump:

Αρχικά λοιπον:

Εναρξη --> Πίνακας Ελέγχου --> Συνδέσεις Δικτύου

network_connections.GIF

Και κανω δεξι κλικ σε αυτην που εχω σε κύκλο. Και επιλέγω Ιδιότητες

Εκεί κάνω κλικ στο TCP/ΙP και μετα κλικ παλι στο Ιδιότητες (κουμπί).

tcpip.GIF

Εκεί βάζω τα ακόλουθα:

attributes.bmp

Σωστά ως εδω ; Εχω κατι λαθος ;

Ωρα για το ΝΑΤ λοιπόν

Ανοιγω τον Firefox Και γραφω: 192.168.1.1 και δινω Usernames και Password ώστε να μου δώσει πρόσβαση στην τοποθεσία.

panel.GIF

Σας κανω μια περιήγηση εκει που λεει status (αριστερα στο μενου).

Status - Overview

Overview.JPG

Status - ADSL Line

adsl_line.JPG

Status - Internet Connection

netconnection.JPG

Status - Traffic Counters

traffic.JPG

Status - DHCP Table

dhcp.JPG

Status - Routing Table

routing tables.JPG

Status - ARP Table

arp_tables.JPG

Απο ολα αυτα που ποσταρες που ειναι το nat? Γιατι εγω δε βλεπω πουθενα nat settings....

DNS γιατι εβαλες στην καρτα δικτυου του pc? Ολα auto στην καρτα, και καλυτερα να βαλεις pppoA,

βλεπω οτι εχεις και windows firewall, στειλτον.. οσο δοκιμαζεις ακομα!

Upnp δεν υποστηριζει αυτος ο ρουτερ πια???

Οκ έβαλα το PPPoA αντί του PPPoE και τα εβαλα ολα αυτόματα στην κάρτα. Nat photos ?

As you wish:

NAT - Virtual Servers

NAT%20-%20Virtual%20Servers.GIF

NAT - Triggering

NAT%20-%20Port%20Triggering.GIF

NAT - Dynamic DNS

NAT%20-%20Dynamic%20DNS%20Conf.GIF

NAT - DMZ Host

NAT_%20DMZ%20Host.GIF

Αν θες μια πορτα (16881) χρησιμοποιησε το Virtual Servers

Αν θες μια σειρα απο πορτες (16881-9) χρησιμοποιησε το Triggering

Αν θες να εχεις τα παντα ανοιχτα χρησιμοποιησε το DMZ.

External Port = Internal Port

οπου IP βαζεις 192.168.1.2

protocol μαλλον θα εχει TCP και UDP, αναλογα με το προγραμμα επιλεγεις, αλλιως και τα 2.

στο virtual servers, επελεξε customize και βαλε απλα ενα ονομα... πχ Limewire

Το εκανα .... τιποτα....

Αρχική απάντηση από SlotKiller

Αν θες μια πορτα (16881) χρησιμοποιησε το Virtual Servers

Αν θες μια σειρα απο πορτες (16881-9) χρησιμοποιησε το Triggering

Αν θες να εχεις τα παντα ανοιχτα χρησιμοποιησε το DMZ.

External Port = Internal Port

οπου IP βαζεις 192.168.1.2

protocol μαλλον θα εχει TCP και UDP, αναλογα με το προγραμμα επιλεγεις, αλλιως και τα 2.

στο virtual servers, επελεξε customize και βαλε απλα ενα ονομα... πχ Limewire

ανεβασε screenshot απο το add που εκανες

κατι που να φαινονται τα πεδια που βλεπω στο add virtual server

μηπως εχει αλλαξει η ip σου και δεν ειναι 192.168.1.2??

Για μια ακομη φορα... εχει UPnP το ρουτερ σου? θα σου λυσει ολα τα προβληματα.......

Πώς ξερω αν το router που δεν ειναι router αλλα ειναι MODEM ADSL (ετσι γραφει πανω στο κουτι και στο manual) ;

xm7.GIF

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.